- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
Nem rég óta olvasom a topikot, de sokan "aggódnak" attól, hogy sokat megy vagy sokat fog menni a tv. Érthetetlen.
Akkor mi értelme plazmát venni? Hogy néha leüljek elé és megnézzek egy filmet?
-
BBéci
legenda
Nem értem ezt a ventilátor-hisztit, és itt nem Rád célzok, mikor a Pana tévék teljesen némák a vetítőkhöz képest. Szerintem a többség boldogan elviselné, ha a feje fölött 1-1,5 méterre zúgna egy 2-3 millába kerülő projektor.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Egy Panasonic BR lejátszót, és egy IPTV-s beltéri egységet szeretnék HDMI kábellel egy Panasonic plazma tv-hez csatlakoztatni. Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy milyen HDMI kábelt válasszak?
Nagyon nagy szórások vannak árban, és nem szeretnék sem rosszat venni, sem feleslegesen drágát...
www.smart-bus.hu
-
salapp
addikt
válasz Voice24 #5594 üzenetére
Én úgy oldottam meg ezt a sorozat+logo problémát, hogy vagy bevárunk egy teljes évadot, míg lefut, vagy egy nappal a sugárzás után amcsi dvd+az adás 2.0-ás hangja. Se 7 percenként 4 perc reklám, se logo.
Éppen ma keserítettek el, hogy mégse kapcsolják le nyáron az analóg földi sugárzást, és hogy ha egyszer mégis meglesz végre, akkor se garantált, hogy lehet majd előfizetni hd-csomagra (Spektrum/NatGeo/Eurosport/Animal). Számomra már-már nézhetetlen bármelyik kereskedelmi csatornán egy sorozat, az agresszív reklámok miatt.
Egyszerűen elpazarolt idő, amíg a reklám megy, ráadásul teljesen kiesel a sorozat részből minden alkalommal.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
Voice24
őstag
Kicsit aggódok a következő időszak miatt. Véget ért a valóvilág (hálisten), de a sávjában most jön néhány nézhető műsor (Dr. Csont, Mentalista, Milliomos stb.). A bariköztöt eddig is nézte a familia, de úgy néz ki, most kicsit hosszabban lesz az rtl-en a tévé . Az újdonság erejénél fogva az este 7 utáni "vetélkedő" is menni fog egy ideig, úgyhogy para .
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Zsolt121 #5589 üzenetére
Van, bekapcsolási preferencia néven fut. Amúgy meg bekapcsolt állapotban az oldalpanelen levő gombbal csökkented a hangerőt és miközben a hangerőcsökkentő gombot nyomva tartod az oldalpanelen, a távirányítón az AV gombot 3x lenyomod. Feldob egy menüt, itt beállítod az Initial Input-ot a tetszőlegesre (esetedben a megfelelő HDMI-re). Korábbi modelleknél is működik, az 50G20-amon is kipróbáltam.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Zsolt121
csendes tag
G30 van olyan beállítás hogy mikor bekapcsolom a tv-t egyből HDMI kapcsoljon.
-
ma-Zo
tag
Srácok,
a G30 médialejátszója gyönyörűen bemountolja a DVD ISO-kat, ezzel nincs is gond, amíg DVD nem menüs. Arra van esély, hogy valahogy a film menüjében ránavigáljak a lejátszásra?
-
Neworder
csendes tag
válasz < CyberBob > #5578 üzenetére
Értem, szóval ez is relatív és profil függő - végülis ez is hihető Köszi az infót, minden nap valami újat tud meg az ember a tvjéről. Érdekes belegondolni, ezek miért vannak, nyilván egyfajta tervezői koncepcióról árulkodnak. Nem feltétlenül rossz ez így, csak én lehet másként csinálnám ha én gyártanék TV-t (persze gondolom ennek költség vonzata is van/lenne - tehát lehet mégis így csinálnám én is)
Tényleg, egy kis beszámoló a G30-ról, csak röviden: ma reggel bekapcsoltam, teljes csöndben... és bizony hallani a ventiket, 3 méterről is. DE. Ahogy a TV bemelegszik, minimálisra csökken minden zaj, amit már síri csendben is csak alig hallani - és nekem jó fülem van. Aki kicsit "süket", apám (sose hallott olyan jól), ha ő meghallgatná nem venne észre semmit... Jó, szóval eddig továbbra is tetszik. A médialejátszó módban érdekes limit az, hogy 24p filmnél sem a 24 smooth film látszik és a képarányok korlátozott választéka. Mondjuk nem médialejátszót vettem, hanem TV-t Ezt nem is volt szempont, arra van céleszköz...
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz rb26dett #5580 üzenetére
Miért is lenne hülyeség? Ha a forrás nincs szét tömörítve (bd iso) és még is sávosak a színátmenetek akkor szerinted mi lehet a gond. Nem véletlen, hogy az idei modelleknél külön kiemelték a színárnyalatok drasztikus emelését. Alapvetően lcd-en látszik nagyon, de a plazmán is lehet találni sávosodást főleg az emberi bőr problémás pl: arcon homlok, orr.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
szonti
aktív tag
válasz Mezga Aladár #5581 üzenetére
Igen
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv szaktársak.
42g30 támogatja a 24 ill a 23.976 frekit? -
Hsanyika1
senior tag
[link] vt50
-
< CyberBob >
őstag
válasz Neworder #5577 üzenetére
Az értékek számszerűségének nem sok értelme van már csak azért sem mert függ, hogy milyen profilt használsz. Igazi magas kontrasztot normál és játék (dinamikust direkt nem írom ide) profillal tudsz beállítani míg thx és profi profilok csak félgőzzel hajtják a panelt maximális (60) kontraszton is.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Neworder
csendes tag
Hmm, érdekes ez érdekes (akkor a G30 kontraszt "skálája" ezek szerint finoman szólva nem lineáris - mármint a beállítás léptetése). Egyébként ez bug vagy feature?? Megnéztem, pl.: a flatpanelshd.com oldalon is 36 van beírva ...
Nemsokára kipróbálom, csak most pont nem vagyok a tv közelében. A kalibrálást komolyan fontolóra vettem már, de a bejáratás miatt még van néhány napom, hetem dönteni erről...[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Neworder #5575 üzenetére
Azért, mert a 2011-es Pana szériánál kb. 36-os érték fölött nem változik semmit a kontraszt, akármit is állítasz be. Próbáld ki és meglátod! Amúgy a geeks tesztjeit és az azokban szereplő beállításokat hanyagolnám, nem szoktak épp jók lenni, de a 60-as kontraszt a tavalyi modelleknél speciel pont mindegy.
Nálam a G20-on nagyon nem mindegy, hogy 36-ra vagy 60-ra állítom, de ott még más volt a vezérlés, ezért nálam 30-hoz közelítő értéken áll a kontraszt. Szóval a G30-nál hagyhatod 60-on, de szerintem vedd vissza olyan 32 körülire, kb. ott lenne amúgy is az optimális, bár igazából normálisan kéne kalibrálni, hogy megtaláld a megfelelő értéket, bár az mondják, akik mérték, hogy a 60-as (tehát a maximum) a megfelelő ennél a szériánál.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Neworder
csendes tag
Igen, ok (ki is veszek egy hét szabit tv bejáratás címen - sajnos ez csak vicc, attól tartok erre nem adnak).
A beégésre, ghost-ra vigyázni fogok az tuti - mármint, hogy ne legyen. Olvasgattam erről is ezt-azt, többek közt itt is. Azt hiszem KTTech kollega említette/idézte valahonnan, valamelyik régebbi hozzászólásában (nem idézet következik): a legnagyobb hibát a felhasználók követik el, mert képtelenek normálisan beállítani a tv-t, feltekerik maximumra a kontrasztot aztán viszlát - pedig erre semmi szükség nem lenne egy nappaliban, ahol este filmet néz az ember, mert valszeg még zavaró is lesz a kép. Sőt valami olyanról is szó volt, hogy 70-ra levett kontraszt esetén 80%-kal csökken a beégés/ghost esélye.Ez idáig ok, hihetőnek hangzik
Anno, mikor elkezdtem nézegetni a tv-ket most, gondoltam majd valamelyik oldalon talált "custom" beállíást fogom használni - legalábbis letesztelni. Erre most megnéztem a Geeks.hu -s G30-as tesztet: 60-as kontraszt a G30-ra?? Oh my God, Why? Beégés garantált legyen?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Neworder #5573 üzenetére
Ha rám hallgatsz, a TV működésének minden percét aktívan élvezed és nem járatod többszáz órát üresjáratban úgy, hogy nem is ülsz előtte. Be fog az törni normál használat mellett is, csak figyelj az állandó képelemek kerülésére! Arra meg így is, úgy is figyelned kéne.
Get Moded!
-
Neworder
csendes tag
Sok hezitálás és boltban való nézegetés után végül Panasonic 50g30 lett... Igaz, a tv mellé tett hangszórók alig férnek el, ... de megérte.
Köszi a segítséget mindenkinek
Nem bántam meg, sőt. Még filmet nézni nem volt időm, de 1-2 "tesztet" végeztem. A HD (értelemszerűen) jó, hogy úgy mondjam ezt még tesztelem... Viszont, ami elégé érdekes: 3 méterről, az digitális SD tv adás nézhető. Sőt, jobb lett az eredménye mint vártam - látszik, persze hogy nem HD, de mintha jobban nézne ki mint a korábbi 32-es LCD-n. elképesztőőő (Eurosport, síugrás, gyorsan mozgó háttér, 16:9 bezoomolva (!) a 4:3-as jelre, scart-on át - át fogom rakni a HDMI-re, de össze akartam hasonlítani, eddig se HDMI-t használtam erre).
Szóval, aki ezen gondolkodna, meg tudom erősíteni, hogy nincs ebből probléma.Most a bejáratáson gondolkodom, láttam valami külföldi fórumon, hogy vannak akik homogén állóképek cserélgetésével járatják be. Érdemes ilyennel játszani, pl.: otthon hagyom, amig munkába vagyok diázik a tv?
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
-
lemmy9
őstag
Tv adásnál a világos részeknél, és az emberi bőr színénél a sávosodás mitől van?
Szerintem!
-
whappela
csendes tag
Kösz! Persze hogy az a logikus, hogy csak a bekapcsolások számát írja ki, csak túl nagynak tűnt a szám, ezért kérdeztem.
Ugyanakkor egy kis szőrszálhasogatás: az, hogy tényleg csak a bekapcsolások számát jelenti az "On/Off" adat, valójában egyáltalán nem értelemszerű vagy evidens. Azonkívül mivel eleve csak bekapcsolt állapotban lehet megnézni, az On és Off értelemszerűen nem egyezhet meg leolvasáskor, hacsak nem a kikapcsolásokat számlálja a tévé... onnantól pedig már éppenséggel az sem lenne elképzelhetetlen, hogy fölszorozza kettővel. Persze úgy meg az aktuális bekapcsolás nem lenne sosem beleszámlálva... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz whappela #5559 üzenetére
Nem, mivel az nem a ki/bekapcsolások száma, hanem értelemszerűen csak a bekapcsolásoké. Mi értelme volna külön mérni a kikapcsolásokat is? Evidens, hogy ha egyszer üzembe helyezted, akkor le is kell álljon valahogy. Az ott látható szám azt takarja, hogy hányszor kapcsoltad be.
Get Moded!
-
whappela
csendes tag
Egy gyors kérdés: Pana-tévék szervizmenüjében az üzemidőnél a ki/bekapcsolások száma a ki- és a bekapcsolások számát együttesen jelenti? Azaz a bekapcsolások száma az a kiírt szám fele?
-
Borisz76
veterán
A 42GT30 tipusban van ventillátor ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #5553 üzenetére
Tudom, hogy a vékonyítás ezzel jár, nem is vagyok híve a keskenyítésnek, nem az oldalát szoktam nézegeti a TV-nek, pláne, hogy falra van fúrva.
Én is igen érzékeny vagyok az üzemzajra, pedig nem is a TV saját hangszóróit használom, hanem HM erősítőt, plusz állósugárzós rendszert, de a halk jeleneteknél nagyon jól esik, hogy teljesen passzív a rendszerem és némaság van.
Get Moded!
-
Snoop27
őstag
-
slick-adam
aktív tag
lenemitott allapotban ertendo. ha megy valami, akkor nem hallod. viszont este en egeszen halkan is szoktam nezni es nem tudom nem eszrevenni. nem hiszem, hogy hibas lenne. mindharom modell csinalta, talan az ST volt egy piciket halkabb a tobbitol, valoszinuleg a vastagabb haz miatt. tobb helye volt forgatni a levegot.
nehez dolgod lesz a jovoben, mert venti nelkul ketlem, hogy meg tudnak oldani ezt a ~5 centis vastagsagot. nagyobb modelleknel akar 4!!! db is befigyel.parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #5551 üzenetére
Persze a ventis modelleknek van némi ventizaja, de 2-2,5 méterről akkor sem szabadna hallanod. Nekem egyik plazmám se volt ventis, nem is szívesen vennék olyat a jövőben sem, ami nem passzív.
Get Moded!
-
slick-adam
aktív tag
idezojelbe tettem.
lenyeg, hogy van hangja, legalabbis en hallom kb 2-2,5 meterrol. a GT-t pont venti miatt kuldtem vissza, mert nem egyenletes hangot adott ki, inkabb ilyen pulzalot. amellett tenyleg nem lehetett meglenni.
szoval amiben venti van, azt hallod (szerintem).parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
kételkedem
addikt
Samsung PS43D450 a következő hibajelenséget produkálta: kép nincs hang van. Csatorna választás kb 10mp. Kicsit később se kép se hang! Telefon a szerviznek. Előre egyeztetett időpontban (múlt hét vasárnap délelőtt!) kijött házhoz a szerelő, meggyőződött a hibáról, berakta a furgonba a tv-t, hozott egy csere készüléket.
A hét közepén telefonált, hogy kicserélték a tápegységet, amint tudja, kiszállítja a készüléket. Ma (szombat délelőtt) előre egyeztetett időpontban hozta a megjavított tv-t. A készülék egy kicsit hamar elromlott, ugyanis még csak 4 hónapos, de a garanciális ügyintézés, illetve a szerviz szolgáltatás nagyon jó!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #5548 üzenetére
Nem is neked válaszoltam. Pedig elhiheted: firmware-t keres. Hogy miért tenné? Mert így van beállítva! Kapcsold ki az automatikus frissítást és meg fog szűnni a a jelenség. Még a LAN nélküli modellek is keresik a frissítést a tunerenn keresztül, csak itthon ilyen módon nem terítik azokat.
Ha üvölt a ventillátor, akkor azonnal vidd vissza, mert hibás a TV-d!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
slick-adam
aktív tag
en kikapcsolt allapotrol beszelek, hogy elkezd ciripelni. azt ketlem, hogy firmware-t keresne (miert tenne?). st es gt is csinalta, azoknal nem volt rakotve kabelesen net (dongle se volt).
mukodes kozben van hangja, de meg milyen! venti "uvolt", kozelhajolva pedig a szokasos plazma panel-(cirip)-zaj.
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Snoop27 #5545 üzenetére
Villámlás ellen nincs olyan védelem, amit meg tudnál (vagy amit érdemes lenne) fizetni. Ilyenkor egyszerűen ki kell húzni mindent, az antennát is.
A feszültségingadozások ellen már egy viszonylag olcsó APC aljzat is megteszi, amim a hálózati-, illetve a koax-kábelt is át tudod vezetni. 10 eFt körül már normális alternatívák vannak. Az általad linkelt modell pont ilyen, nekem az ennél egyel magasabb modell van.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz GeneraL_XTX #5544 üzenetére
Pedig elhiheted, hogy nem zúg minden plazma. A PX80-am - ami mai napig üzemel a szüleimnél - konkrétan teljesen néma. Se tápzaj, se elektronika vagy panel által keltett zaja nincs, egyáltalán, ventillátor ugye nincs benne. Nem arról van szó, hogy én nem hallom (család, ismerősök és kollégák szerint is igen jó a fülem, zenélek 15 éve), hanem tényleg semmi üzemzaj nincs, egyszerűen nincs különbség a be- és kikapcsolt állapota között.
A G20 már más tészta, minimális tápzaj van, de azt is csak akkor hallod, ha világos képtartalomnál behajlosz a TV mögé, ventillátor ebben sincs, a panelnek sincs működési zaja. Normál üzemnél semmi nem zaj észlelhető, de némított üzemnél is csak a világos tartalmaknál hallasz valamit nagyon közel hajolva, teljesen síri csendben vizsgálva. Nem törvényszerű a működési zaj, csak sajnos elég gyakori az anyag- és összeszerelési-minőség miatt.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Snoop27
őstag
Ha minden jol megy kedden érkezik meg a 42GT30-am, s ehhez szeretnék egy jobb minöségü túlfeszvédős hosszabbítót vásárolni, tudnátok ajánlani valamit? Ne legyen a legolcsobb, de ha lehet villámlás és áramingadozáskor is védje meg a készüléket. Ezt [link] a modelt néztem, csak kicsit drága lenne, ez megfelelö lenne, vagy esetleg tudtok jobbat, vagy legalábbis jot kedvezöbb áron?
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz slick-adam #5543 üzenetére
ez a foszfor lag szerintem megiscsak elegge konnyen eszreveheto. pl 60 fps-os tartalomnal (jatek) kamerat jobbra-balra mozgatva siman lathatoak a zold/lila arnyekok az objektumok korul. ezen a VT30-on is (sot, semmivel se jobb ilyen szempontbol, mint ST es GT volt).
Én ezért is hagytam két próbálkozás után a plazmákat. Iszonyatosan zavart a foszfor lag. Sokkal inkább mint az egyesek szerint minden LCD-n jelen lévő bevilágítás (ami nálam nincs )
masik kerdes (ezt szinten eszrevettem az osszes modellnel): miert van az, hogy a keszulek kikapcsolt (stand-by) allapotban olykor-olykor kattan egyet? ill. neha elkezd ciripelni is halkan
Azért kattan, mert firmware frissítést keres kikapcsolt állapotban is. A zúgás plazma betegség, én eddig akárhány plazmával találkoztam mindegyik csinálta. Persze megint csak vannak egyesek akik szerint az ő készülékük nem zúg, de én ebben erősen kételkedek.
-
slick-adam
aktív tag
ez a foszfor lag szerintem megiscsak elegge konnyen eszreveheto. pl 60 fps-os tartalomnal (jatek) kamerat jobbra-balra mozgatva siman lathatoak a zold/lila arnyekok az objektumok korul. ezen a VT30-on is (sot, semmivel se jobb ilyen szempontbol, mint ST es GT volt).
masik kerdes (ezt szinten eszrevettem az osszes modellnel): miert van az, hogy a keszulek kikapcsolt (stand-by) allapotban olykor-olykor kattan egyet? ill. neha elkezd ciripelni is halkan (azert hallom csak, mert a tv mellett van kozvetlen az iroasztal)?
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
DM-Fan
Topikgazda
Abszolút egyetértek. A panel inhomogenitása az egyik legidegesítőbb dolog lenne számomra is, szerencsére a G20-amon nagyon minimális mértékűt találtam csak (ahogy a foszforlag is csak meglehetősen kiélezett helyzetekben jelentkezik), de több LCD-nél is tapasztaltam már és bizonyos, világos, mozgással teli jelenetekben nagyon-nagyon zavaró tud lenni. Nehéz lenne vele együtt élni.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz GeneraL_XTX #5540 üzenetére
Már a 24-es IPS-es panelek sem homogének... minél nagyobb, annál rosszabb. Engem pl. rendkívül zavar, jobban, mint a foszfor-lag, amit a G30-on eddig még nem igazán sikerült észrevennem. És nem TV-kbe szerelt, viszonylag olcsó paneleket nézek... hanem pro monitorokat.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz spiky03 #5536 üzenetére
Ez nem a Pana "hibája", hanem normális működés... a HDCP miatt. A képmegjelenítők nem adhatnak tovább digitális formában többcsatornás hangot. De már a bemenet is 2CH-nak tünteti fel magát a küldő oldal fele (laptopomon HDMI-vel összekötve, kiolvasva az EDID-et), tehát eleve nem is enged mást be.
-
KTTech
veterán
válasz GeneraL_XTX #5535 üzenetére
IPS-nél pont ugyanúgy van bevilágítás, mint a PVA-nál. Ez nem (csak) a panel technológiától függ, hanem a háttérvilágítás elhelyezéséről és a diffuzerektől. Ha minden pixel mögött lenne saját fényforrás, nem lenne bevilágítási gond sem (de ez nem változtatna a szögfüggő színtorzulásokon ettől függetlenül, illetve a szögfüggő bevilágításon sem)... Érdemes azért mostanában megemlíteni a PLS-t is, ez Samsung új panelje, de engem monitoroknál nem győzött meg annyira...
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz nightshadow #5511 üzenetére
A Samsungnak ez nem S-PVA, hanem C-PVA panelje... sajnos nem épp a képminőségéről híres (de a kontrasztja valóban nagy), hanem az ellenkezőjéről.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz nightshadow #5534 üzenetére
Nem mindegyik IPS panelosnak annyira szar a kontrasztja. Pl az LG-k hozzák az ezer felettit, látványosan jobb is az én LW5500-am mint az E30 ebben a tekintetben (is)
Plusz az a Samsung kontraszt se a legjobb ha bevilágításos részeken ezer alatt van ott is IPS-nél meg bevilágítás szinte nuku.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz #75912448 #5532 üzenetére
Ez 2 dolog abból a 10-ből, ami fontos egy LCD tévénél, sikerült ezt a kettőt kiemelni.
Ez így van, kinek mi a fontos. Én sötétben szeretek tévézni, ezért nekem a fekete szint, és a kontraszt a két legfontosabb jellemző, ezek után jön minden más. Az E30 a csúcs LCD-je a Panasonicnak, ha jól tudom. Mikor olvasom a tesztben, hogy a kontrasztja 866:1 (fekete szint: 0,25 cd/m2 [link]), utána már nemigen érdekel a többi dolog, hogy milyen. De hát másnak meg más a fontos, ezzel nincs semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz nightshadow #5531 üzenetére
háát ez nem sok, még kinézete se változott, nem hogy a specifikáció javultak volna. Beépített wifi, hát kösz
-
törölt tag
Ez 2 dolog abból a 10-ből, ami fontos egy LCD tévénél, sikerült ezt a kettőt kiemelni. Mikor a teljes képet vizsgáljuk bizonyos tévéknél, annak hátrányaival és előnyeivel, akkor a végeredménynél általában egalizálják egymást. Kezdjek el mesélni a Samsungok betekintési szögéről, oldalról kékes feketéiről, LCD banding hajlamosságáról, szélsőséges clouding hajlamairól, természetellenesebb színeiről, stb stb. Általában az egyik típus előnye, a másik hátránya.
(#5516) DM-Fan
...Az meg eléggé evidens, hogy a Sony vagy a Samsung LCD-i jobbak akár az LG, akár a Pana LCD-itől, szóval ez meg nem újdonság....
2011-ben ez nem így volt, nagyon nem. Átfutott a kezeim között az alsó és közép kategória tetejéig az összes típus. A D7000-ig nem tudok olyan típusról, ami saját kategóriájában összességében jobb lenne az LG-nél, Sony-nál sem találtam ilyet.
Úgyhogy én kíváncsian várom azokat a Pana LCD-ket. Márkahűség és szemellenző nélkül sokkal jobban élvezi az ember, ha tévéket vizsgálhat.
-
-
kezdocske
csendes tag
Sziasztok!
P50G30-as tv-nél (ezúton is hála Nektek ) egy 500 GB-os HDD-t befognék rögzítésre. Van valakinek tapasztalata, hogy erre kb. hány óra tv adást lehet rögzíteni?
Köszi előre is!
-
spiky03
veterán
Egy kérdés.
Ha pl a laptopot rákötöm a Pana tv-re HDMI-n, és a tv-ből optikain átviszem a hangot az erősítőbe, akkor átadja a DD hangot az erősítőnek, ha olyan filmet indítok el a gépen?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
Illetve a harmadik lehetőség - és szerintem ez a valószínű - a Pana saját technológiával áll elő és csak a panelt igényli a gyártási költségek minimalizálása miatt. Ahogy írtad is, az LG hülye lenne átadni a védett szabadalmát, miközben ő is épp abból próbál hasznot húzni. A Pana meg hülye lenne egy amúgy is elég gyengus passzív 3D-t - amit az LG még le is butítana neki - átvenni. Gyerekcipő még ez a 3D, pont azért, mert mindenki fejleszt saját irányba.
De mint mondtam: fölösleges találgatni, meg kell várni az első teszteket, aztán minden kiderül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
Most néztem a 2012-es Pana kínálatot, az ST50 széria igencsak jónak tűnik, kíváncsi leszek a foszfor laggal tudtak-e mit kezdeni idén.
-
zsigus
őstag
válasz GeneraL_XTX #5519 üzenetére
Sztem itt két lehetőség van, és egyiknél sem nagyon kell kiismerni a technológiát.
1, Beszállítóként gyártja az LG a Panának a panelt és a passzív 3D technológiát tartalmazó alkatrészeket, majd adnak a Panának egy összeszerelési tervet a 3D-t tartalmazó alkatrészekről, és a kijelzővezérlésről, így az LG-n kívül senki nem tud semmit.
2, A terveket adják át a Panának, és még reszelhetnek rajta egy kicsit ha akarnak, de az "alapok" már megvannak.
A pontos részleteket a megegyezéssel kapcsolatban valószínűleg egyikük sem fogja elárulni, ezért kár is találgatni. És bizonyára az LG sem fogja a lehető legtökéletesebb technológiáját a konkurencia kezébe adni, szóval bizonyára butítottak rajta egy keveset, de még annyit, hogy megérje megvennie a Panának, akár a terveket, akár a "félkész" TV-t. Legalábbis én így gondolom, javítsatok ki a tévedek.
-
GeneraL_XTX
veterán
Nem tudom, az OLED-et néztem minap egy PS Vita-ban (oké tudom, h nem TV), de felhívták a figyelmem arra h sötét háttérnél bizony elég durva foltosodás figyelhető meg, minden példányon. A Sony azt mondja, ez OLED gyártástechnológiai hiba. Ha hozzávesszük h az élettartam bizonyos színeknél nem az igazi, plusz ugyanúgy figyelni kell a statikus kép tartalmakra mint plazmán.....
[ Szerkesztve ]
-
medica
senior tag
válasz GeneraL_XTX #5519 üzenetére
Úgyis előjön a Matsitsumi az oleddel és mindenki mehet dolgozni
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
GeneraL_XTX
veterán
"Nem lennék meglepve, ha a Pana jobb passzív 3D készülékkel rukkolna elő, mint az LG ezidáig."
Én meg igen, meg lennék lepve. Nézzük a tavalyi 2D csúcsmodellt, az E30-at. Megközelítőleg sem volt annyira jó a képe, mint most az LW5500-nak pedig ugyanolyan panel van bennük (IPS)
A passzív 3D technológia meg csak a sajátjuk, nem hinném hogy akármelyik felvásárló jobban ismerné, és jobban kihasználná a technológiát mint az azt kifejlesztő anyacég.
[ Szerkesztve ]
-
k.zozo.
tag
Samsung PS51D550 utódjáról tudtok valamit? Samunál mikor szokott lenni a modellcsere? Köszi
-
nightshadow
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #5515 üzenetére
Egy igen hosszú, plazmákról szóló HSZ-ben egyetlen sort írtam a passzív 3D Pana LCD-kről, konkrétan annyit, hogy lesznek. Az meg eléggé evidens, hogy a Sony vagy a Samsung LCD-i jobbak akár az LG, akár a Pana LCD-itől, szóval ez meg nem újdonság. Ugyanakkor továbbra sem tudjuk, hogy a Pana milyen paneleket kap az LG-től ehhez a szériához, szóval bármi is lehet még, innentől meg minden csak találgatás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
Ne haragudj, de én csak a te hozzászólásodra reagáltam, nem én hoztam fel. Másrészt valamelyik cikkben olvastam, hogy a Pana passzív 3D tévéibe az LG-től fogja venni az IPS paneleket. Ezek viszont a technológiából adódva meg se közelítik a Samsung-Sony SPVA feketéjét és kontrasztját, így ezen nem nagyon van mit megvárni. Az LG LCD-i ezért elmaradnak a Sony-Samsungtól e tekintetben.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #5513 üzenetére
Abszolút nem tudjuk még, hogy az új Pana LCD-kben milyen panel lesz, szóval szerintem kár ezen agonizálni, pláne itt a plazma topicban.
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
A 42LW5500 és a 40EX720 nagyjából azonos kategóriájú tévé mind képességben, mind árban, úgyhogy direkt választottam ezt a két tévét. Az más kérdés, hogy más méretben tesztelték le az oldalon. A kontrasztbeli különbség pedig az IPS panel gyengeségéből adódik.
42LW5500 200k
40EX720 195k[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem értem, hogy ez hogy jön ahhoz, hogy az LG LCD paneljei jobbak, mint a plazmapaneljei. Nem azt mondtam, hogy az övék a legjobb LCD panel.
Amúgy ha egy 850 fontba kerülő LG IPS-t hasonlítasz egy 1200 fontba kerülő Sony SPVA-hoz, akkor ne csodálkozz! Persze, méretben is van különbség, de azért ez nem az LG csúcspanelje. Meg ugye eléggé más képességű a két panel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
Ne keverd az LG plazmapaneljeit az LCD-paneljeivel, utóbbiban "kicsit" jobban állnak!
Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy egy LG IPS panel átlagos kontrasztja 1000:1 (fekete szint: 0,19 cd/m2 [link]) körül van, míg a Sony-Samsung SPVA panel már 4300:1 (fekete szint: 0,05 cd/m2 [link]) körül van. Azért ez nem kis különbség.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz junkpod #5497 üzenetére
A panel csak egy dolog, a mögötte levő elektronika meg a másik. Ne keverd az LG plazmapaneljeit az LCD-paneljeivel, utóbbiban "kicsit" jobban állnak! Nem lennék meglepve, ha a Pana jobb passzív 3D készülékkel rukkolna elő, mint az LG ezidáig.
De látom KTTech kolléga megelőzött.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabor970 #5474 üzenetére
"miért sajnos?"
Azért sajnos, mert sokkal értelmesebben is el lehet tölteni azt az időt, amit az átlag magyar a TV előtt tölt. Sajnos nem az a jellemző, hogy értékes, fontos filmalkotásokat, ismeretterjesztő filmeket, vagy érdekes/hasznos témákat felvonultató műsorokat bámulna az átlag magyar néző, hanem az általad is leírt (és általad is negatívnak gondolt) kereskedelmi adók szemétrevaló műsorait. Teljesen ledöbbentem azon is, hogy a gyermekadók is tele vannak szarabbnál rosszabb rajzfilmekkel, jóformán teljesen kiszorították gyermekkorunk még értéket is felvonultató meséit. De ha azt a 8 órát értelmes alkotások bámulásával töltené is, az is túlzó lenne, mert nagyon egysíkú tevékenység, és közben nem mozdul ki, nem foglalkozik a családjával, stb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz nightshadow #5507 üzenetére
öööö, most már az 51"-es is csak 1024X768-as, a D még 1366X768-as volt.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nightshadow
veterán
Az amerikai Samsung oldalra felkerült az új E440, E450 és E490 plazma: [link]
-
nightshadow
veterán
Korábban volt szó itt a fórumon, hogy a thaiföldi áradások miatt megemelkedtek a HDD árak, s majd ez év végére normalizálódik a helyzet, s visszaállnak az árak az áradás előtti szintre. Nos úgy néz ki, hogy ebből nem lesz semmi:
„a mai napon olyan hírek érkeztek, miszerint 2012 végére az áradás előtti árszintekhez képest 30-40%-os áremelkedés várható.”
forrás: [link]
-
medica
senior tag
válasz junkpod #5497 üzenetére
Polarizációs 3d panelt mindenki az lg-től vesz, inkább az lesz érdekes hogy még mit vesz mástól és honnan most hogy szarban vannak és mennek az "átszervezések" meg "költségcsökkentések", "hatékonyságnövelések", ezek nem biztos hogy a mínőség irányába viszik a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
spiky03
veterán
Szerintetek mi veheti fel a versenyt a G30-assal? Mert attól tartok, hogy amikorra megtudnám venni már nem lesz kapható.
Samsung, LG, vagy valamelyik másik Pana???SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest