- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Goldmen75 #3497 üzenetére
Idézlek: A 68xx meg a 69xx nem egy kategória! aztán ezután írod, hogy: Na meg legalább a 6870-et a 6970-el hasonlítsd, ne a kisebb tesójával
Ezután - Én most pl. 6970-et szeretnék abból is a windforce-os verziót, véleményem szerint ez a legjobb ebből a szegmensből! Jah, engem sosem az fps érdekelt, hanem az adott játékélmény, ha csak 40 fps-el hasít, már az is több mint elég...minek gyúrni még 1-2 fps-el tovább?? még azt kérdezném, minek vennél ilyen VGA-t?Ezzel kapcsolatban - Ár/érték arányról akkor beszélhetünk, ha nem vagy tele zsével, mert ha igen akkor persze 6990, vagy akár 2... - annyit jegyeznék meg, hogy ennek semmi köze ahhoz. De gondolom, amúgy te is tudod... mert amiről te beszélsz, arra ez az eklatáns példa.
-
szasanyi
félisten
válasz
Goldmen75 #3484 üzenetére
Ne haragudj a negatív kritikáért, de egyetlen hsz-ben többszörösen ellentmondtál magadnak, és az információ tartalma számomra 0, illetőleg a kérdésemre sem tartalmaz választ.
ZolikaE46: igen, úgy néz ki ez az 1len komoly érv - ha valóban működik stabilan, feszemelés nélkül. Mert néztem adatokat erre vonatkozólag (is), és az esetben bizony a teljesítményfelvétele és a hőleadása elég komolyan mértékben megnő.
ffodi: én igazából GTX460-ról váltok, így kicsit más a helyzetem. Azon kívül nem tudjuk pontosan miről beszélünk, mert még nincs végleges Crysis 2, sem má játék ahol valóban kimutatható a jelentősen nagyobb VRAM igén, és az azzal kapcsolatos - jelentősebb - előny a 2GB kártyák javára. Azért hangsúlyozom, hogy NEM a 3-4k-val olcsóbb 1GB verzióval összehasonlítva, mert akkor már 1értelműn a 6950 2GB a jobb választás (még ha nem moddolható, akkor is).
-
szasanyi
félisten
válasz
Goldmen75 #3482 üzenetére
Én értem mire gondol a srác, és nem is olyan lényegtelen a kérdése hidd el. Én is VGA vásárlás előtt állok, ezért nézegetem a kártyákat és a teszteket. De mondok is egy példát a dilemmámra:
Sapphire HD6870 1GB vs. Sapphire HD6950 2GB (24 hó gar.) - a két kártya nyilván nem azonos ár és teljesítmény kategória, de ha megnézed a FullHD felbontásban és maximális grafikai beállításokkal készült tesztekkel kimutatott teljesítmény különbséget, akkor nem kérdés melyik a jobb ár/teljesítmény arányú kártya. Sztem sem hozza az árkülönbözetnek (44-50k vs min. 64-70k) megfelelő teljesítmény többletet, így perpilla engem sem vagyok meggyőzve arról, hogy a HD6950 2GB egyértelműen jobb vétel.
De most már kíváncsi vagyok: te mit veszel figyelembe VGA teljesítménynél, azaz nálad mit jelent pontosan a jobb ár/teljesítmény arány? -
elfelejtette
veterán
válasz
Goldmen75 #3443 üzenetére
Köszi!
Húzott négymagosított PhenomII lesz mellette.
Az ár azért is fontos, mivel a jelenlegi 400W-os FSP BlueStorm2 400W-os tápot is cserélni kell miatta.
Egyáltalán van olyan játék, amihez kevés FullHD-ban az 1GB VRAM? Örültem volna a HD6950/70 karik itteni tesztjében szerepelnek az 1GB-os karik is... -
Pug
veterán
válasz
Goldmen75 #3437 üzenetére
Átlagban az I5-sel lehet nem, de nézd meg ezt, tuning nélkül 300 wat, és itt még a proci sincsen teljesen leterhelve (meg a kártya sem kap mondjuk egy Starcraft ll szintű energiafelvételt
), szóval én quad cpu esetében e kártyák mellé mindenképpen határesetnek tartom a 450-es chifit. A gépem tuning mellett, full terhelésnél, (persze ezek stress programok) a konnektor felől 427 wattot vesz fel, ha 80% hatásfokkal számolok akkor ez 341 watt, szóval nem árt egy olyan táp ezen vasakhoz ami azért 400wattot stabilan le tud adni 12V-os ágon
-
vbbb
őstag
válasz
Goldmen75 #3437 üzenetére
Na igen. Ezért is mondtam egyszer, hogy az 1200W-os tápokat is csak az extrem sok kártyás tuning őrülteknek találták ki.
Ilyet vagy valami mást használ valaki, esetleg? (Accelero Xtreme Plus Cooler for GTX 580/570, HD 6970/6950)
-
Pug
veterán
válasz
Goldmen75 #3433 üzenetére
Hát azért attól is függ, hogy milyen cpu mellé társul, cpu tuning, moddolás, feszemelés van-e. Esetemben a 3,6-ra rántott Phenom II 955 BE és a moddolt 920/1400-on járatott 6950-nél pl a 450 chieftech elhasalna egy Prime In-place large FFTs + Furmark teszt páros esetében...
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Goldmen75 #868 üzenetére
Mondjuk figyelembe kell azt is venni hogy a 6900-ban is van ram hibajavítás, ami miatt kissebb hibázásoknál nem lehet látni semmiféle hibát viszont hosszútávon tönkreteszi a ramot. Abból lehet felismerni ilyenkor hogy hibázik a ram hogy csökken a teljesítmény, szóval ram tuningnál érdemes mindig lefuttatni egy terhelő benchmarkot és figyelni hogy tényleg gyorsul a kártya a tuning hatására.
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #864 üzenetére
6950-es biossal a ram 1250-en megy! 6970-essel pedig 1375-ön ami lényeges különbség. Ki kell tesztelni, hogy a ram magas órajele miatt szemetel, vagy a feloldott shader procik nem 100%-osak.
Én még a mod előtt teszteltem 880/1375-ön és szépen ment, aztán toltam csak rá a 6970-es biost. Úgyhogy aki moddolni akar először tesztelje ki az órajeleket! Ha minden rendben van, akkor tegye fel a 6970 biost, és azt is tesztelje ki alapon. Ha szemetel, akkor el kell kezdeni csökkenteni az órajeleket. Ha továbbra sem jó, akkor meg kell próbálni adni a GPU-nak egy kis feszt. Ha így sem jó, akkor mehet vissza a régi bios.
Nekem pl. a 890/1375-ös órajelet 1,08V-al is viszi, legalábbis eddig úgy néz ki. 1,1V-on teljesen stabil(ami ugye a 6950 800-as órajeléhez tartozó alapfesz.)
Picit próbáltam tesztelni a GPU-t, hogy az 1ghz-hez mennyi fesz kell. Nos arra jutottam, hogy 1,27V-al stabil, ami szerintem egy átlagos eredmény. A ram viszont nagyon beteg, mert 1000/1600@1,27V-on simán lement 10 loop warhead teszt, minden max 8x aa, illetve vantage +dmar11 is simán lefutott.
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #844 üzenetére
Akkor, ott valami nem bírja a terhelést. Szerintem először próbáld meg lejjebb venni a ramórajelet. Ha nem segít, akkor a GPU-t is vedd vissza. Kezdheted, akár a 6950 gyári órajeleivel(800/1250). Ha itt is hibázik, akkor rakd vissza a gyári biost, mert a feloldott shaderek nem "stabilak".
Ha GTA EFLC ben van ilyen hiba, akkor az driverhiba, mert nálam és még sokaknál ilyen. 1-2 játék esetében előfordulhat hasonló.
-
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #752 üzenetére
Elvileg az új vga-k piros nyákosak lesznek úgyhogy, ha veszel, akkor nézd meg milyen színű.
Ha fekete/barna, akkor nekiállhatsz a modnak. Ha nem sikerül, átkapcsolod a recovery biost, elindítod a wint, majd visszatolod a gyári biost és kész.
Teljesen egyenértékű a 6970-el moddolás után. Ma tesztelgettem, hogy az alap 890/1375-öt milyen fesszel viszi, eddig úgy néz ki, hogy a gyári 1,175V helyett megy 1,115V-al is stabilan. Nézd meg feljebb linkeltem egy eredményt a 6950-el, szerintem magáért beszél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motoros topic
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Futás, futópályák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest