Hirdetés
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Utolérte a komponenshiány az OLED-es Steam Decket
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
zsolo_d, Szirty:
Elméleti kérdésem lenne az iménti leírtakkal kapcsolatban. Nem pont a HMI-kről, hanem alapvetőbb dolgokról.
Ha olyat kellene megcsinálnom, mint fentebb említett példa, nevezetesen egy plc regisztereit kell olvasnom és írnom is annak működése közben, és mindezt a plc programjába való beavatkozás nélkül, általános jelleggel elmondható, hogy bármilyen profibuszra felcsatlakozott szabványos eszköz meg tud ilyet csinálni? Annyi az egész, hogy station number, és tudni melyik regisztereket kérjem le / írjam át, és simán fog működni?
Mindehez persze feltételeztem, hogy az adott plc-nek egyáltalán profibuszos felülete van, amire felcsatlakoztathatom azt az eszközt, amit előzőleg megfelelően konfiguráltam. Viszont a plc vezérlő szoftverébe semmi módon nem avatkozhatok bele, és ez lényeges peremfeltétel lenne.
Azon filozom, hogy a profibusz hálózaton belül nincsen valamiféle előre beállított védelem, hogy bizonyos eszközök bizonyos eszközökhöz nem férhetnek hozzá, mert a busz master a kezükre csap érte? Alapértelmezetten minden eszköz "megbízható"-nak van nyilvánítva, és bármelyik megtehet akármit?
Ha túl nagy marhaságot írtam, szóljatok rám. Én ugyanis nagyon nem vagyok képben ezekről a dolgokról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Téli Olimpiai játékok Milano - Cortina 2026
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 Deluxe Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10875H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB fekete titán használt, karcmentes 90% akku (344 ciklus) 6 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest