Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty

őstag

válasz KLR #4176 üzenetére

Helló KLR!

Az RS485 "szárazon" nem jó megoldás, nem fog működni. Az MPI/DP adatpter nem egyszerű jelszint illesztő, van benne HW elég sok.
    Nincs a CPU-n ethernet?
    Ha nincs, akkor nem fogod megúszni az interface beszerzését (esetleg kérj kölcsön valakitől).

Nekünk NetLink PRO van, annak ára 130e Ft körül volt akkoriban. Nem tudom mennyi most de neked elég a NetLink lite is, vagy egyéb USB-s adapter, ami olcsóbb lehet. Magyar forgalmazója van (ad-da kft) tőlük esetleg kérhetsz árajánlatot.

"Ami még elkeserített, hogy több helyen olvastam, hogy a TIA Portal és Step7 5.5 ami Win7 64b alatt is megy, másképp kezelik az adaptereket és nincs támogatás a virtuális COM portra, úgy hogy a régi USB/MPI adapterek nem működnek."

Ezt kicsit pontosítani kell.
    Az USB/MPI kábelnek nincs köze a soros porthoz. Van azonban ún. PC adapter nevű interface, aminek van soros portos és USB-s változata is. A Step7 5.5-ben meg van PC adapter driver.
    Namost a Step75.4-ben van PC adapter RS232-höz és ŐC adapter USB-hez is driver, a Step7 5.5-ben meg csak USB-s PC adapterhez van.
    Ebből következően az alap csomag nem működik soros PC adapterrel. De lehet hogy utólag lehet drivert tenni rá, ezt nem tudom.
    Azt viszont tudom, hogy a PC adapter USB Win7 64 bitre telepített Step7 V5.5 SP2-vel működik!

Új hozzászólás Aktív témák