Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    Üdv!
    Van egy kis szerverem, FreeNAS van rajta, hagytam neki, hogy megcsinálja a RAID-et, ő RAIDZ1-et csinált 4db 4TB-os vinyóra. Mivel kezdett szűk lenni a hely, ezért vettem mellé még kettőt, raktam volna bele, és lám, nem lehet csak úgy bővíteni ám ezt, ahogy én kitaláltam.
    Szóval a kérdés: Tényleg nem opció a bővítés? Nekem szükséges lenne, hogy egy lemezként használja, nem akarok külön poolokat, meg mindent...
    Amennyiben úgy döntök, hogy lementek mindent, és újraépítem a RAIDet, úgy milyen verziót használjak? Főleg videó-nyersanyagok vannak a gépen, és 4-5 kliens innen vágja a felvételeket. Fontos lenne, hogy ha megint bővítésre adom a fejem, akkor ne kelljen már végigjárni ezt a procedúrát...
    Valamint van egy LSI SAS2108 alapú RAID kártyám is, amit nem használok, mert a ZFS-nek az kell, hogy közvetlen nyúljon a lemezekhez (emiatt már volt egy masszív adatvesztésem is), és nem lennék szomorú, ha ezt is bevethetném.

    [ Szerkesztve ]

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák