- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni ebben a hibajelenségnek a megfejtésében? Igazából nem tudom mi okozhatja most már. (VGA szerintem, de nem biztos.) A VGA n kívül mi tud még ilyet okozni?
A CPU fx8120 4100mhz, nb 2600mhz, ram 2140mhz. ( prime 95 blend ) bő 4 órát ment. És más teszteken is átmegy.
Viszont a BF3 ban elbukik valami... mi lehet az?Photoshop -al csináltam egy képet, valami hasonlót kell elképzelni. Random idő/pálya után..
Aztán kidob az asztalra a bf3 továbbra is fut, de nem dobja vissza fel az ablakot.
u.i: A VGA egy gigabyte hd6950 1gb.. (fúj) Gyári OC-s. Ehhez nincs hozzá nyúlva.
Köszönöm válaszotokat!
-
stig330
csendes tag
válasz
kockaharcos #16693 üzenetére
olyan nekem nincs is ,hogy gpu voltage nem tudom kipipálni!
-
stig330
csendes tag
válasz
kockaharcos #16693 üzenetére
nem működik nem jön elő a fesz állító
-
stig330
csendes tag
válasz
kockaharcos #16689 üzenetére
köszi.
a voltage tweak az ,hogy működik?
-
prokxy
veterán
válasz
SkyS1gn #16682 üzenetére
De csak akkor van ilyen csontra fagyás, ha fut az AB ÉS vagy a BFBC2-vel vagy a BF3-mal játszom, egyébként nincs.
Szóval itt a BFBC2, BF3 kontra MSI AB vel van a gond, na meg a mi konfigunk.
Ezért nem akarok venni hangkártyát, digit koaxon tök mind1 sztem, h alaplapi vagy egy asus xonar. -
SkyS1gn
félisten
válasz
- = Zk = - #16681 üzenetére
nem az AB-vel, a játékkal
-
SkyS1gn
félisten
érdekes a kártya néha gondol 1et akkor jobban tuningolható.. máskor meg rossznapja van és bedurcizik most 70es módban 940et viszi alapórajellel
nyűgös
-
SkyS1gn
félisten
válasz
- = Zk = - #16675 üzenetére
sok helyen, google a barátod "bad company 2 freeze audio" keress rá
amúgy vagy letiltod vagy veszel hangkártyátsteve0707 neked hogy magyar az AB?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
- = Zk = - #16671 üzenetére
ez csak egy mese hogy azzal ugrik össze, valójában az alaplapi integrált hangvezérlővel, legtöbbször REALTEK vezérlővel!
-
prokxy
veterán
válasz
- = Zk = - #16669 üzenetére
Nálam is ez van, egyenlőre nincs megoldásom rá, de ha találsz vmit, akkor oszt meg velem is kérlek!
Köszi,
Krisz -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek itt 6950@6970 -e? Z68-al vagy Z77-el?
-
mcwolf79
veterán
válasz
- = Zk = - #16669 üzenetére
Nálam sosem volt vele semmi baj, nem vesztek össze.
-
- = Zk = -
félisten
az, hoyg az MSI AB-vel összeugrik a BF BC2, és a Bf3 az másnál is megszokott?
-
steve0707
tag
-
galaxyS
csendes tag
Sziasztok. Hogy lehet kikapcsolni, UVD módot? vagy felhúzni az eredeti orajelekre? mert a GPU 800-helyett, UVD módban 700-on megy ( játékoknál szerintem nem a legjobb
)... és csak ujraindítás segít.
Kártya: XFX HD6950 2GB
Köszi. -
steve0707
tag
válasz
ricshard444 #16663 üzenetére
Nem tudok belemenni a "profiles" mappába,és módólni a feszt. emiatt nemérdekel .'kérem nem nagyon kinevetni
'
-
-
steve0707
tag
válasz
ricshard444 #16661 üzenetére
Kevés 1.180 V
-
-
steve0707
tag
válasz
ricshard444 #16657 üzenetére
Hi.
Igen lehet,csak kellene még feszkó.
Valami okosság a TRIXX fesz.emeléséhez kellene és lökném az 1000/14xx.Mhz et neki.Üdv.steve0707
-
-
prokxy
veterán
Ebben tudnátok segíteni?
-
prokxy
veterán
Ez a 6970 vietnam edition hűtés mennyire hangos egy nem refhűtős (pl. VaporX, vagy duplaventis Sapphire) 6970-hez képest? Most a 6970 FLEX-em van, emellé kéne CF-be.
Ill. ezzel a hibásventissel 6970-nel lehet a cseréjén kívül vmit kezdeni szerintetek? Egy hűtővel megsülne?
-
ZetorGumi
addikt
válasz
SkyS1gn #16644 üzenetére
Akkor te érted miről beszélek.
Először én is féltem, hogy mi lesz, ha eláztatja, de aztán két áztatás után rájöttem, hogy nagy százalékban csak a VGA tud igazán elázni, az meg auto shutdown, és semmi baja lesz egy kiadós száritás után. De mostmár nem áztatok, megtanultam, hogy nézzünk át mindent feltöltés előtt.
sephi: Igen, csak nem sűrűn bukkannak fel 69x0-ra blokkok, mert még sokan nem váltanak, ami meg nekem van, arra meg mégritkábban.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
synthattik #16634 üzenetére
én ref hűtővel csapatom 1,3V 980,1500
-
synthattik
aktív tag
ha msi ab-vel vagy sapphire trixxel csinálsz venti profilt ,akkor olyan max 1.2 szntem, de annyit azért ne adjál neki ,csak szépen fokozatosan emeld a feszt,mert nekem 1.175 ön 6970-re moddolva, már eléggé melegedett a cucc ,ott már kellett a venti profil,mert a 90 fokot nyaldosta a catalyst beállításokkal.
Nálam ilyen 1.125-el ment 940/1400-at 6950-ként,ugyhogy azt javallom ha 1.150 ig nem nagyon stabil ,legalábbis meglátásom szerint ,fölösleges tovább húzni ,mert iszonyatosan fog melegedni,meg fogyiban is odatesz már,és lehet,hogy pár fps miatt az már fölösleges.
De a te kártyád ez csak 1 tipp volt,sok sikert.hátha 1 kis fesztől megtáltosodik -
Sabre
őstag
válasz
synthattik #16632 üzenetére
1.1V ha jól láttam az alapfesz. Stock sapphire hűtővel meddig érdemes próbálkozni, amikor még nem lesz megsülés meg 100+ fok belőle?
-
synthattik
aktív tag
1 kis +feszt is adtál neki? Hátha úgy már stabil lesz magasabb órajeleken,mert azért a 900-at azért illene legalább tudnia,már ha nem elég így a teljesítménye.
de azért gondolom mozgatja a fantáziádat,hogy mit megy a kicsike,mert különben nem csinálná az ember,én is megnéztem mit lehet kihozni belőle.
az enyém nem vmi tuningos fajta kb 940 a gpu órajele,ahogy figyeltem a 950 hez már elég sokat kérne akkora teljesítménynövekedést meg már nem hoz,de szerencsére moddolható ,úgyhogy a tuning nekem már kész is és iszonyatosan alullfeszekhető,most 1.15 el megy shader unlockal 880/1375 tökéletesen elég neki és nekem is ez a teljesítmény -
Sabre
őstag
na sikerült a registry buhera és a ccc-ben is már lehet ameddig akarom húzni az órajeleket.
az már mellékes, hogy 840/1300on stabil mindössze.. -
galaxyS
csendes tag
válasz
csucsbicep #16623 üzenetére
Letöröltem teljesen.. Programok telepitèse ès törlèsènèl mèg mielott betettem volna az uj vga-t.. Ès a legfrisebb drivert szedtem le azt ami az ati oldalan van.
-
galaxyS
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok egy kicsit segíteni? most cseréltem le egy GTX 260-as VGA-t egy XFX HD 6950-re..a kártyával nincs gond szerencsére.. viszont a driverrel annál inkább.. egyszerüen nem értem.. Mikor a 260-as VGA volt a gépemben,a régebbi játékoknál meg tudtam oldani azt hogy kitegye őket 1920x1080-as felbontásba teljes képernyőre,
VISZONT!!! ennél a kártyánál, igaz hogy 1920x1080-ban jeleníti meg őket.. de egy 2cm-es szegélyt tesz köré
Ilyen játékok: Secret Files TUNGUSKA, CRYSIS1, CRYSIS WARHEAD,
pl: a Crysis, a Driverben beállított asztal szinprofilt kinullázzaKöszi.
-
mcwolf79
veterán
Mint látható, itt gyakorlatilag nincs fps növekedés (na jó, pici szért van). Ellenben a fogyasztás és a hőtermelés szépen megugrik.
Mondjuk nem egy mai darabbal teszteltek (CoD4),de gyanítom nem nagyon változna a helyzet pl. BF3 alatt sem. -
danikabaf
tag
válasz
kockaharcos #16617 üzenetére
sry javitva xD
-
danikabaf
tag
Sziasztok!
Nyomtam egy unigine tesztet és ez lett az eredmény Ez jónak számít ezekkel a beállításokkal a kártya egy msi lightning volt (1000core, 1375 mem)?
Üdv.
-
Sabre
őstag
válasz
ricshard444 #16612 üzenetére
akkor csak órajelet emeljek, ne vesződjek a shaderekkel
-
-
DjDanee87
addikt
válasz
kockaharcos #16601 üzenetére
Nem, ilyen beállításokkal toltam: [link]
7970el már kimaxolva, de ezzel sem megy normálisan. FPS nem esik 25 alá, mégis mintha mikrolagolna vagy nemtudom. Tudom rosszul van megírva a játék alapból, de ennek ellenére szerintem nvidiával jobban menne.
-
Sabre
őstag
elkezdtem nézegetni ezt a 6950 mod to 6970 témát, este kiderül hogy van-e értelme foglalkoznom vele. ha van rajta dual bios kapcsoló meglesem, ha nem akkor nem mert nem akarok ráb*szni ha nem fog működni
-
ZozzHUN
addikt
válasz
planbmokus #16603 üzenetére
Mérsz egyet 800/1250en 6950 biosszal, majd ugyanezekkel az orajelekkel a 70-es biosszal. Ha gyorsabb akkor success. De inkabb 50-es biost shader unlockolj szvsz.
-
planbmokus
senior tag
Megpróbáltam moddolni a 6950 DCII-es Asusomat, de nem jött össze, ez már valószínűleg lézerezett darab, viszont a bios csere miatt most 6970 órajeleken megy alapból, már megérte.
Viszont az AIDA 1536-ot ír az árnyalókra. Most akkor WTF?
Gondolom a GPU-Z-nek kell hinni ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- iPhone topik
- Vallás
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest