Hirdetés
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
válasz
levelko
üzenetére
Szia!
A megoldás az lehet szerintem, hogy a gyorsszámláló bemenetet beállítod frekvenciabemenetre, kiolvasod az értéket, aztán elosztod az impulzusok számával.
Ha nem tudod beállítani frekvenciabemenetre, akkor annyi a különbség, hogy minden másodpercben, a kiolvasás után nullázod a gyorsszámlálót.
Abban én nem vagyok teljesen biztos, hogy ha a 100-s felbontású AB csatornás enkóderből egy jelet kiveszel, akkor az 50-s lesz. Ha jól sejtem, akkor a 100-s felbontású AB csatornás enkóder azt jelenti, hogy 100 pozíciót tud megkülönböztetni. Ha ez így van, akkor a működési elve miatt (4 élváltás van egy ciklusban) csak 25 impulzusod lesz egy fordulaton, ha elhagyod az egyik csatornát. Kivéve, ha le, és felfutó élt is tudsz számoltatni.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech POP Keys mechanikus vezeték nélküli billentyűzet - Kailh Speed Bronze Switch
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest