- VR topik
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
puszta123
tag
válasz
Jim Tonic #11816 üzenetére
Akkor ha jól sejtem, valami ilyesmire vagy esetleg erre van szükségem?
Ezt csak rádugom és felismeri, vagy kell valamit mókolni vele, és ha igen azt hogyan tudom megcsinálni? Bocsi, igencsak kezdő vagyok, kellenek az alap infók, mielőtt belevágok.
-
puszta123
tag
Köszi a gyors választ. Akkor azt hogy lehet megcsinálni, hogy a rádugott vinyóra cuccokat másoljak értelmesen, úgy, hogy ne kelljen hurcibálni a vinyót a számítógép és a málna között? Egyébként erre tudsz mutatni valami how-to-t? Már találtam egy csomót, de pl arra sehol nem tértek ki, hogy a rádugott vinyó tartalmát máshol is láthassam. Köszi!
-
puszta123
tag
Sziasztok, új vagyok a témában, most kezdtem el gondolkodni egy málna pc-n, mint otthoni fájlszerver és médialejátszón. A HSZ-ek mennyisége miatt inkább kérdezek, és ha van megoldás akkor linkeljétek nyugodtan.
1. Kérdés: megoldható e az, hogy a málnára rádugott külső vinyó tartalmát egyrészt a málnán futó media player (raspbmc pl.) le tudja játszani a TV-n (Samsung F6100), másrészt a vinyó tartalmát az otthoni hálózaton függő eszközökön is le lehessen játszani (tablet pl.), illetve torrent kliensként a külső vinyóra töltse le a filmeket, mindezt egyszerre. Illetve az is jó megoldás, ha a málnára rádugott külső vinyót látom a számítógépen és értelmes sebességgel tudok másolni rá (LAN-on természetesen).
2. kérdés: a hangot egy házimozin szeretném lejátszani, ami optikai úton kapja a jelet; az úgy megoldható, hogy HDMI-n keresztül a málnáról a TV-be, és onnan optikai kimenettel az erősítőbe továbbítom a jelet, amit ő majd dekódol magának.
3. kérdés: lejátszást és a torrentet tudom telefonon keresztül vezérelni (Windows Phone), és ha igen, hogyan, ha pedig nem, akkor mi a legkényelmesebb megoldás? (nem CEC-es a TV-m) A raspbmc vezérlésére találtam már programot, de ha mást is lehet vezérelni annál jobb.
Köszi a segítséget előre is, és bocs ha esetleg nagy hülyeséget kérdeztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest