Hirdetés
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapajbacsi
aktív tag
A Dataram szoftver freeware verzióját mindenesetre kipróbáltam.
Ez ugyebár nem liszenszelve 4 gigás ramdiszket készít max. Ez nekem elég is, hiszen a konfig 8 gigás.
Xp Pro 32 bit oprendszer.
A progi indításkor egy kellemetlen startup logo jön be ami bíztat hogy vegyem meg, de 4 giga limittel műxik bármeddig (legalábbis remélem, mert ezt most használni akarnám, mivel én xp-n netezek és nem tervezem hogy telepítgetek mostanában)...
Aszondja fat-ot tud vagy nem formázott kvázi partíciót készít amit ugyebár minden egyes indítás után ismételten le kell formázni ntfs-re ha ilyen fájlrendszert akarunk.
A 32 bites oprendszer által nem kezelt memóriát is látja.
Na mondom akkor prósza cseresznye, csináljunk olyat hogy kicsit megturbózzuk a 32 bites xp-nket vele.
Nosza csináltam egy 3,8-as memdiszket (4 gigást nem engedte) fat32 -vel, hogy következő bútnál, ha autostartba teszem a balhét, egyből automatikusan jelenjen meg a ramdiszk kötetem. Hátha műxik...
Felkínál ilyet is, hogy img file-ba mentés diszkre, de bazi lassan menti le, és hogy ha akarom majd reboot után ezt az img-t vissza is tölti; á de mondom, ha ilyen lassan ment, akkor a töltés is lehet hogy időigényes lesz szisztem-induláskor, szóval vesztek a vámon, ha egyáltalán nyerek a réven, és nem pipáltam be eme opciókat első nekifutásra...A megjelent 3,8 gigás drivéra rádobtam egy 1 gigás swap filét csak a lelkinyugalmam miatt és egy tmp mappát, bele irányítottam az oprendszer minden temp környezeti változóját.
A rencer ment, tmp-t írta szépen, swap is ott volt ahol kell és megvolt a 4 giga alatti eddig is a windows által kezelt mem érintetlenül... tehát jónak tűnt...
Na mondom nézzünk egy restartot. Betettem az indítópultba az exe-jét biztos ami biztos.
(minimalizált "kis méretű" indítással)És innen jött az X-akták.. legalábbis nekem félművelt láma júzernek...
A rendszer újraindult. Nem volt lassulás. Hogy gyorsult-e nem tudom, de az biztos hogy nem lassult, de mindegy, mert jó volt eddig is. (nekem legalábbis)
A ramdrive szépen megjelent, rajta a tmp mappával és a swap file-val.
A zavaró liszenszet erőltető logó sehol.. (ez klassz)
Viszont a memóriában nem láttam a folyamatok közt a ramdisk-et sehol sem...
AKKOR MIÉRT HOGYAN - HONNAN INDULT EL???
Na mindegy - mondom, biztos ügyesen megírt, láthatatlan fantom a sztori, de a tálcán már biztos ott lesz lerakva, vagy legalább az eszköztárak közt egy kis ikonka...
...semmi sehol... na jó akkor biztos egy szervízt tett be... nézem a szolgáltatások közt: semmi... hmmm...
Na mind1 azért tesztelgettem kicsit. Pár szoftvert indítgattam, fullhd fullfilmek netről, amik a tmp mappát telerakják... ment minden szépen hibátlanul gyorsan ügyesen, semmi nem érte el a 2,8 gigát...Behívom a setup szoftverét (így bejön a zavaró liszenszelésre buzdító logó), nincs bepipálva semmi autostart, semi save image file, vagy reload image file at startup...
Megnézem a regedit-ben.
Semmi.
Msconfig.
Semmi..
Na jó akkor biztos valami anomália.
Restart.
Ugyanaz.
Drive szépen ott van, rajta a tmp mappa, szépen dolgozik.
Na jó akkor biztos benn felejtette a memóriába mert melegen indítottam.
Lekapcs... XD
Hidegen indít.
Bekapcs.
Ramdirve ott figyel rajta szépen a swap file és a tmp mappa... szépen dolgozik minden rendben rendszer gyors stabil...
Ezt jól eldugták... vagy csak én vagyok vakegér...
A Mozilla ill a pluginja (vagy a jutúb mittomén) törli, optimalizája a saját tmp-be rakott átmeneti file-jait... tehát fogtam és odamásoltam a tmp mappába egy gigánál valamivel nagyobb filet tesztként, hogy mit csinál vele reboot után vajon megmarad-e, lementi-e vagy sem...
Reboot... tmp mappa üres... szóval nem, de az nem is baj...
Hát akkor kérem szépen...
Ez nem is annyira rossz így nem...?

Akaratuk ellenére (vagy titkon akarva?) egy egész jól használható kis freeware-t csináltak a srácok..?

Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A rend őrei
- PlayStation 5
- GL.iNet OFF topik
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Hardcore café
- Sorozatok
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest