Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sunnysys

tag

Sziasztok!

36 éves közgazdász vagyok, eddig bankvilágban, és EUs beruházásokon dolgoztam. Kb. 1,5 éve véletlenül beleakadtam az Arduinoba, és nagyon megtetszett. Ezzel készítettem pár kisebb projktet, és mivel egyre izgalmasabbnak találtam a programozást, elkezdtem JAVA-val foglalkozni. (Azért ezzel, mert terveztem, hogy megtanulok Androidot programozni, hogy remek Android-Arduino projekteket alkothassak.) Könyvekből, netről tanulgattam a dolgot. Az utóbbi pár hónapban sajnos abbahagyni kényszerültem a programozást, de most végre újra foglalkozhatok vele. Most már erősen gondolkodom azon, hogy ezzel foglalkoznék inkább a jövőben, mert sokkal motiválóbbnak, érdekesebbnek találom, mint amilyen területeken eddig dolgoztam.
    A legelső kérdésem az, hogy mennyire szükséges, hogy informatikus diplomát szerezzek. Több helyen is olvastam, hogy a jobban fizető multik elvárják, a kisebb cégek nem, de náluk kevésbé versenyképes fizetést lehet csak elérni. Ha 18 lennék, és épp pályaválasztás előtt állnék, nem lenne kérdés, hogy beiratkoznék egy felsőfokú képzsére, de ennyi idősen, meló mellett örülnék, ha nem kellene elkezdenem még egy iskolát, és otthon tanulhatnám ki a "szakmát". Emellett persze az sem elhanyagolható, hogy ha nem muszáj, nem költenék 7X200.000 Ft-ot 7 félévnyi tanulásra. Mit javasoltok, merre induljak?

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák