- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #5272 üzenetére
A refaktorálás jó dolog, de tudni kell abbahagyni, mert a végén sosem leszel kész vele.
Én is ismerem az UML-t és ha kérik, használom is(projektvezetők sokszor kérnek legalább sequence diagramot, használati esetet). Aki használja, biztosan előnyére használja, nem hobbiból. Viszont egy projektbe belekényszeríteni, időt, erőforrást pazarolni rá, azt nem szeretem.
Ahogy cucka is írja, egyre többen vannak, akik az agilis fejlesztés felé hajlanak és nem a vízesés hülyeségei felé, így az UML is kezd az ügyfél és a projektvezető, rendszertervező közötti kommunikáció irányába eltolódni. Természetesen egy utólag generált class diagram mindig jól jön, főleg ismeretlen kódnál.
A patternekről hasonlóan vélekedek, mint cucka. Ezek nem kőbe vésett dolgok, ráadásul sok már obsolate is a GOF-ból, ami mellé viszont számtalan érkezett az idők során. Én leginkább példák alapján tudom megjegyezni ezeket, de ez egyéni dolog.
Sok suliban már tanítják legalább, de az nem túl hasznos, hogy vizsgán fejből kell tudni az UML-t, holott a diák még egy dekorátort nem írt meg. Mondjuk ez nem az UML hibája.
Persze vannak alapvető elvek is a minták mellett, mint a DRY, a DIP vagy a SOLID, amiket jó megfontolni és jó volna oktatni.
Amúgy mindenkinek köszi, hogy ezt ilyen jól meg tudjuk beszélni.
Nagyon jó több nézőpontot látni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch
- Asztalos klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÚJ Dobozos Lenovo ThinkPad T460 i5-6300U / 8GB / 256GB SSD / Magyar billentyűzet
- Egyedi Keycapek
- Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB Space Black (független, iSTYLE vásárlás)
- Apple MacBook Pro 13 (2016, Touch Bar) ezüst, i5 / 8GB / 512GB SSD / 4x Thunderbolt 3
- iPhone 17 Pro Max 256GB kozmosznarancs apple.hu
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Samsung Galaxy A56 Awesome Graphite 120 Hz Super AMOLED, AI-kamera 8/128 GB 2027. 08. 17-ig
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest