- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jönnek a 144 Hz-es LG OLED tévék
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
A html parser csak egy eszköz. Ha már PHP, akkor annak erre van beépített eszköze. Itt egy példa hozzá: Parse HTML in PHP | Delft Stack
-
pmonitor
aktív tag
Lehet, hogy igazad van. De akkor ezt kell mondani(írni). De itt olyanokat írtak, hogy:
"Remélem magadtól is rajossz, hogy van olyan korrekt működés, ami ilyen kimenetelhez vezet."
"Kurvára nem az ő hibája, előrendelésről hallottál már?"...
"Biztos egy bunkerben élsz."
"Nem akar ez megérteni semmit, trollkodni jött."Szóval engem fikáztak ahelyett, hogy azt mondták(írták) volna, amit te.
Sztem. az, ha egy "webprogramozó" rendszer szinten lehetetlenné teszi azt, hogy a user-nek lehetősége legyen közölni a leendő vásárlóval azt, hogy az áru raktáron van-e, vagy várhatóan x-y nap/hét múlva érkezik, vagy hogy nem rendelhető, ez egyértelműen a webprogramozó hibája. Az, ha az admin rosszul/tévesen adja meg az adatokat, vagy egyéb dolog miatt jelennek meg tévesen az adatok, az természetesen nem a programozó hibája. Bár hozzá kell tennem, hogy amit én a programozó hibájának mondok, az (sajnos) nem szabály/törvény sértő. De erre nem annak kellene a válasznak lenni, hogy engem fikáznak, hanem annak, hogy be kellene ismerniük azt a folyamatot, amit te írtál. -
fatal`
titán
-
martonx
veterán
Mi az AI-t konkrétan videókon látható arcok érzelemfelismerésére használtuk. Jelenleg pedig kódelemzésre. A lehetőségek végtelenek, csak ügyesen (erőforrásokat nem kímélve, ebbe beleértve a neurális hálót megálmodó matematikusokat is, és a végtelen sok betanítást) kell a neurális hálót megálmodni, betanítani. Előző cégemnél éveket és EUR milliókat öltek ebbe.
-
Pont itt is volt nemrég hír arról, hogy ML-t használnak leletezésre. Ott írtam, hogy ismerek egy srácot, aki műtéti robotok szoftverét fejleszti. Szintén ML alapon tervezi meg a robot a konkrét műtéti eljárást. Ezt úgy képzeld el, hogy megtervezi a szoftver, hogy hol és mennyit kell mondjuk lecsiszolni a térdedből.
-
Az AlphaZero egy kutatasi projekt, nem kereskedelmi.
> Nem árulod el az AI-nak, mi az a ceruza rajz, csak beadsz neki fényképeket, meg ceruzarajzokat, és azt mondod, azok alapján készítsen ceruzarajzot. Ha meg tudja csinálni, az minőségi különbség
Pont igy tortenik. Sot, azt is meg tudja csinalni, hogy beirod neki angolul, hogy csinalj ceruzarajzot a magyar parlamentrol, es megcsinalja.
> A felsoroltakon túl van még reálisan főterület, ahol az ML előkerül?
Persze, rengeteg helyen. Mondok egy peldat: mi most lehet, hogy veszunk olyan rendszert, ami ML alapon elemzi azt, hogy mi tortenik az infrastrukturadban. Tehat van kurvasok szervered, programod, usered, stb., akik mindenfelet csinalnak. Meg szeretned oldani, hogy villogjon egy szirena, ha valaki olyasmit csinal, amit nem kellene neki. Erre van egy olyan megoldas, hogy elkezdesz szabalyokat irogatni. Ez elmeletileg jol hangzik, csak soha nem fogod tudni megcsinalni, mert annyira sok eroforrasra van hozza szukseg. Aztan van egy olyan verzio, hogy megmutatsz mindent egy gepnek, es azt mondod, hogy legyszi szolj, ha valami szokatlan tortenik. O meg majd szolni fog, ha az X Kubernetes pod elkezd hozzanyulni az Y adatbazistablahoz, pedig ilyet meg soha nem csinalt. Egy csomo fejlesztoi orat kivalthatsz ezzel, szoval ha mondjuk egy fejleszto atlag 100e dollarba kerul evente (ami kb. realis itt keletebbre, USA-ban azert ez joval magasabb), akkor maris meger ez egy csomo penzt.
Aztan pl. a Waze meg a Google Maps is ML alapokon saccolja elore a forgalmat es tervezi az utvonalat. Bankoknal fraud detection szinten. Stb. stb.
-
Nem. Mi az, hogy ertelmi minoseg? Egyebkent is, hagyjuk a gepi intelligenciat, maradjunk a gepi tanulasnal.
Szoval a gepi tanulas lenyege (szerintem) az automata modellalkotas. Tehat nem az van, hogy te csinalsz egy modellt, es leirod a programban, hanem olyan programot csinalsz, amelyik (kulonfele modokon) kepes modelleket alkotni.
Tehat a lenti peldaban egy csomo kep es szoveg alapjan a program kepes modelleket alkotni arrol, hogy mit jelent az, hogy 'ceruzarajz'. Nem irta be a programozo, hogy a 'ceruzarajz a szurkearnyalatokkal es vekony vonalakkal dolgozo kep, amiben jellemzoen 10000 es 100000 kozotti 'vonas' van, es a 'vonas' definicioja a ...' -- hanem megmutatnak neki egy csomo ceruzarajzot, es elmondjak neki, hogy 'ez mind ceruzarajz'. A program meg altalanosit.
-
Az ML nem ez.
Mondok egy peldat. Statisztikaval nem tudsz olyan programot csinalni, aminek azt mondod (szovegesen, angolul), hogy 'generalj egy ceruzarajzot, amin egy urhajos lovagol egy lovon', es produkal egy ilyet:
Az ML/DL arra jo, hogy olyan osszefuggeseket talaljon adathalmazok kozott, amit hagyomanyos statisztikai/matematikai modszerekkel nem tudunk. Pont ez a problema is vele: egy jol mukodo ML rendszernel sem lehetsz biztos abban, hogy minden korulmenyek kozott jol fog mukodni.
-
Hát, azért ez bonyolultabb. A statisztika ennél azért sokkal szűkebb terület. A leíró statisztikába nyilván nem lehet beleszuszakolni az AI-t, a következtető statisztikából is kilóg számomra, bár közelebb áll hozzá.
Ha AI fejlesztésre gondolsz, akkor az egyértelműen nem statisztikai terület, bár rengeteg statisztikai eszközt (adatot) használ. Ha mondjuk data science-re gondolsz, annak a nagy része statisztikai jellegű munka AI eszközöket felhasználva.
Nem tudom, hogy perpill mi a taxonómiája, de kizártnak tartom, hogy simán a statisztika tudományához sorolnák az AI-t. Valószűleg vagy külön tudományág lesz, vagy az informatikán belül kap valami megnevezést.
Pontosan mit szeretnél tudni? Egy konkrét példát AI fejlesztésre/felhasználásra?
-
F4ther
tag
Melóhoz leginkább, meg egyébként hobbi célra is, valamint más jellegű munkakör irányába való orientáció miatt is. - A melóhely simán bevállalná a szerződést, én nem biztos hogy belemennék velük, még ha vonzó feltételeket ajánlanak is - a kötelező elköteleződés miatt.
Nemzetközi kurzus jó lenne, viszont nem tudom hol, és azt hogy oldom meg online, eléggé helyhez vagyok kötve jelenleg... sajnos. Ami változhat, de amíg nem, addig szeretném hasznositani a képességeimet jobb irányba. -
martonx
veterán
Kismillió bevitt adat alapján jóslást jelent az AI, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni. Mondok egy szuper leegyszerűsített példát. Rúzsokat árulsz, egy éve rögzíted a boltba betérők nemét, és hogy vásárolt-e.
Ezeket az adatokat betolod valami felhős ML ízébe (nálam műveltebbek ezt hívják betanításnak). Ez alapján pedig, amikor legközelebb bejön valaki a boltba az AI meg fogja tudni egész pontosan mondani, hogy vásárolni fog-e.
Ha ez alapján úgy érzed, hogy ilyen tudomány régen is volt, csak akkor ezt másképp hívták, akkor nem állsz távol a valóságtól.
Azért a fenti Móricka példa ne vezessen félre, minél több adatot vesz az AI figyelembe a jósláshoz, annál izgibb tud lenni a dolog. -
dqdb
nagyúr
Időben és pénzben valószínűleg az itt javasolt megoldással hoznád ki a legolcsóbban, ha USB-s eszközt lehet csatlakoztatni a géphez. Ha nem, akkor úgy is be fogsz szaladni a sűrűjébe, ha előtte útba igazítanak.
Még Windows 7 alatt ötleteltem egy virtuális storage driverről, aztán nagyon gyorsan beszaladtam a sűrűjébe, és hosszú szívás után félre is tettem évekre a dolgot. 2-3 éve vettem elő ismét, és már könnyített terepen (Dokant használva user space-ben) összedobtam a dolgot, hogy hátradőljek, hogy készen van végre és azóta se használjam.
-
martonx
veterán
-
>szatelit rendszerekkel, amelyeknek vagy nincs normális dokumentációja, vagy elavult
A mai világban tessék leszokni az általánosításról. Esélyesen közbeékelődött valaki, aki borítékot akart a zsebébe. Tőled, akkor, és ott nem kapta meg. Szóval neked, akkor, és ott nem volt dokumentáció.wtf
-
Regirck
senior tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Hobbi és önfejlesztés a cél. Valamint egy jó hobbi projekt jobban mutat így, mint egy github/lab link egy CV-ben (véleményem szerint). Szerintem kevesen klónozzák le onnan a projektet, hogy kipróbálják, megnézzék működés közben.
Valamint egy ideig linuxon fejlesztettem, így azok az ismeretek is felelevenülnének/megmaradnának.
Bár most jó fejlesztői állásom van, de a felkészültség nem árthat.
Valamint ha egyszer a hobbi projekt kinőné magát (kevés esélyt látok rá, de sose tudni), akkor majd ismét kikérem a véleményetek a bővülésről.
-
A burokracia tultolasa az agilis fejlesztes felreertese.
Az agilis fejlesztesnek annyi a lenyege, hogy beismerjuk, hogy nem tudjuk pontosan felmerni a vegleges kovetelmenyeket, tehat elindulunk valamerre, es kozben folyamatosan csekkoljuk, hogy jo iranyba haladunk-e.
Az agilis fejlesztes eleve nem fer ossze a fix hataridokkel. Eleve a fix hatarido es a fix szkop nem fer ossze (vagy az egyik, vagy a masik). Tehat agilis fejlesztesnel nem tudunk elore megegyezni abban, hogy mikorra lesz kesz az egesz, hiszen pont azt ismerjuk be, hogy nem tudjuk meg, hogy mit fog tartalmazni a vegleges termek.
-
Te még vagy nem dolgoztál agilisan vagy alkalmatlan vagy rá (no offense, de sokan vannak így). Az agilitás lényege, hogy a piac igényeire tudj gyorsan reagálni, és ne 5 év múlva kerüljön elő egy olyan feature ami most trendi. Amit felsoroltál problémát az agilitástól függetlenül is az lenne.
-
martonx
veterán
Öööö ez a két tábla közötti kapcsolat így biztos jó???
Jól látod, a hibaüzenetet azért kapod, mert ezzel az elrontott tábla kapcsolattal seperc alatt körkörös referenciát érsz el
Feltételezem latest .Net 6-ot használsz, feltételezem default System.Text.Json-nal szerializálsz. Ez esetben itt van némi olvasnivaló, benne talán megoldással is a problémádra: System.Text.Json features in .NET 6 (okyrylchuk.dev)
-
fatal`
titán
de nincs annotation support (én nem találtam) kompozit key-t felvenni a primary key mellé, míg index-re van annotation support - szóval index-ként lett kategorizálva
Már az EF6 is tudott kompozit kulcsot attribútumon keresztül, úgyhogy kétlem, hogy ez igaz lenne.
Order property (EF6).
Ha jól látom, akkor EF Core alatt pedig a classra kell rakni az attribútumot, ebből szerintem lehet többet is:
[link]De ugyanígy fluent apival a modelbuilderen keresztül is lehet, nem muszáj attribútumot/annotációt használni.
Ahogy a kapcsolótáblákat is lehet a modelbuilderen keresztül indexelni és akkor kompozit primary key lesz rajta.
-
martonx
veterán
"A jelek szerint indexeket virtuálisan leírni, és később azokra hivatkozni az EF még nem tud" -
azóta is ezen gondolkozok: tényleg számít ez? Van 3 meződ, és mindegyiken van 1-1 index. Vagy van ugyanez a 3 meződ, és 1 komplex index van a három felett? Komolyan kérdezem, benchmarkot is megnéznék, hogy a valóságban mi a különbség a két megoldás között.
Mert én azt tippelem, hogy szinte semmi, bár lehet, hogy sok milliárd adatsornál már a szinte semmikre is van értelme optimalizálni, bár ott meg már úgysem ORM-ezik senki. -
pmonitor
aktív tag
Egyetértek Veled, és köszönöm a pontosítást.
#17305 sztanozs:
Tényleg nem olvastam utána. De ez az én feladatom lenne, vagy a Samsung Nvidia stb... fejlesztőinek(biztonsági szakembereinek) feladata lenne? Biztos vagyok benne, hogy az utóbbiaknak kellene/kellett volna... Másrészt meg a 16-17 éves tinik(!) törik fel azokat a rendszereket, amiket állítolag magasan kvalifikált, felnőtt "szakemberek" alkottak. Úgy látszik, hogy a tinik jobban utánaolvastak náluk(vagy többet/jobban használták a szürkeállományukat).
1.: Ahhoz képest lassú, mint amit a HW indokoltá tesz.
2.: Igen, van úgy. De nem 1 példát tudnék hozni a rendszer lassúságára. Pl. amikor a boltban kb. 1 percig(!) "gondolkodik" kártyaolvasás után, majd a végén kiköp valamit(van úgy, hogy végül is elfogadja a tranzakciót, de van úgy, hogy nem). Vagy EÜ. szakrendelésen sorszám kérésnél a hölgyek azt mondják, hogy lassú a rendszer, és erre várunk. Vagy a patikában... stb... stb... stb...
3.: "Minél távolabb van az üzleti logika a felhasználótól (minél több rétegen keresztül elérhető), annál biztonságosabb." -> De csak biztonságosabb, és nem biztonságos. Nagy különbség! Valamint lásd, amit fentebb a tinik esetéről írtam.De végül is coco2 jól összefoglalta a dolgot.
-
martonx
veterán
Én a helyedben a hivatalos doksival kezdeném: Indexes - EF Core | Microsoft Docs
Szívesen! -
fatal`
titán
Most nézem, hogy elrontottam a linket, az első ez akart lenni:
Relationships - EF Core -
fatal`
titán
-
stellaz
veterán
Hát ha a függőséget leválasztod mondjuk az élettani függőségekről (evés, ivás, anyai gondoskodás, stb), akkor máris a szenvedélybetegségeknél járunk, ami megnevezés elég kifejező.
Ezzel együtt fentebb írtam, hogy a túl sok képernyő előtt töltött idő elveszi az időt azoktól a tevékenységektől, ami egyébként szükséges a normális fejlődéshez fizikai és pszichés értelemben is. Ennek tünetei az alvás zavartól, elhízástól a tanulmányi eredmények romlásáig sok dolog lehet. Évről évre több az sni-s gyerek, sok a figyelemzavaros, alulfejlett finommotorikai készségekkel, pszichés problémákkal rendelkező gyerek, testi problémák (gerincferdülés, elhízás, miegymás), motiválatlanság is egyre több van tudtommal és a szakemberek azt szokták mondani, hogy ebben nagyon jelentős szerepe van a képernyő előtt töltött időnek.A gyereknek az ideje véges, a korlátozott időben korlátozottan lehet belezsúfolni a számára hasznos tevékenységeket, úgy mint, pihenés, mozgás, játék, tanulás, olvasás, írás, zenélés, beszélgetés, stb. Ha órákat tölt minden nap egy képernyő elől, akkor ezek közül nagyon sokra nem fog idő és/vagy energia jutni. Nézd meg, hogy nagyon sok viselkedési zavarra mozgásterápia ajánlott és nem véletlenül.
Persze értem, hogy a programozás nem pont ugyanaz, mint egy "agyatlan" játék, ezért nincs is tiltva tőle, de mindent ennek alárendelni butaság, felelős szülő szerintem ilyet nem tehet. Egyébként a tanár ismerőseim és az ismerősi körömben azt látom, hogy a rendszeresen sportoló gyerekek jellemzően az iskolában is jobb eredményeket érnek el, tisztelettudóbbak, kitartóbbak, stb,
-
stellaz
veterán
Értem,.de több ponton sem értek veled egyet.
A függőség eleve kerülendő, legyen az bármi.
Másrészt 7-8 évesen még nagyon sok funkciója nincs megfelelően kifejlődve a gyermeknek, talán az idegrendszeri érés sem zárult le, ezért nekik kell a mozgás, a játék. Ennek hiányában nagyon sok részlépesség zavar felléphet a kesobbiekben.
3 éves kora óta sportol,4 éves korára mégis megtanult írni-olvasni magától. Sportol most is, bár nem olimpikonnak van mevelve, de ennyi idősen (is) kell az egészséges egyensúly a szellemi és fizikai aktivitás között.
Ráadásul, hogy mi lesz belőle... ezt ilyenkor még nem lehet tudni, még az irány is hozzávetőleges ennyi idősen, szellemi területen is széles a spektrum. -
stellaz
veterán
Ezt most nem igazán értem. Arra gondolsz, hogy nem programozni, hanem csak játszani akar?
Én folyamatosan gátat akarok szabni a képernyő előtt töltött időnek. Kerbált szoktuk együtt játszani, illetve a Scracth még amiért teljesn odavan, minden nap balhé van belőle, hogy mennyit használhatja. Néha látom, hogy az ott lévő játékokkal játszik (azt nem is nagyon szerettem), de többnyire inkább alkot tutoriálok alapján, meg most már magától is. Telefonon is csak Duolingo mehet, mint játék. -
dabadab
titán
Szerintem senki sem replikálja a DB-t kliensoldalon, az tisztán szerveroldali cucc (már csak a szinkronizációs problémák miatt is, de a jogosultságok kezelése, adatforgalom meg hasonló tényezők is emellett szólnak), a kliens meg tényleg csak azt kapja meg, amit meg kell kapnia (az update-ek mehetnek websockettel, long pollinggal, server sent eventekkel) és csak azt küldi vissza, amit változott.
(Szerveroldalon meg nyers SQL-ezés helyett inkább ORM-ek vannak, bár persze van olyan kis feladat, aminél nem érdemes vessződni vele.) -
martonx
veterán
"Webassembly-t nem pont a sebesség miatt találták ki? És pont az a gyenge pontja
Ejnye, mi történt?" - az történt, hogy a webassembly tök gyors, meg csili-vili, éppen csak egy dolgot nem tud: DOM-ot manipulálni, ami a böngészőben lássuk be, elég nagy hiányosság.
Így aztán lassú, mint a szar, mihelyst javascript helyett akarod használni, hiszen szerencsétlennek, mindenért a javascript motort kell abajgatni, hogy ugyan rendereld már ki ezt, módosítsd már át azt...
Amellett, hogy a js natívan fut a böngészőkben, a Webassembly-nek még egy pár Mbyte-os futtatót is le kell húznia, ami érthetően nem tesz jót a pageloadnak.
Szóval szar lett, na.
Admin screenekhez, dashboardokhoz azért elég jó tud lenni (már ha a gyerek betegségeket pl. normális hot realod sikerülne kinőni), ahol nem gond, ha plusz 2 másodperc az oldal betöltési ideje, és nem dőlünk a kardunkba, ha nem atom gyors a renderelés, és az ember semmiképpen sem akarja javascripttel (vagy a még fájdalmasabb typescripttel) beszennyezni a kezét."egyszóval alkalmazás fejesztéshez sebességet adna" - pont erre való a vuejs, angular, react és a hozzájuk létező libek.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
"core sdk kliens oldali támogatottság"
Web forms nincs, megszűnt, vége hála istennek.Ha azt érted a szokásosan zavaros kérdésed alatt, hogy mennyi támogatást ad az ASP.NET Core a html rendereléshez, akkor a Razor kimondottan hasznos! Viszont manapság erre már nem is a backendet szokták használni, hanem angular, react, vue javascript rendszereket.
Én php-vel semmilyen projektnek nem állnék neki, ha c#-al is lehet. És nem is feltétlenül azért mert gyorsabban lesz kész a projekt (php-s kókányolásnál biztos, hogy nincs gyorsabb), hanem a kód minőség, karbantarthatóság, szerver erőforrás kímélet miatt.
-
Drizzt
nagyúr
-
zsolti_20
senior tag
Köszönöm szépen a gyors választ. Nem hittem volna, hogy egyszerű .csv file tud ekkora bonyodalmat okozni. Ma délután megnézem a Microsoft.VisualBasic.FileIO.TextFieldParser, meglátjuk mit tud.
Köszi!
Szerk.: most látom jött még két új válasz. Ezek alapján már ki is rajzolódott előttem a megoldás. És ráadásul VBA. -
cattus
addikt
Parancssor esetén ha SSH azonosítást használsz (GitHub, GitLab, Bitbucket tud ilyet, más eddig még nem használtam), akkor nem kell jelszót megadnod.
Grafikus kliensek közül én egyedül a Gitkraken-t használtam egy kicsit, aztán visszatértem a terminálhoz, de emlékeim szerint az megjegyzi a bejelentkezési adataid.
-
pelyib
tag
Masik kliens: SourceTree
ssh-n vagy http-n keresztul ered el a GIT repot? ssh-nal fel lehet venni az ssh configba, vagy meg kenyelmesebb ha key-t hasznalsz
-
Drizzt
nagyúr
"Szóval jön az ügyfél a kész munka után, és 20ezer számra sorolja, hogy de ezt ő nem így gondolta, meg azt nem úgy mondta, meg hogy de hiszen egyértelmű volt hogyan kellett volna csinálni, és társai. Gyakorlatilag a beleidet kidolgoztad a lehetetlen határidő tartására, elméletben viszont kárt okoztál a cégnek a "hozzá nem értéseddel", mert semmit sem csináltál meg "úgy, ahogyan az ügyfél kérte", csak "elpocsékoltad az időt"."
Nem így kell ezt elképzelni. Ez nem azt jelenti, hogy a határidőkor látja először a business azt, hogy mi készül el, hanem első adandó alkalommal. Pl. egy hónapos határidő esetén már az első héten lehet neki mutatni valamit, s onnantól ki fog derülni, hogy tényleg ezt az irányt kell-e csinálni. Ilyenkor még teljesen más irányba is el lehet menni, bőven van idő. Nyilván ehhez partner kell, hogy legyen a business is. A business meg örül, hogy olyan kérdések merülnek fel minél hamarabb, amik az ő fejében magától meg sem fordultak volna.
Visszatérve a #17116-os kérdésre:
"Csak hogy értsétek, nálunk vannak olyan emberek, akiknek a feladata az lenne, hogy az ügyfél ötleteit átfordítja nekünk, ami alapján tudnánk becslést adni, de amit én kapok abba kb több a kép, mint a normális leírás, szóval pl egy számlázó programanàl annyi lenne leírva, hogy készít egy számlát a számla gomb, de hogy mit ellenőriz, hogy számoljon stb azt nem írják le. Szóval több a kérdés utána mint a válasz. Jó lenne megreformàlni, de nem tudom hogy lenne ez a legjobb."
Erre agile képzéseken azt szokták javasolni, hogy legyen valamilyen definition of ready. Azaz meg kell határozni, hogy milyen feltételek esetén van tényleg olyan állapotban egy task, hogy el lehessen rajta kezdeni a munkát. Ha nem elég jó a kidolgozás ahhoz, hogy becsülni lehessen, akkor meg kell mondani, hogy csak nagy szórással tudsz becsülni rá, vagy még egyenesebb, ha tényleg megmondod, hogy ezen infók alapján nem tudsz rá egyáltalán becsülni. Másik agile-os módszer, hogy egy spike-ot csinál rá az ember, ami arról szól, hogy feltérképezitek, hogy mit is kell csinálni valójában. Ha azt gondolod, hogy valami szerinted nem becsülhető/elkezdhető állapotban van, akkor azzal kell beszélned, aki azt gondolta, hogy abban van. Elmondani, hogy szerinted miért nem elég az infó. -
Pont ilyen szituaciokra valo az 'agilis' fejlesztes, aminek nem az a lenyege, hogy standup van, meg sprint planning, hanem az, hogy vegig tisztaban vagyunk azzal, hogy a fejlesztok es a kliens fejeben nem pont ugyanaz van, es pont emiatt folyamatosan konzultalunk az ugyfellel, hogy ne a vegen deruljon ki, hogy rossz iranyba mentunk.
-
dabadab
titán
A logikája az elosztott volta miatt némileg különbözik (pl. ilyen root lista nem létezik a gitben, viszont vannak mindenféle egyéb, gitre épülő cuccok, mint a GitHub, GitLab, Gogs meg ezer más, amik tudnak ilyet) meg néha utána kell nézni dolgoknak, mert amúgy csak a wtf ül ki az ember arcára, de alapvetően nem nagy macera átállni.
Én a Visual Studio Code beépített git kliensét használom, az rendben van. A GitKraken jó (bár amikor én használtam akkor erősen memleakesnek tűnt), de abból az ingyenes verzió mostanra már nagyon korlátozott (csak nyilvános github repókkal lehet használni), a fizetős meg drága (60 usd/év) otthoni bohóckodásra.
-
martonx
veterán
Windowshoz kettő ingyenes, és egészen jó (noha nem hibátlan, és nem mindenható) git kliens van szerintem:
Fork - a fast and friendly git client for Mac and Windows (git-fork.com)
Sourcetree | Free Git GUI for Mac and Windows (sourcetreeapp.com)Hogy átszokni mekkora dolog, azt nem tudom, soha (na jó ez nem igaz, mert 15 évvel ezelőtt a karrierem kezdetén 4 évig használtam) nem használtam SVN-t.
-
Marky18
aktív tag
En elfelejtenem az XML-t, hasznalj JSON-t es nyalazd at a .NET WebAPI-t, mert konnyebb implementalni, mint a socket kommunikaciot. A JSON azert jo, mert gyorsabban atkuldheto es feldolgozhato, plusz debugolasnal szemmel is konnyebb atlatni.
Nem tudni mennyire kritikus ez a rendszer, de en nem szarakodnek SSL-el, ha nem kerul netre a cucc. -
jattila48
aktív tag
Próbáld meg a BYTE típust, ami nyilván egy typedef. Ez biztos, hogy 8 bites, bármelyik platformon. Már ha létezik BYTE. Ha nem, akkor csinálsz, platformtól függően. 8 bites alap típus biztos, hogy van bármelyiken. A #pragma pack(1) (meg a __packed__) itt nem alkalmazható, mivel az a struktúra tagok alignálására vonatkozik, alaptípusokra nincs hatása.
Olyan pedig nincs, hogy a C nyelv char típusának bithossza attól függjön, hogy a rendszer vagy a fordító ázsiai, vagy más (mármint ha ugyanarról a rendszerről, pl. Window-ról, és ugyanarról a fordítóról beszélünk). Ázsiai nyelvek nyilván nem 1 byte-os karaktereket használnak, de erre a C-nek külön típusa (pl. wchar) van. Amúgy meg szerintem nyugodtan használd az unsigned char-t mint byte-ot, ma már nem valószínű, hogy van ettől eltérő platform. -
opr
nagyúr
Elvileg igen, gyakorlatilag MSVC-nel ganyolni kell hozza, hogy legyen olyan, hogy __packed__. Mondjuk ha VS-ben lecsereled a compilert masra, akkor mukodhet. Vagy hasznalod a #pragma pack(1)-et, de azt nem tudom hogyan/mennyire mukodik.
unsigned char az viszont unsigned char. Az, hogy ez hany bites, az attol fugg, mire forditod, de nagyon egzotikusnak kell valaminek lennie hozza, hogy letezzen olyan, hogy char (plane unsigned char), es nem pontosan 8 bit legyen.
ui.: Ha valamilyen geppel probalsz mondjuk soros porton kommunikalni, van par ilyen azsiai borzalom, ahol 16 bit a char alapbol, azokkal lehet szopni, de meg ott is ritka, altalaban kovetik a 8 bites "szabvanyt" Ok is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Milyen autót vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Jönnek a 144 Hz-es LG OLED tévék
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest