Új hozzászólás Aktív témák

• Atti24

csendes tag

válasz mr_ricsi #688 üzenetére

Igen kellene érteni hozzá, csak hogy a irodalom amibol merítek a fele meg sem említi ezekre a választ!
    A másik fele (informatikai ujságok) pedig keverik öket!

Pl. Az egyik ujságban az FSB-re az írták vissza , mikor megkérdeztem hogy mi az pontosabban (mert ugy tudtem hogy a CPU-MCH-RAM kozotti sín) hogy a felszorzott órajel ami mindenhová eljut, utána ugyanettol az ujságtól ugyanaz az illeto azt írta , mikor megkérdeztem hogy nem e a CPU-MCH (NB) - RAM közötti sín, akkor azt írta hogy igen! Szerintem a ketto nem azt jelenti.
    A késobbi ujságokban pedig az FSB-t az MCH-RAM, a PSB-t az CPU-MCH kozotti sinnek emliti. Ugyanaz a szemely irt vissza , és irta a cikket (egy neves ujságrol van szó).
    Állandóan keverik a merevlemezek adatátviteli sebességét is 133 MB/s vagy pedig 133 Mb/s cserélgetik. Az interneten sem lehet kielégito valaszt kapni hogy mi az a FSB. Ott is egyik ezt írja a másik azt. Ezert voltam kénytelen a forumhoz fordulni.
    A másik nevesebb ujság pedig megsem említi a (2 evnyi ujságban) PSB fogalmát.

Az 1. kérdésemben a címsínrol van szo. 36 bites cimsinnel 64 GB-nyi adatot cimezhet meg elvileg a CPU.? És az átszámítás nem jon ki.

2. Ha pl. az FSB 400 MHz akkor az adatátviteli sebesség 3200 GB/s, akkor a hozzávaló memória 1 db PC3200-as. Kettőt csak akkor használhatnák ha PC1600-asom lenne, ha két memóriát használok akkor összeadodik a sávszélességük? Én otthon 266 MHz-es az FSB-m és az egyik memóriám 256 MB PC3200-as, a másik 256 MB PC2700-as. Vagy az a lényeg hogy a memóriák valódi órajel kisebb legyen mint a CPU FSB-je?Akkor hogy is van ez?

3. Az AMD-ben lévo memóriavezérlövel miért lesz nagyobb a sávszélesség a memóriák felé?

4. Az uj intel rendszerekben az FSB 1066 MHz , akkor a memóriasíin is 1066 MHz lesz. De írtad hogy nem mindig, mégis mi határozza meg ezt?

Kösz a válaszodat!

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák