Hirdetés
-
PROHARDVER!
Pokémon Go témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asab87
csendes tag
Köszi majd ránézek
-
Sefule
tag
válasz
JegesEmber20 #7996 üzenetére
Ez kb. minden pesti bevásárlóközpontra, vagy belvárosban elérhető zárt helyre igaz, sajnos.
-
Sefule
tag
válasz
JegesEmber20 #7991 üzenetére
Szerintem az csak december 30-án (a mi időzónánkban 31-én) kezdődik, és január 8-ig (nálunk 9-ig) tart.
http://pokemongo.nianticlabs.com/en/post/holiday2016/
-
Asab87
csendes tag
Dec 30tól elvileg
-
Asab87
csendes tag
Valaki tudna olyan helyet modani, ahol 2 v 3 stop van egymás mellett lure-ozás céljábol bent és Pesti oldalon?!
Gondolok itt valami bevásárlóközpontra v mittudom én.. ahol nem fagyok szét. -
lm83
őstag
Itt írnak GS-n cikket róla,
-
törölt tag
válasz
joergie #7986 üzenetére
Szerintem pont a lemorzsolódás miatt sem foglalkoznak a spooferekkel...
Ahogy visszább is írták, ha odaállnak pl a Starbucks elé egy "adjál pénzt, hozok neked forgalmat" jellegű megoldással, akkor ott nem az számít ki a spoofer, hanem hogy mennyi user van, ennek mennyi százaléka potenciális Starbucks járó, várhatóan mekkora profit növekedés várható, mennyi ideig, mekkora lecsengéssel, és még pár ilyesmi... Aztán a következő időszak forgalmára vagy rá lehet húzni a várt mintát, vagy nem. -
avmpg
tag
válasz
joergie #7986 üzenetére
Az látható, hogy nem voltak felkészülve erre a sikerre és játékostömegre. Nem is tudtak mit kezdeni vele.
Lehet, hogy olyan ez mint amikor valaki megnyeri a lottót és nem tud mit kezdeni a nagy nyereménnyel, csak elvesztegeti. Gondolom, hogy ellepték őket mindenféle okos ötlettel, hogy hogyan lehet ebből a legtöbbet kihozni, de annyi idejük biztos nem volt, hogy ezt az óriási hype-ot rendesen lekezeljék. Gondolom úgy voltak vele, hogy sikerül ahogy sikerül. Csináljuk amit eredetileg akartunk, annyi lóvé már bőven bejött, hogy nyugdíjig olyan életszinvonalon éljünk, amit azelőtt el se tudtunk képzelni. -
joergie
őstag
Ezt a 2-3. hónappal kapásból meg lehet cáfolni. Úgy vesztették el a potenciális vásárlók 90%-át, mintha csípőből számoltak volna ilyen lemorzsolódási aránnyal. Szerinted ez arra vall, hogy nem ostobák? Mert nekem egyértelművé tették, hogy ez egy kiváló ötlet elpazarlása egy olyan vállalat kezében, aki nincs felkészülve arra, hogy felnőjön a feladathoz, és kivegye belőle azt az összeget, amit lehet.
-
avmpg
tag
Még valami.
Egy biztos, a Nianticnál sem teljesen ostoba emberek ülnek, nyílván őket is a pénz hajtja (mint a kapzsi társadalom nagyrészét). Biztos, hogy folyamatosan figyelik a statisztikákat és az alapján optimalizálják a játékba kiadott újításokat/eventeket, stb... Nem azt fogják figyelni, hogy a hardcore játékosoknak mi a vágya, hanem, hogy mi hoz többet a konyhára. Valemennyire biztos, hogy figyelembe veszik az ő kéréseiket is, de valószínűleg a nagy tömeg szokásai számítanak a legtöbbet.
-
avmpg
tag
A spoofer/autós témáról nekem is van véleményem.
A spooferek engem baromira idegesítenek, mert nagyon igazságtalannak tartom, hogy amíg én küzdök, sétálok, futok, dacolok a hideggel, stb..., addig más az ágyból, a meleg lakásban "leveluppol" és egyre erősebb monokat tud a gymekbe rakni, hogy utána sokkal nehezebb legyen és sokkal tovább tartson kiütni azoknak, akik kimennek a hidegbe. Én megérteném, hogy a Nianticnak ez jó bolt lehetne üzletileg, de morálisan szégyenteljes...
Szerintem nem azért nem üldözi a spoofereket a Niantic, mert jó bolt neki, hogy vannak, hanem, mert esélytelen ennyi usert ellenőrizni, vagy olyan bonyolultságú algoritmus kéne hozzá, amit nem képesek megírni. Pláne, hogy egy normális trackert nem tudnak összehozni fél év alatt...
De ha tehetném én száműzném a spoofereket, mert 1. átverik magukat (de ez persze nem érdekli őket), 2. nem értik a játék lényegét, 3. a legrosszabb: tönkreteszik mások játékát.
Ha valaki megúnja vagy idegesíti a sok töketlenkedés amit a Niantic csinál a játék körül, az játszon mással, van elég otthon ülős FPS...Note: (#7958) Nem osztom a véleményt, hogy csak "birkák" játszanak a játékkal (mivel átlag usernek tartom magam, nyílván ezzel magamat is védem
), de ha megnézzük, hogy a társadalom mekkora rétege ül a TV előtt és helyette nem mozog, akkor szerintem ezt a vitát le is zárhatjuk.
A játék remek motivációs eszköz a sporthoz.
És végül az autós téma.
Én simán pörgettem stoppokat autóból, amíg nem volt a speed limit. És simán megálltam egy gymet kiütni, ha kellett a coinhoz a 10 gym. Ezeket is csak akkor, ha útba esett és nem kellett emiatt külön üzemanyagot pazarolni. Ennél többért viszont nem láttam értelmét pöfögtetni. Ez belefér szerintem. Az autósokat üldözni ugyanúgy nincs értelme mint a spoofereket és sokkal kevesebb kárt is okoznak a játékban az autósok mint a spooferek, szerintem. Nem gondolom, hogy sokan öntenék a pénzüket az autózásba csak és kizárólag a játék miatt. Vannak páran, de sokkal nehezebb elérni mint a spoofolást. Ha valaki hajlandó a pénzét beleölni, akkor tegye. Bár az tény, hogy környezetkímélés szempontjából az autós módszer is meggondolandó. -
Boldog karácsonyt mindenkinek! Tegnap 17-18 óra felé jártam egy vidéki városban, nem adott inkubátort. Hazaérve megadta magát a telefonom (memória modul hiba), szóval nekem ez az event kimarad.
De hogy jót is mondjak, párszor már panaszkodtam itt, hogy nem ad 10km-es tojást. Ehhez képest múlt héten beadott 2 db-ot is.
-
avmpg
tag
Véleményem szerint a várban nincs értelme lureozni, mert folyamatosan jönnek. Gyorsabban mintha üldögélnél egy lure-s stop alatt. És folyamatosan pörgetsz menet közben. Az is hozza az XP-t és a cuccokat.
Ha autóval megállsz akkor olyan helyen, ahol 2-3 stoptot elértek, pihenésképpen és kiolvadásnak az jó lehet. -
avmpg
tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Én kaptam ma reggel inkubátort, gyorsan el is használtam.
Kiváltottam egy közepes csomagot, abból is elment egy kör.
Csupa oddish jött.
De az üres helyekre jöttek kettesek, remélem jönnek majd a baby-k, én várom őket nagyon.
Viszont szerintem nem nagyon érik meg ezek az ajándékok.
A másik ami bosszan, amit már Aramir is írt, hogy "ajándék pénzért". Ez megint olyan mint a valós élet. -
Sefule
tag
Az ajándékdobozok igazából kisebb árengedmények. A labdák kábé nem érnek semmit. Ha valakinek fontos az incense, akkor megéri a közepes dobozt venni, akinek csak az inkubátor érdekes, annak inkább a legolcsóbbat. 250 c 2 inkubátorért, az 25 c engedmény/keltető. A közepesben az incense értékelése nélkül 2 inkubátorra jut 25 c kedvezmény, tehát csak akkor éri meg, ha incense-t is szeretne valaki.
-
Sefule
tag
érintsd meg, és megmutatja - azzal még nem veszed meg.
250 coin a legkisebb, 2 inkubátor + 20 great ball
550 coin a középső: 4 inkubátor, 2 incense és 20 great ball
1500 a nagy: 6 inkubátor, 25 incense és 20 ultra ball.Ezek a dobozok 30-án délutánig lesznek (PST), utána 3-áig új fajtákra cserélik, azokban már nem lesz inkubátor, henm lure-ok, lucky eggek, incensek és labdák.
És elindult az event többi része, nekem adott egy inkubátort az első pörgetésre. Állítólag aki már pörgetett ma pokestopot, annak nem ad, de ezt nem tudom ellenőrizni.
-
Imy
veterán
A shopban a "Bundle.Xmas.smll.1.tittle" cuccok azok mik?
-
törölt tag
válasz
bebe159 #7964 üzenetére
20 perce pörgettem a falu egyetlen stopját meg, és semmi. Vagy esetleg napi elsőben nem adná be? Ma már nem fogok visszamenni...
Ami viszont tetszett, hogy volt egy Ekans a stopnál, nem csak a szokásos PWR kombó. Tegnap este meg valami *puff lehetett ott, az árnyék alapján, de nem mentem érte. Ha tényleg jön majd mindig valami a PWR-ek mellé az nekem jól esne... -
nirfenipe
csendes tag
A spooferek nem költenek pénzt, pont azért amit írsz is, megvan a napi 100 coin. Viszont aktív játékosok, ráadásul nagyon is, gondolom érzékelhető mértékben húzzák fel a napi loginek számát. És mikor a niantic leült a starbuckssal meg azzal a mobilos üzlettel, nem tudom a nevét így fejből, de akiknek az üzleteiből tízezerszám gym lett, ott a tárgyalás során a niantic alkupozícióját az aktív játékosállomány száma javítja, nem is kicsit, gyakorlatilag az általuk "aktívan" megmozgatott emberek száma amit eladnak, semmi más nem számít. Az, hogy az real, spoofer vagy bot az mindegy is. Niantic ezért is kerüli a spoofer témát nyilvánosan, úgy tesz mintha nem is létezne, üzletileg számukra ez egy indokolt reakció. Ráadásul a spoofer is like-ol, kommentel, közösségileg aktív, ezek mind-mind értéknövelők a vállalkozás szempontjából.
Az igazi játékosoknak b*ssza a csőrét a sok spoofer, de egész biztos nem olyan mértékben, ami ellensúlyozná a spooferek hozadékát a cég szempontjából. Ez persze azt aki körbemegy a fagyban a 3 zoknis lábaival és fagyott csonkjaival nagy nehezen megszerez 3 gymet amit vki a fotelből visszavesz, azt nem vígasztalja, joggal.
Az meg, hogy hosszútávon ez gondot okozhat, hát igen, de nem vagyok benne biztos, hogy a niantic olyan elképesztően hosszú távú sikerekben reménykedne... -
bebe159
aktív tag
Azzal nincs bajom, ha valaki elmegy x helyre autóval utána leparkol és gyalog folytatja, az zavar, hogy az egymástól 2-500 m-re lévő gymeket is csak kocsiból üti be. Én is voltam már haverral messzebb gymnél kocsival. Mentünk, hogy legyen csata meg train. Odamentünk 1 órát b@$ztuk a gymet, utàna visszamentünk haza, gyalog folytattuk a többi zúzását a coinért.
Spoofer, autós: zárt térben egy helyben ülve játszik, nem annyira nagy a különbség. Itt a környékemen tudom, hogy ki járkál így. Ha kint vagyok, kiütöm őket a gymből és fehéren hagyom. Jöjjön csak vissza, úgyis kényelmesen ül kockára fagyás helyett. Ha elég gyors vagyok, többet is tudok fehéríteni. Én ha 40-nél többet veszek ki, ahhoz kell 5-15 km séta, meg szerencse. Több óra lehet. Autóval max fél óra az egész. Még a spoofer is lassabban halad / "sétál" (gondolom). -
Atex
tag
válasz
bebe159 #7959 üzenetére
Igen, melóba menet reggel és hazafelé délután is lenyomnak. Autóból.
Ez igaz én is sokszor bosszankodom, de mit csinálok? Ha közel van gyorsan visszafoglalom gyalog., Ha messze van, akkor odamegyek autóval.
Ennek is hol a vége? Nem vitatkozni akarok, de mi az autós? Ugye milyen érdekes? Én amikor elindulok a fiammal egy túrára (20-200 km), autóval megyek. Leparkolok valahol, de akkor is autóval mentem oda. Tegyük fel utána gyalogos túra. De akkor is! Ha autó nem lett volna, akkor a helyi őslakos gyalogosoké lett volna a gymben a hely.
Nem akarom mindig felhozni, de Pogozzál mondjuk Kaposfüreden autó nélkül. Nincs is Gym. Más egy nagyváros. De mielőtt valaki elmondja, a nagyvárosi nehézségeket, ne tegye! Tudom. Teljesen elégedett vagyok jelenlegi helyzetemmel, nem kellene a nagyváros.
Két elvem van, nem használok olyan segéd programot, ami nélkülem dolgozik, nélkülem közlekedik, nincs multi accom (pedig jól jönne sokszor). Én alkalmazkodom, és kihasználom a lehetőségeket:
-ha elszalad a figurám, miközben itthon rendezem a pokekat, igenis pörgetek és megfogom a mont.
-sokat gyalogolok, de ha a faluban verik a gymet indulok bicóval, ha a szomszédfaluban akkor autóval, akár éjjel is, ha észreveszem.
-bicóval, autóval is incensezünk.
-miközben melóba megyek (2 km), autóból ellenőrzöm a gymeket, és pörgetek és megfogom a pokékat, de ha túra van gyaloglok akár 20 km a mínuszban, és szétfagy a keze a 11 éves fiamnak is. Nem nyöszörög, jön, pedig fáj neki. De ilyen Kánaánhoz oda kell autóval utaznom.
-amióta sok a mon, az irodámhoz is tettek két fészket, az egyiket az asztalomtól elérem. Igenis lelkiismeret nélkül, ülve megfogom. (Most Jynx)
Tudom ez sokatoknak, ütközik az elvével. Azt is megértem, és Tiszteletem érte.
De egy a lényeg, ez a játék, egy valami miatt tetszik nagyon, egy valami miatt rohadt érzelemben gazdag. Mégpedig azért mert olyan mint az élet, igazságtalan. Nem biztos, hogy a legjobb futó, legjobban dobó, legjobb matekos, legszorgalmasabb lesz a király. Kell hozzá egy kis zsiványság is, persze, csak annyi hogy ne válj "bűnözővé". De ez ennél sokkal egyszerűbb, ez csak JÁTÉK.
-
MaciG
addikt
válasz
nirfenipe #7958 üzenetére
A csalok altalaban tonkreteszik a jatekokat, es nem hosszu tavu massziv jatekosok, es meg a tisztesseges jatekosoknak is elveszik a kedvet egy ido utan. Azt nem tudom hogy koltenek e a jatekra, de nem hiszem, mert napi 10 coin megvan és igazabaol csak lucky eggre megy tarhelyre kell coin. Mert minek vegyek inkubatrort es setaljak hatha kell valami? Ha van egy nest odateleportalok azt begyujtom, ha meg nincs nest, keresek a terkeppel. Ha meg megis koltenek ra akkor hamarabb vennek egy lvl30as accot kicsi penzert mint coint...
-
Sefule
tag
válasz
bebe159 #7959 üzenetére
Pontosabban azt írták ki, hogy PST szerint reggel, hogy hány órakor, arra nem írtak semmit. De most még hajnali fél négy lesz PST szerint, tehát valószínűleg még várni kell. Ha PST reggel 6-kor indul, akkor nálunk du. 3, ha reggel 9-kor, akkor nálunk csak este 6. (Hogy miért így csinálták, arról nyilván gőzöm sincs
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
bebe159 #7959 üzenetére
Most pörgettem 12:15 perckor, inkubátort nem kaptam csak napi bónuszt
szerk: reddit is tele van hogy nem kaptak inkubátort, sőt a lure is csak 30 perces, amúgy megnéztem a világon már csak 1 helyen van szombat (- 13 órában van hozzánk képest).
De amúgy simán lehet hogy a Niantic bénázik, vagy csak úgy gondolta hogy majd valamikor reggel bekapcsolják, csak ezt elfelejtették közölni a communityvel, nem lenne meglepő#justpokemongothings
-
bebe159
aktív tag
válasz
fatomas673 #7954 üzenetére
A napi / heti bónuszok saját időzónától függenek, szóval az régiós.
Ahogy a legutóbbi frissítés óta a nappal és az éjjel is a saját időzóna szerint változik a játékban.
PST szerint írták ki az eventet, szóval elvileg reggel 9.
Engem személy szerint az autósok jobban zavarnak, mint a spooferek. Azok legalább napi egyszer hajnalban végigverik a gymeket, és sok vizet nem zavarnak (és még láthatóvá is teszik a régiós pokékat a kódexbe
). Az autósok meg simán ingáznak többször is napközben.
-
nirfenipe
csendes tag
Félre ne értsen senki, nem a csalást támogatom, sőt, de Atex nagyon jól leírta a kommunista ovis módszer működtethetetlenségét, nem is ragoznám tovább. És bebe159 hozzászólása is gyönyörűen árnyalja a képet, hogy ugye ki is a csaló? Van olyan aki számára már az autóval játszók is. Van akinek az akinek a nevében számok vannak... bármikor lehet jogos vagy jogtalan indokot találni.
Persze lehet mondani, hogy miért van akkor feljelentgetési lehetőség, ez a hírhedt "lift ajtózárógomb" pszichológiai effektusa. Legtöbb esetben nem működik, de ezt ugye nem tudjuk eldönteni, mégis egy olyan helyzetben amikor kvázi tehetelenek vagyunk(állunk a liftben és várunk, hogy induljon - - -találkozunk a pogoban egy csalóval), úgy érezzük, hogy van ráhatásunk a történésekre, mi is tudunk irányítani, ettől bizonyos típusú emberek(jó sokan vannak) megnyugszanak, pedig az ég világon nem történt semmi, csak nyomkodják a bekötetlen lift gombot vagy épp küldözgetik a pogo feljelentgetéseket.
MaciG : mondanám, hogy szövegértés, de áhh hagyjuk...
Visszaolvasva volt már erről parázs vita, hogy azért a niantic útáltnak vélt lépései mögött igencsak vannak recionális indokok.
Voltak régen a botok, ezeket kiírtotta a niantic(vannak megint, de már tényleg nem olyan egyszerű, elindulnak de rövid idő alatt bannolódnak). Tehát a niantic mégmost is figyel a csalókra!! És használja őket okosan! Vannak továbbá a spooferek, ők vannak legnagyobb számban, ők egyszer kaptak egy rendszerüzenetet(vmikor ősszel), hogy térjenek vissza a hagyományos játékra és tiltva is volt a spoofer login. Majd egy hét múlva és azóta is megy. Nem azért mert a niantic hülye. Mert a niantic látta, hogy ez mekkora játékosbázis kiesést jelentett, osztott szorzott(nem úgy ám mint a hülyék) és profitot és a játék hosszú távú aktivitását előtérbe helyezve, azt látta, hogy a spoofer dolog adott körülmények között nem is hülyeség. Pl télen kb senki nem játszana máshogy, a játéknak pedig "pörögnie" kell, erre pedig a spooferek tök jók. Minden egyes ban wave, frissítés után látják, hogy reagál a közösség és, hogy reagál a bevétel, ők itt egyensúlyoznak úgy, hogy a bevételen mindig rajta van a szemük. Mert nem hülyék.Az átlaguserek 90%-a viszont erős edukációs hiányosságokkal küzd (a fórumozók persze mindig a fennmaradó 10%-ból kerülnek ki...
), adódik ez az életkorukból vagy abból ,hogy ilyen játékokkal játszanak mindig ahelyett, hogy logikai gondolkodást gyakorolnának.
Ez a 90% nem volt képes felfogni a speed cap-et vagy képtelen az új trackerben meglátni a lényeget vagy jelentgeti ész nélkül a játékostársait. Vagy sorolhatnám.
-
Atex
tag
válasz
nirfenipe #7949 üzenetére
Ezt már én is írtam, hogy ez a csalás jelentés elég két élű fegyver. Ha én jelenthetnék bárkit az azt is jelenti, hogy engem is jelenthet bárki. "Kisfaluban, hogyan lett ez az XY 32-es? Biztos csal jelentsük!" Tehát kialakulna egy besúgó rendszer mint a kommunizmusban (vagy az oviban).
Tudom írták már a programozáshoz jobban értő fórumtársak, hogy a Nianticnak megvan a módszere miként tudja szűrni a bejelentések valóságát (én ebben nem hiszek). Illetve szerver oldalról miért nem tud automatikusan szűrni (ebben sem hiszek). Szerintem nekik teljesen mindegy honnét PoGozol, gyalog, biciklivel, autóval vagy fotellel. A Starbucks azt látja, hogy letöltötték, X millióan. Nekem a legtöbb ismerősöm fotelból nyomta, 2-3 hétig. Aztán megunta.
Illetve volt itt már egy vádaskodás, ami talán alaptalan volt, mert jelentkezett az illető. Ez sem derül ki soha.(#7946) danee992 Félre ne értsd a tisztához közelítő játék híve vagyok, de hogy gondoltad ezt a jelentést, vagy segítséget? Ha tudná is valaki, hogy ki az, mit lehetne vele csinálni? Megverni? Szólni a szüleinek? Azért kérdezem, nem csak kötekedésből, mert én is voltam így párszor és jó lett volna valami tuti megoldás, de szerintem az nincs.
Csak mellékesen, ha itthon vagyok, és a wifit kikapcsolom a mobilnettel olyan pontatlan a GPS, hogy elszaladgál 1-2 Pokestophoz, ami 3-400 méterre van. Sőt, ott lecövekel, ha ott esetleg gym lenne?!
-
MaciG
addikt
válasz
nirfenipe #7949 üzenetére
"Mikor a niantic okosabb mint a user"
Aha, akkor egy átlagos, informatikához nem értő user, hogy tud mégis könnyű szerrel csalni?
(Tudom a csalást elősegítő programot nem ők írják, de a végeredmény ugyanaz, hogy az user simán kijátsza az általad okosnak vét nianticot)
-
Aramir
őstag
válasz
fatomas673 #7952 üzenetére
Ha a Csendes-óceáni időzónát nézik, az -9 óra a mienkhez képest, szóval ott még éjfél sincs ebben a pillanatban, vagyis ott még csak 24-e van.
-
fatomas673
tag
Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
Észrevételként írnám, hogy 25.-e van és az első kipörgetett PokéShop nem adott inkubátort!? Másnál mi a helyzet? -
nirfenipe
csendes tag
válasz
danee992 #7948 üzenetére
Köszi, most fogom az iménti mondatod :
"Csaló reportjában kerhetnék támogatást? ... ... ... csapatban van. Köszönöm" És az általad beírt játékos nevét behelyettesítem a tiédre, majd ezt kiposztolom az összes pokemon forumba.Na pont az ilyen emberek miatt nem működik a csalás jelentés... hála istennek.
Mikor a niantic okosabb mint a user és megvéd a saját hülyeségedtől! Kellemes ünnepeket! -
danee992
tag
Csaló reportjában kerhetnék támogatást?
Turán este kocsival járom a gymeket. Sehol senki az utcákon, erre már ki is ütnek 3 gymből. Srác neve : threeebit. Lvl 32. És piros csapatban van. Köszönöm -
Atex
tag
A Fiam felfedezte mit kaptunk a Karácsonyra! Megváltozott a bejelentkező oldal. Máshogy van az égő sor stb.
-
bebe159
aktív tag
Nálam felmerültek kérdések ezzel az egyszer használatos inkubátorral.
- Vajon el kell használni aznap, vagy amíg nincs benne tojgli, addig nem ad másikat következő napokon?
- Eltűnik az event végén?Mivel én kb sose veszek inkubátort, csak ha megéri (pl ez a dupla candy meg a dupla xp dolognál jól jött), csak a 10-es tojásokra használom el, szóval gondoltam betárazok.
De ha eltűnnek vagy nem ad többet, akkor nem működne. -
Atex
tag
válasz
marositech #7934 üzenetére
Nálunk eddig a múlt hét szombati Margit-sziget viszi a prímet. Bár én a vadászatok során sokszor éjszaka is kinn alszok télen is egy nyílt lesen, de a fiamnak a keze nagyon fázott.
-
Atex
tag
válasz
bebe159 #7933 üzenetére
Az a bajom, hogy van a környéken egy olyan Pokestop, ami a "pusztában" helyezkedik el, ahol Incensezni szoktunk. Itt ha elnyomtunk egy Lure-t akkor nem csak a Common jött. Amióta sokkal több lett a Mon, azóta itt is Spawnol egy két PWR. Sajnos akkor Lure-oztunk utoljára.
avmpg túra útvonalán megyünk a két ünnep között a Várba. Ott hol érdemes elnyomni párat? Bár lehet inkább olyan helyet kellene keresnem ahol, autóval meg lehet állni.
-
bebe159
aktív tag
válasz
Boborján #7927 üzenetére
Trainers,
As the year draws to a close, we want to give you a great way to celebrate the end of the year with Pokémon GO. For the next couple of weeks, you’ll have even more reason to explore the world with your friends and family while you enjoy our year-end event.
Don’t miss out on an increased chance to hatch a Togepi (and other Pokémon)! Starting the morning of December 25, 2016, and through the afternoon of January 3, 2017 (PST), PokéStops will award one single-use Incubator each day after your first Photo Disc spin. As you visit PokéStops during this time period, there will be a greater chance of finding Eggs that hatch Togepi, Pichu, and several other recently found Pokémon, originally discovered in the Johto region. Special Pikachu wearing festive hats will also be staying around a bit longer! You are more likely to find these limited-edition Pikachu during the time period of this celebration.
In addition, from the afternoon of December 30, 2016, through the afternoon of January 8, 2017 (PST), the first partner Pokémon and their Evolutions, originally discovered in the Kanto region, are more likely to be encountered. This means a greater chance to catch Bulbasaur, Ivysaur, and Venusaur, as well as Charmander, Charmeleon, and Charizard, plus Squirtle, Wartortle, and Blastoise! As a way to increase your chance to encounter one of these Pokémon, Lure Modules will also last for 60 minutes instead of 30 minutes.
Get up and go!
—The Pokémon GO team
PokéStops will award one single-use Incubator each day after your first Photo Disc spin. Ezt nem értem mit jelent.
-
Boborján
tag
Úgy néz ki nem lesz karácsonyi event. Legalábbis eddig semmi jele. Már ott tartok , hogy lassan a napi bónusz meg a tojás keltés sem érdekel. A kereső szar. Pokemon hiába van sok mindenhol a szar trash pwr van. Semmi diverzitás. Ha meg is látok valami ritkábbat és ráveszem magam , hogy elmenjek érte akkor alacsony cp/iv elveszi a kedvem. Szerintem a gen2-ig jegelem a dolgot majd megnézem abból mit hoznak ki.
-
MaciG
addikt
válasz
geckowize #7924 üzenetére
Ahan, így tényleg több van.
Viszon akkor sem igazán értem, de hátha te igen.
Gengar 88% , Exeggutor: 83%
Gengárnál, ahogy te is írtad a nyers erő számít, mert 1-esz szorzó van mindkét oldalról.
Exeggutornál viszont a solar beam-nél 1.25ös a szorzó, és visszafelé meg csak 0.8-as, mert resistant a vízre.
Base attack kevesebb mint 30al több csak a gengarnak, viszont az exeggutornak durván 50%al több hp-ja van (stamina)
Így akárhogy is számolok az Exeggutor szívósabb egy vapreon ellen
De ha valamit rosszul írok javíts ki nyugodtan, hogy szerinted miért jobb a gengar. -
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Tegnap bekerült a watch támogatás! Szép karácsonyi ajándék! Van már valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
geckowize
őstag
View allra ha rámész, láthatod, hogy a Solar Beames Exeggutor is ott van, 83%-kal.
Miért meglepő, hogy a Gengar ott van a listában? Buffolták a legutóbbi base stat módosításnál (Exegget ezzel ellentétben pedig nerfelték), valamint a ghostnak és a waternek nincs egymáshoz "köze", tehát nyers erő számít, 1-es szorzóval mindkét oldalról. A Gengar igenis erős, csak movesetnek (valamint nyilván CP, IV) kell jónak lennie.
Ha a Most vulnerable to Vaporeon résznél is View all-ra mész, láthatod, hogy a Rhydon is megegyező, 98%-kal szerepel ott, ugyanúgy, mint Arca és Golem.
-
MaciG
addikt
válasz
geckowize #7922 üzenetére
Ezt ismerem, de nagyon nem jó. Nem hiszem hogy egy alakazam jobb lenne a vaperon ellen mint egy dragonite vagy egy jolteon vagy akár egy exeggutor. És a gengar pl miért is counterja a vaperonnak? Exeggutor miért is nincs benne a listában? Vaperon 0.8-al sebzi, ő meg a solra beam-al 1.25-el ami az egyik legerősebb skill.
A "Most vulnerable" része: Mit keres relatíve elől pl az arcanine? A víz a Rhydon-ra (ami nincs is benne )és a golemre kétszeresen is super effective...
-
geckowize
őstag
Ha arra kíváncsi valaki, hogy melyik pokemon ellen mi jó, ezt az oldalt nagyon ajánlom:
Pl Vaporeonnál
https://pokemon.gameinfo.io/en/pokemon/134-vaporeonNyisd le az "All counter Pokémon"-t és ott láthatod a legjobbakat ellene.
Hasonlóan hasznos szerintem, hogy ha elfogtunk valamilyne pokemont és nagy reményeket fűzünk hozzá, vagy csak szimplán tudni szeretnénk, mi ellen is jó azzal a movesettel, akkor a Most vulnerable to <pokemon neve> szekciót nyissuk le és ott van az előző lista inverze arra a bizonyos pokemonra azzal a bizonyos movesettel vetítve.
-
MaciG
addikt
Vaperon ellen jolteon vagy exeggutor szerintetek a jobb választás? Azonos cp mellett.
-
Sefule
tag
Szerintem a 33-as szint teljesen reális. Én a 32-es felső harmadában vagyok, de már jó ideje alig játszom XP-re. Eluntam a játékot, mióta kész az itthonról elérhető Pokedex, az egyetlen, ami még érdekel valamennyire, az az új bébik beszerzése.
Pénzért nem vásárolok, de az összegyűjtött coinokból keltetőt veszek, és szinte állandóan megy a játék. Sokat mászkálok, rengeteg tojás kikelt a bébik érkezése óta, de csak 4 volt belőle 2. gen, abból 3 Pichu (grrr) és 1 Smoochum.
Menet közben alig fogok valamit, nem foglalkozom velük, kivéve, ha érdekesebbek, de már hetek óta semmibe sem futottam bele. A 400-ra bővített tárhelyem tele van evolve-ra váró monokkal, hátha lesz valami akció, de igazából akkor sincs semmi, ha 33-as vagy 34-es lesz az ember. Egyetlen 3000 fölötti (3029) monom van, de ennek sincs jelentősége.
Annyit gymezek, amennyit muszáj a coinokért, de kb. 5 gym be van állva már hetek óta, nem kell értük dolgozni. A harchoz bőven elég, ami van, 1 nagy meg egy kisebb Vapo, 2 közel
pes Jolteon dolgozik főleg, de van 2500 körül 1-1 Rhydon meg Arcanine, ami jól jön. A többim még kisebb, de így is elég. Vagy kisebb ellenséges gymre megyek velük, akkor általában csak 1 pénzkivételre jók, vagy nagyobb baráti gym felnyomására, ha nem kell túl sok hozzá. Berakni is mindegy, mit teszek be, ha valaki le akarja, úgyis leveri. Van egy pár Exeggcute-om meg Gyaradosom, azokat pakolom be.Remélem, lesz valami nagyobb és értelmesebb dobás Karácsonyra, hogy visszajöjjön a kedvem.
-
Palika71
őstag
válasz
Plazmacucci #7917 üzenetére
Szerintem sem jó harcos. De jó magas a CP-je, így nehezen esik ki a gymből.
-
-
avmpg
tag
Budapest castle by night
és
ÖtvözetGyaradossal nekem több bajom is van.
Egyik amit írsz.
A másik, hogy "túl gyenge".
Ennek egy nagyon erős lénynek kellene lennie. Városokat rombol le, rettentő gonosz, stb...
Ehhez képest egy Jolteonnal ki lehet ütni.
A másik, hogy "nagyon könnyű" hozzájutni. Bár a mostani erejéhez képest végül is nem annyira. Nekem is "csak" kettő van.
Sokkal erősebbnek kellene lennie és sokkal nehezebben megszerezhetőnek.
Viszont az által, hogy lehet csalni a játékban, nyílván az történne, hogy gyarados-okkal lenne tele az összes gym. -
JegesEmber20
aktív tag
Na nekem elérhető az update.
-
KA85
újonc
Tegnap este még ott voltak, szedegettem is őket rendesen
A Google térképen a Halászbástya feliratnál a Mátyás Templom mögött, és a Szent István szobor körül voltak nagyrészt. Én az Ilona lépcsőn mentem fel, már ott is volt egy, és a Szent István szobor alatt egy szinttel a fák között is volt, egészen a mobil kerítéssel elzárt résznél.
-
MaciG
addikt
Halászbástyánál merre van a tojás nest? Ma többször is nyomtam a scannt arra ,de egyet se láttam :S
Amit meg nem értek, a gyarados az mitől water +fly? Nincs neki lehetséges fly támadása, és nem is repül. Miért nem water + dragon, ha már kettős. Sárkány támadása van aneki, és kinézetre is hasonlít rá.
-
geckowize
őstag
Van olyan bot, ami GUI-s es ha gepnel vagy, akkor osszekattintgatod a captchat. Haverom azert botozik, mert ha bejon a trade, kell neki egy tonna Farfetch'd es Kangaskhan (Taurost mar fogtunk Usaban), hogy elosztogassa ismerosok kozott dragoniteok es snorlaxekert cserebe, felteve persze ha behozzak a trade-et.
-
tomazin
veterán
Szerintem a kisebbseg aki kimozdul, de vannak tenyleg elszantak. Krakkoban a Visztula parton annak ellenere, h mar eleg hideg volt jo par embert lattam akik pokezva setalnak. Akik meg csalnak azok szerintem mar csak ottfelejtettek a botot, mert sok ertelem mar nem maradt nekik. Megvan minden ami kell, maxos pokik, nagy szint, stb. Nincs hova fejlodni mar.
-
avmpg
tag
válasz
Boborján #7905 üzenetére
Én csak azt írom amit látok.
Egy biztos, vagy én csinálok valamit nagyon rosszul (bele fektetett energia, amit tulajdonképpen egyébként is sportra szánnék, tehát elpazaroltnak semmiképpen sem mondnám), vagy mások nagyon jó helyen laknak/nagyon csalnak
.
Ma olyan helyen aludtam, ahol elértem egy stop-ot. Rádobtam 3 lure-t, úgyis csak ott rohadtak a bag-ban.
Hát nem sokat hozott...
Viszont ami jött az meglepően más volt, mint amikor utoljára lure-t használtam nyáron.
Jött egy rakás Eevee, egy Abra, egy Psyduck, egy Squirtle, egy Slowpoke, egy Horsea, egy Nidoran és pár ezeknél rosszabb.
Nyáron nekem Lure-ra csak PWR jött.Szóval, ha csak valaki nem egy cluster felett lakik, akkor nem lesz 33 plusszos egykönnyedén. Persze nem ítélek, mert sokakat mozgásra fogott a játék. Ki tudja...?
-
marositech
senior tag
válasz
JegesEmber20 #7904 üzenetére
Lehet nem bosszantó hiba, de iOS-nál amikor night módba vált a térkép, egyszerűen nem vált fehérré a felső értesítési sáv betűi -> óra, akkuidő, hálózat.
-
fatomas673
tag
válasz
JegesEmber20 #7904 üzenetére
Hurrá! Akkor a rezgést újra lehet majd használni mert az ki....ott idegesítő volt!
-
JegesEmber20
aktív tag
-
avmpg
tag
Még egy magyarázat az üres gymekre.
Ma hévvel jöttem Batyi felé és kiütöttem 2 gym-et, de arra már nem volt idő, hogy belakjam, úgyhogy üresek maradtak.
Gondolom piros lámpánál (ha szülők vezetnek), vagy buszról, stb... is lehet ilyet.Feltűnően megszaporodtak a 32-36 szint közötti trainerek.
Jó, hogy az emberek nem olyan finnyásak mint régen és kimennek a hidegben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A PH! Pokémon Go közössége. Az összefoglalóban, illetve ebben a hsz.-ban megtalálod a kezdéshez szükséges alapvető tudnivalókat.
Csalás bármilyen formáját kerüljétek hozzászólásaitokban!
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Horgász topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Háztartási gépek
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest