- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Vízpart, vakáció és hardverek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmania
csendes tag
Az aktív usb hub tápjára gondolsz vagy a raspi tápjára?
Előbbi egy "König Active USB Hub", a dobozán úgy reklámozza, hogy 5V 2A a kimenete, azonban az adapterre már 5V 1000mA van vésve... (mindenesetre én most csak egy 2.5"-os külső HDD-t dugok rá, annak elvileg az 500mA is elegendő..)A raspit egy másik táp szolgálja, ami 5V 1000mA (felirat alapján), illetve egy kindle adapter is van tartaléknak, amire 4.9V 850mA van írva (ehhez kellett egy usa -> eu átalakító, ami picit megnehezítette az indítást, de végül sikerült konktaktust teremteni
)
Amit ma sikerült mérni: netről letöltés raspin wgettel. (ftp-ről, 40Mb-es digi nettel)
Nagyjából 4-5MB/s-t regisztrált a kliens, eközben 80-90%-os CPU használatot jelzett a top.
Ezt el is fogadnám, hiszen kihajtotta a biteket az isp-ből, de végül megfagyott a dolog újfent.
(És nem csak az usb, utána már ssh-zni sem tudtam a raspira -- ezt a kindle-s táppal megismételtem, de itt se jutott a 600MB-os teszt fájl végére sajnos)
Ez picit lelohasztotta a nagy raspimániát nálam, hiszen ez lett volna számomra az egyik cél, hogy a HDD-t átköltöztetem a routerről őreá..
Mi lehet a probléma? Hogy tudnám ezt "kidebuggolni"?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest