- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali Miksai!
"Ha sikerülne több mint 100.000 rekordot felvinni a receptbe, akkor semmi problémám nem lenne."
Ez nem tűnik túl esélyesnek.
Én egyébként ezt találtam a protool system limits-ben:
Number of recpes: max 255
Data records per recipe: max 500
Total number of entries: max 5000
Entries per recipe SIMATIC S7-300/400: max 2000 (6kbyte) S7300/400-nálDe azt sem említetted min akarod futtatni a runtime-ot? PC-n? Panelen? (OP-n, ha igen melyiken?). Bár mindegy, mert 100k egyikkel sem fog menni.
Mennyi és milyen jellegű adat tartozik egy munkadarabhoz?
WinCC Flex 2008-nál a fenti limitek:
Number of recpes: max 999
Number of elements per recipe: max 64000
User data length in KB per data record: max 256
Number of data records per recipe: max 5000
Reserved memory for data records in the internal Flash: 512kB(Ez utóbbi nyilván panelekre vonatkozik)
Szerintem vagy scada-t választasz a feladathoz (támogatja az adatbáziskezelő funkciókat (SQL)), vagy megírod protool vagy WinCC flex scriptben a feladatot, vagy OPC-n keresztül az egész herce-hurcát megírod magad valamilyen prog. nyelven PC-re.
-
Szirty
őstag
Hali Miksai!
"A megrendelő minden egyes munkadarabot másképp szeretne kezelni. Ezért készítettük a recept kezelést. Ami szerintem jogos. No eddig működött is, de ők jelen esetben 30.000 munkadarabbal dolgoznak."Ezt tehát úgy kell érteni, hogy 30.000 fajtája (változata) van a munkadarabnak, vagy úgy, hogy összesen 30.000 darab munkadarab legyártásáról van szó, amik mind különböznek egymástól?
(Azt hittem több százezer bejegyzést akarsz receptenként)
A hatvanötezres korlátba hol ütköztél egyébként?"s a kérés az hogy 6 számjegyű legyen, mert fejlesztenek, bővülnek. Vonalkód leolvasóval szeretnék kiválasztani a megfelelő programot. Ő csak kattint és meg a munkadarab."
Egyébként ha megoldható lenne, hogyan gondolod az éppen szükséges recept kiválasztását?
Egy háromszáz ezer elemű listából választaná ki az OP-n?
Szerintem kb. lejárna a munkaideje mire megtalálná amelyik kell neki... -
Szirty
őstag
Hali Miksai!
"Tudom, hogy a DINT ekkora tartományba dolgozik, de hiába tettem a data recordot olyan adattípusba, a Recept nem tud 65535 rekordnál többel dolgozni."
Persze hogy nem. De nem is ez volt a kérdés, de így már értem.
Szerintem más megoldást kell találnod a problémára, mert ez így nem fog menni.A ProTool recept kezelése nem adatbázis kezelő (nagyon nem). Több százezer rekordot adatbázisok tartalmaznak, de receptek nem túl gyakran.
Ez a recept funkció arra való, hogy egy berendezésben összetartozó gyártási paramétereket lehessen vele gyorsan, összefogottan kezelni. Az adott termékhez milyen összetevők milyen arányára van szükség, mekkora időzítések szükségesek és az adott termék gyártása során mit kell ki vagy bekapcsolni, stb, stb.Több százezer rekordot tartalmazó recept igényről még nem hallottam.
Szerintem át kellene gondolni vagy a feladatot, vagy a feladathoz szükséges eszközöket... -
Szirty
őstag
Helló Miksai!
"Hogy lehet olyat hogy a data record ne csak 65575 legyen, hanem nekem 6 számjegyü szám kéne."
65535-öt akartál írni? Ennyi a word (16 bit) ábrázolási tartományának felső határa.
Nagyobb számot akkor tudsz kezelni, ha DInt típusú változót raksz a receptbe.
Ha ilyet használsz, akkor -2147483648 és 2147483647 közötti előjeles egész számot tudsz benne tárolni. A 6 számjegy ebbe belefér. Infó: S7-300/400 címtartományok, adattípusok"De az is megoldás lenne ha a adatrekord nevét valahogy elő tudnám hívni."
A rekorddnak nevet adhatsz, amit ki is jelez a "recipe view" nevű objektum.
Hivatkozni a változóra tudsz, miután a receptet áttöltöd a PLC-be... -
Szirty
őstag
Hali Miksai!
"A legjobb lenne ha valami dokumentációt találnék, de az sem jön össze. "
Sok jóval nem tudlak kecsegtetni. Én annak idején próbálkoztam ilyesmivel, itt találod:
http://szirty.uw.hu/hmi.html
Illetve feltettem PDF-ben is.Sajnos pont a receptekkel nem foglalkoztam az írásban...
De ha van konkrét kérdés, megpróbálhatok segíteni. Viszonylag egyszerű a történet...
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest