Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Enclave

aktív tag

Hello!

Használtam a keresőt de pontos választ nem kaptam a kérdésemre...

Szóval van egy Gigabyte P35-DS3-as lapom...(nem mai darab,lga775-ös) Amikor vettem,nem a raid volt az elsődleges így nincs rajta Intel féle raid, tehát ICH9 "sima" a déli híd, viszont van rajta egy Jmicron JMB36X nevű "Gigabyte Sata2" chip lila portokkal vagy micsoda ami a leírás szerint képes Raid1-re...

Olyan kérdésem lenne,h.

1: Ezek a Raid vezérlők akármilyen méretű hdd-t képesek kezelni? Mondjuk ha én 2 db 2Tb-s WD Greent raknék Raid1-be erre a Jmicron vezérlőre, az működne gond nélkül?
    Mert ilyesmi infót nem nagyon találtam sehol sem...

2: Ez a Jmicron chip mennyire "használható" mondjuk egy inteles raid-es déli híddal szemben?
    Sebesség,teljesítmény,szoftverek? Csak mert nekem mind egy,h. milyen gyártó,ha működik rendesen és használható is... Vagy esetleg próbáljak inkább egy olyan lga775ös lapot nézni,amin az Intel déli híd raid-es és azt "bölcsebb" lenne használni?

Nekem csupán annyi kellene,h. Raid1-ben tudjak használni 2db 2Tb-s WD Greent...És működjön megbízhatóan, normális sebességgel, semmit "extra"... És esetleg ha alaplapi csere/költözés lenne,azért a tömböt át lehessen pakolni egyszerűen másik Inteles lapba...

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák