Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezsi82
tag
Sziasztok!
Egy érdekes dologba futottam bele, és annak ellenére, hogy sikerült megoldanom a feladatot, nem értek valamit.Adott egy Siemens S7-300 PLCvel vezérelt hegesztő cella. A cella 10 típust tud kezelni. Minden típushoz van egy "asztal", amin hegesztenek a robotok. Ha ezt az asztalt berakják a cellába, akkor egy DIP kapcsolósorral beállított számot olvas be a PLC 1-10 ig.
Az asztalon lévő rögzítőket 10 db FB vezérli, attól függően, hogy milyen számot olvasott be a bemeneteken. És itt jön az érdekes rész. Ha csinálok keresztreferenciát, akkor ezek az FB-k sehol sem szerepelnek. Egyszerűen nem találom, hogy hol hívja meg a függvényeket. Azt tudom, hogy van olyan, hogy a bemenetek közé be lehet rakni FB-t, és azt hiszem ilyenkor nem találja meg a keresztreferencia, de akkor hogy lehet ezt megtalálni?
Ha van valakinek ötlete, megköszönöm ha elmondja. Igazából csak érdekel a téma, mert a cella már termel, tehát működik, csak nem értem, hogyan.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Life is Strange: Reunion - Visszatér Max és Chloe, mindkettőjükkel játszhatunk
- Reagált a leégő Ryzenek ügyére az ASUS
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- 180-90 Fokos Adapterek CPU / GPU PCIe 6-8pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- Eladó teljesen újszerű 4k 32 " Samsung S32A700NWP
- AMD Ryzen 5 7600 6-Core 3.8GHz AM5 Box (100-100001015BOX) Processzor új, bontatlan
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Honor Tab 8X (kijelző, hátlap karcos) / 4/64GB / Wi-fi / 12HÓ Garancia
- Bialetti kézi kávéőrlő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs