Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lapajbacsi

aktív tag

A Dataram szoftver freeware verzióját mindenesetre kipróbáltam.
    Ez ugyebár nem liszenszelve 4 gigás ramdiszket készít max. Ez nekem elég is, hiszen a konfig 8 gigás.
    Xp Pro 32 bit oprendszer.
    A progi indításkor egy kellemetlen startup logo jön be ami bíztat hogy vegyem meg, de 4 giga limittel műxik bármeddig (legalábbis remélem, mert ezt most használni akarnám, mivel én xp-n netezek és nem tervezem hogy telepítgetek mostanában)...
    Aszondja fat-ot tud vagy nem formázott kvázi partíciót készít amit ugyebár minden egyes indítás után ismételten le kell formázni ntfs-re ha ilyen fájlrendszert akarunk.
    A 32 bites oprendszer által nem kezelt memóriát is látja.
    Na mondom akkor prósza cseresznye, csináljunk olyat hogy kicsit megturbózzuk a 32 bites xp-nket vele.
    Nosza csináltam egy 3,8-as memdiszket (4 gigást nem engedte) fat32 -vel, hogy következő bútnál, ha autostartba teszem a balhét, egyből automatikusan jelenjen meg a ramdiszk kötetem. Hátha műxik...
    Felkínál ilyet is, hogy img file-ba mentés diszkre, de bazi lassan menti le, és hogy ha akarom majd reboot után ezt az img-t vissza is tölti; á de mondom, ha ilyen lassan ment, akkor a töltés is lehet hogy időigényes lesz szisztem-induláskor, szóval vesztek a vámon, ha egyáltalán nyerek a réven, és nem pipáltam be eme opciókat első nekifutásra...

A megjelent 3,8 gigás drivéra rádobtam egy 1 gigás swap filét csak a lelkinyugalmam miatt és egy tmp mappát, bele irányítottam az oprendszer minden temp környezeti változóját.
    A rencer ment, tmp-t írta szépen, swap is ott volt ahol kell és megvolt a 4 giga alatti eddig is a windows által kezelt mem érintetlenül... tehát jónak tűnt...
    Na mondom nézzünk egy restartot. Betettem az indítópultba az exe-jét biztos ami biztos.
    (minimalizált "kis méretű" indítással)

És innen jött az X-akták.. legalábbis nekem félművelt láma júzernek...

A rendszer újraindult. Nem volt lassulás. Hogy gyorsult-e nem tudom, de az biztos hogy nem lassult, de mindegy, mert jó volt eddig is. (nekem legalábbis)
    A ramdrive szépen megjelent, rajta a tmp mappával és a swap file-val.
    A zavaró liszenszet erőltető logó sehol.. (ez klassz)
    Viszont a memóriában nem láttam a folyamatok közt a ramdisk-et sehol sem...
    AKKOR MIÉRT HOGYAN - HONNAN INDULT EL??? :Y
    Na mindegy - mondom, biztos ügyesen megírt, láthatatlan fantom a sztori, de a tálcán már biztos ott lesz lerakva, vagy legalább az eszköztárak közt egy kis ikonka...
    ...semmi sehol... na jó akkor biztos egy szervízt tett be... nézem a szolgáltatások közt: semmi... hmmm...
    Na mind1 azért tesztelgettem kicsit. Pár szoftvert indítgattam, fullhd fullfilmek netről, amik a tmp mappát telerakják... ment minden szépen hibátlanul gyorsan ügyesen, semmi nem érte el a 2,8 gigát...

Behívom a setup szoftverét (így bejön a zavaró liszenszelésre buzdító logó), nincs bepipálva semmi autostart, semi save image file, vagy reload image file at startup...
    Megnézem a regedit-ben.
    Semmi.
    Msconfig.
    Semmi..
    Na jó akkor biztos valami anomália.
    Restart.
    Ugyanaz.
    Drive szépen ott van, rajta a tmp mappa, szépen dolgozik.
    Na jó akkor biztos benn felejtette a memóriába mert melegen indítottam.
    Lekapcs... XD
    Hidegen indít.
    Bekapcs.
    Ramdirve ott figyel rajta szépen a swap file és a tmp mappa... szépen dolgozik minden rendben rendszer gyors stabil...
    Ezt jól eldugták... vagy csak én vagyok vakegér... :D

A Mozilla ill a pluginja (vagy a jutúb mittomén) törli, optimalizája a saját tmp-be rakott átmeneti file-jait... tehát fogtam és odamásoltam a tmp mappába egy gigánál valamivel nagyobb filet tesztként, hogy mit csinál vele reboot után vajon megmarad-e, lementi-e vagy sem...

Reboot... tmp mappa üres... szóval nem, de az nem is baj...

Hát akkor kérem szépen...

Ez nem is annyira rossz így nem...? ;)

Akaratuk ellenére (vagy titkon akarva?) egy egész jól használható kis freeware-t csináltak a srácok..? :C

Új hozzászólás Aktív témák