Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

zsolo_d, Szirty:

Elméleti kérdésem lenne az iménti leírtakkal kapcsolatban. Nem pont a HMI-kről, hanem alapvetőbb dolgokról.

Ha olyat kellene megcsinálnom, mint fentebb említett példa, nevezetesen egy plc regisztereit kell olvasnom és írnom is annak működése közben, és mindezt a plc programjába való beavatkozás nélkül, általános jelleggel elmondható, hogy bármilyen profibuszra felcsatlakozott szabványos eszköz meg tud ilyet csinálni? Annyi az egész, hogy station number, és tudni melyik regisztereket kérjem le / írjam át, és simán fog működni?

Mindehez persze feltételeztem, hogy az adott plc-nek egyáltalán profibuszos felülete van, amire felcsatlakoztathatom azt az eszközt, amit előzőleg megfelelően konfiguráltam. Viszont a plc vezérlő szoftverébe semmi módon nem avatkozhatok bele, és ez lényeges peremfeltétel lenne.

Azon filozom, hogy a profibusz hálózaton belül nincsen valamiféle előre beállított védelem, hogy bizonyos eszközök bizonyos eszközökhöz nem férhetnek hozzá, mert a busz master a kezükre csap érte? Alapértelmezetten minden eszköz "megbízható"-nak van nyilvánítva, és bármelyik megtehet akármit?

Ha túl nagy marhaságot írtam, szóljatok rám. Én ugyanis nagyon nem vagyok képben ezekről a dolgokról.

Új hozzászólás Aktív témák