- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS ROG Ally
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Egérpad topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Sziasztok
Új vagyok a listán, üdvözlök mindenkit. Eddig PLC-vel nem foglalkoztam, csak 750-307-es CANopen WAGO-val. Ez egy CANopen slave, amit mondok neki egy master-ból, azt csinálja. A master egy linux-os panelPC jelenleg. Azt szeretném, hogy a 750-307-et a későbbiekben lecseréljük 750-837-re. Ez már programozható, PLC-ként is működhet. A programozó SW CodeSys alapú IEC61131-3. Jelenleg a HW még nincs meg, a SW is csak DEMO, de ebben már tudok próbálkozni.
Először teljesen elvi kérdéseim lennének:
1. A létra ágainak(jól fogalmaztam ???) jobb oldalán csak 1 kimenet lehet ? (tehát, ha egy új kimenet kell, ahhoz új network-ot kell készítenem ?)
2. Bonyolultabb hálózat esetén úgy érzem, hogy nem akarok az első ágon kimenetet definiálni, csak egy belső változót, és ezzel folytatni egy új network-ben. Ezt hogy tudom megcsinálni ? Erre való a Marker ?
3. A "kontakt-ok" lehetnek output-ok is ? Tehát képes egy kimenetet bemeneti változóként kezelni ?
4. Ha beteszek egy "TOF"-ot mondjuk 3sec-re, akkor addig amíg ez le nem jár, addig a PLC nem kerül be új ciklusba ? (mondjuk ez érdekes lenne)
5. Analóg jelet hogy lehet létrával kezelni ? Egy konstanshoz kellene hasonlítanom, és az alapján dönteni...
6. Nyomógomb élkezelést (egy nyomásra a kimenet BE, egy másikra pedig KI) hogy lehet létrában megoldani ? IL-ben találtam Szirty oldalán megoldást (pontosabban a PLC programozás jegyzetből), de létrára nem...
7. Melyik nyelv a "jó" megoldás a problémákra az 5 közül ? Gondolom ez feladattól függ, de általánosságban mikor jó a létra, mikor jó az ST ?
8. C, C++-os múltamnmal nekem egyébként az ST tetszik, de a létrát is meg szeretném érteni jól.Egyenlőre.
Köszi.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS ROG Ally
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest