- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmania
csendes tag
Az aktív usb hub tápjára gondolsz vagy a raspi tápjára?
Előbbi egy "König Active USB Hub", a dobozán úgy reklámozza, hogy 5V 2A a kimenete, azonban az adapterre már 5V 1000mA van vésve... (mindenesetre én most csak egy 2.5"-os külső HDD-t dugok rá, annak elvileg az 500mA is elegendő..)A raspit egy másik táp szolgálja, ami 5V 1000mA (felirat alapján), illetve egy kindle adapter is van tartaléknak, amire 4.9V 850mA van írva (ehhez kellett egy usa -> eu átalakító, ami picit megnehezítette az indítást, de végül sikerült konktaktust teremteni
)
Amit ma sikerült mérni: netről letöltés raspin wgettel. (ftp-ről, 40Mb-es digi nettel)
Nagyjából 4-5MB/s-t regisztrált a kliens, eközben 80-90%-os CPU használatot jelzett a top.
Ezt el is fogadnám, hiszen kihajtotta a biteket az isp-ből, de végül megfagyott a dolog újfent.
(És nem csak az usb, utána már ssh-zni sem tudtam a raspira -- ezt a kindle-s táppal megismételtem, de itt se jutott a 600MB-os teszt fájl végére sajnos)
Ez picit lelohasztotta a nagy raspimániát nálam, hiszen ez lett volna számomra az egyik cél, hogy a HDD-t átköltöztetem a routerről őreá..
Mi lehet a probléma? Hogy tudnám ezt "kidebuggolni"?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Asztali PC , R5 4500 , 1080 8GB , 16GB RAM , 256GB m.2 , 750GB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest