- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
SimonYana #791 üzenetére
Én se csináltam még. Ráadásul az unlockhoz elő kell bányásznom a gépet a fal és az íróasztal közül, meg az asszony gépe alól...
Kicsi a lakás, na... De majd megcsinálom a shader helyreállítást, de az órajeleket hagyom a 6950-esén. Eddig sose volt szerencsém a hardverekkel. Valahogy mindig mellé nyúltam...
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone #792 üzenetére
Köszönöm.
Az a baj, hogy túl sok fesz kell a procimnak a magas órajelhez, és a drmak11 procitesztje nagyon megizzasztja. Kéne egy i7 2600k 5ghz-en léggel.
Lehet az lesz a köv beruházás. Egyébként HWboton jelenleg ez enyém a legjobb HD6950/6970-es eredmény + az összes gtx570-et is lenyomtam, és mindezt a 10.11-es driverrel.
-
Cybertrone
veterán
Azt a procit jól belőtted 4444mhz-re lol
, szép eredmény! Én most cibáltam meg kicsit a 920-as száját, de ez egy másik topik téma már!
Szép eredmény... Remélem én is hogy hoz némi pontot az uj meghajtó, különben azh első 10-ben sem lehet majd benne lenni 6970-es karikkal a toplistákban -
0Li
senior tag
Megvan életem első ati kártyája. 6950 (
shkiz0). Így gép nélkül elég csendes. Van időm gyönyörködni benne
és végig olvasni az egész topikot.
Már csak egy i5-2400et kellene előkaparni valahonnan és végre üzembe helyezhetném a masinát. Addig is várok és reménykedem hogy nem megy le az ára mire meglesz a procim -
Goldmen75
őstag
Üdv!
Nost, ati winflash-t leszedtem, bár nem indul el, de 6970 biost, honnan szedek ? mert sapphire oldalán csak driver van meg utility?!?!
Segítsetek!
Köszi! -
mpierre
veterán
Ez jónak számít heavenben? Ugyan 1680×1050-ben, meg +10%-on a power control...
-
easy...rider
őstag
válasz
Whit3Rav3n #774 üzenetére
nem az számít hogy hány pin-es a csati, az lényegtelen, az számít hogy a tápnak mennyit bít az adott 12V-os ága. 6pines csatin is "átmegy" annyi watt mint egy 8pinesen. (max a több vezeték miatt kevésbé gyullad ki a vezeték akkor ha pár ezer watt megy át rajta)
Ha a tápnak gyárilag 8 pines a csatija akkor ott valószínűleg erősebb az az ág mint a 6 pinesé, de attól gyakorlatilag össze vannak kötve a vezetékek a tápban, és egy helyről jön a póver.De ebben az esetben is látható a HD 6950 / HD 6970 nyákon hogy egy helyre csatlakoznak a +12V-os vezetékek.
nálam egy ága van a Corsair tápnak, asszem ~30A-t tud 12V-on (360W). Ez azt jelenti hogy az összes 12V-os vezeték a tápegységben egy helyre csatlakozik.
De sok tápban 2 vagy 3 darab 12V-os ága van a tápnak. (van ahol 5)
Nemrég 3x10A-es (12V-on) chieftech tápot láttam. Itt a 12V-os vezetékek 3 különböző helyre vannak bekötve. ezért érdemes figyelni hogy ne egy vezetékre kössünk mindent, mert leterheljük azt az egy ágat, a többi meg kihasználatlan marad.Tehát az ATX 2.0 szabvány miatt van szerintem több csatlakozó, mert így több vezetékre lehet kötni a videókártyát. és így nem csak egy tésze terhelődik a tápnak hanem megosztja a terhelést.
itt is látható hogy a 8 pines megoldás nincs nagyon "túlaggódva"[link]
A lényeg hogy tényleg nem kell agódni amiatt a 2 hiányzó pin miatt ha modol az ember
-
tomic
addikt
válasz
Whit3Rav3n #770 üzenetére
Nekem is ez volt, ezt feltette és annyi.
Utána mentem a sapphire oldalra és onnan szedtem le a 10.12 drivert amit fel engedett rakni. -
Goldmen75
őstag
válasz
Whit3Rav3n #774 üzenetére
Ok! Ha jól olvastam pár w-al eszik többet load-on, mint az 5870?!...Tápot most nem akarok cserélni, 450w chieftech eddig bírta az 5870+gt220-at is
-
Goldmen75
őstag
Áhh, thx!
Fekete/barnaSzóval ha jól olvasgatok s látom át a helyzetet, "pár" shader ami le lett csípve a 6970-ből, illetve a mag órajele kevesebb az 50-esnél?! Ennyi az össz difi? Akkor nem értem a 8+6-os csatit ezen meg 6+6...ez sem számíthat??
De akkor nekiugrok s tesz hegyek, leváltom az 5870-emet!
-
válasz
Whit3Rav3n #765 üzenetére
az AMD oldalán jelenleg kint lévő, dec. 13-i dátumú driver Neked nem ment fel? érdekes...
-
BeLucZ
addikt
Ez az AMD honlapja és jobb felső sarokban support&drivers-t keress! ( te esetedben majd destkop graphics > radeon hd series>radeon hd 6xxx series> win 7 64 bit kell ) és majd "Catalyst Software Suite (64 bit) English Only" változatot töltsd le vagy ha kell opencl is akkor a "AMD Catalyst™ Accelerated Parallel Processing (APP) Technology Edition" változatot, tök mind1!
és ezek mellé töltsd le még és telepitsd "ATI Catalyst Application Profiles" csomagot, ami játékokhoz tartalmaz fontos optimokat, profilokat a gondtalan működéshez!
remélem tudtam segíteni! -
VGYke
addikt
polonic (másik) fórumban lakó társamon kívül, Te vagy a második ATI/AMD legkedvesebb fórumlakó társam, mert útba indítottál
A Gigabyte GV-R697D5-2G VGA + minden új PC alkatrész (UD7+I7-950..) kb. 1 hét múlva fog összerakás stádiumába kerülni... Nem akarok melléfogni és nulla a tapasztalatom a Catalyst driverekkel. ATI/AMD driver honlapon sem igazodom ki, pl. fogalmam sincs hol kell keresni a drivereket (hidd el megpróbáltam). Megegyszer köszönöm hogy irányt adtál!Jut eszembe: mi az az "application profiles" ?
-
BeLucZ
addikt
Huh, akkor az kemény lesz
Szerintem most már lassan ki fog jönni a 11.1 es catalyst, az már biztosan támogatja a 6970et, amugy ha nem tudsz addig várni ( remélhetőleg már csak pár nap ) akkor rakd fel azt ami a gyári cdn van!De amúgy majd ha töltesz le az amd honlapjárol ott ki tudod választani rendesen hogy win7 64 bithez kell a driver és hd 6000 serieshez(destkop graphics) meg érdemes mellé leszedne az application profilest is!
-
mpierre
veterán
válasz
ZolikaE46 #741 üzenetére
+ tomic: Nah ennyit az Asus marketingjéről... Alu burkolat - mondjuk igényesen néz ki - de nem javul tőle hűtés olyan szignifikánsan.
VGYke: No para. Attól mikor rakod össze a géped, ha január vége előtt, akkor a gyári cd-n lévővel. Ha már februárban, akkor érdemesebb az amd, vagy a giga oldaláról letöltött legújabbal telepíteni. (Az AMD oldalán lehetőséged van - ha jól emlékszem - külön 32 és 64bites drivert letölteni...)
-
VGYke
addikt
Nagyon szépen kérlek benneteket, segítsetek kiigazodni a HD6970 driverek útvesztőjében.
(Életemben először a Vudoo I. és II.+S3 kombinációkat, valamint nVidia 4-5 generációját megjárva, most lesz egy Gigabyte HD6970 kártyám, így nulla a tapasztalatom / ismeretem ATI/AMD fronton)
Ha megjön a kártya, Win7-64bit alá, melyik Catalyst-el próbáljam feltelepíteni?
Kártyához adott "gyárival"?
AMD honlapon nem igazán igazodom ki, és kaptam olyan infót hogy a 10.12-es Catalyst nem biztos hogy jó a HD6970+Vin7-64bithez.
Tudtok segíteni? -
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #752 üzenetére
Elvileg az új vga-k piros nyákosak lesznek úgyhogy, ha veszel, akkor nézd meg milyen színű.
Ha fekete/barna, akkor nekiállhatsz a modnak. Ha nem sikerül, átkapcsolod a recovery biost, elindítod a wint, majd visszatolod a gyári biost és kész.
Teljesen egyenértékű a 6970-el moddolás után. Ma tesztelgettem, hogy az alap 890/1375-öt milyen fesszel viszi, eddig úgy néz ki, hogy a gyári 1,175V helyett megy 1,115V-al is stabilan. Nézd meg feljebb linkeltem egy eredményt a 6950-el, szerintem magáért beszél.
-
Goldmen75
őstag
Üdv srácok!
Sapphire 6950/2 gb mikortól jönnek ki a hardware-esen tiltottak? S mi van ha ráteszem a másik biost s hardware-esen kódolt? Vagy próba cseresznye legfeljebb mehet vissza gariba?
Valakinek tapasztalat 6950-6970 modd, bírja? minden ok? Teljesítmény növekedett ahogy kell?Köszi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
easy...rider #749 üzenetére
Lementek? Én nem így látom.
-
tomic
addikt
Shapphire oldaláról leszedtem a 10.12 és láss csodát működik.
Ki érti eszt. -
mpierre
veterán
-
Sziasztok!
Zalman VF3000A rámegy a RADEON 6950-re? 68xx-re gond nélkül, csak sehol sem látok normális VGA hűtőt a 69xx sorozathoz. Vki?
Üdv,
Vik -
tomic
addikt
válasz
Motion_Blur #729 üzenetére
Nem sok reményt fűzök hozzá.
De kipróbálom ezt is köszi. -
tomic
addikt
Tudnátok linkelni egy oldalt ahonnan le tudom tölteni egy 10.12 drivert ami fel is megy?
Eddig nekem nem sikerült. -
ZolikaE46
senior tag
válasz
easy...rider #725 üzenetére
Szerintem is még a régit kell kapnod...
-
scarREDNorbi
csendes tag
Átraktam teljesítménycentrikusra a windowst, a proci az alap 2,8 ghzen megy...
De amit észrevettem hogy a bc2-ben a minimum fps 25 helyett 61...ez azért nagyon durva különbségújra szép az élet
Szerintem bőven a régit kapod még nyák terén...
-
easy...rider
őstag
Ha most rendelek egy Asus HD 6950-et, akkor szerintetek mennyi az esélye hogy már az új piros nyákos nem modolós verziót kapom?
-
gyvi
csendes tag
válasz
scarREDNorbi #720 üzenetére
Nézz körül windows energiatakarékossági beállításoknál, tedd át teljesítménycentrikusra a profilt, mert képes rá vista meg a win7 is, hogy hozzányúl a PCI-e órajelekhez.
Vagy nézz egy új biost.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
scarREDNorbi #720 üzenetére
Milyen órajelen megy a proci?
-
scarREDNorbi
csendes tag
Hát,érdekes fejlemények...pakolgattam a kártyát a kékbe, 1x, feketébe, 4x. kékbe megint, 1x. itt elkapott az ideg és belerúgtam a gépbe: egy újraindítás után csodák csodájára pci-e 2.0 16x...már csak az a gáz hogy a teljesítmény nem javult meg
köszönöm szépen a segítségeket! már csak arra tudok gondolni hogy a procim nem tudja kihajtani a vga-t. -
mpierre
veterán
válasz
scarREDNorbi #712 üzenetére
Melyik slotba raktad a vga-t? Mert az asus honlapja szerint:
1 x PCIe 2.0 x16 (single at x16)
1 x PCI Express 2.0 x16 slots (@x4 mode, 2.5GT/s)
2 x PCI Express 2.0 x1 (2.5GT/s)
3 x PCIA fentiekből azt szűrném le, hogy a fekete slotba raktad.... Ha nem (tehát a kékben van), rakd át a másikba (a feketébe) és ha ott 16×-an megy, akkor gari, mert elbaltázták a lapot.
Szerk: Vagy eleve ilyen elbaltázott az alaplap kiosztása.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
scarREDNorbi #715 üzenetére
Próbálj megy egy alaplap bios frissítést meg néha segít az is ha kicist megemeled a pci-e órajelet.
-
tka
tag
Srácok!Nekem a 3DMark tszt eredménye X1668.Ez milyen?TRossz a reg kulcsom hozzá,azt is írja.Nem találtam másik kulcsot hozzá sajnos.De az eredmény milyen szerintetek?
-
válasz
scarREDNorbi #712 üzenetére
ha 4x sebességgel megy a PCI-E busz, annak lehet az az oka, hogy nem jól van benn a kártya. próbáld meg kiszedni és visszatenni, és figyelj arra, hogy a kártya oldala párhuzamos legyen az alaplappal (ilyen nagy kártyák könnyen elmennek valamelyik irányba).
-
scarREDNorbi
csendes tag
Komolyan mondom aki ad vmi megoldást nekem azt a vendégem pár kör sörre
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #710 üzenetére
Mondjuk ez nekem nem mond sokat, de nem is nekem kell tudni hála az égnek.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
scarREDNorbi #706 üzenetére
Ha 1.1-es 4x-es pci-e módban megy akkor nem csoda.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
scarREDNorbi #708 üzenetére
hát basszus ötletem nincs akkor...
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
scarREDNorbi #706 üzenetére
mondjuk okés minden ahogy elnézem... kicsit számomra ez rejtély. ötletem nincs. Mondjuk nem tudom a ram mennyire szólhat bele nekem 8gb 1600Mhz kingstone
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
scarREDNorbi #698 üzenetére
hogy érted hogy felemészt? mi? milyen proci milyen alaplappal?
-
EkSYS
senior tag
válasz
scarREDNorbi #701 üzenetére
melyik catalysted van fent?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest