-
PROHARDVER!
Pokémon Go témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli.22
tag
Annyi pozitív volt a botos hozzaszólasban hogy nevettem egy jót rajta. 😂
-
törölt tag
nem lehetne az ilyen nyomorék botosok hozzászólásait moderálni? amikor valaki reagál rájuk az szinte mindig törölve van, de az ilyen arc mégis vidáman irogathat ide ilyen szarokat.
-
selembeli
csendes tag
Az miért van, hogy eddig magyarba játszottam bottal, aztán ma reggeltől, hogy leálltak a magyar szerverek nem enged belépni akkor sem, hogyha átteleportálom magam párizsba, vagy usa-ba, ahol működnek a szerverek?
-
petyus_
senior tag
válasz
TazLeacher #4085 üzenetére
A 80% nem azt jelenti, hogy ha a max CP 1000, akkor a 80%osnak 800 a max CPje. Minden szinthez tartozik egy intervallum, amin belül lehet a pokémon. Pl Venusaurnak lvl 40en a CPje 2212-2580 között lehet. Itt jön be az IV. Az IV azt adja meg, hogy milyenek a rejtett statjai a pokémonnak. Ezekből 3 van, Attack/Defense/Stamina. Mindegyik max 15 lehet, egy 0%osnak pokémonnak mind a három 0, egy 100%osnak mindhárom 15. Ez nem azt jelenti, hogy a 0% ennyire gyenge lenne, mert ezek az értékek hozzáadódnak a pokémon alap statjaihoz, ami fajonként változik. És a program ezekből a statokból, (ezek az individual statok - IV, magyarul egyéni statok) határozza meg a pokémon CPjét az adott szinhez tartozó intervallumon belül.
Tehát maradjunk a Venusaurnál, ezek az alap statjai:
Base Attack 198
Base Defense 200
Base Stamina 160A 0%os pokémonnak ezek lesznek a végleges statjai is, egy 100%osnak mindegyikhez hozzáadódik 15.
Egyébként sok helyen olvasom, hogy nagyon le van butítva a játék, és harc közben nem számítanak ezek a statok, később lehet nagyobb jelentőségük, amikor bejön az 1v1 elleni harc.
-
Sirandrish
legenda
válasz
TazLeacher #4087 üzenetére
Azt honnan tudom meg hogy mennyi az att-ja vaagy a defje?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
customer114 #4086 üzenetére
Magától nem tudod, de meg lehet nézni különböző oldalakon, pl. itt. Ezek se írják ki mindig 100%-ra, de max 1-2 szint csúszással belövi (ilyenkor több variációt ad). Ami jónak tűnik, amikor elfogod, az nagy valószínűséggel akkora, vagy a közeli, ahol Te vagy. Ha rámész egy pokémonra, akkor a feje felett van egy félkör, ahol mutatja, hogy a Te szintedhez képest hogy áll. (Logikusan, ha fullon van - ilyenkor nem engedi powerUp-olni sem), akkor megegyezik a szintetek (vagy lehet hogy itt is úgy van, hogy 1,5-el tovább mehet...ezt nem tudom.)
-
customer114
őstag
válasz
TazLeacher #4085 üzenetére
Köszi, elég sok mindenre választ adtál. Ezt a level nem tiszta még teljesen. Honnan tudod mi hanyas szintű és miért?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
customer114 #4081 üzenetére
Fogalmam sincs arról a hozzászólásról, de leírom a saját szavaimmal:
Tételezzük fel, hogy egy pokémon max CP-je 1000. Ez azt jelenti, hogy lvl 40-en 1000 a CP-je.
Ha egy 80%-os Pokémonod van, az azt jelenti, hogy a tiédnek a a max CP-je csak 800 (lvl40-en). Tehát akármennyit húzol rajta, akkor sem lesz soha 1000.
Tehát ha fogsz egy lvl25-ös pokét, aminek a CP-je 600, és egy lvl 18-ast, aminek 580, akkor pusztán a CP alapján úgy tűnhet, hogy a 600-as jobb, ugyanakkor látszik, hogy a két poké között 7 szint van, és csak 20 CP. Mert a lvl 18-asnak nagyobb a %-a. Ha azt elkezded fejleszteni, és eléri a 25-ös szintet és egálban lesz a másikkal akkor mondjuk annak már 25-ös szinten 750-es CP-je lesz. Erre jó az IV százalék, DE ennek kb. semmi értelme olyan 20, de inkább 25-ös szint alatt. Miért? Azért, mert lehet egy 286 CP-j pokémonod 100%-al, de a jó istenben nem lesz annyi candy-d meg sturdust-od, hogy felhúzd maxra.
Mit érdemes evolvolni? Bármit, amiből értelmes CP-jú poké lesz. Ezt neked kell eldönteni. Az elején, főleg a gyakrabban szedettekből már az 1.000 CP is jó, később azért már 1.500-2.000 alatt nem igazán van érelme. Innen jön be a powerUp, hogy a kezdetben evolveolt pokéknak tudni kell "elengedni a kezét". Tehát nem beleölni még 200 candy-t egy 18-as szinten készített Vaporeonba, hanem elengedni, és csinálni jobbat.
Mit érdemes a PowerUp-olni? Nagyjából 30-as szintig semmit 1-2 kivétellel (mondjuk belefutsz egy lvl26-os 90%-os dögbe, ami jónak tűnik, akkor ott már nem akkora bukta). Tojásokból a legerősebb lvl20 lehet, befogni elvileg a 30 a legerősebb. Tehát egy lvl 20-as pokét elkezdesz powerUp-olni egy rakat candy-ért meg sturdust-ért, holnap meg fogsz egy erősebbet, az jó nagy pazarlás. Lvl30 után már eléred a plafont, 1-1 jobb pokét ha kifogsz, akkor annál már nem fogsz tudni erősebbet fogni, ero akkor kell majd a sok cany, meg PoweUp, hogy tudd tovább fejleszteni.
-
customer114
őstag
Sziasztok,
Leírná / linkelné nekem valaki azt a hozzászólást, ahol részletesen el van magyarázva mi az az IV? Illetve, részletesen, mit hogy érdemes, mikor evolve-olni, power uppolni?
Köszönöm.
-
KriszXxX18
tag
Más is észrevette, hogy a 3 alap pokémonnál(charmander, bulbasaur, squirtle), azon felül, hogy nagyon nehéz találni, még az IV terén is szivatás? Még egyikből sem sikerült 80% fölött kapni..
Blastoisehoz már volt szerencsém, sőt venusaurhoz is, de ott is nagyon pici cp-vel, és IV-vel(ami fontosabb) találkoztam csak. -
draco31
veterán
Nálam ez a térkép működik.
-
bepe79
addikt
-
tomazin
veterán
válasz
Stylerr #4069 üzenetére
tegnap este nekem is ez volt, ilyenkor érdemes ránézni hogy mennyire haldoklik a szerver.
Jelenleg ha megnézed elég ratyi állapotban van szinte minden ország, ill a login sem áll jól.
a hiba nem a Te készülékedben van.(#4072) joergie
Azon gondolkodtam, egy olyan app kéne, ami mobil képernyőkép mentésből, a képet leolvasv..
GoIV
Most látom, hogy a gyökerek leszedték a storeból.... -
joergie
őstag
válasz
Janoo_07 #4064 üzenetére
Nekem 1-2 napig el volt fogyva, kb még jobban futott a játék, pokestopok képei nem töltöttek be, de úgy is ki lehetettt pörgetni, semmi adathiányra utaló hibát nem tapasztaltam(telenor csökkentett sebesség, főleg hsdpa/4g-vel).
Azon gondolkodtam, egy olyan app kéne, ami mobil képernyőkép mentésből, a képet leolvasv -(és a saját szintet bepötyögve- simán meg tudná mondani, az adott pokemon IV-jét, még ha csak sacc/kb-ra is(mondjuk minden este fogod, az arra alkalmas aznapi pokemon zsákmányról csinálsz képet, azokat betöltögeted a progiba, az fogja, akár egyszerre a többet feldolgozza, és csinál neked egy pár kB-os adatbázist). nem hiszem hogy túl nehéz lehet leprogramozni, elvileg még net se kéne hozzá, egyszer letöltöd és kész. És a niantic ezzel végképp nem tudna mit kezdeni.
-
nonee
aktív tag
sziasztok!az miert van hogy a Gym ben rámegyek hogy harc ,de utána kidob a kezdőkápernyöre?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Viktor0610 #4042 üzenetére
Igen, határozottan! Én kikapcsoltam a legelején már. És amúgy is, meríti az akkumulátort!
-
KriszXxX18
tag
Amire talán nem kaptad meg a választ:
Stardust tényleg akkor jár amikor elkapsz egy pokémont, kapsz 100 db-ot pokémononként. Illetve a gym védésből is jön stardust. (GYM védésről a linkelt hozzászólásban olvashatsz). Ajánlatos 10db gymet birtokolni, akkor 21 órántként 100 coint, és 5.000 stardust jár.
GYM-hez egy nem éppen fair tipp(az élet sem mindig fair), barátokkal összefogni, és egy hétvégét rászánni arra, hogy a környező faluk gym-jeit lefoglaljátok. Ajánlatos 5-6 fővel csinálni, és felhúzni addig a gymeket. Nem szedik Őket ki egyhamar.
Napi 100 coin meg nagyon sokat jelent. Bővítheted belőle a hátizsákod(nagy szinten nagyon fontos), mivel nem mindig van kedve az embernek félnaponta farmolni, és sajnos nagy szinten nagyon gyorsan fogynak a labdák. Emellett vehetsz mindent ami szem szájnak ingere.
HP az életerője a pokémonnak.
Evolve az ugye az átalakítás. Na most ha nem vagy tisztában magával az animével akkor ez tényleg fejtörést okozhat. Nagy általánosságban a pokémonoknak több szintjük van. Van akiknek az alapon kívül 1, de van akiknek akár 2 is. Ez fajtánként változik. Illetve vannak olyanok akiknek 1 szintjük van.
A játék hű magához az animéhez, ezért van az, hogy van amiket lehet fejleszteni és van amiket nem.
Azokat nem lehet átalakítani amiknek 1 szintjük van, vagy már elérték az utolsó szintjüket.Power upphoz a tanácsom, hogy találj egy nagyon jó IV-vel és movessal rendelkező pokémont, emellett figyelj arra, hogy előkelő helyet foglaljon el támadás illetve védekezés terén is. Pl. Egy dragonite nagyon OP pokémon. Abba megéri belefektetni a dustot(ha jók a képességei).
Snorlaxeket is sokan szeretik, bár nekem nem annyira jött be.Kinézetre imádom, de nekem olyan lomha a támadása, és a képességei sem tetszenek.
Képességek terén most a solar beam tetszik nagyon. -
Stylerr
addikt
Nektek nem jött elő az a bug, hogy nem látod a pokemont, emiatt nem is tudjátok elfogni? Csak a fehér karikát látom a mapon, mintha ott lenne egy pokemon. Újraindítás után bedobja a pokemont, viszont mikor rákattintok, hogy befogjam akkor csak a fehér képernyő jön be. Ilyenkor várnom kell fél órát mire megjavul. Huawei P9 Lite telefonom van.
-
válasz
KriszXxX18 #4061 üzenetére
Most már én is látom. Mikor olvastam korábban még nem szúrta ki a szemem.
-
freezer922
aktív tag
válasz
Viktor0610 #4056 üzenetére
Bár lvl12ig sok star dust nem jött össze, de legalább lvl25-30 közötti időszakig gyűjteni kéne. A szabadban levő pokék max lvl30ig fejlődnek (onnantól neked kell majd húzni), szóval jó kivárni amíg kapsz egy akkorát, vagy olyan IV-val rendelkezőt amire nem bánod a dust-ot.
Illetve evolve-olni is érdemes lucky eggel, szóval gyűjteni 60+ evolve-ot(soknak tűnik de úgy a jó
) és egy lucky egg hatása alatt eltolni őket.
-
válasz
Viktor0610 #4056 üzenetére
Köszönöm a rövid összefoglalót.
#4057: Ezt is köszönöm. Érdemes lenne legalább linkelni az 1. hsz-be. Vagy ott van, csak nem vettem észre?
-
válasz
Viktor0610 #4042 üzenetére
Én még az elején kikapcsoltam. Középen vannak és úgy könnyű eltalálni meg most így már a csavart labdàkat is tudom hogy kell dobni. Ar-el először még jó helyreis kéne tartanom a telót aztán meg nem mozgatni a kezem hogy el is találjam.
-
Janoo_07
aktív tag
Érdemes elolvasni (#2018) petyus_ összefoglalóját. Itt szépen minden le van írva, evolveal, poweruppal stradustal és még más olyan kérdésekkel kapcsolatosan amelyek felmerülhetnek a játék során.
-
válasz
HummeRC #4055 üzenetére
A power uppal erősebb lesz, az evolve-val átalakul egy másik pokémonná.
A stardust talán a pokémonok elkapásával jön? Nem szoktam vele foglalkozni, tegnap használtam el egy csomó evolve-ra, meg power upra.
Azért nem lehet mindet evolve-olni mert ők az adott sor tetején lévő pokémonok.(A tévedés jogát fenntartom, csak 12. szintű vagyok.
)
-
Imy
veterán
Power up és Evolve között mi a különbség?
Illetve Stardust honnan lehet szerezni?
A HP mit jelent az adott pokemon alatt?
És hogyhogy egyiket lehet evolveolni, másikat nem? -
bepe79
addikt
Milyen új frissítés már megint? iOS jelzi? Mert nekem Android alatt nem jelez a Play Store / Google Play frissítést, és 0.33-as verzió van fent.
-
Janoo_07
aktív tag
Az új frissítés óta nagyon ott van a játék, legalábbis számomra. A spawn rendszer felfrissült kicsit. Rengeteg olyan pokemon van most amit eddig nem láttam. Tegnap 10 új fajtát kaptam el
. Viszont amikor megjelenik egy új nagyon erős pokemon és telibe dobod kétszer ultraballal greatre, valamint még razz berryt is kap, ennek ellenére kiszabadul kétszer és eltűnik. Na az azért húzós. Egyébként radar is egész használható most szerintem.
-
Aryon87
félisten
válasz
SpongyaBob #4046 üzenetére
Nalam is ezt csinalja (szinten G5). Siman megyek az utcan es bedobja hogy no gps signal, aztan vissza is jon.
Valamint sokkal kevesebb pokemont is fogok a frissites ota, meg a Huawei P8 Lite se porog annyira mikor keresi a gps-t. Akkor omlottek a pokemonok a cikazgatas miatt, most meg alig van.
Tabon meg nem frissitettem, de nem is enged belepni, keri a frissiteset. Szal nem lehet azt megcsinalni, hogy nem frissiteni, mert nem lep be..
-
Armahun
addikt
Nekem a frissítés óta olyat csinál, hogyha bemegyek egy árnyékolt helyre ahol nincs gps vétel, akkor elugrik egy olyan helyre ahol akár több órája jártam.
-
kiezTe90
senior tag
Javították a gps-t valamilyen szinten? Mintha kicsit stabilabban fogná a jelet.
-
MdewC
nagyúr
Befigyelt egy 822-es Porygon.
Full rá is paráztam, de meglett! -
Az lehet, hogy AR nélkül könnyebb elkapni a pokemonokat?
Kivéve valamelyik madarat, vagy mit, azt AR nélkül dobálhattam, nem tudtam elfogni. -
sz_abika
addikt
Poketerkep szerint a Margitsziget zenélőkútnál van egy Exeggcute nest.
-
mike1334
veterán
Már nem tudom ki kérdezte korábban a dupla xp-t sima pokemon elkapásért....nekem ma egy drowzee (amiből egyébként már nagyon elegem van) adott 200xp-t pedig se csavart, se tökéletes, se semmi nem volt...mivel mentem épp, így csak leokéztam, de utána megnéztem és az volt a 100. elkapott drowzeem....szóval akkor erre is ad bónusz xp-t...
-
BlackDevil
aktív tag
Hali
Nekem is csak 5 és 2km-es tojások jöttek. 2 vagy 3db 10km-es volt idáig összesen.
Ma egy Wartortle volt a termés plusz egy pár Pidgey. -
Alg
veterán
válasz
SpongyaBob #4036 üzenetére
Wan lejjebb... 5km-esből 35ös weedle
-
SpongyaBob
veterán
18. szinten vagyok, eddig két 10km-es tojásom volt, mindkettő Eevee..Nagy részben én is 5km-es tojásokat kapok, most is csak az van, pedig 2km-esből azért szeretnék többet, hogy legalább esélyem legyen a Bulbasaur-Charmander-Pikachu trióra, de nem, mert ha itt épp kikel valami akkor borítékolható a Zubat-Pidgey páros valamelyike..
5 km-esből úgyszintén olyan esik, ami már 222x megvan.
-
spanglee001
addikt
ma boltba menetel egy hitmonchan-t eredményezett az árpád hídnál
és kikelt egy grimer 2 új poké 5 perc alatt
-
MaciG
addikt
válasz
Armahun #4011 üzenetére
Köszi!
A 10 km-es tojások csak nekem tűntek el? Eddig direkt nem használtam a plussz inkubátorokat, meg még coin-ért vettem is, de az utóbbi egy hétben egy adrab 10-es tojást se adott, pedig már 25-30 kikelt a másik kettőből... Most meg tele vagyok 5km-essel ami a leghaszontalanabb, mert erős lény úgy sem lesz benne. A kettesből legalább jön egy weedle meg candy ami jó evolvra, meg gyorsan ki is kel.
-
Sirandrish
legenda
Legutóbbi 10kmes tojásból Pinsir jött
-
BaLee
addikt
válasz
Kvelstadt #4028 üzenetére
Nekem tegnap a 2. 10-es tojásból egy Dratini kelt ki ami 508cp-s és tudnék is örülni neki ha lenne esélyem evolveolni, de mivel sehol sem láttam még eddig így nem ebben az életben lesz belőle Dragonite sajnos, először 25 majd 100 candy kell az evolvehoz...
Mondjuk az első egy Snorlax volt annak örülök még akkor is ha még most is csak 1450cp körül van, pedig ellőttem rá minden candymet. -
Ez az exeguttor most valami op poké? Nagyon kezd itt elterjedni a gym-ekben.
Egyik nap még sehol nem láttam, másnap meg 7 gym-ből 5be ott volt. -
-
tomazin
veterán
Városligetben ponyta hegyek.
-
MaciG
addikt
Arra van esetleg kalkulátor, hogy az evol után mennyi lesz a várható cp? Nagyon tetszik nekem ez a Starmie, és nem tudom, hogy a mostanit fejlesszem (1245cp) vagy inkább egy erősebb stary-u evolvoljak?
(#3987) Rubbi: Azt esetleg meg tudnád nekem nézni, hogy Szegeden működik-e? Mert én már néztem pár hasonlót, ami Pesten mutatta rendesen a dolgokat, de errefelé meg semmi, vagy csak 1-2 darab. :S
-
Imy
veterán
válasz
Sirandrish #4004 üzenetére
Azt értem, csak ahhoz képest, hogy 10km-es, a cp elég kevés, vagy nem?
-
mike1334
veterán
válasz
Sirandrish #4004 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy ha a tojásban olyan pokemon van, amilyened még nincs, akkor elég gyenguszka kel ki...
-
mike1334
veterán
válasz
freezer922 #4002 üzenetére
Erre gondolsz?
-
Imy
veterán
10km-es tojásból kijött egy Onix cp85-el. Ez hogyan van?
Új hozzászólás Aktív témák
A PH! Pokémon Go közössége. Az összefoglalóban, illetve ebben a hsz.-ban megtalálod a kezdéshez szükséges alapvető tudnivalókat.
Csalás bármilyen formáját kerüljétek hozzászólásaitokban!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Spórolós topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Mac Mini M2 8GB/256GB
- ÚJ AKCIÓS RTX 3080 10Gb GDDR6 PC DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ RTX 3070TI AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13.Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ ASUS AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13. Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/RTX 2060 6GB/2ÉV
- ÚJ AKCIÓS! DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/GTX 1660 Super 6GB/2ÉV
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest