Hirdetés
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Állandó tisztaság a be quiet! Dark Sweeper tápegységgel
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- SONY LCD és LED TV-k
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Idén lesz tíz éves az AMD Socket AM4 foglalat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
sziasztok RAID-erek!
ma belebotlottam itthon 2 régi 10 gigás vinyóba, és bevillant hogy tulképp a gigaszutyok 8I945P-G-RH lapomon van egy ITE8212-es PATA RAID vezérlő... máris túrtam két IDE kábelt, és mostanra szalad RAID0-on a win. a döglassú samsung 120/7200/8M elsődleges PATA vinyómat helyből legyorsulta a tömb...
a dolog érdekessége az, hogy eddig úgy tudtam nagyon finnyás a RAID hogy egyforma vinyókat kapjon, de ezek meg:Maxtor 91024U4 9764MB 7200RPM 8MB cache UDMA/66
valamint
Seagate ST310212A 9767MB 5400RPM 512KB cache UDMA/66szóval még kívülről se hasonlítanak egymásra, nemhogy belülről...
de a lényeg hogy gyorsan és eddig hibátlanul futottak. a tömb 19528MB lett, vagyis a kisebb Maxtor mérete lett a "szűk keresztmetszet", ez lőtte be az össz méretet. így viszont jött a következő gondolat: ha veszek egy párszáz gigás PATA vinyót, és emellé fűzöm be a samut, akkor nyilván ugyanúgy fog menni mint most ezekkel... de mi lesz a megmaradó 200 gigával, ha mondjuk egy 320-ast párosítok a 120-assal? azt valahogyan be lehet partícionálni egy másik szimpla területnek? mert a mostani 3 mega különbözetet sehol nem látom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés Kamatmentes 12 havi részlet Épitett Gamer PC RTX 5070TI
- AKCIÓ! Dell Vostro 15 3590 FHD notebook - i5 10210U 8GB DDR4 250GB SSD Intel UHD W11
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ADATA XPG Valor Air 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a dolog érdekessége az, hogy eddig úgy tudtam nagyon finnyás a RAID hogy egyforma vinyókat kapjon, de ezek meg:
de a lényeg hogy gyorsan és eddig hibátlanul futottak. a tömb 19528MB lett, vagyis a kisebb Maxtor mérete lett a "szűk keresztmetszet", ez lőtte be az össz méretet. így viszont jött a következő gondolat: ha veszek egy párszáz gigás PATA vinyót, és emellé fűzöm be a samut, akkor nyilván ugyanúgy fog menni mint most ezekkel... de mi lesz a megmaradó 200 gigával, ha mondjuk egy 320-ast párosítok a 120-assal? azt valahogyan be lehet partícionálni egy másik szimpla területnek? mert a mostani 3 mega különbözetet sehol nem látom...