Hirdetés
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
Sziasztok!
Egy érdekes dologba futottam bele, és annak ellenére, hogy sikerült megoldanom a feladatot, nem értek valamit.Adott egy Siemens S7-300 PLCvel vezérelt hegesztő cella. A cella 10 típust tud kezelni. Minden típushoz van egy "asztal", amin hegesztenek a robotok. Ha ezt az asztalt berakják a cellába, akkor egy DIP kapcsolósorral beállított számot olvas be a PLC 1-10 ig.
Az asztalon lévő rögzítőket 10 db FB vezérli, attól függően, hogy milyen számot olvasott be a bemeneteken. És itt jön az érdekes rész. Ha csinálok keresztreferenciát, akkor ezek az FB-k sehol sem szerepelnek. Egyszerűen nem találom, hogy hol hívja meg a függvényeket. Azt tudom, hogy van olyan, hogy a bemenetek közé be lehet rakni FB-t, és azt hiszem ilyenkor nem találja meg a keresztreferencia, de akkor hogy lehet ezt megtalálni?
Ha van valakinek ötlete, megköszönöm ha elmondja. Igazából csak érdekel a téma, mert a cella már termel, tehát működik, csak nem értem, hogyan.

Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs