Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #5272 üzenetére
A refaktorálás jó dolog, de tudni kell abbahagyni, mert a végén sosem leszel kész vele.
Én is ismerem az UML-t és ha kérik, használom is(projektvezetők sokszor kérnek legalább sequence diagramot, használati esetet). Aki használja, biztosan előnyére használja, nem hobbiból. Viszont egy projektbe belekényszeríteni, időt, erőforrást pazarolni rá, azt nem szeretem.
Ahogy cucka is írja, egyre többen vannak, akik az agilis fejlesztés felé hajlanak és nem a vízesés hülyeségei felé, így az UML is kezd az ügyfél és a projektvezető, rendszertervező közötti kommunikáció irányába eltolódni. Természetesen egy utólag generált class diagram mindig jól jön, főleg ismeretlen kódnál.
A patternekről hasonlóan vélekedek, mint cucka. Ezek nem kőbe vésett dolgok, ráadásul sok már obsolate is a GOF-ból, ami mellé viszont számtalan érkezett az idők során. Én leginkább példák alapján tudom megjegyezni ezeket, de ez egyéni dolog.
Sok suliban már tanítják legalább, de az nem túl hasznos, hogy vizsgán fejből kell tudni az UML-t, holott a diák még egy dekorátort nem írt meg. Mondjuk ez nem az UML hibája.
Persze vannak alapvető elvek is a minták mellett, mint a DRY, a DIP vagy a SOLID, amiket jó megfontolni és jó volna oktatni.
Amúgy mindenkinek köszi, hogy ezt ilyen jól meg tudjuk beszélni.
Nagyon jó több nézőpontot látni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest