Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- IFA 2025: Véd, világít, vetít
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Próbaüzembe került az RPi alapú konyhai netrádióm.
A hardver
- RPi2, +SD kártya
- Tplink USB Wifi adapter
- 5'' rezisztív LCD, ilyesmi
- Hifiberry AMP+
- 18V-os notebook adapter
- némi saját készítésű elektronika a digitális potik, gombok és LED illesztéséhez, illetve egy PI reszetelő áramkör, ha lefagyna a rendszer.A szoftver Libreelec 8 alfa, Aeon Nox Silvo skinnel. Készítettem egy addont, ami kezeli a saját hardver elemeket, a potikat, gombokat, LED-et, illetve némi logika van benne a Kodi működésének irányítására.
A skint pár helyen már testre, pontosabban a kis mérteű kijelzőre szabtam, de van még munka vele.A touchscreen is működik, de tulajdonképpen a gombokkal tök jól el lehet irányítani, nem is kell a képernyőhöz nyúlni. Sikerült a hangszínszabályzást is működésre bírni, ami nem volt triviális.
Egyelőre csak deszkamodell. Találtam itthon egy darab alulemezt, amibe ideiglenes jelleggel belefaragtam a cuccokat. Majd a tapasztalatok alapján kap egy végleges dobozt és egy szép előlapot.
Pár kép és videó alább. Hangsúlyozom, ez még csak egy deszkamodell.
És egy videó a működésről.
A potik nyomógombok is egyben. Minden gomb rövid és hosszú gombnyomásra is más-más funkciót lát el, illetve a kombinált nyomás és forgatás is mást jelenthet, tehát ezzel a pár kezelőszervvel gyakorlatilag teljesen kezelhető a Kodi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 1TB SSD 32GB DDR4 RTX3070 8GB!
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB m.2 , 500GB HDD
- Apple Mac Studio M1 Max (10C CPU / 24C GPU) 32 GB 512 GB hibátlan
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest