Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Iron Funeral #8398 üzenetére
Frenky kb 1.32-es idot fog menni tele tankal
O
-
Iron Funeral
őstag
Hát eleddig úgy tűnt, hogy ketten, de most látom, hogy PR00F ideje kamu, úgyhogy már mindegy, csak gondoltam te is benne lennél egy kis piszkálódásba azokat illetően akik túl gyorsak hozzánk képest(1:31,472 - 1:31,609) jelenleg
(#8394) proof88: anyám ilyen vágást találni a pályában
Annyi a dolog egyébként, hogy én állandóan figyelem a kocsit edzés-qual-verseny közben is. És bár van telepítve telemetria, nem használom, pedig jó lenne, mert a mai napig gondot okoz a felfüggesztés jó setupolása (ami valljuk be a setup lehetőségek ~50%-át adja...) és azt csinálom, hogy módosítok valamit a setupon akkor gurulok kifele megnézni, hogy mégis hogyan viselkedik a kocsi, még jó hogy általában 1-2 körön belül leszűröm, hogy jobb-vagy rosszabb lett, mert ellenkező esetben éjjel-nappal kőrözhetnék -
JColee
őstag
Persze vízhűtésesek az f1es kocsik is. Én az olaj hőmérsékletét szoktam nézni, bár nemtom melyiknek kéne 107 körül lennie.
Féknek az 1000 fok nem gáz, de ajánlom, hogy csak féktávon menjen fel annyira, mert 1000 felett megzabálod a betétet, és szarabbul is fog.proof88 Olyan vagy mint a nagyanyám, de miért is? Egyébként nem érdemes Frenkyről ilyet feltételezni, de azért ne húzza már az agyunkat, hogy "nyomjátok azt a gázt". Magyarul örüljön, hogy toronymagas esélyes, és tényleg respect mert itt a szokásosnál is komolyabb előnye van.
-
SirAlo
aktív tag
a fékek hany fokon mukdonek legjobban? nekem van amikor felmennek 1000 fokra is
mert eddig tenyleg tul keves hutest adtam a motornak tobb mint 112 fokos volt... az olaj, a viz a micsoda? van a forma1 autoba is vizhutes ?
-
proof88
addikt
válasz
Frenky89 #8393 üzenetére
Na, szóval az volt, hogy én már teljesen lehetetlennek tartottam, hogyan mész ilyen időt, mert ha én tudtam volna menni mondjuk 30.9-et, akkor azt mondom oké, de így, hogy 31.8 körül volt a legjobb időm, nem értettem a dolgot. Ráadásul valamelyik nap feljöttél a szerverre és mondtad, hogy tapossuk a pedálokat, én meg ma délelőtt elkezdtem kombinálni. Mindjárt jön JColee és mondja, hogy olyan vagyok, mint a nagyanyja.
Szóval nem értettem, miért van rESET ennyire lemaradva Tőled... és feltűnt, hogy vannak a pályán olyan helyek, ahol ki lehet menni... úgyhogy figyelmesen végigmentem a pályán és kipróbáltam ezeket a helyeket, sajnos általában nem használhatóak... viszont a 3. szektorban találtam egyet, ahonnan el lehet jutni a célvonalig. Ekkor írtam Szabesznak, hogy ááá, rESETé a reális idő, Frenky levágta a pályát, azt hiszem... persze se én, se Szabesz nem értettük a dolgot, ugyanis mindenki tudja, hogy nem szeretjük, ha hamis idő kerül a hotlapsba, főleg Te nem csinálnál ilyet, bár én kinézem belőled, hogy idegelj mindenkit.Mindenesetre én elkezdtem próbálgatni és sikerült 30-as időt mennem! Ekkor biztos voltam benne, hogy Te is erre jöhettél...
Elindítottam a fraps-et és felvettem egy 1:30.4 körüli időt... közben Szabesz átküldte az egyik esti replayt, amikor én nem voltam még, ő meg épp akkor szintén a szerveren volt, amikor Te megfutottad a 29-es időt, azt mondta, hogy elvileg ebben a replayben kell lennie az idődnek... meg is találtam azt is, meg a korábbi 30-as időket, végül röviden Szabesszal megegyeztünk annyiban, hogy FAIL!!! xD
Lényeg a lényeg, hogy ezt jól benéztem, pedig azt hittem, hogy most lebuktatlak, ehelyett ÉN raktam most be egy hamis időt a hotlapsba...Hamarosan törlésre fog kerülni... 31.640 a legjobb időm, ennyi... Minden tiszteletem, nagyon gyors vagy!
Továbbá, a rESET-tel való kis beszélgetés közben rájöttem arra, hogy talán rESET jobb megfigyelő nálam, vagy legalábbis már több időt beleölt ebbe a szimulátorozásba, mint én, úgyhogy nyáron, a teszt időszak alatt nem kevés munkát kell majd szentelnem a gyakorlásra, az autó beállítására...Ja és a sztori végére jöjjön a csattanó, azaz hogyan gondoltam a "vágást" a 3. szektorban, azaz: a 3. szektor körbeautózása
-
JColee
őstag
válasz
Iron Funeral #8387 üzenetére
Ki ment 31 alá?
Motor letekerését túl felkapjátok, sokkal többet számít, hogy mennyire tud koncentrálni az ember (elég könnyű hibázni). -
proof88
addikt
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Iron Funeral #8384 üzenetére
Ja igen, ami kimaradt, hogy leginkább nem a végsebességben vettem észre akkor a különbséget, hanem pl. az Eau Rouge utáni jobbos kanyarban akár 3km/h-val is lassab volt a kocsi mint kisebb radival, és a végsebességben pedig elmaradt olyan 1km/h-val
Szerintem meg mindenki aki 1:31 alatti kört ment az vágott, ugye JColee szerinted is?
(#8388) Frenky89: valamiről beszélni kell na
-
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral #8384 üzenetére
na jó, majd nyáron a teszt időszak alatt jobban kitesztelem a dolgokat...
még ausztrálon teszteltem ezt, de akkor még rendkívül láma voltamFrenky: nem kell megismételni, semmi, nem szóltam, RISZPEKT!!!
-
Iron Funeral
őstag
válasz
proof88 #8383 üzenetére
Én a lecsavarást úgy értem, hogy letekeri 1/12-re, vagy 4/12-re az az 1/3 állása a motornak ami tökéletesen megfelel és 1 kör benya sokat számít,m ég úgy is hogy kevesebb ideig tart tankolni
Spa-ban kiteszteltem a radiátoros dolgot, és sokkal gyöszösebb volt a sebesség nagyobb radiátorokkal, de amit észrevettem, hogy a fékhűtő mérete még jobban befolyásolja a sebességet mint a radiátor, amúgy -1 radiátor méret meg -1 fékhűtő méret kb 0,5-1km/h végsebességet ad, ahol még van hova gyorsítani (Szingapúrban a célegyenesben pl. nem feltűnő a különbség mivel eléggé rövidke).
Szintén csak alig módosítja a hőmérsékletet a motorbeállítás, de módosítja, Spa-ban a versenyen 104-105°C volt a motor végig, de a quali körömet feltekert motorral futottam amikor is 106-107°C volt a motor hőmérséklete (konkrétan a buszmegálló sikán előtt néztem ezeket az adatokat in-game) egyébként ott végig 1/-12 volt a motorerő és volt tartalék a tempóban, anélkül hogy arra kellett volna gondolnom, hogy feljebb tekerem a motort, szerintem nem maradnak nagyon tizedek egy verseny körben, edzés/quali kör az más, de amúgyis verseny közben a konstans tempó a lényegLehet kezdeni pánikolni
-
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral #8379 üzenetére
Ezeknek van alapja azért?
Kezdem úgy érezni, hogy a Toro csapat mindenféle zöldségeket beszél és pánikot kelt.
Mondjuk lehet, hogy nem használod mindig maximumon, azt elhiszem, de ha 12-ről 11-re veszed, akkor csak 1%-kal fog kevesebbet fogyasztani az autó és a max rpm 90-nel lesz kisebb. Tehát összességében, ha 12-ről 1-re állítod, akkor 12%-kal fog kevesebbet fogyasztani az autó, a max rpm pedig 1080-nal lesz kevesebb. 2008-ban a motorok 19000-re voltak limitálva, ebben a játékban a kocsi beállításainál lehet látni, hogy 18000 a max rpm, de az kb az 1-es motorerőre vonatkozik, 12-essel el lehet menni 19000-ig is. Én ezeket az egyik fájl alapján állítom, ami az rFactor könyvtárában van, kommentek formájában.
Azért azt is hozzá kell tenni, hogy én amikor teszteltem ezt a motorerőt, akkor tizedek maradtak a szektorokban, ha 12-ről 1-re vettem. A fogyasztási adat, amit írtam meg kb jó, mert gyakorlatban is valahogy úgy nézett ki a dolog, hogy ha egy pályán 1 kör alatt 7 litert fogyaszt az autó és elindulsz 70 literrel, akkor 12-es motorerővel 10 kört mész, 1-es motorerővel pedig 10 kör után marad még a kocsiban 8,4 liter, ami még 1 kört jelent. Én annyi taktikát látok egyelőre a dologban, hogy ha rajt után beragadsz valaki mögé, nem tudod megelőzni, akkor letekered a motorerőt és tartod vele az iramot, és ha kimegy tankolni, te jól megnyomod azt a hátralévő 1-2 kört és lehetőleg boxolás után elé jössz vissza. Más taktikát nem látok benne jelenleg, mert 20 kör nem sok, és annyival nem fogyaszt kevesebbet a kocsi, hogy megérje eldobni a tizedeket miatta, szerintem.
Én egyébként nem vettem észre, hogy kevésbé melegedne a motor, ha le van tekerve. A motor mindenképp gyorsan felmelegszik a lassú kanyarokban, mikor gyorsítasz, aztán a gyors részeken már elég nagy a menetszél a hűtéshez. Én inkább úgy állítom a hűtést, hogy az olaj mindig ilyen 100-110 fokos intervallumban mozogjon, minél többször közel a 107-hez, mert akkor működik optimálisan. Ráadásul a hűtő mérete alig változtat a légellenálláson, én eddig sehol nem vettem észre javulást köridőben, ha kisebbre vettem a hűtést. Fék esetében is a hőmérsékletet tartsátok szem előtt, a legyen optimális, na a hűtés mérete legyen szempont. Egyébként F1C-ben sokat számított a hűtők mérete, de itt nem. De lehet, hogy ott is a hőmérsékletek voltak előtérben inkább, csak ott nagyobb hatással volt a köridőre az optimális hőmérséklet, bár nem tudom.
Egyébként az, hogy a motor milyen hőmérsékleteken és rpm-eken üzemel, jelenleg nem fontos meghibásodás szempontjából, mert csak 20 körös versenyeket megyünk, de teljes versenytávnál már számítana.No, Frenky-t arra kérném, hogy majd ismételje meg a körét, lehetőleg egy BT tag szeme láttára.
Nem muszáj, de ez egy vágott kör volt szerintem.
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Iron Funeral #8381 üzenetére
Akkor ezeket meg le kell teszteljem :p
-
Iron Funeral
őstag
Az a "pár literrel több" valójában súlyos kilogrammoknak felel meg
A motor optimálisan valahol 107°C körül működik optimálisan érdemes megcélozni azt a hőfokot, mivel észrevehető a végsebességen is
Sok esetben pont amiatt nem nyersz a maxra tekert motorral mert túlmelegszik és kisebb teljesítményt ad le, plusz még túlhajtod magad és a gumik is elkopnak, persze ez utóbbi csak feltételezés. -
SirAlo
aktív tag
válasz
Iron Funeral #8379 üzenetére
En meg maxos motorteljesitmennyel is lassabb vagyok nalatok, igy maxon kell hasznaljam
benzinbol tankolok par literrel tobbet es meg van oldva , motor meg birja
Honda fejlesztes
-
Iron Funeral
őstag
Hát pedig azt le kő' tekerni, és csak előzéskor felrakni, vagy akkor amikor pusholsz. Eléggé sok benzin megy el ha fent hagyod maximumon, arról nem beszélve, hogy kisseb motorteljesítményen akár kisebb hűtő is elég lehet->nagyobb sebesség, ameddig hajtasz addig kibírja ha feltekered,még nem láttam itt a ligában versenyen elfüstölő motort, pedig cuki lenne
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Iron Funeral #8376 üzenetére
Nalam az mindig maxon van
egyszer felvezeto korbe levittem aszem 9-re es a rajtnal mar elfelejtettem maxra felvinni:S nem tudtam hogy tudnak az egyenesbe olyan konnyen megellozni aztan jutott eszembe hogy letekertem xD inkabb hagyom maxon
-
SirAlo
aktív tag
jah es ebbe a jatekba van ilyen ellozes gomb mint az igazi forma1 autokban? lattam egy olyat hogy ideiglenes teljesitmeny noveles de nyomtam es nem vettem eszre valtozast
-
proof88
addikt
Ott van a pálya gomb, ha szíveskednétek megnyomni
, látnátok hogy kiírja a levegő és a aszfalt hőmérsékletét is a program, de azért is szoktam hétvége újraindításakor a 2. edzésre rakni, mert az 1. edzés délelőtt van, a verseny délután, a 2. edzés is délután, és általában 5 fok eltérés van a délelőtti és délutáni hőmérsékletek között, szóval a 2. edzés jobb ebből a szempontból. Az 1. edzésen is felmelegszik, de sok idő kell hozzá, felesleges várakozás. Szal a 2. edzést kell használni, ha lehet.
-
-
Stirlitz
senior tag
Itt egy eladó Logitech Momo kormány, ha valakinek esetleg olcsón kéne egy kormány.
-
SirAlo
aktív tag
nah en mar kiszamoltam hogy futamon mennyi benzinnel milyen gumival stb induljak de az lehetseges hogy futamon mar maskepp fog kopni a gumi a szelarnyek miatt stb? mert akkor bajba lennek xD
-
cila1
aktív tag
válasz
Iron Funeral #8364 üzenetére
Ez az AVATAROD???
-
vizza
csendes tag
Reset biztos satanista
666 xD
-
Szabesz
őstag
válasz
Iron Funeral #8353 üzenetére
Te, rESET, komolyan 666Ft-ot utaltál?
Kezdem érteni a Torok uralmát
-
macy
addikt
Látom jönnek a tesztpilóta jelöltek
-
SirAlo
aktív tag
azt nem lehetne megoldani valahogy a liga weboldalan hogy irja kik vannak epp fenn a szerveren?
jobban szeretek tesztelni amikor vannak masok is:S es a jatekot se kellene elinditni hogy megnezzem ki van fenn epp
-
Zoza24
senior tag
üdv srácok!
csak most akadtam ennek a topicnak a nyomára,s érdekelne hogy a szerverre teszt céljából fel lehet-e menni úgy,hogy a bajnokságban már nincs hely...szívesen felnéznék,hátha jó a társaság
billel megyek,de a pályán tudok maradni,sőt talán annál is több kinézne
előre is köszi a választ az itteni guruktól
Zoza
-
ervin33
tag
válasz
Iron Funeral #8351 üzenetére
hát igen itt suzukában elég nehéz lesz az elsö szektorban gyorsnak lenni kipörgésgátlo nélkül.
énis már arra edzek,braziliát meg jol ismerem mentem mostanában sokat ctdp2006 al ott -
ervin33
tag
válasz
Iron Funeral #8340 üzenetére
szoval milyen idöd van suzukába?? titkos nagyon??
-
Frenky89
addikt
Sok rizsa helyett gyártsátok inkább a setup-okat, úgyis nagyon messze még a következő évad...
-
Farkas23
aktív tag
Tomax fog majd jönni tuti, ha más nem kövi szezonban! Sajna mostanában nincs sokat gép előtt:S De majd beszélek vele!
-
vizza
csendes tag
Nem lehetne el itezni egyaltalan azt hogy en ne legyen benne abba a 2 be aki nem fog menni a kovetkezo szezonba?
Mert ha csak 20 pilotanak lesz helye akkor
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Iron Funeral #8343 üzenetére
2009-be a BrawnGp-nek volt a legkemenyebb festese
-
SirAlo
aktív tag
válasz
Iron Funeral #8343 üzenetére
Majd meglassuk hogy ez a Tomax akar-e meg versenyezni
de a torro se rossz, kb Redbull masolat
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Iron Funeral #8340 üzenetére
na pölö szerintem SirAlo-val el is lehetne cserélni, ha már mindegy a kocsi
(#8344) SirAlo: ja egyébként szerintem a 2009-es autók közül kinézetre No1 volt a RedBull, valami más festéssel meg qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqva jól is kinézhetett volna
-
SirAlo
aktív tag
En leginkabb Alonso sisakjaval mennek
az auto mind1 A hondamnak mar ugyis ferrari hangja van
-
én meg az "új lada-ba"
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Szabesz #8337 üzenetére
Amikor még mondtam nem volt meg a 2 ember a hondánál, egyébként meg lehet cserélni is ami azt illeti.
Ezt most úgy mondtad mintha kiraktam volna őket mint macskát ázni az esőbe(#8335) ervin33: óóó hát blokkolnám én is a Mergát de az még nem volt 2008-ban
(#8342) SirAlo: elvileg a sisak textúrákat is ki lehet cserélni, de nem mindegyik sisak használja ugyanazt a modellt, szóval lehet, hogy elcsúsznak a textúrák ha csak simán átmásolod
-
vizza
csendes tag
En szivem szerint a Mclarenbe ulnek mert kedvenc autom
Csak ez lehetetlen meg
-
SirAlo
aktív tag
Tomax_89 Msn cimet nem tudjatok ?
-
Szabesz
őstag
válasz
Iron Funeral #8332 üzenetére
És akkor a mostani Hondásokkal mi lesz?
-
ervin33
tag
válasz
Iron Funeral #8332 üzenetére
nekem meg stipistopi mclaren
2008- tol az idök végezetéig
-
ervin33
tag
válasz
Iron Funeral #8329 üzenetére
milyen idöd van suzukában??
-
SirAlo
aktív tag
Es 2010-es mod-ba mar lenne eleg hely is
-
proof88
addikt
válasz
akoska07 #8323 üzenetére
Ezt igazából még nem beszéltük meg, vagy a pontok szerinti sorrendben választ mindenki helyet magának köv. szezonra, vagy marad minden ahogy most, és akik meg tudnak egyezni egymással, azok cserélgetnek... de valszeg az előbbi változat lesz, tehát pontok szerint, azaz az első helyezett választ először, az utolsó utoljára. Egyelőre még nem tudjuk, hogy a 22 fős társaságnak hogy szorítunk helyet a 20 fős 2009-es mezőnyben.
-
-
válasz
proof88 #8321 üzenetére
mert volt régebben egy rövid beszélgetés,
amiből nem volt egyértelmü,hogy lehetek teljes rönó tag.
de igy már nincs kérdésem.a következő szezonra hogy alakulnak a pilóták a csapatoknál ?
leszváltozás vagy marad mindenki a helyén ?
ill. eldöntheti-e egy pilóta,hogy marad a helyén,átmehet-e másik csapathoz ? -
proof88
addikt
-
válasz
proof88 #8319 üzenetére
köszi.
a mostani hétvége kimarad,mert szolgálatban leszek.
25.-én pont szabad leszek (elméletileg)
a májust még nem tudom.néztem a hotlaps-t...
sokszor értetlenül állok a köridők előtt.
aztán lezárom annyival,hogy béna vagyok azt' kész."erről jut eszembe...
lehetek én akkor Speedg mellett a másik renault pilóta ?
feltéve,hogy elfogad.
már nem emlékszem ki volt mellé beirva a régi honlapon.
de nem igazán ad hirt magáról,hogy nagyon vissza szeretne térni." -
proof88
addikt
válasz
akoska07 #8318 üzenetére
Szingapúr - ápr. 11.
Szuzuka (Japán) - ápr. 25.
Shanghai (Kína) - máj. 9. (?)
Interlagos (Brazília) - máj. 23. (szezonzáró futam)Kínához azért raktam kérdőjelet, mert nem tudom, hogy pontosan mikor lesznek az írásbeli érettségik és ballagás, stb., valamikor május elején szokott lenni, lehet amiatt lehetne halasztani, passz.
-
a következő futam után érdeklődnék mikor,hol lesz.
meg nézném a beosztásomat,tudok-e indulni a futamon.
akár egész áprilist áttekintve. -
Frenky89
addikt
-
SirAlo
aktív tag
szerintem illegalis az autoja
FIA vizsgalja meg
nekem is brawn mondta az elobb
-
SirAlo
aktív tag
Ez a Frenky talalt valamit
1:29,924
-
Speedg
csendes tag
1:29,924
Javaslom hogy az utolsó helyről engedjük csak elrajtolni.mert így neki is lenne egy kis akció a futam alatt
Mert ha így marad minden a húsz kör alatt hármat ver a mezőny második felére,és nem szeretném azért folyamatosan nézni a tükröt hogy mikor ér utól
Olyan macerás lehúzodni az ideális ívről kb hat körönként hogy ne tartsam fel
De azért grat Frenky -
JColee
őstag
Frenkyt állítsa le valaki, beég a mezőny
grat, szerintem ne görcsölj a futamon, megtankolva vagy olyan gyors, mint mások üresen
-
SirAlo
aktív tag
en arra gondoltam hogy minden csapatnal lehessen 3 pilota: 2 pilota es egy tesztpilota igy ha a pilotakbol nem jon valameik indulhatna a tesztpilota
mit szoltok ?
-
vizza
csendes tag
Azert dob ki mert nem mindegyik szerohoz ugyan azokat a cuccokat kell letolteni, es ha nem talalnak a cuccok kidob, en is probaltam es engem is kidobott
-
zbence
aktív tag
Játékon belül rámegyek a Join-ra, kiad szervereket, felmegyek akármelyikre és mindegyikről kidob pár mp után.
Ez miért van?
-
SirAlo
aktív tag
az en csapattarsam fog meg jatszani a ligaba? mert meg monzaba lattam egy edzesen kb 10 percig de azota egyszer sem volt fenn :S szerintem kellene valami inaktivitas hatar
az ugy nem jo hogy egesz szezon alatt 1 futamon resztvenni s kesz ;\
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 3410 i3 / 8GB RAM / 256GB SSD több db elérhető
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB Lightgray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Világosszürke, Garanciális
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB Lightgray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Világosszürke, Garanciális
- Bontatlan Sunlu High-speed PETG filamentek eladóak több színben - 4.690Ft/db
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!