- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
Szevam #12848 üzenetére
Én személy szerint nem vagyok mérnők, gazdasági informatikus a végzettségem, ami azt jelenti, hogy pont annyit tanultam programozni, mint mikroökonómiát, hálózati ismereteket, adatbázis kezelést vagy gazdasági jogot, szóval tanultam mindent, de igazából semmit sem.
Ebből kifolyólag nem is olyan erős az elméleti alapom, mint mondjuk aki progmatot tanult, igaz ez a napi munkám során nem okoz gondot, mert legalább annyit kell foglalkoznom szakmai elmélettel (raktározás, szállítmányozás, könyvelés stb.), mint adatbázis kezeléssel vagy programozással.
Én sokkal többet tanultam erről a szakmáról a főnökömtől, mint könyvekből, de azt gondolom, hogy a saját tapasztalás (és kudarc) sokkal jobban fejleszti a készségeket, mint bármilyen könyv, ezért én könyvet nem is ajánlanék.
Udemyn vannak font anyagok kezdőknek is, de az ember a saját projektjein keresztül fogja megtapasztalni a saját hiányosságait.
Én is elolvastam jó pár elméleti könyvet, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy azok segítettek volna a szakmai fejlődésemben, amikor azt mondják, hogy csinálj PDA scennerrre raktári programot úgy, hogy még a kezedben sem volt ilyen eszköz soha, az sokkal többet segített.
De biztosan van ellenpélda is, majd a többiek jól megmondják.
Kicsit olyan ez, mint amikor az ember megnézi a tévében Jamie Olivert, hogy mekkora fun dolog főzni, de amikor ott állsz a konyhában késsel a kezedben, előtted meg egy darab hús, akkor elfog az érzés, hogy a tévében nézve ez sokkal egyszerűbbnek tűnt. Szóval belevágsz és az első tuti szar lesz, meg a második is és majd az 5 talán olyan, amit szerettél volna. Ezen lehet persze sokat tompítani, ha az ember elmegy egy főzőkurzusra, valakinek ez segít, valakinek nem, csak idő, pénz és eltökéltség kérdése.
Ha csak szimplán programozói alapokra vagy kíváncsi, akkor biztosan sok könyvet el lehet érni online, azokból elolvasol párat, hogy valami halvány elképzelésed legyen a dologról, de én már nem emlékszem rá anno miket olvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ford topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest