- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Táp ventilátor csere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius75
aktív tag
"most viszont az alap oled közel 400k, míg egy alap lcd meg 150k, szóval nagyobb az olló.".... ezt csak annyival toldanám meg, hogy amíg egy alap oled azért élvezhető képet ad, legyen azon bármilyen márkajelzés, bizony az alap lcd egy rakás sz@r.
Három hete vettem egy mesenézős - játszós Samsung Frame tv-t.....hát, nem nagyon tudom szalonképesen jellemezni. -
BBéci
legenda
Szerencsére nálunk más a helyzet, feleségem kifejezetten élvezi és igényli a nagy képméretet. Amikor pár éve maximumra tekertem a vetítő zoomját, kb. 3,5 m széles lett a kép, rögtön a meglévőnél nagyobb vásznat követelt. Szerencsére csak 2,5 m-es fér el a frontsugárzók között, no meg a fényerő sem korlátlan.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
Én is odaadom nagy duzzogva az ST50-et, egye fene.
Szerintem már sok embernek az is sok, a feleségem már az 50 col miatt is nyafogott, kénytelen leszek majd azt kamuzni, hogy a 65 colos tévé az nem nagyobb, mint a régi volt.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
BBéci
legenda
50 colos GT60-amat 310000 forintért vettem, igaz, csak két év jótállással. 1:1-ben elcserélném Panasonic OLED-re, LG-re nem szívesen.
65 colos elfogadható egy átlagos nappaliban, de annál nagyobbat nem viselnék el, nem könnyű akkora helyet találni és kikapcsolt állapotban egy hatalmas, sötét, nyomasztó felület. Aki nagyobb képre vágyik, vetítsen!
Tutira a saját üzleti szempontjaik miatt gyártanak OLED-eket a japánok, hab a tortán, hogy jobb minőségben teszik, mint a Lucky Goldstar.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
válasz julius75 #88789 üzenetére
Annyiban talán más volt a plazma helyzete, hogy amikor 270k-volt az 50st50, akkor egy hasonló kategóriás lcd 200k körül volt, szóval a plazma felára csak 25%-vol, most viszont az alap oled közel 400k, míg egy alap lcd meg 150k, szóval nagyobb az olló.
Én ha majd beszarik a plazma valószínűleg egy 55 colos pana oledre fogok menni, remélhetőleg 400k körül meg lehet majd venni, annál többet nem szívesen adnék tévéért. Pedig jó lenne egy 65 colos, de 600-700k-nál kezdődnek, mehhh.
Egyébként kiváncsi lennék, hogy a pana vagy a sony csak azért gyárt oledet, hogy betrollkodjanak az LG-nek, mint anno tette az LG és a Samsung a plazmák esetében vagy tényleg komolyan számolnak a technológiával hosszú távon.Vagy csak egyfajta techdemóként tekintenek rá.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
BBéci
legenda
Navigációra 14 éve PDA-t, néha tabletet használok, iGO fut rajta, a Waze-t utálom. Ismerőseimet és engem is számos esetben tévútra vitt.
Telefonból csak akkor fogok 5 colosnál nagyobbat venni, ha csak akkorákat lehet kapni. Felbontásból semmi szükségem 720-nál nagyobbra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Soha nem tettem ki látható helyre a telefonomat, pedig 35 éve folyamatosan, mindenhová autóval közlekedem és '96-óta van mobilom. Legalább 10 éve hatalmas választékban lehet kapni Bluetooth-os autós fejegységeket, amikkel a telefonok kihangosíthatóak.
De nem csak erről volt szó, hanem az érintőképernyő méretéről, ami tényleg huszadrangú, ha az ember normálisan gondolkozik. A tükrözés nem rossz, de simán nélkülözhető.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
julius75
aktív tag
Tényleg annyi volt, nem kamuzok. A jászberényi Video 2000-ben vásároltuk, hivatalos Pana forgalmazók voltak, ami kellett is, hiszen csak így élt az 5 év garancia promóció.
Ha nem felejtem el, megkeresem a számláját, szerintem még megvan valahol.
(most nézem az árukereső árdiagramját, miszerint soha nem volt 430 felett.....pedig tuti jól emlékszem....ennyire drágán vettük vagy az árukereső szépít....nemtom)Minden másban....:
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Viktor81 #88781 üzenetére
" Engedtessék meg nekem, hogy aki pl. az alapján választ autót, hogy tükröz-e az Apple Car Play, vagy mekkora felbontású az érintőképernyő az nálam nem komoly "piskóta"."
Hát pedig az nagyon jó dolog tud lenni, főleg egy olyan modern autóban ahol egyszerűen nincs hely sehova normálisan elhelyezni egy telefontartót. Szellőzőrács kialakítása miatt oda nem lehet, a szélvédő annyira benyúlik, hogy esélytelen, ha a műszerfalra teszed nagyon sokat kitakar, ha felappliklálod valahova a kezelőszervek elé akkor meg gombokat takar ki amiket amúgy használnál.
-
Ispy
veterán
válasz julius75 #88786 üzenetére
Nincsen véleménykülönbség köztünk, mint írtam, a plazma is drága cucc volt. Egyébként én 270k-ért vettem az 50ST50, szintén 2012-ben, és azért nem a GT-t vettem, mert az akkor 350k lett volna (490?). Inkább vettem rá 3 év gyári gari kiterjesztést, így volt 310k.
Pusztán leírtam, hogy az a sokat olvasott és vágyott dolog, hogy az oled valaha is budget kategóriában elérhető lesz, az álom marad. Marad a felsőkategóriás hitech polcon. Lassan 10 éve olvasom az OLED híreket, hogy na majd most, na majd most, most már biztosan el fog terjedni és olcsóbb lesz, mert majd tömegtermelés, meg új gyárak, meg mittomén. Nem én találtam ki, pusztán leírtam, a véleményemet.
-
julius75
aktív tag
Az 50GT50e plazmát 490-ért vettem 2012-ben, a 65w8-at 850-ért most márciusban, amiből vond le az ajándék telefonért kapott 170ezer forintot, amit eladtam. Ha erre valaki azt mondja, hogy a 2012-es plazma jobban megérte, mint a 65w8oled 680 ezerért, az kérjen időpontot a háziorvosához, mielőtt szövődményei lesznek.
"Nem várok 200k-ért prémium oledet, 200k-ért szeretnék venni budget oledet."....ja, én meg az udvart térkövezném, és nem kell a csúcsminőségű osztrák Weissenböck nekem sem, jó lesz a pár év alatt színét vesztő Leier is, csak adják ide ezeröté' négyzetméterenként.....
-
julius75
aktív tag
válasz tobias40 #88783 üzenetére
Tökéletesen megértettem azt a 3 mondatot amit leírtál, egyszeri olvasásra is.
Nálunk másként alakult az olajfogyasztás mint nálad, ezért bátorkodtam én is leírni a tapasztaltakat. Még csak nem is nagyítottam rajta, hidd el. Az egyik kollégám napi 60km-t tesz bele a 9 éves Astrába, és minden hónapban beleönti az egy liter olajat. Egyszerű melós ember, a keresetéből vette, nehéz lenne ráfogni, hogy szétbarmolta, azért ilyen.
Azt is megértettem, hogy nem szereted őket......Egy valamit viszont kurvára nem értek: idejössz okoskodni, szembeszállsz, plazmáról vagy tv-ről egy kurva szót sem szólsz, DE közben oltod a másikat mert szétoffolja a topikot.....
Viktor81: nyugi, semmi baj a divatmajommal, még ha nekem szántad is. Véletlenül sem veszek komolyan semmilyen kéretlen véleményt, ismeretlen emberektől meg pláne nem.
Vegyél amit akarsz, siránkozz a múlton, keseregj mert a hőn imádott gyártód becsapott, és nem azt csinálja amit te szeretnél.....de ne várd, hogy ezt mások széles körben elfogadják, és asszisztáljanak hozzá. Nekem pl. eszembe nem jutna súlyos milliókat tolni egy veterán autóba, mert az hú de f@sza hú de jó vót'....vagy ma új autót venni holttér-figyelő, és android-autó nélkül.....de azért vagyok annyira intelligens, hogy téged nem foglak begyöpösödött maradi parasztnak nevezni még akkor sem, ha erről más a véleményed.Bocs mindenkitől, off vége.
-
Ispy
veterán
válasz julius75 #88780 üzenetére
Nem, szerintem nem érkezett, nincsen kinálat és 2.5x annyiba kerül, mint egy hasonló lcd, egy középkategóriás 55 colos oled 500-600k. Hiába hasonlítod a plazmához, az is pont drága rétegtermék volt.
Nem várok 200k-ért prémium oledet, 200k-ért szeretnék venni budget oledet. De jelenleg a kifutó alap modellek is ennek a duplájába kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Gratulálok,megfogtad a lényeget!
Azt írtam hogy 1 deci olaj nem kellett bele öntenem,nem hogy egy litert 1000 km-ként,és írtam hogy nagyon nem szeretem ezeket az autókat!
Olvass vissza és értelmezd az írást ne csak a saját trombitádat fújjad folyamatosan!
Az off-okat te generálod folyamatosan én csak egyszer írtam,amikor sztem már nagyon eltúloztad ezt az opel olajfogyasztás dolgot.Én itt be is fejeztem de te még gondolom tolni fogod,sok időd lehet erre...
-
salapp
addikt
válasz KTTech #88779 üzenetére
Neki szerintem hiába mondod, az oled fórumon is hol nyíltan, hol burkoltabban LG-t emeli ki a többihez képest.
Tudom, hogy ez nem az a fórum, de azért, ha valaki innen (különösen Pana) plazma után oledben gondolkodik, LG esetében keressen rá a neten az alábbi kifejezésekre, hogy az iszonyatos erőszakos marketing és "független" LG oled ajánlgató altal csurgatott máz alá lásson: near black crush, bloodorangy red tones, CX series DTS and false advertising HDMI 2.1, colour shift off axis, VRR G Sync issue) És - ha nem elsősorban játékra kell - próbáljon Panat, vagy esetleg Sonyt is.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Biztos voltam benne, hogy a "divatmajomnál" ragadsz le. Én kifejtettem és továbbra is tartom, eszembe sem jut mentegetőzni. Aki a külső, fancy és lényegtelen dolgok miatt vesz meg egy terméket, vagy mert jó a marketingje és nem azért mert valós, lényeges tartalommal bír a szegmensében, az nálam "divatmajom". (és piszkosul sok van ezekből, ez látszik is és ehhez alkalmazkodnak a gyártók - hívhatjuk ezt tőlem fogyasztói társadalomnak is) Ez tette "naggyá" az LG, Samsung féléket. Emlészem a 80-90-es évek fordulójára, majd a 90-es évtizedre. Ezek a gyártók nem a minőségükkel lettek híresek (mint írtam, engem azóta sem győztek meg). Kettő dolog tette őket gazdaggá: a japánokhoz képest kedvezőbb ár, a bátor, formabontó külső valamint a "felesleges megoldások". Engedtessék meg nekem, hogy aki pl. az alapján választ autót, hogy tükröz-e az Apple Car Play, vagy mekkora felbontású az érintőképernyő az nálam nem komoly "piskóta". (tudod, ugyanez megvolt TV-ben is: fut-e rajta a Facebook, kezel-e feliratot, játszik-e "bárakármit") Az most biztos, hogy az LG az OLED-el nagyot villantott és egyedüli alternatívát biztosít a minőségi mozgókép megjelenítésre alkalmatlan LCD mellett, így aki ezt választja, megértem és eszembe sem jut kategorizálni, kivéve, ha azt sem tudja, mi az OLED, csak azért választotta, mert jól néz ki. (én is megvenném, csak engem zavar, hogy LG). Ne vedd magadra ! Függetlenül ezektől én is tudok örülni és élvezni, hogy élek. Pontosan azért, mert tudom, hogy minden "jó" nem fog eltűnni az én életemben, max nehezebben jutok hozzá, vagy csodabogárnak tartanak miatta.
[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
válasz tobias40 #88774 üzenetére
Örülök, hogy ennyire jó tapasztalatod van Opel ügyben. Biztos voltam benne, hogy azonnal akad itt olyan, aki szerint ez egéééssszen biztos, hogy nem így van......semmi gond, elfogadom. Ezek szerint csak kitaláltam.......he-he, de jó vicc volt, nem?
"Sztem beszéljétek meg PÜ-ben mert szét lett offolva a topic!".....szerintem meg nem.
Ez egy nyilvános fórum, a privát üzenet privát dolgokra való. Az, hogy becsúszott pár mondat, hála neked is, ami nem plazmáról szól, hát Istenem, megesik. De szorgalmasan használja mindenki az off gombok, szóval no para.....Viktor81: "Azt viszont kikérem magamnak, hogy lenéznék bárkit" ......szerintem meg gondold át mikor-mit írsz, és nem kell felháborodva mentegetőzni. Az alábbi mondat is tőled származik:
"A fanatikusok elfordulnak, a mai felszínes, divatmajmok pedig megveszik az "olcsó", csicsás koreai, kínai TV-ket"........nehezen tudom pozitív kontextusba tenni a divatmajom kifejezést.
Én megvettem, bizton állítom oda-vissza kenterbe veri bármelyik plazmát. És nem kell velem egyetérteni.....anélkül is maximálisan tudok örülni neki.
Valamint a világról alkotott képünk is úgy jó, ahogy van......háborogj, mérgelődj azon, hogy régen minden jobb vót'....én addig is örülök a mának, várom a holnapot, és élvezem hogy élek.Ispy: "Tejesen mind1, mert az oled szvsz halott ügy, évek óta várjuk a csodát, de nem akar jönni, az ára az egekben".....jelentem a csoda megérkezett, és nincs az ára az egekben. Mai értéken számolva egy 65-ös oled olcsóbb, mint 8-10 éve egy 50-es gt plazma. És itt nem a divatmajmoknak szánt LG alja kategóriára gondolok.
Ha 200ezres prémium oledre vársz, félek, számodra marad az újságolvasás..... -
KTTech
veterán
válasz daneel_hu #88771 üzenetére
Pl. pontosabb színképzés, jobb skálázó algoritmus, GZ esetében stabilabb a panel (aminek egyik hatása a magasabb fényerő, a másik, hogy érezhetően lassabban hagy nyomot rajta a statikus tartalom).
Mint említettem az LG - pontosabban csak a Display leányvállalata, aminek semmi köze az LG TV üzletágához - csak a bare panelt adja a Panasonicnak, de már a színszűrők sem azonosak, azt már a megrendelő dönti el, mi legyen, ahogy a vezérlőelektronika is. Valószínű nem véletlenül nincs 77"-os Panasonic, elképzelhető, hogy nem tud olyan kihozatalt produkálni az LG Display, ami megfelelő lenne a Panasonic minőségellenőrzésének.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
Bármilyen saját fénnyel rendelkező megjelenítő pont ugyanazokkal a problémákkal fog küzdeni, mint most az OLED, vagy akár korábban a plazma (persze egyes dolgok javultak az OLED-nél a plazmához képest, nincs pl. phosphor trail, ami még a VT65-ömön is van bőven, nincs dither zaj, (sokkal) nagyobb a maximális fényerő, és még így is csökkent a teljesítményfelvétel - azonos fényerő mellett).
Akinek ezek nem elfogadható kompromisszumok, vegyen LCD-t (most az részletkérdés, hogy milyen marketing neve van a háttérvilágításának, fából nem lesz vaskarika), és éljen azok problémáival együtt.
Én, ha tehetném - és lenne piacon forgalomban - dupla rétegű Panasonic LCD-re váltanék, lehetőleg 77" körüli méretben. A gond csak az, hogy egy 30" körüli méretűből 5-6db felső kategóriás 65"-os OLED lazán kijönne, meg még maradna is egy kis apró. A fogyasztása - mint az várható - nem épp A osztályú, a plazmák A++++ - nak minősülnek mellette, hiszen át kell világítani a 2 db LCD réteget, az pedig igen komoly teljesítményt igényel, már ez a 30" is bőven 400W felett eszik. Lehet számolgatni, mennyit kérne nagyobb méretben... Viszont, nincs ABL, nincs beégés - azaz az LCD-t is be lehet égetni, de nem olyan egyszerű -, iszonyúan nagy a natív kontraszt, bár nem végtelen, de nyugodtan annak vehető (1:1000000), minden pixel háttérvilágítása egyedileg vezérelt, igaz vannak már olyan megoldások, ahol a fényt szabályzó mono LCD réteg kisebb felbontású, 4K esetén csak fHD, ez az "olcsósított" kivitel -, így felhősödés kizárva.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Ispy
veterán
Tejesen mind1, mert az oled szvsz halott ügy, évek óta várjuk a csodát, de nem akar jönni, az ára az egekben, még mindig, ha meg mégis csökkenne, akkor gyorsan nőnek a méretek. Az árúkeresőn van 1000+ lcd és kb 60 oled, aminek legalább a fele milla vagy felette, így ez a gyerekbetegségekkel együtt nem más, mint egy nagyon drága játékszer. Nekem ez nagyon ismerős sztori, emlékszik még valaki mi volt a plazmákkal?
-
-
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88773 üzenetére
Utolsó gondolat, mert ez nem ide való:
Teljesen igazad van. A világ nagyon gyorsan változik és én próbálok ennek ellenszegülni, mert azt érzem (és tudom, tapasztalom), hogy rossz irányba. Ilyen a habitusom, a neveltetésem, utálom a változást és nem tudom elegendi az általam jónak ítélt dolgokat. Azt is tudom, hogy lassan én leszek az egy őrült, aki az autópályán szembe megy a forgalommal, de akkor sem állok be a sorba. Azt viszont kikérem magamnak, hogy lenéznék bárkit, aki mást preferál. Attól, hogy én nem szeretem a francia autót, vagy koreai, kínai műszaki terméket, soha nem fájt nekem, ha valaki azokért rajong. Rohadt nagy probléma lenne, ha mindannyian ugyanolyan ruháért, TV-ért, autóért rajonganánk és ugyanazt a nőt szeretnénk meghódítani. Amit én elítélek az a mai felszínes, sokszor igénytelen, mindent a külső alapján megítélő gondolkodásmód. Kb. 10 éve kapom itt az ívet pl. a plazmáért, mert nem vékony, nem könnyű, nem keret nélküli, nem görbe, nem játszik mkvctx-et, stb. és egy dolog marad ki, a képminőség. Érted ezt ? Egy TV esetén a képminőség sokadik helyre szorult. Ugyanez az autóknál, mobiltelefonoknál, stb. Csak a külső és lesz@rni a mögötte lévő tartalmat, 3-4 év múlva úgyis lecseréljük. Na, én ettől hányok. Amíg tehetem, ragaszkodom a "régi" dolgokhoz. Más íze lett a San Benedetto jeges teának, vagy a Fanta-nak, na bumm, nem iszom többet. Fáj, mert hiányzik a régi íz, de ha beállok a sorba és tovább iszom, attól nem lesz újra jó az ize. Nem hazudok magamnak, ha az én Opeljeim, zabálnák az olajat, nem tartanék ki melletük és vennék újra meg újra, de én nem csalódtam bennük. Tőlem csinálhat az LG és a Samsung mindent is, én valahogy ezt nem tudom elhinni. Nem lehetnek mindenbe ott, ahol lenni szeretnének, akármennyire csicsa a termék. Ha én mosógépet akarok, veszek egy felültöltős Miele-t, ami úgy néz ki, mint kb. 40 éve és megmosolygom a "jövőből érkező" LG-t ,vagy Samsung-ot. Ha fényképezgépet, akkor veszek Nikon-t és így tovább. Más bátor, vagy gazdag, vagy vállalkozó szellemű és szereti ezt a többet mutatunk, mint amennyit érünk stílust, ami ma annyira menő. Én kitartok amíg lehet, vagy amíg nem játsszák el a bizalmamat. Ja és emberhez is így állok. Nem szédít meg a máz és csak egyszer lehet átb@szni.
Köszönöm a sok bölcsességet, nem ért újdonságként, de én még mindig hiszem, én megyek a jó irányba, hiába vagyok "kevesebben". -
tobias40
veterán
válasz julius75 #88773 üzenetére
3. Opel Corsát nyűvöm a cégnél és még egyikbe sem kellett 1 deci olajat sem öntenem pedig mindegyikkel mentem kb 200-250.000 km...(a többi kollégának sem pedig voltunk 10-en is)
Ettől függetlenül nagyon nem szeretem ezt az autót csak leírom én is a tapasztalatot de ez már nagyon off ide!!!(nyáron meleg télen hideg,kicsi turbó stb..)
Sztem beszéljétek meg PÜ-ben mert szét lett offolva a topic! -
julius75
aktív tag
válasz Viktor81 #88772 üzenetére
2002 óta Opel volt a céges flottánk. Volt abban minden: Combo, Corsa, Vectra, amit csak akarsz. Ennyire hitvány szart még nem látott a világ. 1000km-ént 1 liter olaj, ez volt a norma. Ha elhiszed, ha nem. Azt sem kell elhinned, hogy én tényleg örülök, ha nektek bejön, bejött az Opel. És tudod miért? Mert nekem se több se kevesebb ezzel.
Egyetlen dologgal volt / van baj csak, az elvakultságodból adódó befordult, mást (márkát és vásárlót egyaránt) lenéző gondolokodásoddal.
Megértem, elfogadom, sőt szinte már elismerően csettintek is a márkahűséged, a gyermekkorodban megtapasztalt jó dolgok iránt érzett vágyaidat illetően, de biztosan nem akarok azzal rosszat, ha azt mondom: kicsit vedd lazábban.
Egy piszok módon felgyorsult világban élünk, amibe az általad képviselt ragaszkodás nagyon nem fér bele. Meg kell tanulni elengedni dolgokat, az elveket meg pláne.....mert úgysem győzhetsz. A világ, és vele együtt minden változik. Szerencsére, hiszen igaz esetleg elmúlik ami jó volt, de mindig jön újabb, szebb, érdekesebb....Béke veled "Tesó".....
-
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88770 üzenetére
Szerintem sokkal szomorúbb az általad képviselt előítéletesség, mint amiről én beszéltem.
Pl. '93 óta van Opelünk. "Most" a korábbi 2004-es újként vásárolt G Astrát odaadtam édesanyámnak, mert nem volt szívem megválni tőle. 16 éves 160 e km-es. Egy akkumulátort és kettő "kutyacsontot" cseréltem rajta 11 évesen. Mindene gyári , a kipufogó, a fék (első betét 100e-nél cserélve) és olyan az autó, hogy seggre ülnél, ha látnád. 16 év alatt nem evett meg egy deci olajat, nem volt egy rossz hangja sem, nem világított semmilyen hibalámpa, de még az első kiégett izzóra is 10 évet és 100e km kellett várni. Mindez igaz az előtte lévő kettőre és eddig igaz a kettő azóta 3 évesre is, amik utána "jöttek". Erre jössz Te és elmondod nekem (5 Opel után), hogy szart gyárt... Legyen, elvakult vagyok. Ezután a ..... GM nem a német államnak adja el, hiszen "történelmileg" is megkérdőjelezhető lenne, hanem gombokért átadják a franciáknak, akik olyan autókat gyártanak, mint az LG műszaki terméket. Nem vagyunk egyformák és ezek szerint mások a tapasztalataink, vezérelveink. Nekem NEM KELL francia autó és nem kell LG TV, amíg van más lehetőségem. Lehet ezért bármilyen jelzővel illetni, de azt azért hadd dönthessem el, hogy nekem mennyire fáj, amikor eltűnnek azok a dolgok, amik nekem gyermekkoromban a megbizhatóságot, "jóságot" jelentették. -
daneel_hu
addikt
"Ezt nem vettem észre.
Ahogy KTTech írta, a Panasonic és Sony OLED-ek jobb képminőségűek, mint az LG-k, mert a vezérlés az egésznek a lényege. Az fontosabb, mint a panel.
Akkor vennék LG-t, ha rajtuk kívül az összes gyár bezárna."Akkor tudjuk már meg gyorsan, hogy miben jobb képminőségű, mert tűkön ülünk.
Tavaly Chros az oled-topikból volt HDTV-vakteszten, a Panás srácok összetévesztették a C9-est a GZ2000-el, több kategóriában a C9 nyert aznap. Ennyivel "jobb képminőségű" a Panasonic oled a többinél.
A gyári színprofiljai pontosabbak a Panának. A GZ2000 és HZ2000 pedig csúcsfényekben jobb ha HDR-anyagot nézel. (jobban van hűtve a készülék, ezért magasabbra rakhatták a fényerő tetejét)Mutass olyan oled-készülékeket a SONY-tól vagy a Panasonictól mint az R9, W9, WX vagy a GX. Aztán ott van még a ZX. A Panasonicnak nincsen idén 77 colos készüléke sem.
-
julius75
aktív tag
válasz Viktor81 #88766 üzenetére
Anno egy vagyonért vettem a 32-es Sony trinitront, talán '98 körül. (2 hét után szerviz, karácsonyra tv nélkül voltunk, egészen január közepéig.....szeretlek Sony)
Emlékszem a pesti MM-ben 450 volt, de Miskolcon "csak" 400.....hát elmentünk oda érte.
Aztán a méreteivel, a 64kg-os súlyával kicsit ódivatú lett, így cseréltük a plazmára.
Csodaszép képpel és dizájnnal (pedig sok "tesztelő" leszólta), falra szerelt tévénk lett.....bizony - bizony, nem semmi volt.
Aztán eltelt újabb 8 év, lett belőlem egy divatmajom, és megvettem a wallpaper oled-et, ami legalább annyira "dögös" minden tekintetben, mint a crt-plazma váltás volt.
És itt jön az, hogy nincs mese, ki kell mondani: nem láttál még ilyet a megfelelő környezetbe felszerelve. Ha láttál volna, nem így nyilatkoznál....bár, már ebben sem vagyok teljesen biztos.A világ változik "barátom". Ezzel együtt pedig változunk mi is, mert ha nem, csúnyán lemaradunk......aminek ékes példája vagy az Opeles hasonlatoddal, és az elvakultságoddal.
Az Opel hulladékot gyárt a kétezres évek óta (ahol dolgozom Opel a flotta 2002 óta), de téged ez csak azóta érdekel, mióta a Peugeot felvásárolta.....látszik a márkahűség valóban, de vele együtt más is....ami már kevésbé jó hír.Szép dolog a hűség, de egy párkapcsolatban sokkal gyümölcsözőbb tud lenni....
Gondolkodj el ezen, ha nem bántalak meg: [link] -
BBéci
legenda
válasz daneel_hu #88768 üzenetére
"Most pedig az LG az innovatív, ők fújják a passzátszelet a tévépiacon"
Ezt nem vettem észre.
Ahogy KTTech írta, a Panasonic és Sony OLED-ek jobb képminőségűek, mint az LG-k, mert a vezérlés az egésznek a lényege. Az fontosabb, mint a panel.
Akkor vennék LG-t, ha rajtuk kívül az összes gyár bezárna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
daneel_hu
addikt
válasz Viktor81 #88765 üzenetére
Miért gondolod, hogy a Panasonic-oled drágább mint az LG?
Nagyjából egy árban vannak a hasonló szegmensbe szánt termékeik.
Egyetlen egy kivételre emlékszem, de ez is itt Magyarországon van elbaszva, az 55 colos Pana HZ1000E 50e Ft-tal olcsóbb csak a tavalyi 65 colos GZ2000-től. Ez egy rossz árképzése a HZ1000E-nek.Ettől eltekintve nem rémlik, hogy a Pana oledek drágábbak lennének az LG-től. Sőt.
A SONY, na az drágább..."Már a CRT TV-nk, a videómagnónk, a Walkman-om és egy tucat műszaki termékünk gyermekkoromban ezektől a cégektől származtak, szóval a 200x-2014 korszak említése itt felesleges és érthetelen kekeckedés. "
2020-ban nem attól fog valaki jó oledtévét csinálni mert anno feltalálta a walkmant. Vagy jó CRT-t csináltak. Szép volt, jó volt, innovatív volt. Elmúlt.
Most pedig az LG az innovatív, ők fújják a passzátszelet a tévépiacon, és a Samu esetleg majd a mircoLED-del.
Mit fogsz csinálni ha a Samsungnak beérik a microLED? (ok, nem veszel)
Az összes régi nagynevű japcsi tévés cég csak kullog a koreai cégek után. Bealudtak. -
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88764 üzenetére
Itt vagyok, nyugodtan írhatod nekem is !
Azt gondolod, nem láttam még OLED-et, vagy nem tudnék venni, ha akarnék ? Már több, mint 6 éve annyiért vettem plazmát, mint Te a csoda 65W8-adat. Mi köze ennek ahhoz, amit korábban leírtam ? Bennem még él egy a maiak által elfeledett tulajdonság, a hűség. Sokáig vártam, hogy a "kedvenceim" előrukkolnak valamivel, ehelyett becsomagolják a konkurenia panelját. Ha ennyire telik, akkor vége, ennyi volt. Lesz olcsó LCD+projektor. Ha kell veszek LG-t, Samsung-ot, de ettől még nem fogok őket "szeretni", vagy elismerni. Még emlékszem honnan jöttek és sok-sok lehetőséget kaptak a közeli családban (mobiltelefonok, LCD TV-k - drága 4k-s modell is, porszívók, music centerek, mosógép, stb.) az összes olyan volt ami jó esetben a garanciát kibírta, de ez idő alatt sem voltak közelében sem a minőségnek. Ezt csak az eszi meg, akinek nem volt korábban ugyanolyan kategóriájú japán terméke. Persze, ez más világ, mindenki a pénzre megy, csak egy dolgot érdemes tudni: a japánok egy jobb korban kezdték és onnan zuhannak vissza, ahova "ezek" soha nem jutottak el és a kor adottságai miatt nem is fognak. Hívjuk ezt mondjuk prémium szintnek. Én így látom és ezt tapasztaltam és nem kell ezt elfogadni, vagy érezni, de kifigurázni sem, mert azt én döntöm el, mit veszek meg, miben hiszek és miért.[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz sambenez #88761 üzenetére
Ha vennem kell, veszek az LG-től OLED-et LG áron.
#88760) daneel_hu
Picit elalduhattál miközben olvastál. Nem (csak) a plazma korszakot dícsérem. Már a CRT TV-nk, a videómagnónk, a Walkman-om és egy tucat műszaki termékünk gyermekkoromban ezektől a cégektől származtak, szóval a 200x-2014 korszak említése itt felesleges és érthetelen kekeckedés. A többi pedig magyarázkodás. Nem érdekel, miért rontották el. Ha nem megy az OLED, találjanak ki jobbat (akár közösen), vagy javították volna plazmát (aminek a haláláért szintén ők a felelősek). Nehogy megmagyrázzuk, mennyire nehéz belépni egy piacra. Ezek a vállalatok a nullából találtak fel meghatározó elektronikai temékeket (VHS, Beta, színes TV, Walkman, CD, stb.) és azt állítjátok egy a '80-as években még jelentéktelen koreai multi csak úgy lenyomja őket ? Igen, természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az LG, vagy Samsung oda csoportosítja a rengeteg üzletágból származó pénzét, ahova akarja, de ehhez hagyni kellett őket meggazdagodni.
"Panasonic is tök jó oledeket csinál - szerintem - nem maradnak el semmiben az LG-től." - hát, még jó, hogy dupla áron nem maradnak el az LG-től. Az lenne még csak az igazi szégyen, ha olyan sem lenne, na akkor kellene rápattintani a lakatot az összes TV-t gyártó üzemre.
"Fel kell ébredni, nem a múltban élni." - hidd el, ha így állnak hozzá, csak a múltjuk marad, mert jövőjük nem lesz. Én pedig nem fogok beállni a sorba és úgy tenni mintha ez rendben lenne így. (eddig pl. minden autónk Opel volt (5 db), de nyugodt szívvel fogadhatsz rá a kaszinóban, hogy a következő nem lesz az, mert Peugeot-ot akkor veszek, ha ők fizetnek érte nekem - pedig az analógia nem is passzol, mert az Opel nem tehet róla, hogy az anyacég átjátszotta a konkurencia kezére) A fanatikusok elfordulnak, a mai felszínes, divatmajmok pedig megveszik az "olcsó", csicsás koreai, kínai TV-ket, mert azt sem fogják tudni, miért jelentett valaha többet az, hogy Panasonic, vagy Sony volt az elejére írva. -
julius75
aktív tag
válasz Viktor81 #88759 üzenetére
Semmi kétség, a Pana kiváló plazmát gyártott, nekem is egy 50gt volt ezidáig. De eljárt felette az idő, így cseréltem.
A kommersz LG-től vettem egy 65w8-at.....
A Planet Earth II. vagy a Gemini Man 4k-ban olyan rajta, (vulgáris leszek sorry), hogy lefosnád a bokád tőle.Szerencsére senki nem kényszerít téged sem, hogy a 3-szoros áron forgalmazott Panát vedd, vagy a többi futottak még gyártó termékét....
Ha egyik sem hozza amit elvársz, akkor ne vedd meg, tévézés helyett jóval olcsóbb pl. gobleint öltögetni.... -
daneel_hu
addikt
válasz Viktor81 #88757 üzenetére
Rossz üzleti döntések és financiális okai voltak annak, hogy nem léptek időben az oled-piacra. Főleg nem saját panellal. Ráadásul az LCD (nagyképernyős) piacra is nagyon későn léptek be, USA-ban ennek a döntésnek a következménye, hogy a mai napig nem éri meg nekik visszatérni az oled-modellekkel.(!)
A Pana kimaxolta a plazmát, ebben hittek, túl sokáig gyártották őket. Ami részben jó volt, hiszen kiváló készülékeket hoztak ki a piacra.
De belépni egy olyan világba amely számára addig majdnem tökismeretlen, azért nem egyszerű. Az LG és a Samsung tévés üzletága, és úgy általában véve ez a két cég megeszi reggelire a japókat sajnos.2012-ben még javában gyártotta a Pana a jobbnál jobb plazmákat, kijött egy nagyobb LCD-jük is. Ekkor az LG már piacra dobta az 55 colos oledjét.
2015-ben volt Pana oled, - gondolom LG-panellal -, majd később mintha 2017-től indultak be több készülékkel az oled-piacra. Akárhogy is nézem, technológiailag legalább 5 év mínuszban voltak ekkor, és ki tudja az LG mit örökölt meg anno a Kodaktól wrgb-oled szinten, ki tudja abban hány év kutatás, fejlesztés volt.A Panasonic is egy multinacionális cég, ezek (is) profitra hajtanak. Ha úgy kell kihozniuk egy oled-modellt, hogy a panelt vásárolják hozzá, akkor így fogják kihozni. Pont telibeszarják a hagyományt és az usereket.
Arra bazírozni, hogy egy japán cég mit csinált 200x és 2014 között, nem biztos, hogy jó döntés. Egyébként a Panasonic is tök jó oledeket csinál - szerintem - nem maradnak el semmiben az LG-től. (max a design más és a rendszer)
Fel kell ébredni, nem a múltban élni.
Egyébként a plazmák baromi jó tévék, szerintem érdemes addig használni őket amíg működnek. Örülhetünk, hogy nem csak szar LCD van helyettük, hanem más is.
-
Viktor81
senior tag
válasz julius75 #88758 üzenetére
Tisztázzunk néhány dolgot:
A megváltozott világhoz alkalmazkodni kellett volna és nem kellene az életben maradásért küzdeni.
Az nem talpon maradás az én szememben, hogy mástól megvesszük a készet és a hírnevünkkel fényezve 2-3-szoros áron próbáljuk eladni.
Nehogy sajnáljam a Panasonic-ot, vagy a Sony-t azért, hogy elfordulnak a "rajongóik", miközben pofátlan módon akarják lehúzni őket. Talán lehetett volna annyi eszük, hogy a japán nagyok (Sony, Panasonic, Fujitsu, Hitachi, JVC, NEC, esetleg Pioneer) összefogjanak és csináljanak egy panelt (vagy találjanak egy új technológiát), ami jobb, mint egy sz@ros LG. Ha még így sem megy, akkor talán nem is kell életben maradni...
Ez egy szemét világ, de én nem veszek Renault (Dacia) motoros Mercedes-t és nem veszek LG paneles Panasonic TV-t sem. Sokakat ez nem zavar, és nagy valószínűséggel ki sem derül számukra, én nem tudok ettől elvonatkoztatni és nem tudnám elviselni, hogy kifizettem a prémium minőség árát, miközben a legfontosabb alkatrész egy kommersz beszállító terméke.Ui.: Szerintem ez üzletpolitikailag sem túl jövedelmező, mert minden eladott Panasonic, vagy Sony TV az LG-t erősíti, ezáltal még távolabb kerülnek a konkurenciától, így nem talpon maradnak, csak kicsit később esnek el.
-
Viktor81
senior tag
Szóval LG...
Én nagy rajongója vagyok a japánoknak évtizedek óta és szívesen vennék tőlük egy OLED-et, de így nem kell. Nem fizetek Panasonic árat egy LG TV-ért. Egyébként pedig szánalmas, hogy képesek voltak erre. Inkább fogtak volna össze, hogy kifejlesszenek egy japán panelt, de nem, mindenki beáll a sorba és megveszi Goldstar-tól. Ez a hagyományok és a vásárlók semmibe vétele. -
vilga
tag
Panasonic 46g30 a mai napon: 17708 óra, on/off: 5749
17708/24=737,8 nap -->2 év!
Eddig semmi gond vele, /kop-kop/, általában este vagy besötétítve használom, remélem kitart még, bár lassan érik egy Oled valszeg pana lesz[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
A hivatalos adatlapján nincs fönt a csomagolási méret?
De ott van.
A 65VT60
Carton Dimensions (W x H x D) 75.8" x 40.5" x 14.1"65VT50
Carton Dimensions
Height [inches (mm)] 40.7" (1,032 mm)
Width [inches (mm)] 67.5" (1,713 mm)
Depth [inches (mm)] 14.1" (357 mm)Ahogy nézem az sem mindegy melyik 65"-os doboza érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Nem vitatkozom...
Sokkal jobb a VT/GT távja. Ez csak szebb. (és jobb az anyaga - olyan a műanyag, mintha gumírozva lenne, nagyon kellemes tapintású)
Egyébként pl. a megvilágítása is egy vicc, csak a számok és hangerő+csatorna gombok világítanak, csak sötétben nem találod meg a gombot, amivel életre lehetne kelteni, mert semmi nem emeli ki és még csak "dedikált helyen" sincsen.
Ezerszer praktikusabb a VT-é, csak az meg szerintem méltatlanul buta/egyszerű benyomást kelt (pedig nem az) a TV-hez képest a nagy, fehér kocka gumi gombjaival.
Lényegében én ezt azért szereztem, mert van egy nagyon rossz szokásom, mégpedig, hogy TV-re alszom el. Elkezdem nézni és amikor érzem, hogy elég, megnyomom kétszer a dedikált "off timer" gombot és 30 perc múlva kikapcsol. (ezt félálomban is meg tudom tenni). Korábban ehhez 10 gombnyomásra és 1 perc "menüzésre" volt szükség. -
BBéci
legenda
válasz Viktor81 #88742 üzenetére
A leggyakrabban és legtöbbet használt gombok - hangerő, csatorna léptető - az alsó harmadában vannak, mely elrendezés számomra kifejezetten kényelmetlen. Pont ott markolom meg, a hüvelykujjam vége a számgombok első soránál van. Ott ahol a GT60 hangerő és csatorna léptető gombjai, tehát az a kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
svedmalac
tag
válasz Viktor81 #88740 üzenetére
A kezeléssel teljesen egyetértek, az enyém is a szobán belül bárhova tartva viszi a tévét.
Havonta meg nem kell kenegetni...
3 hónaposan vettem a tévém 2003-ban, rá két évre már szórakozott, valami folyadék jött ki a gumikból. Nem én tettem tönkre, hidd el.
Soha tönkre nem menő gyári táv amúgy milyen összeg?HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
Viktor81
senior tag
válasz svedmalac #88739 üzenetére
Én pedig tudok gyári Panasonic távot.
Pl. vettem is a VT60-hoz egy ZT60-ét, mert az elegánsabb és van dedikált kikapcsolás időzítője.
Függetlenül ettől, egy olyan táv, mint a Panasonic, nem döglik meg 3-5 év után (10 után sem), csak ha nem úgy használják, ahogyan kell.
Alap, hogy mindig jó elem legyen benne, különben egyesek hajlamosak úgy nyomni a gombot, hogy az alja púposodik kifelé. A másik, hogy nem az asztalra letéve nyomkodjuk, hanem kézbe véve. (az infrát nem tapogatjuk, vagy néha megtöröljük puha ruhával) Az enyém 6 éves és a szoba bármely pontjába irányítva (a TV-vel ellenkező irányba tartva is) tökéletesen, kis nyomásra kapcsol.
Aki ezeket nem tartja be, az meg havonta kenegetheti folyékony grafittal a pogácsákat és a távja jó már akkor sem lesz soha. -
BBéci
legenda
válasz svedmalac #88736 üzenetére
Nem a szétszedés és a tisztítás (takarítani a lakást szokás) barkácsolás, amit már háromszor megtettem, hanem a bekenegetés.
Nagyon jó ötlet, de 2-3 ml kedvéért nem veszek kétszázat. Csak ez a kifogásom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
svedmalac
tag
válasz svedmalac #88736 üzenetére
Amúgy én kb. két éve a RET.hu oldalról vettem, náluk volt a legolcsóbb.
Ennek most nem néztem utána, lehet hogy van max. 500Ft-tal olcsóbb valahol.
De amilyen sz@r a forint, ne csodálkozzunk az ilyesmin.
Előbb-utóbb minden drágább lesz ezzel együtt, mert hát nem itthon készülHP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
svedmalac
tag
Lehet, de bármilyen távra jó lehet, pl. akinek sok retro hifi és egyéb van a birtokában.
Csak egy infó, semmi más...
Attól meg, hogy szétszedem és kitakarítom, nem lesz barkácsolt
Rég olvastam e topikot (amúgy 50GT50-em van) és láttam a távokkal való szenvedést, ami engem is érint(ett).
Volt, hogy a táv folyamatosan kapcsolt, a tévén villogott a piros led, azon kívül használhatatlan volt. Csak az asszony volt otthon, fogalma nem volt, mi történik :-)
Sajnos egy évben kétszer ezt el kell játszanom, de kb. 10 perc az egész.
Amúgy Mi9 Lite-ról simán megy, ha gáz lenne...[ Szerkesztve ]
HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #88733 üzenetére
Csak egyet kellene javítani, vagy cserélni, a különbség 8000 Ft, annyiért inkább egy vadonatúj, gyári távirányítót használok, nem barkácsoltat.
-
-
svedmalac
tag
Akinek a Panasonic távval gondja lenne, nem kapcsol, össze-vissza kapcsol, annak javaslom, hogy szétszedés után alkohollal pucolja le a panelt, a gombok felületét pedig kenje be ezzel:
[link]
Folyékony grafit, egy feles pohárba fújok ki egy kicsit és fülpiszkáló vattájával szépen felvihető, gyorsan szárad.
Elég sokáig stabilan működik vele a táv.HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
tomic
addikt
Valakinek akinek 65" Panasonic tv van és meg is van neki az eredeti kartonja, megmérné nekem? Hosszúsága,magassága,szélessége mekkora neki?
Köszi -
Viktor81
senior tag
Szia !
Tavaly év végén hirdettek egyet itt az aprón 100-ért. Ez a TV csoda volt a maga idejében, csak az 2008 volt. Többen leírták már itt, egy 11-12 éves műszaki cikkért én nem adnék ennyi pénzt. Ez egy időzített bomba és még egy Panasonicnál is nehezebb bármit találni hozzá.
-
alien0903
tag
Sziasztok!
Marketplace hírdetés: (16 hete)
"Pioneer KRP 600 A Plazma tv 60" 200 000 Ft
Aki ért hozzá az tudja hogy ez egy igazi kuriózum. Minden gyári tartozékkal eladó. Minimálisan alku képes"Csak puszta kíváncsiságból, ez még reális lehet?
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
válasz Targonca5674 #88725 üzenetére
Nm.
Szívesen!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
pkaresz
őstag
válasz Targonca5674 #88723 üzenetére
Szia!
Nekem!
Igaz G30 volt, de ez a hibakód!
Mérd ki az összes lábat!
Mindkét oldalon a szalagkábelnél!Új Válasz 2018-06-02 13:07:13 (#86541) pkaresz pkaresz (#86540)
Üdv: Karesz
[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Targonca5674
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, ugyanis a mai napon a szeretett Panasonic ST30E plazmatévénk egy nagy pukkanás kíséretében megszűnt működni
7-et villog a LED, ami egy gyors netes ránézés után valamelyik paneljének az elhalálozását jelzi.
Találkozott már közületek valaki ezzel a hibával? Ha igen, hogyan/hol javítottátok?
Nem idegen tőlem a szerelés, gondolom a panel javítása/cseréje lehet a megoldás.Előre is köszi választ, egy lelkes plazmatévé használó, aki szeretne továbbra is az maradni.
-
-
julius75
aktív tag
válasz salapp #88716 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek.
Mi vigyáztunk rá, ezért is maradt meg ilyen állapotban. A nappalinkban volt, a helyére került egy oled65w8, és hát plazma vagy sem.....ez az oled meg a wallpaper dizájn egyszerűen fantasztikus.
Úgy volt megy a hálóba, de ahogy írod is, már megöregedett.
Ha egyikünk aludna, zajos a venti, nincs youtube, sőt, semmi sincs.....persze hogy érthető az ára is.
Teszek vele egy próbát, hátha érdekel valakit, aztán ha nem, majd jó lesz valahová - valakinek. -
salapp
addikt
válasz julius75 #88715 üzenetére
Mindig azt mondom, hogy nem érdemes már ezeket eladni. Egy 50GT30 még mindig röhögve hozza egy új két-háromszázezres lcd képminőségét. 50G30-at két éve adtam el 95-ért. Akkor a megmaradt 42X20-ért mit kapnék? Húszezret? Vicc. Bár nagyon-nagyon ritkán megy, de elfér fiamnál, néha azon néz filmet.
Mondjuk meg kell érteni, hogy 8 éves készülékről beszélünk, nincs 4K-HDR-hype, nehéz, fűt, "sokat fogyaszt", "beég", átlag marharépának ezek mentén nem opció egy ilyen plazma. Aki meg "műértő", annál is marad a 8 év, mint szempont.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
julius75
aktív tag
válasz salapp #88714 üzenetére
azt a francba.....hát ennyiért már nem is biztos hogy el akarom adni.
amiket írtál árak alapján (gt50=70ezer), 50 körül érhet az enyém....az meg vicc.
mármint értem én, hogy ennyit ér, de akkor jó lesz valamelyik albérletbe.
most van minden bérlőnknek, de biztos lesz még olyan akinek nincs tv-je.....Köszönöm a segítséget!
-
salapp
addikt
válasz julius75 #88713 üzenetére
Nosztalgiából követem a normálisabb plazmák hirdetéseit. Pünkösdi hétvégén kelt el egy hibátlan, 3680 üzemórás 50GT50 70ezerért. Igaz, pár nap alatt elment. Hibátlan 50STW50 van fent legalább három hete 90ezerért és nem viszik. 50ST60 130ezerért és nem viszik.
Szóval, ha eladni, nem árulni akarod, akkor szerintem a reális irányár 70ezer, de biztos, hogy belealkudnak majd legalább egy tízest.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
julius75
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném eladni a TX-P50GT30 plazma tv-m. Hiába kerestem itt a fórumon is, nekem sehogy sem sikerül kiolvasni az üzemidőt.
Kérnék egy tuti működő megoldást, köszönöm szépen. -
Chapel
addikt
válasz DM-Fan #88704 üzenetére
Ráírtam pár napja, nem jött még válasz; azzal kezdtem
Addig nem is viszem míg nem kapok valami választ; bár telefonban anno azt mondta mikor egyszer beszéltünk erről hogy vigyem el, mert így nem tud semmit mondani...énmáánemtomFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Chapel #88703 üzenetére
"Kipróbáltam a létező összes kimenetet, rendes képet nem adott semmivel"
Bemenet lesz az akkor!
A leírtak alapján valószínűleg a portokat tartalmazó logic board lesz a ludas. Én azt mondanám, hogy írj rá Axlrose32-re, hogy egyáltalán tud-e hozzá alkatrészt szerezni, mert amíg ez nincs kilátásban, nem biztos, hogy sok értelme van. De ezt inkább vele beszéld meg, ő fog tudni érdemben mit mondani rá!
Get Moded!
-
Chapel
addikt
Ahogy írtam korábban Axelrose-hoz viszem végül a tv-t, náluk járt már korábban is.
Viszont...látom hogy írtátok hogy alaplap hiba az jó eséllyel kuka - vagy legalábbis ez jött le.
Adott egy Pana P50UT50E.
Kipróbáltam a létező összes kimenetet, rendes képet nem adott semmivel, vagy csúszott a kép vagy zöld csíkok itt-ott...alaplap hibára tippelek. Azért nem kijelzőre mert a szerviz menüben hibátlan a kép, ha az megy, akkor kimenet/alaplap hiba lehet (szerintem).
Nekem egyedül a hdmi kimenet fontos, soha nem lesz rajta tv nézés stb, kizárólag pc-re kötve használom kvázi monitorként, film/játék.
Ezek után, érdemes elvinnem egyáltalán...?Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
zsuha
aktív tag
válasz hsrasus #88699 üzenetére
Én is láttam a hirdetést.
Az összes hibás árult tvjet ezzel a hibával hirdeti (taphiba).
Kitudja honnan szedte, lehet beázott, nem tudhatod.
Szerintem minimum alaplap hibás, de az is lehet, hogy az alkatrészek felét kiszedtek már belőle.
Vagy törött a kijelző, de kívülről nem is észrevehető.
Ezen kívül, szinte tuti nem talalni évekig használt alkatrészt se hozzá.
Akkora lutri, hogy max annak lehet érdemes megvenni, akinek van egy ilyen hibás tvje már, és akkor megpróbálhatsz összerakni egy jó tvt, mint dm-fan is írta. Alkatrészeket kiárulni sem ajánlott belőle, lehet hogy rég hibásak.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest