Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz kip.kop #1461 üzenetére

    Ez valóban konkrét infó, de sajnos még mindig kevés, mert hiányzik az eszköz címének konkrét értéke. Erre szolgál az "Offset" nevű regiszter, amelyet be kell állítani (default értéke 64), ill figyelembe kellene még venni az 1..3-as DIP-kapcsolók állapotát is, amelyre a megjegyzés utal (elvileg az Offset regiszter tartalma hozzáadódik az 1..3 DIP-ek által meghatározott értékhez, és az eredmény lesz a cím), de ezen a két oldalon nincs róla több infó. Ha elfogadjuk, hogy ezekkel a dip-ekkel beállítható a "0", akkor az eszköz slave címe 64 lesz. Hasonló a helyzet a kommunikációs paraméterekkel is, bár itt szintén van default beállítás: 19200, 8O1. A fenti beállításokhoz konfigurációs módba kell állítani az egységet, ennek a mikéntje szintén homályban marad.
    Ha kipróbálod ezt, akkor elvileg a "DigitalT" és a "DigitalRH" nevű regiszterek értékét kell visszakapnod, 16-bites (signed) integer formátumban, tizedfok / tized-% egységekben:
    modpoll -a 64 -r 7 -c 2 -b 19200 -d 8 -p odd -4 10 COM1.
    A "TM" nevű regisztert olvasva pedig az "LG" textet (0x4C47) kell visszakapnod:
    modpoll -a 64 -r 120 -t 4:hex -1 -b 19200 -d 8 -p odd -4 10 COM1.
    Ez utóbbi a kommunikáció ellenőrzésére például megfelel, de jó lenne látni a komplett doksit. Hozzászólásban linkelni tudod, ha hozzáférhető a neten valahol, vagy te feltöltöd valahová, és onnan linkeled.

Új hozzászólás Aktív témák