Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz Tituka #794 üzenetére

Próbáld ki másik lappal... szerintem az lesz a ludas.
    Haver anno 690-es gigát vett, amikor áramtalanította a gépet megáll az idő, hiába van benne elem.
    Jelenelg utánpótlásként vett 780 v. 790-es lapot ezzel meg winfos telepítéskor olyan szinten fagy, mintha kihúznád a konnektorból.
    Visszaküldte garba, ott azt mondták neki, hogy minden OK.
    Visszajött a lap és asztalon megleste egy Sempronnal azzal jó volt, betette a gépházba, akkor is jó volt 1-2 napig, majd megint nekiállt szarakodni...
    Nálam AMD-s pályafutásom során nem volt gondom...
    Utána hoztak javítani egy kompletten vásárolt gépet, ami már többször volt garban... cseréltek tápot is hátha... de nem az volt a bibi.
    Egy idő után kifagyott a gép. Hol 5 perc, hol 50 perc után terhelve, üresjáratban tök mind1 ...
    Lapgyanús volt, ezért vettem egy lapot, majd áttettem a procit és azzal a lappal is csinálta több rammal próbálva is. Már az előző lapnál is megfigyeltem, hogy prime alatt emeli a lap a Vcore-t és amikor eléri a proci a kritikus hőmérsékletet, akkor fagy ki.
    Az új lappal sem volt jó, de ebben már tudtam VID-et állítani a procinak... igaz, hogy a C&Q nem működött, de nem emelgette a feszt és nem melegedett túl sem.
    Ezt azért írtam le, hátha segít... ja és egy X2 4000+ Brisbane volt .
    Próbáld meg biosban csökkentetni a proci feszét hátha változik valami... ha jó, akkor a proci ad fals infókat a lapnak a feszt illetően (VID), esetleg tedd a feszt Auto-ról --> Normal-ra, hátha változik a helyzet, ha ez sem jön be, akkor manuálisan adj kevesebb feszt, mint a VID... hátha kikerülhető a probléma. Ha nem segít, akkor másik lapban kellene meglesni, ha ott jó, akkor nagy valószínűséggel a lap lesz a ludas.
    Másik táppal is megnézhetnéd... másik ismerősnél elég érdekes anomáliákat művelt egy 550-es táp a megbízható fajtából, mígnem véletlen tesztelgetés során jött rá, hogy a táp a ludas... :K

Egy teljes bios resetet ajánlanék:
    Áramtalanít
    Elem kivesz
    CMOS Jumper Clear állásba tesz
    Elemtartó érintkezőket zárd össze csavarhúzóval 2-3mp-ig
    CMOS Jumper Normal állásba vissza
    Elem visszatesz
    Áram alá helyez..
    Power ON.

Új hozzászólás Aktív témák