Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Házimozi haladó szinten
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandikaa
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam sokat a külső hdd és a nas főtopikokban az alábbi helyzet megoldására, ezt új tokikban leírtam, a modik zárták és átirányítottak, joggal.
Iderakom amit összeírtam:
"Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, merre induljak....
Amit meg szeretnék oldani:
Van két sata vinyóm, 1T mind a kettő, de nem ugyanolyanok. Az egyiket használom gépben, a másik eddig mentésvinyó volt.
A gép elhalt alóla, egyelőre asztalit biztosan nem veszek, céges notim van, azaz a gépteljesítménnyel nem lesz bajom, de a tárhellyel igen.
Fontos, hogy adatvesztés paranoiás vagyok régi kellemetlen tapasztalatok miatt (áramszünet okozta adatvesztés). Minden fontos cucc duplán mentve és offsite is külön tárolva.
A terv már meglevő része: Van két külső vinyóm, wd datatravellerek, újak, darabonként 2T, ők lesznek a mentések.
Van egy 160G és egy 250G IDE vinyó (tudom, vicc), ők nyugdíjazódnak, márnemfogomhasználnitalánsoha adattárolás lesz a szerepük.
Azaz: Van két 1T sata vinyóm, napi használatra. A kérdés, hogy mibe költözzenek bele?
NAS? Külső HDD ház?
- a kettőt együtt használnám, de NEM raid-be kötve
- főleg a zene és fotófeldolgozás (picasa, mert bevált)
- torrentet perpill nem használok, nem is tervezem
- alapvetően usb3 hozzáférésben gondolkozom (kétlem h wifin vagy utp kábelen normálisan tudnék fotófeldolgozást végezni.)
A mentések a wd-kre alapvetően manuálisan mennek, két-három havonta.
Ötlet?"Annyi változás van, hogy eldöntöttem, nem lesz nas, raid1 -et tudó külső házat veszek, a kérdés, h melyiket...
Kb az itt felsoroltak közül játszhatnak a kétlemezesek:
http://www.raidsonic.de/products/external_cases/soho_raid/index_en.phpTapasztalatok szerint melyik ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa EVO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fujifilm X
- Weblap készítés
- Windows 10
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest