Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• puszta123

tag

Sziasztok, új vagyok a témában, most kezdtem el gondolkodni egy málna pc-n, mint otthoni fájlszerver és médialejátszón. A HSZ-ek mennyisége miatt inkább kérdezek, és ha van megoldás akkor linkeljétek nyugodtan.

1. Kérdés: megoldható e az, hogy a málnára rádugott külső vinyó tartalmát egyrészt a málnán futó media player (raspbmc pl.) le tudja játszani a TV-n (Samsung F6100), másrészt a vinyó tartalmát az otthoni hálózaton függő eszközökön is le lehessen játszani (tablet pl.), illetve torrent kliensként a külső vinyóra töltse le a filmeket, mindezt egyszerre. Illetve az is jó megoldás, ha a málnára rádugott külső vinyót látom a számítógépen és értelmes sebességgel tudok másolni rá (LAN-on természetesen).

2. kérdés: a hangot egy házimozin szeretném lejátszani, ami optikai úton kapja a jelet; az úgy megoldható, hogy HDMI-n keresztül a málnáról a TV-be, és onnan optikai kimenettel az erősítőbe továbbítom a jelet, amit ő majd dekódol magának.

3. kérdés: lejátszást és a torrentet tudom telefonon keresztül vezérelni (Windows Phone), és ha igen, hogyan, ha pedig nem, akkor mi a legkényelmesebb megoldás? (nem CEC-es a TV-m) A raspbmc vezérlésére találtam már programot, de ha mást is lehet vezérelni annál jobb.

Köszi a segítséget előre is, és bocs ha esetleg nagy hülyeséget kérdeztem :)

Új hozzászólás Aktív témák