Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Gyors és éles, 120 alatt: Acer Predator XB273K V5
- Linuxszal szállítja a Dell az egyik Windows notebookját
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A refaktorálás jó dolog, de tudni kell abbahagyni, mert a végén sosem leszel kész vele.

Én is ismerem az UML-t és ha kérik, használom is(projektvezetők sokszor kérnek legalább sequence diagramot, használati esetet). Aki használja, biztosan előnyére használja, nem hobbiból. Viszont egy projektbe belekényszeríteni, időt, erőforrást pazarolni rá, azt nem szeretem.

Ahogy cucka is írja, egyre többen vannak, akik az agilis fejlesztés felé hajlanak és nem a vízesés hülyeségei felé, így az UML is kezd az ügyfél és a projektvezető, rendszertervező közötti kommunikáció irányába eltolódni. Természetesen egy utólag generált class diagram mindig jól jön, főleg ismeretlen kódnál.
A patternekről hasonlóan vélekedek, mint cucka. Ezek nem kőbe vésett dolgok, ráadásul sok már obsolate is a GOF-ból, ami mellé viszont számtalan érkezett az idők során. Én leginkább példák alapján tudom megjegyezni ezeket, de ez egyéni dolog.
Sok suliban már tanítják legalább, de az nem túl hasznos, hogy vizsgán fejből kell tudni az UML-t, holott a diák még egy dekorátort nem írt meg. Mondjuk ez nem az UML hibája.
Persze vannak alapvető elvek is a minták mellett, mint a DRY, a DIP vagy a SOLID, amiket jó megfontolni és jó volna oktatni.Amúgy mindenkinek köszi, hogy ezt ilyen jól meg tudjuk beszélni.
Nagyon jó több nézőpontot látni.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- Házimozi haladó szinten
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- Robotporszívók
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyors és éles, 120 alatt: Acer Predator XB273K V5
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe gar
- Újszerű Sony A7 III, patona markolat, L-plate, 123k expo
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
- Eladó Dune Pro Vision 4K
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 15 Plus - Black - 256GB - Akku: 100% - Újszerű állapot!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest