Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KLR

csendes tag

Sziasztok.

Jövő héten le kell cserélnem egy Danfoss VLT5000-est egy új FC-302-re, ezért ki kell cserélnem a GSD file-t is az S7-300 HW config-ban (Profibus). Mivel nincs Siemens-es USB/ MPI kábelom, de viszont van pár USB/ RS485-ös átalakítóm (Advantech Adam 4561, Schneider Electric TSX, stb), van-e értelme megpróbálni?
    Abból indulok ki, hogy a fizikai layer az MPI-n és a Profibus DP-n is RS485, a többi pedig software.
    Meg őszintén, nem igazán tetszik az eredeti 6ES7972-0CB20-0XA0 adapter ára (kb 400 Eur) és nem is kapnám meg jövő héten.
    Kinek mi a tapasztalata, van ettől olcsóbb, de megbízható megoldás?

Valahol előbb olvastam, hogy Szirty te NetLink Pro-t használsz. Rákerestem, ez Helmholz termék, van USB és LAN-os verzió. Szerbiában nem találtam Helmholz forgalmazót. Kb mi az ára, és melyikbe érdemes invesztálni?

Ami még elkeserített, hogy több helyen olvastam, hogy a TIA Portal és Step7 5.5 ami Win7 64b alatt is megy, másképp kezelik az adaptereket és nincs támogatás a virtuális COM portra, úgy hogy a régi USB/MPI adapterek nem működnek.

Az e-Bay-en van rengeteg USB/MPI átalakító 25-250 $ (persze eredeti kinai), de szerintem 50% esély van, hogy jó lesz, de 100% hogy nem :DD

Új hozzászólás Aktív témák