Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz Atti24 #689 üzenetére

''Az egyik ujságban az FSB-re az írták''

Elugrottam Santa Clara-ba, és megkérdeztem. (Az Intelnél csak tudják...)
    Tehát: FSB hivatalosan nincs is.
    System clock-nak (Rendszer órajel) hívják azt az ütemjelet, ami mindennek az alapjául szolgál. Ez a példád szerint (800FSB) egy 200MHz-es négyszögjel.

Ami a CPU-t az MCH-val összeköti, az a System bus (Rendszerbusz). Ez 64 bit széles, és 4szeresen pumpált busz, azaz összesen 200MHz x 4 x 8byte = 6,4GB/sec sebességű.
    Az MCH és a RAM között van a Memory bus(Memóriabusz).

1, Tetszőleges bitet össze lehet fogni(ez hardveres, tehát menet közben nem változtatható), és együtt címezni, tehát a 64Mbyte az jó adat.

2, ''ha két memóriát használok akkor összeadodik a sávszélességük?''
    Ha ''duálban'' használod, akkor igen. (Ilyenkor mindkét memóriához külön memória busz megy, vagyis 2x annyi vezeték kell az alaplap felületén.)
    ''otthon 266 MHz-es az FSB-m és az egyik memóriám 256 MB PC3200-as, a másik 256 MB PC2700-as.''
    Akkor mindkét memória vagy 266-on vagy 333-on megy.

''Vagy az a lényeg hogy a memóriák valódi órajel kisebb legyen mint a CPU FSB-je?Akkor hogy is van ez?''
    Az az optimális, ha a memóriák akkora adatmennyiséget tudnak az MCH-ba nyomni, amennyit a System bus el tud vinni.
    Ha kevesebbet tudnak a memóriák, akkor visszafogja a procit, ha többet, az szinte semmit nem növel a proci teljesítményén. (Viszont drágább)

3, Melyik AMD-nél, és mihez képest lesz nagyobb?

4. ''Az uj intel rendszerekben az FSB 1066 MHz , akkor a memóriasíin is 1066 MHz lesz.''
    Nem! Duál DDR533 lesz, vagyis 266MHz órajel, DDR átvitel (2 adat/órajel), duál csatorna (2 RAM működik párhuzamosan)

Új hozzászólás Aktív témák