Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Eljutottam végre oda, hogy lecserélem a régi hírhedt Samsung winyóim WD Red-ekre, úgyhogy most csináltam pár benchmark-ot is, míg gondolkodtam hogy miként konfiguráljam.

Bár nem szigorúan RAID a Microsoft Storage Spaces féle paritás, de lényegében ez mégis kb. ugyan olyan szoftveres RAID-5, mint az Intel féle, úgyhogy talán jogos az összehasonlítás.

Illetve szívesen használnám a Storage Spaces-t ReFS-el, ha sikerülne rendesen belőni (úgy, hogy a filerendszer ellenőrizgeti olvasáskor, hogy hibás-e a file és ilyenkor tisztában van vele, hogy paritásos lemezen van, így automatikusan javítja is magát online, de nem csak HDD hiba esetén, hanem akkor is, ha pl. áramszünet miatt elszállt írás közben, stb, szóval lénygében mindig biztos lehetek, hogy helyesen lett kiolvasva minden file, és még akkor sem feltétlenül dől össze semmi, ha valamiért véletlenül nem...).

De úgy tűnik, hogy a konfiguráció, ami jól működik az Intel RAID driver-el, az a Storage Space-e nem igazán, és sehogy sem tudok belőle kicsikarni egy normális írási sebességet. (Itt még egyformán NTFS-el formáztam meg mindet.)

Játszott már valaki ezzel? Van erre ötletetek? Vagy "reménytelen"?

Persze RAID köteten is lehet még ReFS, de ahogy olvasgattam (bár még nem lehet túl sok infót találni róla), Storage Space-el lenne az igazi (olyankor érvényes, hogy maga a filerendszer tudatában van annak, hogy igazából egy paritásos RAID-5 féleségen ül, szóval olyan ZFS féleség, csak Windows-on...).

És végül is csak szekvenciális írással van a baj, Write-back módot amúgy sem nagyon szeretnék használni az IRST-vel sem.

*** Illetve meg kéne fejteni hová rejt el ennyi lemezterületet a Storage Spaces??? :Y
    Azt láttam, hogy lecsíp valami hülyeségre ~700Mb-ot (valami olyasmi lehet, mint a Microsoft Reserved Space partíciók, minden lemezre egy-egy, csak itt manuálisan sem tudom megkerülni annak a létrehozását), de utána még Gb-ok tűnnek el. (Meg tudnék lenni a tárhely nélkül, de utálom ha akár csak 120Mb is abszolút feleslegesen van kidobva, maga a tudat zavar...)

Új hozzászólás Aktív témák