Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peter789

senior tag

sziasztok RAID-erek!

ma belebotlottam itthon 2 régi 10 gigás vinyóba, és bevillant hogy tulképp a gigaszutyok 8I945P-G-RH lapomon van egy ITE8212-es PATA RAID vezérlő... máris túrtam két IDE kábelt, és mostanra szalad RAID0-on a win. a döglassú samsung 120/7200/8M elsődleges PATA vinyómat helyből legyorsulta a tömb... :) a dolog érdekessége az, hogy eddig úgy tudtam nagyon finnyás a RAID hogy egyforma vinyókat kapjon, de ezek meg:

Maxtor 91024U4 9764MB 7200RPM 8MB cache UDMA/66
    valamint
    Seagate ST310212A 9767MB 5400RPM 512KB cache UDMA/66

szóval még kívülről se hasonlítanak egymásra, nemhogy belülről... :U de a lényeg hogy gyorsan és eddig hibátlanul futottak. a tömb 19528MB lett, vagyis a kisebb Maxtor mérete lett a "szűk keresztmetszet", ez lőtte be az össz méretet. így viszont jött a következő gondolat: ha veszek egy párszáz gigás PATA vinyót, és emellé fűzöm be a samut, akkor nyilván ugyanúgy fog menni mint most ezekkel... de mi lesz a megmaradó 200 gigával, ha mondjuk egy 320-ast párosítok a 120-assal? azt valahogyan be lehet partícionálni egy másik szimpla területnek? mert a mostani 3 mega különbözetet sehol nem látom...

Új hozzászólás Aktív témák