- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Androidos fejegységek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz milszab #83940 üzenetére
Ne haragudj, de úgy kell Neked, amiért nem használsz tisztességes külső média- vagy Blu-ray lejátszót. Ami a tévékben van, az vicc kategóriába tartozik.
Ezek szerint fogalmad sincs, milyen kiváló képminőségű tévét birtokolsz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz milszab #75806 üzenetére
MI lehet a gond?
A pana nem számítógép. Max. DLNA-n kommunikál de azt sem olyan magas szinten.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz milszab #75488 üzenetére
"A gépét szerintem alapban is használja mindenki, nem csak mikor filmezik."
Ne általánosíts, ez egyáltalán nincs így, nálam sem! Ismeretségi körömben jó, ha az emberek 30%-ának megmaradt az otthoni asztali gépe. A legtöbben már okoseszközön neteznek, nem mindenki olyan kocka, hogy 0-24-ben menjen nála a PC.
"Most néztem 100watt körül zabál a gépem film közben monitor nélkül(mer ugye én nem azon filmezek)egy R9 280x-es karival"
Na, egy lejátszó meg maximum 20 W-ot vesz fel a HDD-t is beleértve.
"De itt szerintem sem a fogyasztás az ami miatt a két dolog között dönteni kell."
Erre mondom azt, amit tegnap liszi70 és M_AND_Ms kollégák: érdekes, amikor arról van szó, hogy egy LCD 70 W-ot vesz fel, egy plazma meg 150 W-ot átlagban, akkor a plazma rögtön elvetendő, mert micsoda zabagép. Amikor ugyanez a fogyasztáskülönség a PC és a médialejátszó között merül fel, akkor már mellékes, hogy a PC zabagép.
cszn: "Én elfogadom, hogy neked kell a külön eszköz, de te is nyugodtan elfogadhatnád, hogy van akinek felesleges, mert szívesen baszkurálja a madVR-t."
Láttál olyat valahol leírva, hogy nem fogadom el? Nem, sőt, azt olvashatod, hogy többször leírtam, hogy akinek a PC a tuti, annak lelke rajta. Szerintem nem én vagyok, aki az érvelést nem tudja elfogadni. De az nem érv, hogy azért jobb valami, mert ő szeret vele baszkurálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz milszab #75481 üzenetére
Ne a dzsunka 10-15 eFt-os lejátszókból indulj ki, gondolom PC-ből sem a hulladék 10-20 eFt-os használt gépet vásárlod! Plusz vinyó? Miért, a PC-be nem veszed meg a letöltés miatt? Dokkolóra semmi szükség, adott lejátszó maga is képes 3,5-es HDD-t fogadni, van, amelyik többet is, nekem is benne van a 3,5"-os HDD a Popcorn-ban. De egyébként mint mondtam: elmegy HDD nélkül is hálózatról, ha már úgyis megy a PC-d. Külön táv? Jár a lejátszóhoz, a PC-hez meg ezt is külön meg kell venni. Amúgy egyetlen Harmony távom van mindenhez. Hidd el, átkábelezni 20 métert sokkal nagyobb szenvedés és nagyobb eséllyel lesz hiba, mint egy lejátszóval. Sosem volt semmilyen lejátszási gondom a Popcorn-nal, amivel igen, az meg PC-n is szar volt. Ráadásul a PC-vel iszonyat szívás tud lenni, mire tényleg úgy összelövöd, hogy ne csak találomra legyen jó és tényleg minden kadenciahelyes legyen a megfelelő színtérben. Plusz ha játszol is, akkor bele vagy kényszerítve a VGA-driver frissítésbe, ami meg igen gyakran hazavágja az egész filmprofilt, ahogy arról tegnap is szó volt. A médialejátszót meg kvázi összedugod és megy. Sosem tűrnék meg PC-t a nappaliban, az nem oda való, kábelezni meg nem fogom a lakást keresztbe-kasul, az igen gázul fest és teljesen fölösleges. Célhardver és kész: jobb is, kényelmesebb is, esztétikusabb is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
adodaniel
őstag
válasz milszab #75481 üzenetére
Azért egy PC kezelhetőségben fasorban nincs egy célhardverhez képest, arról nem beszélve, hogy beállítani is könnyebb egy dedikált lejátszót (pl. automata frekvenciaváltás és hasonlók). A sok távirányítós érvre: Harmony. Egy távirányítóval vezérelek jelenleg 3 eszközt, bemakrózom és egy gombnyomással mindent előkészít a filmnézéshez például.
-
kk831228
addikt
válasz milszab #74827 üzenetére
Most ut50 van , nem mondanám hogy sokkal jobb a feketéje... Szerintem az x-nek is messze jobb mint egy olcsóbb lcd...
Dorian : Nem tudom ,akkor az ut-n miért nincs ilyen opció??
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz milszab #74817 üzenetére
Szerintem nem rossz a feketéje...Viszont erre én is később jöttem rá... Mikor eladásra került, nem sokkal előtte... Most lehet hülyeséget fogok írni ,mert nem értek hozzá : Alapból ugye kikapcsoltam minden képjavító fa..got és úgy használtam. Mostanában nézegettem és találtam a menünél olyat, hogy fekete szint kiterjesztés. Feltoltam maxra és láss csodát lett fekete... Hogy ez most képjavító funkció, ennél a típusnál vagy pedig feltolva fogja elérni a valós gyári értéket ,nem tudom. Az biztos hogy feltolva a csúszkát ,nem volt probléma... Szerintem neked se volt feltolva ,mert alapból nincs... Ha ez miatt küldted vissza, kár volt. Viszont legalább lett egy gt-d ami biztos sokkal jobb...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kokobe
őstag
-
balisz
senior tag
válasz milszab #73441 üzenetére
Az egyéni képmód alapból sötét panelfényerőre van állítva, amin jobban kijön az általad említett hiba. Próbáld átállítani közepesre és próbáld ki több IFC beállítással is (szerintem TV adásbál akár még a max is használható ha megszünteti a problémát).
Nappal egyéni képmódnál szerintem is elmegy a 70-es kontraszt, mondjuk estére nekem már sok lenne.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz milszab #73441 üzenetére
70-es kontraszt nagyon sok, azt vedd lentebb (40 körülire, vagy kapcsolj öko módot)
Éjjel nappal Budapest? Nem leszek álszent, láttam kényszerűségből belőle részleteket. Az alapján amit láttam belőle ott engem is zavart az emberi fejek körüli anomália, csak kicsit más aspektusból
-
BBéci
legenda
válasz milszab #73422 üzenetére
Ezt eredeti, gyári Blu-ray lemezekről lejátszott filmeknél tapasztalod? Mert ha bármi más egyébnél, akkor az nem a TV hibája.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Viktor81
senior tag
válasz milszab #65820 üzenetére
Szia !
Ne haragudj, nem szoktam igazsagosztot jatszani, de azt irtad, hogy volt az X60, majd az ST60 es most a GT-n gondolkodsz, majd idezem: "Persze ennyit nem akartam kiadni egy tv-re de úgy látom olcsóbban csak szart kapni..." - ez szamomra is azt jelenti, hogy a GT alatti olcsobb modellek "szarok". Sajnos, a GT-nek is lehetnek zavaro hibai, meg a VT-nek is, ez nem fugg ossze feltetlenul az arral... (nekem tavaly a GT50-et kellett cserelni)
Udv.: Viktor
-
Gabesz26
senior tag
válasz milszab #62424 üzenetére
Ha hibátlan a G30, akkor szerintem jó lehet a csere. Mivel használt, ezért ki is tudod próbálni, tesztelni hogy megfelel-e az igényeidnek.
Amit erdoke írt a szűrővel kapcsolatban azt én külön el is felejtettem kemelni, pedig már önmagában is egy komoly érv a G30 mellett.
-
Gyulus76
aktív tag
válasz milszab #62038 üzenetére
Nekem nem sikerült natívan meghajtani a PV70-et anélkül, hogy torzulna a kép. Lehet, hogy csak én voltam ügyetlen, de nem silerült elérnem a PC-n, hogy ne 1:1 arányú pixelekben gondolkodjon.
Ha a felbontás nem egyezik a panel felbontásával, törvényszerű a vacak monitor kép.
-
mayday00
őstag
válasz milszab #61334 üzenetére
Akkor újra
60 as szériánál már nem kell bemenni a szervizmenübe, hogy megnézzük a üzemórát.
A 2013-as Pana TV-én az üzemóra megjelenítése: Menu - Súgó - Rendszerinformáció - Állapot4 - a betű utáni szám a keresett információ(üzemóra)[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Gabor970
addikt
válasz milszab #26885 üzenetére
Nem szeretnék TV-t sem nézni LCD-n plazma helyett. Talán még épp az SD TV adások azok, amik sokkal-sokkal jobban mutatnak plazmán mint LCD-n. De az is igaz, hogy a HD adások, meg egyenesen gyönyörűek.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
erdoke
titán
válasz milszab #26865 üzenetére
A fekete és a kontraszt hiánya a legszembetűnőbb, az csak külön keserű pirula, hogy durván érzékeny ék bizonyultam a szivárványra. Kb. 2 m széles képet néztem úgy 3-3,5 méterről.
Azt hozzá kell tenni, hogy láttam már alacsony reflexiós, szürke festékkel kikent nappaliban, épített vászonra vetített mozit, és baromi jó volt az élmény. Viszont 2 milla volt csak a proji és a vászon, és az a szürke nappali...(#26869) DjKoxi
Egy 60E550 kb. 350e Ft, és fényévekkel van jobb kalibrált képe, mint a hasonló áron kihozható projektor + vászon kombinációnak. Az 1 m-es durva túlzásod pedig már nem tartozik az elfogatható érv kategóriába. Konkrétan 60"-nél a 3 m teljesen jó.
Én értem, hogy a te igényszintedbe a fekete szín megjelenítésének, a sötétebb jelentek részletességének teljes hiánya, ill. a leggagyibb LCD-ket súlyosan alulmúló kontraszt simán belefér, de mások igényességét nem feltétlenül kellene oda degradálni...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Ijk
nagyúr
válasz milszab #26865 üzenetére
Azért mert egy 300k-s projektor meg sem ugatja egy 300k-s plazma képminőségét.
Csodát nem tudtok tenni, magasabb igények kielégítése többe kerül. 5m-es nézési távolság magas igény, a 300k-s keret meg kevés a kielégítésére. Vagy szerinted azért veszünk ennyiből plazmát mert idióták vagyunk, és nincs szükségünk a nagy képátlóra?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kernel
nagyúr
válasz milszab #26412 üzenetére
Vagy nem lesz teljes képernyő, vagy nyújtott lesz valamelyik irányba...
Idősebb ügyfeleknél (TV javítás közben) szokott lenni olyan igény, hogy mindig teljes legyen a képernyő, de nyújtva se legyen, sőt levágni sem szabad, mert akkor eltűnnek bizonyos feliratok.
Nehéz néha megértetni, hogy ez sajnos nem fog menni. Pedig az ember azt hinné, egyszerű geometria kérdése. De nálad sem értem pontosan, hogy akkor mi lenne itt az elvárás?
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
dedy70
tag
válasz milszab #26412 üzenetére
A beltériben a képarányt állítsd automatára, a tv-t 4:3-ra. Ilyenkor ha az adás képaránya 4:3, akkor azt abban is fogja megjeleníteni két oldalt fekete sávval. 16:9 képarányú adás esetén automatán átvált a tv szélesvásznúra. A letterbox adások körben "gyászkerettel" jelennek meg, ha ez zavar, akkor a tv-t használd zoom1-el, akkor pont annyira nagyítja ki a képet, hogy a "gyászkeret" eltűnik. 4:3-as adásoknál ilyenkor levágja a kép alsó és felső részét.
-
őstag
válasz milszab #26220 üzenetére
Megéri!
Nem éri meg!
Ezt csak Te döntheted el, mert Te tudod neked mi éri meg.Én Karácsonyra vettem a tv-t. Amikor nekiszaladtam úgy volt, hogy led háttérvilágítású készülék lesz, de annyit kutakodtam a neten, hogy kigyógyultam a led tévéből. Én egy energiatakarékoskodási lökött ürge vagyok, keresem az A++++++-s készülékeket, a napenergiát meg mindent, amivel spórolni lehet, de addíg olvastam a teszteket, amíg rájöttem, hogy ebben a félmilláig tartó árkategóriában a komprumisszummentes megoldás a plazma.
Panbuzi vagyok, és nagyon akartam egy IPS paneles 47"-s WT50E-t, de ahogy elkezdtem olvasni, nem igazán találtam best buy értékelést egyik LCD-re sem, de a VT50-es plazmára annál inkább. Bementem egy panashopba, hogy személyes tapasztalatom is legyen a készülékkekkel kapcsolatban, és épp az eladó hívta fel a figyelmem a GT50-re, hogy sokkal jobb vétel mint a VT50.
Amikor elvetettem a GT50-t, az azért volt, mert november környékén még 380ezer körül volt az ára, a VT meg alig került többe, mint a 2 szemüveg ára, amit adtak hozzá.
Az Aréna Plázában lévő shop-ban néztem meg a készülékeket, s meglepődtem, hogy a GT 50 már csak 320eFt. Sőt még akció is volt, hogy adnak hozzá 2 db szemüveget, igaz nem a panát, hanem valami univerzálist, de az is jobb mint a semmi.
Az élet vicce, hogy amikor regisztráltam a Panashopban és beraktam a kosárba a GT-t, még járt hozzá a szemüveg, de amire aktiváltam a megrendelést, már lemaradtam a hemü akcióról.
Na most nézzük meg, miről is mondtam le 120eFt-ért (VT-GT):
2 gyári szemüveg (azt hittem lesz utángyártott, de lemaradtam), vettem 1 fél pana hemü árából 4 samut.
5000000 kontraszt arányról (6 M/5,5M)
távirányító, aminél többre tartom az ingyenes viera remote alkalmazást
SD kártya rögzítési lehetőségről (de hát van értelmes műsor, amit fel kell venni?), USB-re amúgy is működne, ha lenne olyan műsor, amit érdemes felvenni
2 db szemüveg
Jobb szűrőről, ami a feketét biztosítja nappali fényviszonyok mellett (ezt az egyet sajnálom)
PIP módról( van PIP-es Loewe tv-m,de egyszerűen nem használom, nincs rá szükségem mi a fa...-nak?)
Keretmentes üveglapról, ami csak egy disane fogás.Mégegyszer mondom: NINCS KOMPROMISSZUM! egy tV-t többet nézel, mit autózol, többet nézed mint szeretkezel a pároddal, többet nézel mint játszol a gyerekeiddel, szóval ne vigyen el rossz döntés felé 60 doboz cigaretta ára!
Bocs a hosszúra sikerült ömlengésértde megérdemled a legjobbat a pénzedért, hát válassz annak megfelelően!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz milszab #25738 üzenetére
Azért, mert a TV-adások pl. az USA-ban szinte kivétel nélkül 1.78:1 (vagyis tényleges 16:9) képarányúak, így forgatják a sorozatokat is, nálunk is erre állnak rá a TV-adók, de mai napig készülnek blockbuster-ek is ezzel a képaránnyal (Avatar, Bosszúállók, IMAX-filmek, stb.). Az egy dolog, hogy a szélesvásznú mozifilmek aránya nem ez, de a TV-gyártók szeme előtt elsődlegesen a TV-adások lebegnek, márpedig azok 16:9-es képarányúak és egyre inkább azok lesznek. Erre mondják ők is, hogy vegyél elég nagy méretű TV-t, ha mozifilmet akarsz nézni, vagy ha az sem elégít ki, akkor vegyél projektort és megoldódik a kérdéskör.
A zoom-olás mindenképpen rossz megoldás, erősen minőség-degradáló és képi-információ pazarló megoldás. Akkor már inkább a közelebb ülést javasolnám, az amúgy is kedvez a kis képátlójú fullHD TV-vel rendelkezőknek a részletek észlelése terén!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz milszab #25499 üzenetére
ST50 képminőségét, saccra 800000 és 1M közötti összegből tudod vetítve előállítani. 2-300-ból - újonnan - legfeljebb belépő LCD TV minőség hozható össze, amit a nagy képfelület még elviselhetetlenebbé tesz. Ráadásul a falakat és a mennyezetet is sötétre kell festeni, különben a kontraszt 80-90%-a elvész.
-
KTTech
veterán
válasz milszab #25072 üzenetére
Akkor b*ssza a szemed, ha szarul van beállítva (túl magas a fényerő), valamint csak azt bámulod mereven. A fényerőn könnyen segít egy kalibrálás, csak ugye arra szánni kell egy kis összeget (nálam megoldott, saját kalibrálóval, mondjuk mások ennyiből 2 monitort vesznek)...
Normális fényerővel nincs gond, igazából nekem kicsi is a 22", de sajnos nem nagyon van elérhető árban 27"-osban hasonló minőségű EIZO monitor... (ami meg van, az a 700E-s kategóriában játszik és jórészt IPS paneles, amit annyira nem szeretek, de legalább nem LED háttérvilágításúak).
Mellesleg nekem sokáig magam vezette mozim volt igaz csak 10m széles vászonnal, 2 db 35mm-es 1,6KW-os lámpaházas FiTE géppel. Ráadásul a leghátsó sor felett néztem mindig a filmeket
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
mp54
senior tag
válasz milszab #24555 üzenetére
Dehogy nem tudsz!
Gondolom egyik falon /falnál a tv, szemben a falnál a kanapé....Nálam is, de én vettem (2 db) könnyű/könnyen mozgatható, kényelmes fotelt (IKEA, POÄNG, 16 eFt/db), és ezekről nézzük (az 50"-t!!!), amikor nem SD, hanem HD/FullHD a képminőség! Nekem bejött....Pld. DIGISport 1080i focimeccs, kb 2 (2,5) méterről nézem!!!(a BD filmekről nem is beszélve...)
Jó tv a Pana 50ST50 250 eFt-ért....
Tehát: nem nagy tv, hanem közelebb kell ülni (amikor jó a képminőség).[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz milszab #24536 üzenetére
Uhhh... nem! Mindenek előtt olvasd el az #1. HSZ-t. Az 50X50 (az 50XT50 is) csak HD-Ready, az 50ST50 pedig fullHD. Az 50XT50 annyival több a sima 50X50-től, hogy tud 3D-t is, de annak ilyen kis panelfelbontás mellett nem igazán van létjogosultsága. A további különbségeket az X50 és az ST50 között megtalálod a táblázatban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest