- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Szerintem attól függetlenül, hogy mi a hiba azonnal cseréld a tápot!!!
Elég ratyi minőség!20 pin és a 20+4 az alaplapot látja el (PCI-E NB/SB stb) árammal a +4 vagy 8 pin EATX (ami a proci foglalat körül található), az a procinak tolja a kraftot.
-
szacsee
nagyúr
Hiren Boot CD-vel néznék egy memóriatesztet a helyedben x2-vel és a Phenommal is..
Ha x2-vel jó és a Phenommal rossz, akkor kezdenék a procira gyanakodni erősen.. utána másik lapba próba... ha ott is rossz, akkor átvágtak a procival sajnos...
A lapra írtad fentebb hogy új. -
szacsee
nagyúr
Próbáld ki másik lappal... szerintem az lesz a ludas.
Haver anno 690-es gigát vett, amikor áramtalanította a gépet megáll az idő, hiába van benne elem.
Jelenelg utánpótlásként vett 780 v. 790-es lapot ezzel meg winfos telepítéskor olyan szinten fagy, mintha kihúznád a konnektorból.
Visszaküldte garba, ott azt mondták neki, hogy minden OK.
Visszajött a lap és asztalon megleste egy Sempronnal azzal jó volt, betette a gépházba, akkor is jó volt 1-2 napig, majd megint nekiállt szarakodni...
Nálam AMD-s pályafutásom során nem volt gondom...
Utána hoztak javítani egy kompletten vásárolt gépet, ami már többször volt garban... cseréltek tápot is hátha... de nem az volt a bibi.
Egy idő után kifagyott a gép. Hol 5 perc, hol 50 perc után terhelve, üresjáratban tök mind1 ...
Lapgyanús volt, ezért vettem egy lapot, majd áttettem a procit és azzal a lappal is csinálta több rammal próbálva is. Már az előző lapnál is megfigyeltem, hogy prime alatt emeli a lap a Vcore-t és amikor eléri a proci a kritikus hőmérsékletet, akkor fagy ki.
Az új lappal sem volt jó, de ebben már tudtam VID-et állítani a procinak... igaz, hogy a C&Q nem működött, de nem emelgette a feszt és nem melegedett túl sem.
Ezt azért írtam le, hátha segít... ja és egy X2 4000+ Brisbane volt .
Próbáld meg biosban csökkentetni a proci feszét hátha változik valami... ha jó, akkor a proci ad fals infókat a lapnak a feszt illetően (VID), esetleg tedd a feszt Auto-ról --> Normal-ra, hátha változik a helyzet, ha ez sem jön be, akkor manuálisan adj kevesebb feszt, mint a VID... hátha kikerülhető a probléma. Ha nem segít, akkor másik lapban kellene meglesni, ha ott jó, akkor nagy valószínűséggel a lap lesz a ludas.
Másik táppal is megnézhetnéd... másik ismerősnél elég érdekes anomáliákat művelt egy 550-es táp a megbízható fajtából, mígnem véletlen tesztelgetés során jött rá, hogy a táp a ludas...Egy teljes bios resetet ajánlanék:
Áramtalanít
Elem kivesz
CMOS Jumper Clear állásba tesz
Elemtartó érintkezőket zárd össze csavarhúzóval 2-3mp-ig
CMOS Jumper Normal állásba vissza
Elem visszatesz
Áram alá helyez..
Power ON.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged