Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egérpad topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atti24
csendes tag
válasz
mr_ricsi #688 üzenetére
Igen kellene érteni hozzá, csak hogy a irodalom amibol merítek a fele meg sem említi ezekre a választ!
A másik fele (informatikai ujságok) pedig keverik öket!
Pl. Az egyik ujságban az FSB-re az írták vissza , mikor megkérdeztem hogy mi az pontosabban (mert ugy tudtem hogy a CPU-MCH-RAM kozotti sín) hogy a felszorzott órajel ami mindenhová eljut, utána ugyanettol az ujságtól ugyanaz az illeto azt írta , mikor megkérdeztem hogy nem e a CPU-MCH (NB) - RAM közötti sín, akkor azt írta hogy igen! Szerintem a ketto nem azt jelenti.
A késobbi ujságokban pedig az FSB-t az MCH-RAM, a PSB-t az CPU-MCH kozotti sinnek emliti. Ugyanaz a szemely irt vissza , és irta a cikket (egy neves ujságrol van szó).
Állandóan keverik a merevlemezek adatátviteli sebességét is 133 MB/s vagy pedig 133 Mb/s cserélgetik. Az interneten sem lehet kielégito valaszt kapni hogy mi az a FSB. Ott is egyik ezt írja a másik azt. Ezert voltam kénytelen a forumhoz fordulni.
A másik nevesebb ujság pedig megsem említi a (2 evnyi ujságban) PSB fogalmát.
Az 1. kérdésemben a címsínrol van szo. 36 bites cimsinnel 64 GB-nyi adatot cimezhet meg elvileg a CPU.? És az átszámítás nem jon ki.
2. Ha pl. az FSB 400 MHz akkor az adatátviteli sebesség 3200 GB/s, akkor a hozzávaló memória 1 db PC3200-as. Kettőt csak akkor használhatnák ha PC1600-asom lenne, ha két memóriát használok akkor összeadodik a sávszélességük? Én otthon 266 MHz-es az FSB-m és az egyik memóriám 256 MB PC3200-as, a másik 256 MB PC2700-as. Vagy az a lényeg hogy a memóriák valódi órajel kisebb legyen mint a CPU FSB-je?Akkor hogy is van ez?
3. Az AMD-ben lévo memóriavezérlövel miért lesz nagyobb a sávszélesség a memóriák felé?
4. Az uj intel rendszerekben az FSB 1066 MHz , akkor a memóriasíin is 1066 MHz lesz. De írtad hogy nem mindig, mégis mi határozza meg ezt?
Kösz a válaszodat!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- iPad Pro 13 M4 256GB wifi újszerű 2028.04-ig jótállás
- HP 65W töltő eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest