Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
DP_Joci
üzenetére
Helló DP_Joci!
Nem szeretném ha összeakadnátok. Mellesleg sörösló tapasztalt róka, talán ezúttal a rossz végénél fogta meg a kérdésed :-)
Nem sok tapasztalatom van S7-1200 és szervó kapcsolatárval. De sok szervóval találkoztam már.
Bizonyos "megérzéseim" vannak a dologgal kapcsolatban. Ilyenbe amit te írsz akkor futottam bele amikor léptetőmotor szervóval foglalkoztam. ha arról levettem a motor áramot (bármi miatt) akkor utána el kellett sétáltatni refpontra minden alkalommal. De ennek ott az az oka, hogy a motoron nincs enkóder vagy egyéb pozíció visszacsatolás. A motorlépések számlálásából tudja az aktuális pozíciót, de ha a motoráram megszűnik, akkor nem garantálható hogy a hajtás nem mozdul el, még a fék jelenléte ellenére sem, ezért t a motor áramot kint kell tartani végig.Más szervós megoldásoknál meg több megoldás is van. A leggyakoribb az, amikor a hajtás megállása után (10-40 másodperc) az elektromechanikus féket lekapcsolja (így az fogni kezd) és 1-2 másodperc múlva megszünteti a motor gerjesztését. Onnantól a terhet a fék tartja.
Gondolom valami ilyesmit szeretnél megoldani.Próbálj meg a szervó vezérlő blokk és a motorvezérlés közé beiktatni további feltételeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest