- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
Az #1. HSZ-t ismét kiegészítettem pár modelltáblázattal (melyek ZEN1TH kolléga keze munkáját dicsérik) annak érdekében, hogy a kisebb asztalfelbontással rendelkezőknek se kelljen scrollozni a táblázatokban. Ezen felül kicsit más logikával kerültek az adatok is feltöltésre beléjük. A régi, nagyfelbontású táblázatok ugyanúgy elérhetők maradnak. A teszek ismét kiegészültek az 50VT50 HDTVtest-es elemzésével.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
slick-adam
aktív tag
válasz M@trixfan #7995 üzenetére
en csak tavaly evvegen csoppentem bele ebbe a tv mizeriaba, azota olvasgatom a teszteket / probalom megtalalni a "tokeletes" tv-t.
probaltam talalni regi KURO teszteket, hogy szamokban kifejezve is ossze tudjam vetni pl. a fekete ertekeket a mostani modellekkel, de nincs... nem lelek olyat. az AVForums tesztben sincs szam. akkor megis mit magyaraznak meg mindig, hogy a mostani Pana-k se erik el azt a feketet? vagy 2-3 ev tavlatbol, latatlanban kijelentik, hogy marpedig ok latjak a 0.001 cd/m^2-t a KURO javara?parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M@trixfan #7995 üzenetére
Igen, ezért is írtuk már többször, hogy megfontolandó az ST és GT széria között vacilálóknak, hogy akár az ST is elegendő lehet. Persze azért a GT-nek számos olyan dolga van, ami azért nem árt ha van, gondolok itt többek között pl. az ISFccc kalibrálási lehetőségre, a THX-profilra, az YCbCr 444-re, stb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
"Nem, egy tudományos publikáció elkészítéséhez ilyen területen alap statisztikai ismeretek kellenek. Nem elvonatkoztatni kell (hogyan is lehetne, ha a hipotézis a sajátunk), hanem igazolni a hipotézist"
Javaslom ezt a tárgyat vedd fel még egyszer!
"Az én sokaságomnál nincs érdemi hatása, a tiédnél van. Akkor most mi a helyzet? -> goto nagyobb és hiteles N."
Első körben javaslom a keresési halmazod kibővítését a tudományos munkákról (mivel megállapítottad, hogy nincsenek) egy szélesebb körre és mondjuk a tapasztalati HSZ-ek elolvasását akármelyik 3D TV-s fórumban, vagy bárhol az interneten. Az már eleve egy nagyobb és relevánsabb halmaz, mint az én vagy a te tapasztalati köröd. Előre szólok, hogy ne lepődj meg nagyon: már ez az én igazamat fogja jobban alátámasztani. De egyébként már egyértelműen azt sem hiszem, hogy soha nem találkoztál - ha jártál egyáltalán 3D-vetítésekre az említett Sinsheim-i esetet leszámítva valaha is - olyan emberekkel, akik kijöttek a filmről. Ez számomra élből hihetetlen, mert én meg még olyan vetítésen nem voltam, ahol ne lett volna ilyen, ráadásul soha nem 1-2 fő volt érintett és nem is ugyanazon moziban. Pedig nem egy-két vetítésen voltam.
Mindegy, a vitát tényleg fölösleges folytatni, akinek tetszik a jelenlegi bazári megoldás, az nézze akár otthon is a 3D-filmeket, számomra egyértelműen többet ér a minőségi 2D kép, nem csak otthon, de moziszinten is. Arról meg úgysem fogsz tudni senkit meggyőzni, hogy nincs gond a jelen technológiával akár megvalósítási, akár élvezeti, akár egészségügyi szinten, ahogy arról sem, hogy csak az emberek 1-2%-át érinti hátrányosan a 3D-forrás bambulása. Már a sima, dinamikus vagy intenzív fényhatású 2D forrást jóval kevesebben tudják nézni, mint az össznépesség 1-2%-a, nemhogy a 3D-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M@trixfan
addikt
Olvasom az 50-es széria tesztjeit és nekem az jön le elsőre, hogy a fekete szintet nagyjából kipipálhatjuk már az ST50-nel is. Vajon még mindig a Kuro-t csepegtetik, vagy azért vannak új fejlesztések is rendesen?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
MaUser
addikt
Tudod, egy tudományos publikáció elkészítéséhez elengedhetetlen az elvonatkoztató készség
Nem, egy tudományos publikáció elkészítéséhez ilyen területen alap statisztikai ismeretek kellenek. Nem elvonatkoztatni kell (hogyan is lehetne, ha a hipotézis a sajátunk), hanem igazolni a hipotézist.Tudományos publikációk nélkül is egyértelmű hatása van az emberek döntő hányadára, hiszen azonnali tünetet eredményező dologról van szó, az eredmény kvázi azonnal kontrollálható (legalábbis a felhasználás szempontjából releváns eredmény). Ezért is teljesen fölösleges a dohányzásra, a WiFi-re, vagy a GSM-re hivatkozni, mert jelen pillanatban irreleváns, egyiknek sincs olyan azonnali és érezhető hatása, mint a 3D-nek.
Az én sokaságomnál nincs érdemi hatása, a tiédnél van. Akkor most mi a helyzet? -> goto nagyobb és hiteles N. Csak egyelőre ilyennel nem dolgoztak tudomásom szerint.
ettől még a tény tény marad: nagyon sok néző egyáltalán nem képes élvezni, egyértelműen vissza is lehet vezetni ezt az alacsony nézőszámhoz, ahogy azt is, hogy a meglévő 3D-tartalmak nagy része érdektelen.
Ahogyan a filmek nagy része is érdektelen, lásd USA nézőszámok 2002 óta. És mennyi az a nagyon sok? 5%, mint a haveri körben? 0%, mint Sinsheim-ban mind a 8 film alatt láttunk? 30-40%, amit te tapasztalsz? Ehhez kéne végre egy érdemi publikáció...
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
junior11
veterán
Teszt TX-P50VT50: [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
janos666
nagyúr
válasz dgyuri0123 #7989 üzenetére
Nem teljesen FullHD, az aktuális kép fényerejétől is függ az effektív felbontás. De ez 2D-ben is igaz, csak kevésbé látni (és nem csak a Panasonic-ra igaz ez).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabor970 #7985 üzenetére
Biztos igazad van. Nekem az aktív szemüveg teljesen elfogadhatatlan . Én vagyok az egyike azoknak, akik 5 perc után hánynak tőle. Bocs.
Nálam pl. csak a passzív lehetne a megoldás és én arra gondoltam, amikor a gyenge minőségről beszéltem.
Egyébként pana plazma 3D-s teszteket olvastam,de ott semvoltak elragadtatva egyikük képességeitől sem, mert szerintük messze nem Full HD. Ha hazudnak, akkor én is hazudok."csak a zene van"
-
DM-Fan
Topikgazda
Tudod, egy tudományos publikáció elkészítéséhez elengedhetetlen az elvonatkoztató készség, ami úgy látom, nálad abszolút nincs meg. Olvasd el még egyszer-kétszer a szimulátorbetegségről szóló cikket és rájössz, hogy igencsak számos ponton kapcsolódik a 3D-hez, ahogy az ott említett orvosi konferencián is elhangzott, hogy pontosan ezt szánják a 3D-vel kapcsolatos vizsgálatok alapjául. Ugyanazok a kiváltó körülméyek, ugyanazok a tünetek is.
Tudományos publikációk nélkül is egyértelmű hatása van az emberek döntő hányadára, hiszen azonnali tünetet eredményező dologról van szó, az eredmény kvázi azonnal kontrollálható (legalábbis a felhasználás szempontjából releváns eredmény). Ezért is teljesen fölösleges a dohányzásra, a WiFi-re, vagy a GSM-re hivatkozni, mert jelen pillanatban irreleváns, egyiknek sincs olyan azonnali és érezhető hatása, mint a 3D-nek.
Várd csak a tudományos publikációt, hagyd figyelmen kívül a fórumozók, a netszerte széles körben panaszkodók személyes tapasztalatát, a szerinted Blikk színvonalú orvosi véleményeket, tartsd fenn magadnak a jogot a kételkedésre, ettől még a tény tény marad: nagyon sok néző egyáltalán nem képes élvezni, egyértelműen vissza is lehet vezetni ezt az alacsony nézőszámhoz, ahogy azt is, hogy a meglévő 3D-tartalmak nagy része érdektelen.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #7984 üzenetére
nem akarom, hogy úgy tűnjön, mindenre kontrázok amit írsz, de a passzív szemüveges 3D készülékekre igaz amit említesz, az aktív szemüveges (samu, pana) az nativ Full HD 3D esetén is.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabor970 #7981 üzenetére
Igazad van.
Én is szívesen néznék pl. természetfilmet 3D-ben, márcsak azért is, mert az nyilván nem
az akcióra lenne kihegyezve. Szerintem a lassú svenkelések és a látvány a fő elem.
Csakhát ilyen filmekből nem élne meg egy filmkészítő sem.Kicsit más:
Műszakilag viszont ezek a 3D-s tv-k natívban csak az SD-t tudják k.b. ezért eléggé silány a minőségük. Most a 3D-s produkcióra gondolok, nem a 2D-re, mert még megköveznek érte.Én csak demókat láttam eddig különböző üzletekben, de elég gyengének ítélem meg a felbontást, ami ezer sebből vérzik. Mindez persze lehet, csak nekem számít. Lesz még jó ez a technika egyszer, de az még egy kicsit odébb van. Csakhát az eladások nem olyan ütemben nőnek, mint szeretnék a gyártók, ezért valamit virítani kell. Szerintem.a Pana sem áll olyan szinten 3D-ben, hogy mást szinte nem is forgalmaz 2012-ben."csak a zene van"
-
MaUser
addikt
Ne zavarjon, hogy beszúrtunk egy konkrét cikket a szimulátorbetegségről, ahol konkrétan leírják, hogy igen szoros összefüggésben áll a 3D-vel kapcsolatos panaszokkal (ugyanolyan okora vezethető vissza), amiben ott vannak a konkrét számok, közel 800 tesztalany vizsgálatának eredményei.
Igen, a szimulátorbetegségről ott a cikk. ("The time course of postflight simulator sickness symptoms.") Végigolvastam, sehol nem szól a jelenlegi 3D-ről, a német szerző (vagy a magyar fordító) a cikkben ellenben szépen ráköt... Ilyenért bármely komolyabb journal-ból elutasítanának, ha publikálni szeretnéd. Btw, szimulátorbetegséget én is érzek néha, ha éhesen játszom fps-t, ahogyan jó néhányan. És? Kicsit pihenek és játszom tovább...
Akkor most mondjam, hogy az általad említett dohányos cikk meg nem a magyarokra és nem a Sophiane-t szívókra vonatkozik?
Egyrészt nem egy cikk, hanem kismillió publikáció, ami az FHS adataiból (vagy a másik két nagyobb kísérlet adataiból) dolgozik. De ha így gondolod, akkor gyújts rá nyugodtan.Ugyanakkor még mindig te várnál egzakt százalékos értéket az erre érzékenyek vonatkozásában, nem én - hozzáteszem, egyébként ilyen is van a beszúrt cikkben, igaz, becslés szinten, de érdekes módon nagyságrendileg egyezik is az én tapasztalati megfigyeléseimmel is. Biztos azért, mert köze nincs a valósághoz.
Én egy normális, legalább doktori iskolás hallgatótól elvárt színvonalú és legalább az egyetemi orvosi képzés során elvárt statisztikai ismeretek felhasználásával megírt cikket várnék, akár egyet is, mert én sajnos nem találtam. (Értsd, bármely peer-review-ed journal megfelelne.)Fölösleges ezt csűrni, úgysem fogod belátni soha - még konkrét számok birtokában sem - hogy az emberek jelentős hányadának egyszerűen nem alternatíva a 3D. Ehhez ki is kéne mozdulni és tapasztalni, emberekkel beszélni, nemcsak számadatokat bújni.
Izé a Föld meg lapos, mert senki nem látta görbülni... Nem kell semmit belátni, már jó párszor leírtam fent is, hogy tudom, hogy "sokaknak nem alternatíva a 3D", csupán szeretném ha végre megértenétek, hogy a fenti cikk Blikk színvonal tudományos szemmel és szeretném fenntartani magamnak a jogot, hogy bármilyen személyes tapasztalatot ne fogadjak el, mert én pl. teljesen mást tapasztalok azzal szemben amit ti. (20 emberből 1 totál nem látja, többieknek meg semmi bajuk vele a szellemképen kívül.) Ezért szeretnék végre látni egy tudományos szemmel is értékelhető cikket, de egyetlen publikációt sem találok a témában...''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabor970 #7981 üzenetére
A korábban általam linkelt listán látható, valós 3D filmek közül sok pontosan így készül. Az Avatar extrái között Cameron bemutatja az ő közreműködésével kifelesztett technikát, amit egyedi módon két kamerából raktak össze és pont a két objektív távolságának változtatásával játszanak. Persze annak a filmnek a forgatása még ettől függetlenül is extra bonyolult volt a tömérdek CG-miatt, erre is volt egy érdekes, tablet-méretű kütyü Cameron kezében, amin kvázi real-time látta az eredményt. Nagyon brutális technikai innováció volt azon film mögött, nem véletlenül készült majd 10 évig, technikailag meg kellett teremteni a feltételeket. Cserébe a mai napig talán leginkább hihető 3D-élményt nyújtó filmet kaptuk meg. Mondjuk Cameron filmjei mindig is jövőbe mutatók voltak technológiailag, elég csak az Aliens-re, A mélység titkára, a Terminator 2-re, vagy épp a Titanic-ra gondolni.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
én azt szeretném, ha valós 3D felvételeket láthatnék. Olyant, aminél a kamera dupla, és -saját logikával- annak objektívjei a szem távolságával azonos távolságra vannak, abban az esetben amikor a fókusztávolság adta látómező azonos a szemével. A két objektív távolságát szerintem folyamatosan változtatni kellene ha zoomolást használnak. Ez természetfilmeknél azt gondolom szép eredmény adna. Illetve továbbgondolva, nem kellene minden esetben a lencsetávolság korrekcióját alkalmazni, mert hasonló hatást lehetne elérni korrekció nélkül, mint amikor binokuláris távcsővel nézünk messzi dolgokat. Számomra akkor lenne értelme ennek a 3D-nek, ha az a valós látott tartalomhoz közelebbi élményt adna mint normál 2D esetében. Természetesen művészfilmeknél nem ez az elsődleges, nem is gondolnám sok értelmét, természetfilmeknél viszont kimondottan jól jöhetne.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
slick-adam
aktív tag
válasz dgyuri0123 #7979 üzenetére
szerintem is keves 3D-re erdemes film van. na majd a Hobbit!
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
dgyuri0123
nagyúr
Szerintem azért nyomják a 3D-t, mert a filmstúdiók így majd a tartalmatlan unalmas történeteket is el tudják majd adni és látványelemekkel pótolják a semmitmondó történetet.
A 3D-s demók nem is szólnak másról, csak a kiemelten erre kihegyezet látványról.
Képzelj el egy művészfilmet 3D-ben. Mit lehet azzal csinálni? Szerintem semmit. Véleményem szerint, ha egy technológia kihegyezetten csak a különleges kameraállásokra
és képekre koncentrál, akor az megint a filmek elsekélyesedéséhez vezet. Aláírom, hogy az Avatar 3D-ben biztos nagyon érdekes, de ilyen film kevés van. Ráadásul nagyrészt animáció.
Ez az én privát véleményem, és ezért nem mostanában fogok 3D-re váltani."csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz Gabor970 #7977 üzenetére
+1
Én nem vagyok szemüveges, lehet engem azért zavart, hogy 2 kis "ablakon" kell kukkolni, de felette vagy körben "ki lehet látni" A felbontás is láthatóan csökken, ha egy látványelem túl közelre van pozícionálva, vagy kicsit is gyorsabban mozog, akkor szaggat... És nem csak TV-n, hanem Házimozi show-n sokmilliós vetítős rendszerekkel is ilyen gondok vannak.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gabor970
addikt
csak egy privát vélemény 3D kapcsán.
Még nem néztem végig egy filmet sem 3D-ben.
Több alkalommal néztem bele üzletben 3D TV műsorába. A szemüveg felvétele már kissé macerás volt, szemüveges vagyok. Nem mondom, hogy megoldhatatlan, mert nagy a 3D szemüveg, elfért rajtam a kettő együtt is. A kapott látvány (egy alkalommal Avatar, másik alkalommal Shrek) nekem nem tetszett. Nem szerettem volna végignézni így a teljes filmet, és nem a szemüveg kényelmetlensége miatt nem, hanem a látvány miatt nem. Vásári látványosság véleményem szerint, ami pár percig érdekes.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Ne zavarjon, hogy beszúrtunk egy konkrét cikket a szimulátorbetegségről, ahol konkrétan leírják, hogy igen szoros összefüggésben áll a 3D-vel kapcsolatos panaszokkal (ugyanolyan okora vezethető vissza), amiben ott vannak a konkrét számok, közel 800 tesztalany vizsgálatának eredményei. Ja, hogy ez nem konkrétan az Avatar megtekintőire vonatkozik? Akkor most mondjam, hogy az általad említett dohányos cikk meg nem a magyarokra és nem a Sophiane-t szívókra vonatkozik? Kb. Ilyen szintű ez a diskurzus. Ugyanakkor még mindig te várnál egzakt százalékos értéket az erre érzékenyek vonatkozásában, nem én - hozzáteszem, egyébként ilyen is van a beszúrt cikkben, igaz, becslés szinten, de érdekes módon nagyságrendileg egyezik is az én tapasztalati megfigyeléseimmel is. Biztos azért, mert köze nincs a valósághoz.
Fölösleges ezt csűrni, úgysem fogod belátni soha - még konkrét számok birtokában sem - hogy az emberek jelentős hányadának egyszerűen nem alternatíva a 3D. Ehhez ki is kéne mozdulni és tapasztalni, emberekkel beszélni, nemcsak számadatokat bújni.
Get Moded!
-
MaUser
addikt
Akárhány orvosi folyóiratot fogsz, sehol nem fogsz egzakt számot látni ezzel kapcsolatban, ha belegörbülsz se.
Vennéd a fáradtságot és elolvasnál akár egy cikket is... Mondjuk kezdésnek egy nagyon régit a Framingham Study kapcsán a JAMA-ból: "Cigarette Smoking as a Risk Factor for Stroke". Jé, ott vannak benne a számok, ahogyan minden egyes ilyen orvosi cikkben. Vagy egzakt szám neked az, hogy 75,5%-os valószínűséggel Kis István rákos lesz?Azt tanácsolnád ezeknek az embereknek, hogy 10 percenként szakítsák meg az élményt, hogy ne legyen baj? Aha, érdekes lenne. Nem, azt hogy akkor ne használja. Ilyen egyszerű, eddig is ezt írtam.
Az optometriai eltérések által okozott panaszokba? Hogy a viharba ne tudnánk már belemenni! Pontosan ez az egyik alfája és omegája a 3D-technológia rákfenéjének.
Izé, továbbra is várnék hivatkozást, milyen hatás mennyire érint mennyi embert. Enélkül ez a mondat annyit jelent, minthogy az oxigén elpusztít minden életet...Na, ezen besírtam! Ugye nem mondod komolyan, hogy összemosod azt, hogy valaki bepróbálkozott és pert indított az agytumora miatt a WiFi-router gyártó ellen azzal, hogy valaki szédelegve, émelyegve, hányva jön ki a moziból/áll fel a TV elől.
A körhintából is hányva szállnak ki sokan. Mondom, aki érzékeny rá ne nézze.Klíma? Ész nélkül használva senki nem bírja, annak is van egy használati "etikettje".
Nem, sokan nem bírják ha egyáltalán. Miértekről bővebben találsz a "Workplace air-conditioning and health services attendance among French middle-aged women: a prospective cohort study" c. cikkben (Int. J. Epidemiol). Különösen ajánlom a statisztikai részt...Pontosan így születtek azok a cikkek, amikkel kapcsolatban most fennhangon hirdeted, hogy szart sem érnek!
Nem hirdetek semmit, mivel egyetlen cikket sem linkeltetek... Éppen azt szeretném, hogy linkeljetek egyet, ami érdemben ad valami eredményt az orvosi lapokban megszokott és elvárt módon. A fene se vitatkozik azzal, hogy valakinek rossz a 3D, én azzal vitatkozom, hogy nincs semmi érdemi cikk. (Bár már nem tudom minek írom le ezt harmadszor is, mert eddig sem nagyon ment át...)''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
ZEN1TH
őstag
Mozi környezetben (értsd sötétben) bőven elegendő a Prof1/2 fényereje. Nappal pedig simán jó lehet a THX Brightroom. Szerintem nem olyan nagy gond, hogy nem lehet többet kihozni a Prof módokból, mert ha fény éri a panelt akkor eleve nem azt a képet nyújtja amit tud. Annyit kell tenni mindössze, hogy nappal profilt vált az ember, ami eddig is ajánlott volt.
Egyébként a HDTVtest fogyasztásmérése már hihetőnek tűnik és nem is vészes: 189Wh / 266Wh
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
ZEN1TH
őstag
Már korábban is írtuk hogy április közepe-vége felé lesznek elérhetőek az új modellek. Sajnos ez még könnyen csúszhat is, tekintve hogy épp átalakul a Panasonic Magyarország (részben összeolvad a csehországi központtal és az itteni raktár meg is szűnik).
-
DM-Fan
Topikgazda
"Fogsz bármilyen ezek hatását vizsgáló cikket és meglátod."
Akárhány orvosi folyóiratot fogsz, sehol nem fogsz egzakt számot látni ezzel kapcsolatban, ha belegörbülsz se. Pontosan amiatt, amit magad is említesz: "normális eloszlás, szórás, szignifikancia". Pont a cigaretta az, amivel kapcsolatban még annyira sincsenek egzakt adatok és sokkal inkább vitatott mai napig, mint amennyire a 3D TV-vel kapcsolatban nincsenek, pedig nagyon nem egykorú rizikófaktorról beszélünk. Pedig arról is 99%-ban mindenki tudja, még a 3 éves gyerek is, hogy káros.
"Azért engedd meg, hogy megvárjak erről egy normális vizsgálatot, mert húsz éve még mindenki "meg volt győződve róla a mindennapi életben", hogy tönkremegy az ember szeme a sok TV-nézéstől..."
Megengedem, várd!
"Pont az a gond, hogy nem tudunk."
Mibe? Az optometriai eltérések által okozott panaszokba? Hogy a viharba ne tudnánk már belemenni! Pontosan ez az egyik alfája és omegája a 3D-technológia rákfenéjének. A másik meg az agybeli eltérések. Mind a kettőnek kardinális szerepe van a 3D-disszonanciák vizsgálatánál.
"Ahogyan sokan rosszul vannak a körhintán is. Ennek ellenére az zsákutca? Vagy mondjuk a klíma? Rengetegen nem bírják azt sem."
Igen, csak körhintával jó, ha egy évben egyszer találkozol és akkor sem kell felülnöd rá. Ha megvásárolsz egy 3D TV-t és előfizetsz a 3D-adókra, azzal kicsit nagyságrendileg többet fogsz összeakadni.
Klíma? Ész nélkül használva senki nem bírja, annak is van egy használati "etikettje". A 3D TV-nézést hogy tudod "ésszel" folytatni. Aki nem bírja, az többnyire 15-20 perc után van rosszul (tapasztalatból mondom, nem találgatok - ekkor mennek ki a legtöbben). Azt tanácsolnád ezeknek az embereknek, hogy 10 percenként szakítsák meg az élményt, hogy ne legyen baj? Aha, érdekes lenne."Izé, a wifi miatt is panaszkodott mindenki a neten, meg előtte gsm miatt is..."
Na, ezen besírtam! Ugye nem mondod komolyan, hogy összemosod azt, hogy valaki bepróbálkozott és pert indított az agytumora miatt a WiFi-router gyártó ellen azzal, hogy valaki szédelegve, émelyegve, hányva jön ki a moziból/áll fel a TV elől. Azt hiszem egyik kicsit egyértelműbb szimptóma, mint a másik. Találd ki melyikre gondoltam!
"elég lenne random 300 főt beültetni egy moziterembe és megkérdezni, hogy mik a panaszok a film után, aznap este és másnap reggel. Első körben már ez is elég lenne egy cikkhez egy light-osabb orvosi lapban, főleg hogy most kurrens téma."
Pontosan így születtek azok a cikkek, amikkel kapcsolatban most fennhangon hirdeted, hogy szart sem érnek!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MaUser
addikt
Igen, cigaretta, magas vérnyomás, stb.-re konkrét százalékok vannak. Fogsz bármilyen ezek hatását vizsgáló cikket és meglátod. Azért remélem a normális eloszlás, szórás, szignifikancia mond valamit és megérted miért élhet valaki 90 évig makk egészségesen napi két doboz cigivel és ez miért nem befolyásolja, hogy ha te is napi két doboz cigit elszívsz akkor nagy valószínűséggel meghalsz x évesen. Szerinted hogyan működnek az orvosi kutatások? Irány a Sote honlapja van vagy 5 tárgy ami csak ezzel foglalkozik.
Egy dolog biztos: az emberek kb. harmada egyértelműen érzékeny a 3D-re, ehhez nem kellenek beható orvosi vizsgálatok - magad is meggyőződhetsz róla a hétköznapi életben.
Azért engedd meg, hogy megvárjak erről egy normális vizsgálatot, mert húsz éve még mindenki "meg volt győződve róla a mindennapi életben", hogy tönkremegy az ember szeme a sok TV-nézéstől... Ha ott kijönnek érdemi eredmények, annak hiszek. De 50 éve mindenki ugyanígy meg volt győződve a bagó rágás egészséges mivoltáról is... Nem azt vitatom, hogy valakinek ez rossz/nem látja, csak mindenféle érdemi eredmény nélkül olyan konzekvenciákat vontok le (vagy legalább is nem adsz róla érdemi forrást mi alapján vonod le), ami források hiányában egyéni vélemény és semmi több.belemehetünk, ha gondolod
Pont az a gond, hogy nem tudunk. Amíg nincsenek egzakt számok, addig nincs érdemben miről beszélgetni. Annyi van jelenleg, hogy sokan nem látják/rosszul lesznek a jelenlegi 3D technológiától. Ennyi és nem több. Ahogyan sokan rosszul vannak a körhintán is. Ennek ellenére az zsákutca? Vagy mondjuk a klíma? Rengetegen nem bírják azt sem.Nem értem, min vitatkozol. Tele van a net a panaszokkal vele kapcsolatban.
Izé, a wifi miatt is panaszkodott mindenki a neten, meg előtte gsm miatt is... Elhiszem, hogy sok embert érint rosszul (nekem is van olyan ismerős), és? Új dolog, jó fikázni. (Vö. afro amerikaiak NO-ban a hurrikán után)Egy tudományos publikációt nem két nap alatt dobnak össze
Nem, adatgyűjtéssel megvan akár két hónap alatt is (konferenciára legalább is, cikkhez plusz egy év a tisztázás, javítás miatt, de ez már csak részidős tevékenység), főleg ilyen területen, ahol elég lenne random 300 főt beültetni egy moziterembe és megkérdezni, hogy mik a panaszok a film után, aznap este és másnap reggel. Első körben már ez is elég lenne egy cikkhez egy light-osabb orvosi lapban, főleg hogy most kurrens téma. Utána meg lehetne követni azon önkénteseket, akiknél nem volt panasz, de később jelentkezett.3D TV sugárzás is 2008 óta. Idő tehát nem indok, mégsem tudok ilyen irányú kutatásról. Ez persze lehet az elérhetőségeim korlátja is, számtalan folyóiratot nem érek el, mert nincs rá előfizetés.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
slick-adam
aktív tag
nemet amazon-on mar lehet rendelni par modellt, 16.-at irnak megjelenesre. be is rendelnem mar a GT-t (bar gondolkodok meg az ST-n is), de hol a francban van az 5 ev gari (vagy valami mas) akcio??? UK-ban mar elsejetol van, itt meg semmi. pedig ra is kerdeztem panasonic-nal is, de nem tudnak rola...
-
foppa
tag
válasz slick-adam #7962 üzenetére
A tesztekből nekem is ez jön le, de ezt én kicsit azért kétkedve fogadom. Mondjuk jó lenne, ha így lenne, mert akkor nagyon jól járok majd az 50ST50-nel, és remélhetőleg az 5 év garival!
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz slick-adam #7964 üzenetére
Igaz...
Kevertem az AVforumos VT50 tesztel...
Ott pl: 137cd írnak a VT50-nél. igaz . THX Bright módban! -
foppa
tag
Ha jól emlékszem, akkor az ST tesztben True Cinema beállítást használtak. A Panasonic meg csinálhatna már valamit az árakkal kapcsolatban! Már majdnem 2 hete náluk vannak az idei modellek, de még ma sem tudtak mondani semmit sem a boltban! Azért remélem, higy az ST50 ára az olimpiáig leesik olyan 300e körüli szintre.
-
slick-adam
aktív tag
a nyilvanvalo kulonbsegeket nem tekintve (rondabb kulso, rosszabb filter, kevesebb tartozek, rosszabb proci a smart dolgokhoz) nagyon ugy tunik, hogy az ST50 siman van olyan jo tv, mint ez a VT50. bizonyos teruleteken jobb is. vicces. szerintem en a kozeputat valasztom. VT-ben amugy is zavarna a ventillator.
-
t-bali3
senior tag
válasz Gabor970 #7950 üzenetére
Megmondom őszintén nem értem 100%-ig hogyan működhet.
Valószínűleg hasonló a Nintendohoz, annyi bonyolítással, hogy míg a Nintendot úgy alakították ki, hogy 1 nézőpontból működjön, ebben van egy kamera, ami felismeri a TV-t néző emberek arcát (maximum 9 ember) és párhuzamosan sugározza a jobb és bal szemükbe az egymáshoz képest eltolt (elhajlott?) képeket. A nézők szemébe apró lencsék továbbítják a képet. Itt ugye nem csak azt kell bemérni, hogy merre ül a néző, hanem azt is, hogy hány néző van...mondjuk gondolom a 9 néző azért van, mert 9 látószögre osztották a TV előtti teret, de ez csak tipp.
(#7958) Year: Nézd csak meg jobban a képet!!! Hát nem kinyúl belőle valaki, mi ez ha nem 3D???
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #7959 üzenetére
Focused Field Drive a jelentése. A magyarázatát itt találod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
"Nyilván sokszor nem kell ilyen mértékű kísérlet, de talán jól példázza, hogy mik az alapok. Pl. innen tudjuk, hogy a cigarettázás nem tesz jót a szívnek és számos más dolgot, amit ma alapnak tekintünk. Vagy őket akkor feláldozták és feláldozzák a mai napig?"
Jajajaj, nagyon sarkos vagy! A cigarettázás/pipázás/bagóhasználat mióta létező dolog? Asszem nem 2-3 éve, mióta a 3D TV, mint olyan megjelent. Bőven volt idő megfigyelni a hatásmechanizmusát, bizony voltak tesztek önkéntesekkel, rendkívül sok gyakorlati tapasztalat gyűlt össze vele kapcsolatban, ennek ellenére ma is azt mondja vele kapcsolatban az orvostudomány, hogy egyértelműen káros (hülye, aki vitatja), mégis van, aki 90 éves koráig is lazán elél napi 2 dobozzal, más meg 35 éves beledöglik a tüdőrákba. Ugyanis számos változó tényező van, kezdve az egyéni érzékenységen át az öröklött hajlamon keresztül a mellette fenntartott életmódig, a környezeti terhelésig, nagymama váratlan születéséig bármi egyéb.
"Az a bajom, hogy senki nem tudja mennyire káros, aztán már itt agyhalált vizionálsz te is..."
Az agyhalál abszolút nem vizionálás, számos esetben haltak már meg epilepsziás roham következtében sima 2D film/játék bambulása közben rengetegen, ehhez még 3D sem kell, ami viszont ennél is jóval extrémebb igénybevétel az agy számára.
Vagy mondjuk Te a cigarettával kapcsolatban esetleg rendelkezel konkrét számadatokkal, hogy márpedig a rágyújtók 76,67%-a bele fog dögleni x év után a káros szenvedélyébe? Nyilván nem! Alapvetően semmivel kapcsolatban nem lehet ilyen egzakt adatokkal szolgálni (durva példa, de még azzal kapcsolatban sem, hogy a fejlövés milyen valószínűséggel eredményez halált), mert egyszerűen annyira más és már egy-egy emberpéldány és annyira sok külső tényező van, ami befolyásolja a kimenetelt, hogy garancia semmire nincs.Egy dolog biztos: az emberek kb. harmada egyértelműen érzékeny a 3D-re, ehhez nem kellenek beható orvosi vizsgálatok - magad is meggyőződhetsz róla a hétköznapi életben. Nem is csoda: ez kb. olyan, mintha minden rövidlátóra ugyanazt a szemüveget akarnád ráerőltetni. Gyakorlatilag nincs olyan ember, akinek ne lenne valamilyen látáseltérése, tengelyferdülete, dioptriaeltérése, tér- vagy színvaksága, üvegtesti homálya, pupillatágulata, stb. - belemehetünk, ha gondolod. Innentől kezdve borítékolható, hogy az emberek jelentős hányada (akik nagyobb mértékben térnek el a középértéktől) nem látja jól a 3D-t/panaszt okoz nála, stb. Arról már nem is beszélnék, hogy egy TV-nél/mozivászonnál nagyon nem mindegy, hogy milyen szögből nézed azt a 3D képet.
"Kimentek a teremből: Most akkor mondja azt, hogy IMAX vetítésen Sinsheim-ban meg a teltházból senki nem ment ki? Akkor most mi a helyzet?"
Ki mondja? Hány alkalommal járt ott? Én meg azt mondom, hogy kb. 15 vetítésen voltam és minden alkalommal mentek ki emberek szép számmal. Ráadásul nemcsak IMAX-vetítésekről van szó, hanem konvencionális 3D mozikról is. Na?
Nem értem, min vitatkozol. Tele van a net a panaszokkal vele kapcsolatban.
Komolyabb publikációt meg egyszerűen azért nem találsz, mert nagyon új a technológia. Egy tudományos publikációt nem két nap alatt dobnak össze, kontrollcsoportokkal tesztelik hosszú hónapokon, vagy akár éveken át. Azt kb. senki nem vitatja, hogy számos embernél problémát okoz, a madgie által linkelt cikk nagyvonalakban le is írja, hogy ennek mi az oka. Pontos számadatot meg erre vonatkozóan kb. soha nem fogsz kapni, ahogy arra sem, hogy a cigarettázás várhatóan mekkora százalékos valószínűséggel fog megölni, ha 25 évesen elkezded.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MaUser
addikt
Egész pontosan ezt, igen. Szerinted honnan tudunk más betegségek okairól? Keress rá a Framingham Heart Study-ra első körben. Nyilván sokszor nem kell ilyen mértékű kísérlet, de talán jól példázza, hogy mik az alapok. Pl. innen tudjuk, hogy a cigarettázás nem tesz jót a szívnek és számos más dolgot, amit ma alapnak tekintünk. Vagy őket akkor feláldozták és feláldozzák a mai napig? Nem, egyszerűen megfigyelték. Tudományos körben nevetséges a talán és a lehet, főleg orvosi körben. Konferencián elmegy ötletként, újságban leírva ki sem kerülhetne. Nem véletlenül van kutatóorvosoknál jóval keményebb valszám, mint mondjuk akár progmatosoknál...
Megmondanád, hol írtam, hogy nem káros a jelenlegi 3D tv-k nézése? Az a bajom, hogy senki nem tudja mennyire káros, aztán már itt agyhalált vizionálsz te is... Van aki érzékeny rá és van aki nem. Pont egy plazma topikban beszéljünk erről, ahol jópáran panaszkodnak a plazma panelek villogására. És? Akkor ő nem vesz plazmát, de más attól még élvezi. Vagy neki tönkremegy a szeme tőle? Nyilván beleőrülne, ha látja és azt kéne néznie, de nem kényszeríti erre senki, ahogy a 3D nézésére sem.
Kimentek a teremből: Most akkor mondja azt, hogy IMAX vetítésen Sinsheim-ban meg a teltházból senki nem ment ki? Akkor most mi a helyzet?
madgie (#7905): Igen ezek a 3d problémái, de milyen mértékben? Kiket érint, stb. Ezeket kellenen végre normálisan tisztázni. Mondjuk nem is értem miért nem találok erről semmilyen komolyabb publikációt (eisz-en elérhetőek közül). Annyira azért nem macerás egy ilyet megcsinálni és most elég on-topic téma lenne.
-
DM-Fan
Topikgazda
Kedves topiclakók!
Az #1. HSZ-t kiegészítettem a 2012-es Panasonic modelltáblázattal, valamint a tesztek közé is felkerült pár idei modellről készült teszt linkje. A modelltáblázatot egyelőre kezeljétek fenntartással, még lehetnek hibák benne, majd javítjuk, ha valami nem ok és kikristályosodnak további részletek.
Külön kiemelném ZEN1TH kolléga hathatós közreműködését a táblázatban szereplő adatok összegyűjtésében! Ezúton is köszönöm a munkáját!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ZEN1TH
őstag
Ki lehet hozni a VT-ből is 100+ fényerőt csak nem Prof módban pl. THX Bright Room. Ahány teszt/készülék kb. annyi különböző mérés, és ugye a mérőeszköz és annak használata sem mindegy. Az AVForums-os teszttel kapcsolatban janos666-nak van pár fenntartása melyről írt is egy hsz-t ide olvasd el. Nagyon kicsi a különbség a feketék mélysége közt az ST/GT/VT-nél ezt szerintem a tesztek után kijelenthetjük. Mindegyik kiváló feketével rendelkezik.
-
Gabor970
addikt
válasz t-bali3 #7946 üzenetére
ez hasonló elven működik, mint a nintendo kézikonzolja? Mármint, hogy a képernyő előtt egy függőleges oszloponkénti fényt irányító réteg van, amiáltal az egyik szem az egyik oszlop képét látja, másik pedig a szomszédos oszlop képét? Jó ötlet hozzá a felbontásnövelés, bár majdnem sokallom a dolgot. Az oszlopszámot érthetően duplázza, a sorok számát tulképp nem értem miért. Persze a több jobb lehet, csak legyen forrás illetve eszköz ami kilöki magából a 8megapixeles képeket.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Csak az én saját véleményem!
Mint tudjátok lassan 3 hete van egy 50G30E nagy megelégedésemre.
Azon okból nem vártam meg az ez évi felhozatalt, mert nem lesz számomra megfelelő 2D minőségi TV, első olvasatra.
Minek vegyek drágább 3D Tv-t ha nekem nem jön be a 3D, még akkor is ha 2D ben az is használható.
Olvastam , hogy lesz közvetítés 3D-ben.Viszont azt nem, hogy magyarországon lesz e szolgáltató aki ezt tudja is sugározni.
Még mindíg azt tudom mondani, hogy megfelelő műsorral, lejátszóval kiszolgálva a Tv egy csoda, számomra és a családom számára is.
Nem kis győzködés kellett ahhoz, hogy most vegyünk Tv-t
Eleddig igazat adtak, pedig még nem tudom a jelenlegi Pana árakat.
Elég nagy az ismeretségi köröm, nem nagyon ájultak el a 3D től.
Én láttam 3D mozit nem volt rossz, de nem lett a kedvencem.Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
t-bali3
senior tag
Már találni szemüveg nélküli 3D tévét, igaz LCD és nagyon drága.
A tesztben egyébként igencsak megfedték a 3D képmegjelenítést, ha az ember egy kicsit elmozgatja a fejét már szét is esik a kép...azért kíváncsi lennék rá életben.
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok ma volt az m1 MM müsorába hogy plazma nem sugároz semilyen káros elektro szmogot mérték is!Nekem invitel iptv van motorola boxal van rajta hdmi csati ,na most ezeken az uj tvéken az enternet csatin keresztül egyböl müködne az internet tv funkció?Bár szerintem nem!
-
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #7943 üzenetére
ki a másik, és miért?
csak költői kérdés volt, már ha érted mire gondolok.
......rendben, a fentiek alapján simán lehetek én is, mert valóban gonoszkodásnak szántam ezt már.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Csabroncka #7941 üzenetére
Gratulálok. Még egy jóindulatú ember.
Közlöm veled, hogy NEM a G30-hoz vettem, hanem a PV80-hoz. Ami HD volt.
Kielégítő a válasz? Egyébiránt tudom merre induljak, ha a WD-t lecserélem."csak a zene van"
-
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #7939 üzenetére
mivel csak önmagam ismételhetném, és a mondnadómat már érti az, aki érti miről beszélek, nem folytatnám veled a diskurzust ebben a témában.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz dgyuri0123 #7925 üzenetére
Te drágám a "Holdon" élsz, vagy nyertél a lottón "Csak egy jó Domino proji kb 1 milla". A mozifeeling az a moziban van, úgy, hogy hallod a szomszédod böfögni és rágcsálni a pattogatott kukoricát a "20 méteres" vászon előtt.
Sosem kerestem a kimondott mozi élményt otthonra, inkább minőségre vágytam. Lehet hogy a "minőség" G30-tól kezdődik, de nagyon sok embernek itt köztünk nem egy dologból áll az érdeklődési köre. Ebből kifolyólag nem teszünk fel mindent egy lapra . Ha a G30 mellé vetted a WD TV Live-ot csak gratulálni tudok, "tudatos vásárló vagy".
"in medias res"
-
ZEN1TH
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabor970 #7935 üzenetére
Te szotktál tv-t nézni? Mindegy, hogy kábel, vagy bármi.
Ha igen akkor szerinted milyen felbontásban nézed a műsort? SD ugye? Kivéve azt a néhány HD-t. Akkor miért fáj neked a BRrip. Simán agyonveri az SD tv adást és addig sem a Móunika sóut kell bámulnom. Ez annyira érthetetlen? Vagy te Full HD-n kívül az ég világon semmit sem nézel meg?"csak a zene van"
-
Gabor970
addikt
sosem gondoltam egy cégnek őket, mióta szétváltak. Lejjebb szerkesztettem, hogy mire akarok kilukadni. Lehet, nem fogalmaztam elég érthetően korábban, megesik velem.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Miért írsz negatív hangnemben egy 55m2-es nappaliról? Szerinted az rossz?
3m-re ülök a készüléktől, miért lenne az 50" egérmozi?
Ha 50" 3m-ről nézve pont tökmindegy lenne mit küldök rá, nem hangsúlyoznám, micsoda különbség van a UPC direct és a UPC digit kábeles szolgáltatása közt.
Nem tudom ki lakik teremben, szerintem az itt írogatók közül senki, én spec egy családi házban lakom.Amúgy úgy tünik, bármire inkább kötekedés a válaszod, amit nem értek, mert folyamatosan hangoztatom, hogy ez az én véleményem.
Szerintem az alap probléma, hogy G30 szerinted szükséges minimum -elfogadom mint véleményt- de xvideket nézel rajt. Én a kettőben ellentmondást vélek felfedezni, amire nem tudom magyarázatként elfogadni a szűkös winchester kapacitást.Erdoke: nem meglepődtem a minőségkülönbség miatt, hanem kiemeltem vele, hogy ha igyekszünk az adott áron -akár a méretből való engedmény árán is- a legjobb készüléket venni, akkor kellő gondossággal válasszunk TV szolgáltatást, annak részleteire is odafigyelve (sok esetben még a HDMI hiánya is felmerül) illetve szolgáljuk ki minőségi anyaggal filmnézéskor, mert különben feleslegesen költöttünk a TV-re annyit, amennyit.
Egy drágább készülék gyenge forrással kevesebb örömet ad (a tudaton kívül, hogy nekünk dejó TV-nk van) mint egy olcsóbb amelyet sokkal jobb anyaggal etetünk.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Gabor970 #7906 üzenetére
Tányéros vs. kábel, két nagyon eltérő technológia, ehhez hozzjön a két különböző cég. Nem igazán értem, miért lepődtél meg, hogy a kábel jobb. Ha vettél volna nagyobb tányért, bizonyára a műholdas is jobb lett volna valamivel.
Valaki írta itt a 400 ezres, minőségi 50" tévét, illetve a 42GT30-at. Az 50G30 280e körül volt az ősszel 5 év garanciával, én biztos, hogy nem vettem volna helyette se 42G30-at 200-ért, se 42GT30-at 260-ért. Egy családi 3D-s mozizáshoz a 42-es méret kifejezetten kicsi, még az 50" is az, 2D minőségben pedig (szerintem) nincs annyival a G30 fölött, amivel a 20 centivel nagyobb képátlót kompenzálhatná.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabesz87 #7930 üzenetére
Az LG DX2000 típusú monitort, vagy egy annak megfelelő kísérleti televíziót láthattad ott szerintem. Na, az speciel gagyi, nem ilyen szintű megoldásra kell azért gondolni a jövőbeni szemüveg-nélküli modellek kapcsán. Valahonnan el kellett indulni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabesz87
veterán
Én még valamikor tavaly láttam az Allee-ban, ahogy belép az ember a főbejáraton, kitéve egy nagy LG TV-t, és 3D-s volt. Szemüveg nélkül. Mindenki megcsodálhatta a 3D-t. Az miféle Goa'uld technológia? Amúgy nem volt olyan hű de jó, nekem inkább zavaró volt, nagyon vibráló, vagy nem is tudom milyen szó illene rá legjobban.
-
madgie
titán
44 négyzetméter az egész lakás nálunk, mégse kéne már az 50" után kisebb. Ahogy írtátok: különbözőek vagyunk
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabor970 #7906 üzenetére
"Nem gondolnám, hogy 5év múlva ezen mosolygunk, mert nem fogják másra cserélni ennyi idő alatt. Mi másra? Szemüveg nélkülire? Max ha manók táncolnak élőben a dobozban."
Pedig hidd el, hogy 5 év múlva merőben más 3D-t fogsz nézni, mint jelenleg. Nem hiszed, hogy 5 év alatt ennyit lépnének? Azért nézd meg, hogy 5 évvel ezelőtt gondoltad-e azt, hogy 2012-ben egy alap, 50"-os fullHD plazma is tudni fog valamilyen 3D-megjelenítést, mindezt akár 200 eFt alatt. Na, ha ezt valaki akkor mondta volna, azon röhögtem volna - tekintve, hogy egy 42"-os HD-Ready plazma is 300 eFt fölötti árban mozgott akkoriban, képminőségben jóval elmaradva a maiaktól, a 3D-ről meg nem is tudtuk, hogy mi az. De ugyanígy a jelenlegi 3D-technológián is röhögni fogunk 5 év múlva, ahogy most is röhögünk azon, hogy 5 évvel ezelőtt milyen szintű plazmákat tudtál csak venni, viszont milyen horror áron. Már vannak nagyon jónak ígérkező elgondolások (továbbmegyek: fejlesztés alatt levő készülékek) a szemüveg nélküli 3D-re is, amelyek ráadásul olyan szinten állnak, hogy 2-3 éven belül akár sorozatgyártásba is tudnak kerülni. Többek között egy magyar fejlesztőcsapat is benne van az egyik team-ben és aki látja, az azt mondja, hogy nagyon látványos a dolog, és nem Nintendo 3DS szintű kijelzőre kell gondolni!
A képméret-képminőség fontosságának/elsődlegességének vitájához: mindenkinek más a fontos. Van, akinek az orbitális képméret, van, akinek a képminőség. Több olyan ismerősöm is van, aki őszintén megmondja, hogy nem tudja élvezni a nagy képméretet, amíg az nem olyan minőségű, hogy ne találjon benne kivetnivalót. Van példa az ellenkezőjére, akit utóbbi hidegen hagy és inkább a méretre koncentrál. Ezen felül van olyan (magamat is ide sorolnám), aki a kettőt egyszerre szereti látni.
Egy U30-G30 közötti különbség vitathatatlanul látszik egy SD-anyag esetében is. Természetesen egy G30 szintű TV-t ettől függetlenül csakugyan magas minőségű anyaggal ildomos etetni, de ez igazából szerintem az U30-ra (és minden fullHD) megjelenítőre egyaránt igaz. Nem egy kategória a két készülék. Az, hogy valaki előtérbe helyezi a képminőséget a képmérettel szemben, az ő dolga, látom az igazát, engem is zavar, ha nem olyan minőségű képet látok, mint szeretnék, hiába 65"-os, ha nincs olyan szintű fekete, zajosabb a képalkotás, kevésbé precízek a színek, amit elvárnék. Egyszerűen idegesítene és ebben nem tudna kompenzálni a nagy képméret sem. Ugyanakkor elismerem a nagy képernyő által nyújtott többlet-előnyt is. Szerintem ha választanom kéne, akkor mindig azt tartanám szem előtt, hogy adott pénzből a lehető legjobb képminőséget kapjam és a méret nálam is másodlagos lenne. Ettől függetlenül 50" alá én sem adnám már soha, mivel számomra az is visszalépés lenne, márpedig a visszalépés képminőség esetében és méret esetében is rosszul esik, ahogy minden más esetében is.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabor970 #7920 üzenetére
Gratulálok az 55nm-es nappalidhoz. Én is bajban lennék, ha ilyen méretű terembe kellene tv-t
választanom. De akkor neked 100"-os kellene, nem pedig 55. Akkor miért nem veszel projektort? Az mozifeeling. Csak egy jó Domino proji kb 1 milla. Az már minőséget produkál.
55" egy ekkora helyiségben egérmozi tök mindegy mit küldesz rá. Igy aztán elismerem, hogy a méret a lényeg. Egyébként én sem szoktam fél méterről filmet nézni. Ha közelről tökéletes képet látsz, akkor az messziről nem lehet rosszabb, nemigaz?
50"-nál 3-4méterről pont tök mindegy mit küldesz rá. Tök fölösleges a BD25/50. Vagy kisebbel nem tud szép képet a Samu?Az xvid és a BRRip alatt ugyan azt értem, mert egyről beszélek.
WD TV Live-ot használok lejátszónak és minimális kompromisszumot kell csak kötnöm vele.
Nekem csak 23 nm-es a szobám ennélfogva nekem tökéletesen elegendő a 42", de ha egy 50"-os alap tv-m lenne, biztos sírnék a minőség miatt, mert 2 méterről minden hibát látni egy gyengébb megjelenítőnél.
U.I. akik teremben laknak azoknak igazuk van : az 50-55" -ra szükség van.
Dehát nem mindenki lakik teremban."csak a zene van"
-
dozó
tag
Csak egyetérteni tudok, elismerve a Pana G képminőségét, mégsem adnám az 50"-es Samsung C530-am egy 42"-es Pana G-ért.
Hát nem tudom innen is látszik hogy nem egyformák az emberek, tavaly októberben vettem egy 42GT30-at, pana kereskedésben, azért a pénzért nem volt olyan 50", amit szívesebben elhoztam volna.
-
Gabor970
addikt
válasz nightking #7922 üzenetére
[akkor már 59, kezd elérhető árba csúszni]
mondjuk 55 és 59 közt arányaiban kisebb a difi, ha valakinek mehet az 55GT50, valszeg ott jobban jár azzal, mint az 59D550-el. Igaz, ha jól rémlik János666 írt róla, hogy a firmware probléma orvosolható a D550 esetén, ami javít a samu minőségén.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #7916 üzenetére
én gyakorlatilag semmit sem tartogatok, hiszen mindig megvan ott, ahonnét először hozzájutok. Csúnya torrent. Természetes, hogy az elérhető legjobb minőséget szedem le.
Te konkrátan xvidet és 1,8 gigás BD ripet írtál, én írtam a 10+ Gigás MKV-t, illetve az eredeti BD-t. Most meg jössz azzal, hogy a 10-12 Gigás MKV csak alig rosszabb, mint a BD. Nem állítottam az ellenkezőjét.
Hidd el nem szomorodnék el semmitől. Ahogy már sokszor írtam, nincs még U30-am sem, csak egy PS50C430-am, amit nem jut eszembe fél méterről nézni. Egész pontosan 3m-ről nézem. Félig elbeszélünk egymás mellett. Még egyszer röviden a véleményem, és nem is szaporítom tovább ezt a vonalat:Nincs értelme G30 fensőbbrendűségéről beszélni, ha valaki 1,8 Gigás Xvidet néz rajt. A 42G30 árán megkapható 50U30 10+ gigás 1080-as tisztességesen kódolt MKV, pláne egy BD25/BD50 anyag esetén SZERINTEM biztosan magasabb minőségű képet produkál. Ugye a G30 esetén külső mediaplayerről lejátszott anyagról mondod a véleményt, és nem a beépített lejátszója által szolgáltatott lehetőséget vetted alapul? (az 1,8-as MP4 Xvid miatt gyanítm, hogy a belső playerről van szó)
A fentiekből nem szeretném, ha az jönne le, hogy a PS50C430 képminőségét jobbnak gondolom a 42G30-nál! Tudom, hogy a G30 sokkal jobb képminőséget ad, azonos körítés mellett. Régebben épp írtam, hogy a G sorozat az, aminél már azt mondom: "Ez igen!"
Azt tartom, hogy 3m-ről nézve, nem adnám még a samut sem oda a 42-es G30-ért sem. 21:9-es filmeknél számomra nézhetetlenül kicsi képet ad egy 42"-es készülék, még az 50" is nagyon alsó határ. Nem, nem ülök közelebb, nem egyedül élek, és 55nm körül van a nappali-étkező, nagyon hülyén nézne ki az ülőgarnitúra áthelyezve.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
zsigus
őstag
"Nos az MKV szerintem simán tud olyat képileg, mint egy VC-1"
Elnézést, hogy beleugatok, de sztem az mkv az egy konténer a VC-1 pedig codec. MKV-ban is lehet VC-1 kódolású képanyag.
A hang bitrátája (is) pedig elég fontos, ha a zenénél figyelsz a minőségre akkor filmnél sem árt. És pont nem a TrueHD és a DTS-HD mesterséges hangzásvilágú, hanem a (nem gyengén) veszteséges tömörítések.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Te egy hero vagy, hogy tudsz zenét nézni!!!
Bocs a kötekedésért
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabor970 #7914 üzenetére
Tisztázunk valamit. én csak azokat a flimeket őrzöm 1080-ban, amiket érdemesnek tartok rá.
A BRRip tökéletesen elegendő az 1-szer nézhető kategóriában. Egyébként a winchester is sok pénzbe kerül a 25 gigás Bd tárolására. Azt a pénzt inkább egy jobb tv-re költeném, nem is beszélve, ha veszed a BD-t. Az csak a nagyon gazdagok kiváltsága ma Magyarországon.
A minőségre viszatérve pedig, hiába gondolod, hogy a BD nálad szebb, mint nálam egy 10-12 gigás MKV. Elszomorodnál, ha látnád, mennyire hibátlan a képe a G30-nak, akár fél méterről is. Láttam már BD-ről képet én is, nem vagyok anyira sötét, hogy csak úgy dumáljak bele a világba, de, hiszed, vagy sem sokkal szarabb képet produkált, mint az enyém MKV-val. Ez egyébként pont olyan, amikor a DVD tulajok nem hitték, hogy van jobb formátum az övékénél. Nos az MKV szerintem simán tud olyat képileg, mint egy VC-1, viszont ami engem egyáltalán nem érdekel, az a true hd és társai. Ez pont a mozibavaló agyszaggató, valóságtól teljesen elrugaszkodott hangzásvilág. Nekem tökéletes egy DD5.1 448 kb/s-os bitrátával. Ha zenét nézek, akkor pedig PCM stereo és nem DTS. Ez az én véleményem, de attól olyan szép ez a világ, hogy mindenkinek más tetszik, nem?"csak a zene van"
-
Kerni62
tag
Sziasztok!
Mult héten előfizettem A UPC-nél digitális adásra. Megkaptama a box-ot, és össze vissza állítgattam mindent. Többek között a tv DVT-C menüben elindítottam egy csatorna keresést ill. hangolást, mert azt hittem, hogy akkor ott is foghatom a csatornákat.
Ez kb. 10 percig tartott, ránézésre szépen megtalált egy raklap csatornát, de utána jött a gebasz.
Meghalt a menűje a tv-nek. Semmire nem reagált amit a tv távirányítóján nyomkodtam, se menű se hangerő se analógra kapcsolás, ill. tized másodpercre villat fel amit nyomtam neki.
Egész szombaton nem tudtam tévézni. Legalább húszszor kapcsoltam ki-be, persze nem egymás után hanem több órán keresztűl mire rendbe jött. Az volt a furcsa, hogy se a ki se a bekapcsolásnál nem kattant ahogy szokott, csak némát tette a dolgát. Amikor nagy nehezen megjavult akkor már szép kattanással kapcsolt be. A nejem egész nap anyázott velem, hogy elcsesztem a tv-t. Hát én is besz@rtam. Egyébként 42X25-ösről van szó.
Kérdezni szeretném, hogy hol hibáztam mit ne tegyek többé és ez minek volt betudható. Most szerencsére hibátlanul végzi a dolgát.
Köszönettel várom a válaszokat. -
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #7912 üzenetére
Elhiszem, hogy az xvided jobb a G30-on, mint az U30-on, de én azt mondom, hogy nézd az xvidet, vagy az 1,8-as 1080-as ripet G30, on. Én meg ugyanannyiból odateszem a 14gigás MKV-t az 50-es U30-ra, és az U30-on lesz jobb a képminőség. Nem próbáltam, de így gondolom. Butaságnak gondolom G30-on xvidek nézését. Kivétel, ha valami nem beszerezhető máshogy, de azt gondolom nem erre kell alapozni a TV vásárlást és a filmnézést.
Audiokultúra terén szerintem elég sokmindent elolvastam már. Többek közt azért van sztereó rendszerem a TV-re kötve, mert nincs min 300e Ft-om 5,1-re, az alatt meg nem találnék elég hallgathatót.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz dgyuri0123 #7912 üzenetére
Azt azért ne felejetsd el, hogy filmnél a látvány elsődleges, nem véletlen, hogy a mozi legjobb, leghatásosabb, míg hangzásnál nem mondható el ezt a hangerőre kivetítve, ott valóban a hangminőség az elsődleges.
Ha nem lenne fontos a méret akkor lehetne nézni filmet az iphone-on retina display-n
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabor970 #7909 üzenetére
Nem érted.
Azt mondom, hogy még egy kis méretű xvid is sokkal jobb a G30-on, mint a PV80-nál volt.
Nekem is vannak 1080p-s anyagaim, de pont arra céloztam ,ha egy gyengébb tv-re küldhetsz bármit, akkor sem lesz elég jó a minősége. Legalábbis nekem. Szoktuk mondani, hogy képcsöves tv melléne vegyünk BD-t. Nem véletlenül. De a full hd felbontás még nem egyenlő a minőséggel. Ahhoz még sok mindenre szükség van és ez az, amit egy olcsó tv-be nem raknak bele. Attól. hogy a Dacia Logan nagy belül,attól még szar az egész. Bocs a Dacia tulajoktól. Most biztos kapok a pofámra.Van nekem egy barátom, aki a legrondább csajt is "elvitte". Azt mondta ,hogy mindegy,
darab-darab. Ez nem pont így hangzott el, én kicsit finomítottam a fogalmazáson.
Így is lehet gondolkozni, csak éppen minek. Régóta hallgatok jó minőségben zenét
audiofil minőségre törekedve, ezért mondhatom, hogy szar hangfalba beküldhetsz te többmilliós erősítőről, vagy cd-ről jelet, az szarul fog szólni, ha megfeszülsz , akkor is.
Hidd el ez pont olyan. Egy rossz képmegjelenítő pont olyan mint egy gyenge hangfal.
Olvass egy kicsit az audiotechnikáról előbb, ott minden láncszem fontos és a hangfal
(tv) az egyik legfontosabb. Ja, és ott sem a méret a legfontosabb. Sokan azt hiszik, hogy egy 100-e Ft-os házimozi tökéletes minőségre képes.Sajnos ez nem igaz. A minőségnek ára van. Bár az is igaz,hogy van akinek ez is elég. Egyébként pont a 42 G30-as az, ami egy csúcs tv és KB 170-ért meg lehet venni. Ennyi pénzért pedig a nyomába sem ér semmi.
Csakhogy ez 55"-ban már 400-e Ft. Van ennyid? Nekem nincs, sajnos.Ha nem tudok legalább ilyen minőséget venni, inkább a kisebbet választom, de az viszont TÖKÉLETES."csak a zene van"
-
StLui
veterán
válasz dgyuri0123 #7908 üzenetére
Én pedig azt mondom inkább egy U30 -as szintű 50-es tv mint egy 42-es akármilyen jó. Itt már tényleg nagyon fontos a forrás is, hogy kijöjjenek a különbségek, de ugyan olyan lényeges a szem is. Nekem még csak egy 40-es A656 samu lcd van, képminőséggel nem problémázok, nekem megfelel, de a méret hiányzik (volt 50-es tv), kipróbáltam odaülni elé 1,5 méteren belülre, persze így a méret ok már, de ketten is macerás elé ülni, nemhogy többen. Arról nem beszélve, hogy eredetileg 3 méterre van az ülőgarnitúra.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Gabor970
addikt
válasz dgyuri0123 #7908 üzenetére
1,8Gigás BD rip??? Erről beszéltem kettővel korábban. Amíg ilyennel eteted a TV-t, feleslegesen veszel G30-at. megkockáztatom, hogy egy tisztességes 14 giga körüli 1080-as MKV az U30-on jobb minőséget produkál. Nem beszélve arról, hogy pana mellé mediaplayer, akkor meg miért ne BD25 vagy BD50-es anyagok??? Pont annyiba "kerül" mint az 1,8-as BD rip.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Saját tapasztalataim szerint a fontossági sorrend úgy kezdődik, hogy: minőség.
Nem értek egyet azzal,aki szerint a méret a lényeg.42" G30-asom van és mindenben jobb az előző PV80-hoz képest. Van elég sok kb. 1.8 Gb-os BDRip-em is és ezek sokkal jobb minőségben jelennek meg a G30-ason mint az előző tv-men. A "sokkal jobb" igaz. Az előzőnél egy 720-p is gyengébb volt. Tehát egy gyengébb minőségű 50-55 "-os tv sok keserűséget okoz majd a felhasználójának, már amennyiben valakinek fontos a minőségi képmegjelenítés. Mellékesen egy nagyon jó minőségű 50"-os, vagy annál nagyobb tv már sok Ft-ot kér. Nem lehet megúszni 400-e alatt, míg a 42"-os 170 körűl megvehető. Azért én feltenném a kérdést, hogy kb. 20 cm megér-e +230-e Ft-ot.
A 3D-s tv-k nagyrésze pedig hiába Full HD-s, a valós felbontás 3D-ben inkább csak egy gyenge SD. Ha megpróbálsz a kép felbontására koncentrálni és nem hagyod, hogy a 3D eltérítse a szemedet, akkor látni fodod a csíkos képernyőt és az elmosódot kontúrokat.
"csak a zene van"
-
zsigus
őstag
Evezzünk egy kicsit más vizekre.
Az óraátállítás után észrevettem, hogy nem stimmel az idő a TV-n. Gondolom, hogy a DVB-T sugárzásnál van időszinkron (korábban amikor az antennával bűvészkedtem és elment a jel az órát sem mutatta, persze nem biztos, hogy emiatt).
Most áttettem GMT+2-re, de aki már hosszabb ideje használ DVB-T-t attól kérdezném, hogy nem is várható a helyes időkijelzés a következő átállításig?
Tudom, hogy elhanyagolható dolog ez, de ha rápillantok az infósávra - még csak ennyi az idő? - aztán kiderül, hogy a falióra kicsit mást mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
másfél napig nem jártam erre, mennyi mindent össze tudtatok írni
Nem is volt türelmem mindent betűről-betűre elolvasni.
-Szerintem a jelenlegi 3D technológia nincs leáldozóban, most kezdenek igazán belerántani ez ügyben a TV gyártók.
-Nekem sem tetszik a jelenlegi technológiával alkotott 3D kép.
-Nem gondolnám, hogy 5év múlva ezen mosolygunk, mert nem fogják másra cserélni ennyi idő alatt. Mi másra? Szemüveg nélkülire? Max ha manók táncolnak élőben a dobozban. Olyan mint az OLED. Mindenki szerint ez a jövő, kb 5 éve, csak még nem láttam a tescoban 250e Ft áron 50"-es készüléket. Nem is holnap fogok látni ez tuti.-többször leírtam, most is megteszem. Amíg az emberek java része arra nem szán havi 1-2e Ft-ot, hogy a STB HDMI-vel legyen a készülékkel összekötve, addig mi értelme van az U30-G30 minőségkülönbségéről diskurálni? Persze tudom, hogy van, de azért azt is tegyük hozzá, hogy a forrás legyen minőségi mielőtt ebben dönt valaki. Nem gondoltam, hogy ekkora lesz a különbség a tányéros UPC direct és a kábeles UPC digit közt. Garantáltan nagyobb, mint a legalapabb PS50C430 samu és a sokkal jobb 50G30 pana képe közt. Majdnem biztos vagyok, hogy a tányéros UPC mellett a G30 is gyengébb képet adott volna, mint a kábeles digi UPC a PS50C430-al. Természetesen ez TV műsor esetén igaz, egyéb forrásoknál más a helyzet, de gondolom ugyanez meglehet egy olcsó és egy drágább mediaplayernél is talán, ha nem is ilyen drasztikusan. Szal lehet G30, meg VT50, de ne feledjük a megfelelő forrást, mert különben kidobott pénz!
-
DM-Fan
Topikgazda
Most komolyan mit vársz, hogy mondják ki, hogy az emberek pontosan 33,13%-a érzékeny rá? Vagy hogy 100 fő, 10 év alatti tesztalanyból 35-nek tönkrement az agya? Gondolom sejted, hogy nem áldoznak fel embereket ezért, hogy kiderüljön.
Mindenesetre nem elismerni, hogy a 3D-nek nincs rossz hatása az emberek jelentős hányadára, elég nagy szűk látókörűségre/tapasztalatlanságra vall. Mondom, számos IMAX-vetítésen túl vagyok és kivétel nélkül minden alkalommal azt tapasztaltam eddig, amit a linkelt cikk is említ: az emberek durván 20-30%-a felállt vetítés közben és kiment. Pedig több alkalommal csak 40-50 perces moziról volt szó, de ugyanez volt az Avatar első 45 perce alatt is. Akkor most miben nem hiszel? Szerinted ezeknek az emberek nem voltak tényleges problémáik a 3D-vel?
Get Moded!
-
MaUser
addikt
Hmm, ha holnapig nem jön rá másik válasz (amit kétlek) akkor megnézem még a TV lejátszójával is, bár nem G30-am van.
-
MaUser
addikt
Ugyan nem plazma és WDTV Live, de mennyire szaggat nálad? Nagyon pici akadozás volt benne vagy 5-6x-szor. (A zoom-olást és a stabi berúgását nem nézve.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest