- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Van egy LG 47LW5500 tv-m, kaptam egy csere ajánlatot egy LG 60PS8000-re még 1 év garancia van rá és 1 éves a TV. Mi a véleményetek megérné elcserélni? Nekem nem kell a 3D ezért is szeretném eladni az LW5500-at viszont félek hogy túl régi a PS8000-es széria (3 éves).
-
kendeee
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom a megfelelő helyen járok-e (ha nem, kérlek titeket igazítsatok a megfelelő útra)
lenne egy kérdésem, egy Sony FWD-42PV1 plazma TV-vel kapcsolatban. A tuner rész (becsúsztatható gyors csatlakozós kártya) hiányzik és most csak DVI-on kersztül monitornak használható Pc-vel összekötve. Itthon UPC analóg adás van, de szeretném a TV-n nézni a műsorokat. Tv-tuner kártyás megoldás lenne a legolcsóbb, de inkább valamilyen TV-box vagy hasonló valamiben gondolkodnék (ha lehet ilyen megoldás) vagy upc beltéri, amin van dvi vagy vga. Lényegében az analóg adást szeretném nézni, de csak digitális bemeneteim vannak a tv-n. Mit javasoltok, milyen eszközt tudnék hozzá venni?Köszönöm a válaszokat előre is.
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
xpad70
csendes tag
igen? nem tudtam, hogy ilyen irói vénám van. Csak lelkes voltam az uj szerzeményem miatt. És szerettem volna egy pozitiv hsz-t az lg plazmák védelmében, mert volt már pana plazmám,és van samsungom is, de egyenlöre csak pozitiv dolgokat fedeztem fel, úgyis mint képminőség vagy tulajdonságok terén. Ráadásul mikor tájékozodni szerettem volna, nem találtam a lg42pw451-esel kapcsolatban semmit, föleg itt nem, ezt a tipust nálunk nemigen forgalmazták, inkább német barátainknál. Egyébként egyáltalán nem ghostol ezt én is alig hiszem, és a beépitett belső player veri menükben a külsö egreat lejátszómat, tud 24p-t 5:5 pull downban. nem isbeszélve a gyönyörü szálcsiszolt fém desingről, Nem tudom miért lenne ez rosz az alsókategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz junkpod #5869 üzenetére
" 90'-es évekig volt jó a szinkron? akkor max azért mert akkor nem volt módodban meghallgatni az eredetit"
Láttad te pl. a Volt egyszer egy vadnyugatot, az Őrizetbevételt (Inke László), A Profit (Garas Dezső-féle Pannónia szinkron)? Ha igen, akkor ez fel se merülne benned. A színészgárda, a műfordítók sok esetben jobbá tudták tenni az eredetihez képest is a filmet.
-
norral
aktív tag
Kölcsön kaptam egy sima dvb-t bot antennát, és szerencsémre gyönyörűen jön az m1 a levegőből. (100% jel erősség, 90-100% jel minőség). Úgyhogy az F1, fociEB kérdés megoldódott. Mást meg úgyse nézek, úgyhogy az albiban lévő UPC megy a levesbe, mert most jár le a hűség.
A nagy örömömben próbáltam egy éppen használaton kívüli seagate 500gb barracuda vinyóra rögzíteni a g30mmal (megformáztam a TV-vel, stb stb stb), de sajnos nem sikerült. Mindig azt írta ki, hogy check settings and connections. Próbáltam több USB porton is, azon is, amire HDD van írva. Ezután kivettem a dokkolóból és átszereltem a médialejátszó külső USB 3.0 keretébe, tuti ami fix, újra meg is formáztam, de azzal sem akart menni, egyik USB porton se.
Aki használ ilyet, és működik neki a rögzítés, ahhoz három kérdésem lenne:
1. Milyen hardware-rel?
2. Mekkora vinyót vegyek, hogy 3-4 meccs elférjen rajta m1 HDról felvéve?
2. Lehet e időzíteni? (Amíg dolgozom, felveszi e majd a délutáni meccset. )[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Kerestem mindenhogy, de nem találtam infót, se a topicban, se a google-ben. Az S30-on amennyiben .ass a kiterjesztés, ha meggebedek se lesz feliratom ugye? Egy mkv-m van, amibe van égetett felirat, de az angol, ráadásul a magyar igényesebb is sokkal. Van rá mód, hogy lejátsszam? Nagyon jó lenne.
Illetve ha ez semmiképp nem jön össze, akkor van ötletetek ass-ből srt-re való konvertálásra, ilyen feltételek mellett?
Előre is köszi!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
perec26
csendes tag
köszi
-
BBéci
legenda
válasz perec26 #5986 üzenetére
A 3D-t nem a tévé állítja elő, az csak megjeleníti, amit a lejátszóból kap. Igazi, valódi 3D, Blu-ray lemezeken érhető el.
Rossz helyen nézted, az a két tévé messze nem egyforma, nem ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
perec26
csendes tag
Mert néztem a leírást a két tv ugyan az.
-
perec26
csendes tag
Ja.
És szerinted a G20E és a GT20 3D-s között csak firmware külömbség van vagy más is.
Tudtommal szoftveresen állítjál elő a 3D-t. -
perec26
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy a Pana G20E-nél hogylehet megcsinálni azt hogy minden kódeket
lejátsszon ne csak egy párat? Olvastam hogy meglehet csak nem írták le hogy kell.
Lehetséges hogy a szervízmenüben lehet visszaállítani ha le van tiltva?
köszi -
Sztahi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is az a problémám, hogy a Panasonic TX-P42G30 TV-m van és nem akar csatlakozni a Windows Media Centerhez, persze TP-link routerem van.
Ezt még érteném is, hogy ez van, de a routeren 2 gép van, az egyiken winfos7 médiacentere, a másikon serviio 0.6.2, amivel tökéletesen működik a történet, tehát látja a TV a megosztott könyvtárakat, fájlokat és le is játsza.
Ezek szerint nem a TP-link router a hibás hiszen a servioo megy. Van valami beállítás a W7-ben, amitől életre kelthetném?
Természetesen a tűzfal kikapcsoláson túl vagyok.
3 szerver látszik a TV menüjében: TP-link, servioo, Windows Média Center. -
DM-Fan
Topikgazda
"Hogy lehet ezt kiszűrni?"
Első körben megvizsgálod a panelt homogén háttereknél, hogy látszik-e rajta ghost/beégés. Ha nem, az már jó jel, de nem jelenti, hogy nem kiállított darab. Ezt úgy tudod tovább szűrni, hogy a távirányító segítségével belemászol a szervizmenübe az itt leírt módon és ellenőrzöd az üzemidőt és a bekapcsolások számát.
"Mit jelent a bolti garancia?"
Jelen esetben azt, hogy a 2. év végéig a Pana javítja ingyen és bérmentve, a 2-4 éves periódusban pedig a boltba kell visszavinned hiba esetén és ők intézik a javíttatást. Neked kell mérlegelni, hogy számodra melyik éri meg jobban.
"Egyéb beszerzési pont esetleg, ahol akcióznak?"
Nem tudok róla, hogy ennél olcsóbban beszerezhető lenne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
raylot
csendes tag
Szép estét!
Tévét szeretnék venni, 42G30 a jelölt. Lenne pár kérdésem:
1) Olvastam itt az előbb, hogy kifutó termékről lévén szó, figyelni kell, nehogy egy bemutató darabot sózzanak a gyanútlan vásárlóra. Hogy lehet ezt kiszűrni? Azon kívül, hogy nem hozom el a kiállított példányt. Tárolnak esetleg raktáron is korábban kiállított darabot, vagy ugyanaz van kint állandón?
2) Az Auchanban ugyebár 160-ért lehet kapni 2 év pana garival, amihez 12-ért szerválható +2 év bolti, a panashopban mai állás szerint 170-ért 3 év gyári garancia. Mit jelent a bolti garancia? Melyik éri meg jobban: Auchan vagy Panashop?
3) Egyéb beszerzési pont esetleg, ahol akcióznak?Köszönet a válaszokért!
-
Cha-b
senior tag
"Mókás lenne mindenesetre ha veszel egy tv-t 5 év garival, majd tönkremegy 2 hónap után, kapsz helyette egy másikat amire már csak 2 év garancia van..."
4év 10 hónap maradna elvileg. a 2év újra kell hogy induljon, ez egyértelmű, de a +3ban jelen esetben nem vagyok biztos, annak sztem nem, és simán adhatták volna az újat 3év 10 hónappal is, mert még annyi volt hátra a g20nál, de ez csak feltételezés, utánna kéne nézni jogilag, hogy arra is vonatkozik-e, de annyira nem érdekel, hogy utánnanézzek, mert megkaptam.
CSAKAKISPEST!!!!
-
pkaresz
őstag
Szia KTTech.
Írtam privit.
Bocs előre is!Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
BaLee
addikt
Érdekes módon nekem kicsit megkavarták anno.
Rákérdeztem, hogy újraindul-e az 5 év gari ha cserélik a készüléket? A válasz az volt, hogy nem indul újra, de az eredeti időpontig érvényes.
Mókás lenne mindenesetre ha veszel egy tv-t 5 év garival, majd tönkremegy 2 hónap után, kapsz helyette egy másikat amire már csak 2 év garancia van...Nálam aztán a kérdés úgy oldódott meg, hogy mivel csereutalványt kaptam, az új készülékről meg ugyanúgy kaptam papírt meg számlát mintha akkor vettem volna, így simán beregisztráltam egy 5 év garis készüléknek. Persze ehhez az is kellett, hogy akkor éppen 5 év garancia akciós időszak volt...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #5966 üzenetére
Ez így van, csak mondjuk az kavarhat be, hogy ugyebár a garancia kiterjesztett része nem eleme az eredeti gyári garanciának, ha úgy tetszik az grátisz volt azért, amiért az adott időpillanatban az adott modellt vásároltad. Az már más kérdés, hogy úgy tűnne korrektnek, hogy a cserekészülék is ugyanezt megkapja, de nem vagyok biztos benne, hogy erre kötelezhető lenne a forgalmazó. Az alapgaranciát meg természetesen elejétől kellene számolnia mindenképp.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #5948 üzenetére
Az a baj, hogy gyanítom abban a 45-50 percben viszont folyamatosan ott volt a HUD a panelen, márpedig az már sok, különösen, ha élénk színű a képelem és picit erősebbre van állítva a kontrasztod a kelleténél. Sajnos ezzel számolni kell a plazmánál. De amúgy ne izgulj, az ilyen szintű ghost simán eltűnik!
Get Moded!
-
Gabesz87
veterán
Tök durva, hogy a westend mediában az 50U30 170 fölött van:S Nem gondoltam volna....
-
< CyberBob >
őstag
válasz slick-adam #5964 üzenetére
Nálam a nappaliban körbe ablakok vannak a tv-vel szemben is. Nem is ért semmi a tükröződés gátló bevonat. Persze nem is erre készült hanem az oldalról érkező fényre. A lényeg, hogy nappal tükörnek is jó este vagy besötétítve pedig látszik a tv-n a kép is.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
slick-adam
aktív tag
válasz < CyberBob > #5963 üzenetére
az lenne a legkisebb gondom, VT-ben is megszoktam mar. csak gondoltam a G30 vastagabb hazat kapott, hatha nincs benne.
tukrozodest kene valahol kiprobalnom, sajnos kozelben nincs kiallitott peldany. a szoba alapbol be van sotetitve szinte mindig, de meg a VT30 elott is meg lehet fesulkodni, ha ugy van. azon pedig 2 fokkal jobb a fenyszuro reteg...parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
< CyberBob >
őstag
válasz slick-adam #5958 üzenetére
Nem kell félni a ventilátortól nincs semmi hangja és sokkal jobb mint egy passzív hűtés (főleg nyáron) az alkatrészek tovább bírják így. Ha meg zörögni kezd pár ezerért lehet cserélni.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
G20am volt, ami elromlott, és nem volt költséghatékony a javitása, ezért g30at kaptam helyette, még januárban. A g20on vmivel kevesebb mint 4 év gari volt, de a g30hoz a mai napon megkaptam az 5 év garanciát újra 2012.01.05től. Csak azért írtam be, hogy ebben korrekt volt a Pana, mert megtehették volna azt is hogy csak azt a vmivel kevesebb mint 4 évet kapom meg.
Üdv.
CSAKAKISPEST!!!!
-
erdoke
titán
válasz slick-adam #5960 üzenetére
Tükröződés van, ha sok a fény, de nagyon sok múlik a körülményeken. Komoly mozizáshoz érdemes valamennyire besötétíteni, másra (tévé, játék) szerintem elég a fényerő, és nem annyira zavaró a tükröződés. Számomra nem sokkal rosszabb, mint az itthoni LCD monitorok.
IR engem sose zavart, villogás nagyon picit, de csak durván világos jelenetek esetében. Pl. tegnap feltűnt párszor a Jégkorszak 2 alatt. Sokkal kevésbé idegesítő, mint DLP projektoroknál a szivárványozás, ráadásul a legtöbb filmnél észre se veszem.A legjobb aláírás a héten
-
slick-adam
aktív tag
milyen a tukrozodes a g30-on? tesztek alapjan eleg nagy a kulonbseg a 3D-s modellekhez kepest, en meg csak azokat lattam eddig, s azok is epp hogy vallalhatok.
annyira felbosszantott ez az IR (nem is tudom az e egyaltalan, mert meg mindig nem tunt el), hogy azon gondolkodok, hogy visszaadom a VT30-at es lemegyek G30-ra. annyiert mar kevesbe zavarna, sot valaki szerint a nem 3D-s paneleken sokkal kisebb az IR szint.
szoval tukrozodes, IR? velemenyek?parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
erdoke
titán
válasz slick-adam #5958 üzenetére
Igen, ugyanúgy van bennük ventilátor, de pluszban DVB-S tuner is.
A legjobb aláírás a héten
-
slick-adam
aktív tag
gyors kerdes: nemet oldalakon nem nagyon talalok Panasonic G30-ast. a GW30 lenne az annak megfelelo?
ezekben a modellekben van ventillator?parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
erdoke
titán
válasz leffits #5956 üzenetére
Így van, én is ma váltottam, igaz, nálunk csak be kellett kapcsolni a HD csatornákat, mert a HDMI-s box már megvan fél éve. Kicsit nehezen ment, mondhatni nagyon nem akarták megérteni, mit szeretnék. Végül 4 üfsz-es csak megfejtette (kettővel beszéltem, de mindkettő telefonos segítséghez folyamodott ), és egy év aláírásával még pár Ft-tal kevesebbet is fogok fizetni.
Mindjárt rá is nézek, hogy engedélyezték már, vagy még nuku HD.
Btw, FilmBox HD-ről tudtok valamit? Logója nem durva, adás korrekt, érdemes előfizetni? Most mintha az első 3 hónap ingyen lenne.A legjobb aláírás a héten
-
leffits
csendes tag
válasz Gabor970 #5943 üzenetére
Pont most intéztem el a kábeles UPC-nél, hogy a rögzítős SD beltérit leadom és egy HDMI-s HD beltérit kapok. A régi ára 1016 Ft volt havonta, az új 1000 Ft lesz. Igaz egy évet alá kell írnom, de hűségnyilatkozat nélkül jóval drágább lenne. Árban ugyanott vagyok, de kapok 10 HD csatornát.
-
-atom360-
csendes tag
Sikerült vennem egy lg42pw451 3d plazmát, hát itt csak roszat olvastam az lg-kröl, de ez a tv pozitiv csalodás. Szebb képe van mint a ps50c430-as plazmámnak a feketéje is jobb, a media player jol hasznlható a menüje is átláthatóbb, kicsit futurisztikusabb, ez egyébként a tv menüjére is igaz. Nekem a külsö is számit, ez a szálcsiszolt szürke vékony ház nagyon bejön, a vékonysága ellenére a beépitett hangszórok meglepöen jol szolnak, kicsit térhangzást is produkálnak. Szoval +1 az lg-nek. Van egyébként egy pana plazmám is, de nem mondanám szebnek a képét, vagy jobbnak a feketéjét. További szép estét.
-
janos666
nagyúr
Na ezt az ST50 beszámolót vártam március legelejére, csak buta mód AVS-re néztem fel, nem HDJ-re.
Ami vicces, mert Robert-et rég kib@szták már a HDJ-ről mint a huzat (amit meg tudok értelni a HDJ részéről, de amúgy kedvelem őt a nyálas stílusával együtt is, mert aki átlát ezen az nincs „veszélyben”, viszont sok okos dolgot ki lehet szűrni a fátyla mögül + megértem miért ilyen, és meghajlok előtte hogy ilyen sikeres vele...).Jól hangzik, hogy VT30 feketéje lesz az ST50-nek!
Kár, hogy ez az Ed Jhonson az b@szik kevert színeket mérni (vagy ha megteszi titkolja), hogy megnézze végre elég additív-e a 3D színkeverés...
Tetszik, hogy már az ANSI táblán is megvan a ~100 cd/m^2, de azt még csak remélni tudom, hogy így ~80-ra állítva a peak white-ot már stabil lesz a kép ABL-től függetlenül (még valamivel az 50% ANSI felett is, ami bizony megesik néha...), mert úgy tűnik agresszívebb lett az ABL és abból jön a magasabb peak white, hogy tágabb skálával játszik, de erősebben visszavág (a 30-asokon 50% APL-ig nem vett vissza, most így hogy magasabbra tették a kontrasztot már igen...).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ZEN1TH
őstag
válasz janos666 #5950 üzenetére
Típusokat és méreteket lehet már tudni. 46" kimarad PDP-ben idén, továbbá ahogy írtam lesz 55 és 65 ST50 is. Egy rövidebb review van már az amcsi ST50-ről, persze ebből még nem lehet sok mindent leszűrni.
A teljes kínálat a következő lesz: 42/50 X50, 42/50 UT50, 42/50/55/65 ST50, 42/50 GT50, 50/55/65 VT50
Az árakról és az elérhetőségekről a hétvégére már lehet lesz infóm.
Nemrég a kezem közé került egy 42ET5-ös LCD (passzív 3D-s). Meglepett, hogy van lehetőség a gamma és a fehéregyensúly állítására, ugyanis ez nem volt jellemző eddig. Van rá esély, hogy ennek megfelelően a PDP-knél is visszaköszön majd ez a beállíthatóság.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
janos666
nagyúr
Én meg úgy 6-7 napja fullba PC monitornak használom, csak pár sorozatot néztem, a többi időben ablakok és szövegek áltak rajta határozatlan ideig. Így sincs vele semmi gáz (bár mikor kimentem a szobából rátoltam egy fehér ablakot, akkor voltak kis foltok, de mire visszamentem már semmi...).
Azt hittem március elejére már lesz valami hír az új szériáról, bár nem volt időm olvasgatni. Lemaradtam valamiről?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Tomics
addikt
válasz slick-adam #5948 üzenetére
óránként 10-15 perc kevés. inkább 20-30 percenként 10 perc zoom. én így nyomom a g30-on, 10-20 perces ghostnál több eddig még nem volt.
szerintem nem kell aggódnod, ki fog az mosódni.
tegnap pórul járhattam volna, mert elaludtam meccsnézés közben és az automata kikapcsolás kapcsolta ki 2 óra után...de szerencsére épp zoomolva volt...
PH! addikt since 2004
-
slick-adam
aktív tag
na kezdodik... (Panasonic VT30)
a keszulekben kb 200 ora, ovatosan bejaratva, pixel orbiter bekapcsolva... gondoltam jatszok egy rendeset rajta, HUD ide vagy oda. tegnap letoltam rajta 4-5 orat, ugyelve, hogy orankent 10-15 percet rendes kizoomolt tv adassal jarassam.
hat nem ottvan rajta a lifebar helyen a szellemkep?? azert az durva, hogy odafigyelve is ott marad... ma raadasul csak zoomolt keppel jarattam, hogy kimossam (eddig kb 4-5 orat), de semmit nem javult a helyzet. ez normalis? vagy ez beeges lenne? igazabol vilagosszurke hatternel latszik legjobban, rozsaszin a lifebar helye (eredetileg piros volt a jatekban).parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Gabor970 #5943 üzenetére
Én pont ezért mentem át a t-bigyóhoz, meg akartak győzni, hogy az sd-hez nem kell hdmi, pontosabban összemosták az sd/hd és az analóg/digi fogalmát. Én nem bántam meg a t-bigyót, többet kapok olcsóbban, és sokkal kulturáltabb az ügyfélszolgálata. Eddig egy hiba sem volt, a upc-nél az első hónapban 18 hibalap , majd havonta legalább egy üzemszünet.
-
spiky03
veterán
EZ nem hangzik rosszul azért.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gabor970
addikt
akkor ezek hülyék... kb fél órát győzködtük egymást az ügyintézővel, de nem volt kedve semmit kitalálni, egy új ügyfélér. Megkérdezte, hogy felhívhatnak-e pár nap múlva. Mondtam, persze. Aztán telefonon is gyúrtuk egymást egy másik ügyintézővel, de nem volt senki sem hajlandó megoldást találni, mindenáron a kb 12500Ft-os (két beltéri, csak az egyiknek kellett volna HDMI-nek lennie) csomagot akarta elfogadtatni velem. Aztán annyiban maradtunk, hogy nekem az nem kell, és a netre sem tudott velem újabb egy évet megkötni. Vicces volt, hogy ott is rám akarta csak tukmálni a 60-as csomagot, bőven elég a 30-as is. Most legalább azon töprengek, hogy esetleg átmenjek a T-hez, mert ott lenne TV, telefon, net ócsóbban.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
erdoke
titán
válasz Gabor970 #5931 üzenetére
Némi ráhatással, nomeg sok (10+) éves ügyfél történelemmel a hátam mögött már tavaly szeptemberben is el tudtam érni, hogy nem kell rögzítős csomagra előfizetnem, és a beltérim is HDMI-s (ill. HD-képes), de nem rögzítős. Mag a díjcsomag valahol a két lehetőség között van, felszámítanak valamennyit az extra beltériért. Egyébként nem volt könnyű elérni, sokáig egyszerűen tagadták, hogy létezne ilyen beltéri náluk, és a végén is felhívták a figyelmem, hogy nem sztenderd megoldás, amit kapok.
A legjobb aláírás a héten
-
bencze
senior tag
Sziasztok,
Van valami ötlet, hogyan lehetne felimádkozni Netflix klienst a g30-ra? Nincs az alkalmazáslistában.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Gabor970
addikt
a UPC nem cserél, csak ha megrendeled a megfelelő díjcsomagot.
Viszont most nézem a honlapjukat, és márc 1-től javultak az áraik, és ha jól látom nem kell feltétlen rögzítős, mert rögzítő nélkül is van HD csomagjuk. Remélem nem komponens HD ez esetben, hanem már valóban HDMI-s HD.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz qwertly #5935 üzenetére
Azért, mert különben csak analóg SetTopBox-ot kapsz, aminek a képminősége jóval el fog maradni a HDMI-kimenetes SetTopBox-étól, amit viszont csak a drágább előfizetéssel kapsz meg.
Magyarul 137 eFt-ért kapnál 4 év garanciával egy 42U30-at. A Panashop-nál 120 eFt-ért eleve 3 év garanciával kapnád a 42UX30-at (ami lényegében ugyanaz mint az előbbi, csak papíron még jobb a hangja, mint a 42U30-nak), ahogy azt ZEN1TH kolléga is említette előbb. Fontold meg, neked melyik éri meg jobban!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz TongPo72 #5930 üzenetére
"-2,5-3 méterről nézném"
Kicsi lesz.
"-Nagyon max 42" fér el, a 42G30-nál olyan 6-8 centi maradna az egyik oldalon. Ez elég? (10cm-et javasolnak a leírásban.)"
Elég.
"-150k-nál sokkal ne legyen több, jó ár/érték arány indokolhatja"
Több lesz, 160 eFt legolcsóbban is, de inkább 170 eFt-ért fogod megkapni, és akkor még kábelt nem vettél.
"-Általában filmezéshez/játékhoz (konzol), néha tévézésre használnám. Érdemes körbenéznem az lcd fórumokon is a játék --> beégés miatt?"
Ez csak a használati szokásaidtól függ.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz qwertly #5929 üzenetére
készülj fel rá, hogy a UPC kábeles digitális adását a STB-ról csak abban az esetben fogod tudni digitálisan (HDMI) átvinni a TV-re, ha a legdrágább csomagra fizetsz elő (rögzítős+hd)
Márpedig sztem ez fontos egy ilyen tv esetén.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
TongPo72
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, TV vásárlás előtt állok. Visszaolvastam jódarabig a fórumot, a Pana 42G30 modellje tűnik a nyertesnek, de inkább megkérdezem a szakértőket. Néhány paraméter/szempont:
-2,5-3 méterről nézném
-Nagyon max 42" fér el, a 42G30-nál olyan 6-8 centi maradna az egyik oldalon. Ez elég? (10cm-et javasolnak a leírásban.)
-150k-nál sokkal ne legyen több, jó ár/érték arány indokolhatja
-Általában filmezéshez/játékhoz (konzol), néha tévézésre használnám. Érdemes körbenéznem az lcd fórumokon is a játék --> beégés miatt?Előre is köszönöm a válaszokat!
Kissé OFF, de akár a fenti szempontoknak megfelelő lcd-t is ajánlhattok.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz qwertly #5927 üzenetére
Azért mondom, durva lett volna ennyiért a G30. Az U30 a legalapabb, belépő szintű fullHD plazmája a Panasonic-nak. Igazából arra a célra, amire használnád, még ez is túl jó. Funkciókban és csatlakozókban jóval szegényebb, mint a G30, képminőséget tekintve is gyengébb, de simán hozza azt, amit a HD-Ready modellek.
Get Moded!
-
qwertly
addikt
Elnézést kérek azoktól akik válaszoltak ezt benéztem a típus:Panasonic TX-P43U30 úgy látszik még nem ébredtem fel.Igazából akkor ez a típus érdekelne van valakinek közvetlen tapasztalata róla?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz qwertly #5925 üzenetére
Erre a célra igazából már a 42C3 is megfelelne 100-110 eFt között, de ha tényleg ennyiért van akcióban a 42G30, akkor nem szabad otthagyni, később, ha továbblépsz mondjuk BD-vel, akkor hatalmas élmény lesz. Arra figyelj oda, hogy nehogy kiállított példányt sózzanak rá ennyiért!
Melyik áruház ez amúgy? Ennyiért szerintem sokakat érdekelne a dolog.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
qwertly
addikt
Köszönöm a válaszaitokat elnézést,hogy nem olvastam vissza.Az egyik áruházban láttam akciósan,igazából mint írtam csak tv nézésre kell semmi hd meg wifi nem lesz.Upc digi kábelen lenne nézve a tv.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz qwertly #5921 üzenetére
Számtalanszor leírtuk már a véleményünket róla, olvass vissza a topicban, plusz az archívban! Röviden: a Panasonic 2011-es modellévbe tartozó legjobb, csak 2D-t tudó plazmája a G30, nagyon jó vétel, 130 eFt-ért már gyanúsan olcsó! Azt tudni kell, hogy HD-adással érdemes etetni, az SD-adóktól sokat ne várj, azokra igazából teljesen fölösleges ilyen szintű TV-t venni, bár ennyiért vétek lenne kihagyni, ha tényleg megbízható az eladó és rendes garancia jár rá.
Get Moded!
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Valaki lenne szíves pár mondatba leírni,a véleményét a Panasonic tx-pf42g30 tv-röl? Mert ez lett kinézve 130000ft és ne akkor szembesüljek a hibáival amikor már megvan véve.Teljesen tv nézés lenne rajta semmi nett, játék nem lenne.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Gabor970 #5915 üzenetére
Pontosítsunk nem leállítják, hanem priorizálják és kizárólag a P2P forgalmat, a többi (HTTP) forgalmat ez nem befolyásolja. Amit Te tapasztalsz az modem fagyás, amit általában a túl sok megnyitott szál szokott okozni. De ez nem ennek a topicnak a témája, és nem is szívesen folyok bele ebbe...
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Gabor970
addikt
kipróbáltam router nélkül is, direktbe kötve a gépet a modemre. Ugyanez megtörtént. Betelefonáltam, és az ügyfélszolgálat is megerősítette, hogy esetenként P2P használat esetén leállíthatják. Jellemzően este szokták megtenni, éjjel és délelőtt nem. (legalábbis ezt tapasztaltam)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
bocsánat, hogy nem épp plazma topicba valót írok, de ha már UPC....
Nekem az nagyobb bajom, hogy nem ritkán torrentezés esetén leállítják a netet, ami csak modem újraindítással hozható helyre. Ez az egy gondom van velük, de erősen gondolkodom szolgáltatóváltáson emiatt. Sokat pókerezek, pénzbe is kerülhet ha leáll a net.[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Tomocso #5897 üzenetére
Ezt nem lehet TV-re rákötni úgy, hogy abból neked 5.1-es hang legyen. A logitech szetted csak analóg 6csatornát fogad bemenetként, nem tudok olyan TV készülékről, aminek lenne ilyen kimenete. Sztereó vonal szintű kimenet sincs minden készüléken. Digitális kimenet van, saját tunerrel vett műsor hangját, illetve a beépített médiaplayer hangját kiadja DD5.1 illetve DTS5.1-ben, de ezt nem tudod erre a szettre rákötni. Amúgy nem is tv mellé való az a szett, pc mellé még csak-csak játékra.
Ha a TV hangján szeretnél kevés pénzből sokat javítani, akkor egy használt sztereó erősítőt +egy pár szintén használt hangfalat ajánlanék. Akár már 10e Ft-ból is nagyot lehet lépni, bármi meglepő. Fiamnak vettem 3000Ft áron egy 20 év körüli de még japán gyártású Fischer erősítőt és 4000Ft áron egy pár hasonló korú 3 utas sanyo hangfalat. Szerintem nincs olyan számítógépes hangfalszett, ami pl emellett a semmiség mellett labdába rúghatna. Persze több pénzért lehet lépegetni felfelé, csak arra akartam rávilágítani, hogy nagyon kevés pénzből is le lehet váltani a tv nagyon gyenge hangminőségét egy annál sokkal jobbra.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
slashing
senior tag
ÁSZF: 5.2.1.1 Extrém használat
a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az
egyéni Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).Nem térnek ki külön feltöltésre/letöltésre....
-
KTTech
veterán
Igen, de nem mindegy a fogadási sorrend. A helyes sorrend: médialejátszó (DVD, t*kömtudjami) HDMI -> HDMI fogadásra képes erősítő -> HDMI a TV fele, majd a TV saját hangja (azaz az adásé vagy a médialejátszójáé) ARC-on vissza az erősítőbe, ami dekódolja a TV felől érkező MCH-s jelet is. Nekem nem ARC képes az erősítőm, így ezt a részt optikán oldom meg.
Mivel az ARC kifejezetten az S/PDIF csatlakozás kiváltására készült, azt a kevés adatot gond nélkül áttolják rajta. ARC-on HD hang nem mehet át. Effektíven annyi történik, mint amikor koaxon küldöd és nem optikán át a hangot... ott is csak a vivő közeg változik, a jelformátum nem.
Ha úgy küldöd, hogy Médialejátszó (HDMI) -> TV -> Optikai kimenet -> erősítő, akkor bizony a médialejátszó felől nem lesz MCH jeled, mivel még a TV előtt le lesz konvertálva, a TV-be beállított EDID miatt..., csak a TV-ről érkező jelnél.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slashing #5902 üzenetére
Lényegtelen, hogy elavult-e, a célját tökéletesen betölti, így terjesztik hivatalosan a filmeket, jelen pillanatban a lehető legjobb minőséget ilyen módon kapod meg és olcsón előállítható, könnyen eljut bárkihez, olcsó a lejátszó hozzá. Nincs olyan online fizetős szolgáltatás hazánkban, ahol el tudnád érni HD-minőségben a filmeket, külföldön már van erre próbálkozás, de igazából még nem nagyon tudott ez sehol beindulni.
A 3.500 Ft-os ár szerintem már nem vészes egy filmért, amit az elérhető legjobb minőségben kapsz, extrákkal megpakolva. Ez durván két mozijegy ára, amiért cserébe viszont tényleg brutális minőséget kapsz, ráadásul annyiszor nézed meg otthon, kényelembe helyezve magad, ahányszor akarod. Nyilván nem kell minden hulladékot odatenni a polcra, a minőségi filmekre kell koncentrálni.
Amúgy meg, ha ezt sokallod, akkor bőven van lehetőség pl. Angliából online rendelni BD-ket, még ennél is olcsóbban, 1 font a postázás díja.
A megvásárolt HDD ugyanolyan veszélyes hulladék lesz, mint a BD-lejátszó, fogyasztást tekintve meg a BD-lejátszó sem vesz fel nagyobb mennyiséget, mint egy HDD, ráadásul egy HDD előállítása jóval nagyobb környezetterheléssel jár, mint egy BD-lejátszóé, szóval hagyjuk a sötétzöldek által nyomott témát!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
slashing
senior tag
hát nem akarok meg nem is azért írtam hogy ebből itt vita alakuljon ki....
az opticai lemez az igenis egy elavult szar technológia attól függetlenül hogy ráfér 50 giga. A 10 éves vinyómra is ráfér mégis elavult. Egy előnye van hogy a 10-20 éves pályafutása alatt olcsóvá vált az előállítása. Hála istennek elindult egy folyamat azzal hogy a tv képes lejátszani bizonyos tartalmakat külső eszköz nélkül mert a plusz eszköz ami kell a lemezek olvasására egy felesleges dolog és még környezet szennyező is ha ilyen szemszögből nézzük.
Neked megéri és nem is ítéllek el emiatt nekem egyáltalán nem éri meg megvenni még akciósan sem 3500 forintért főleg a dvd lemezekkel ért tapasztalatok alapján
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slashing #5895 üzenetére
"Én tuti nem vennék és nem is fogok dvd/blu ray lejátszót venni mindkettőt elavult technológiának tartom a blu ray ráadásul még mocskos drága is, egyetlen előnye van mégpedig hogy nagy kapacitású lemezt kezel."
Aham, elavult. Ugyebár a BD-nél jelenleg nincs nagyobb kapacitású és filmet jobb minőségben tartalmazó adathordozó. Mocskos drága? Mihez képest. A legtöbb BD-met 3.500 Ft-ért vettem akcióban és olyan címek vannak közte, mint az Alien-sorozat, az új Batman filmek, az Eredet, a Gladiátor, Becstelen brigantyk, az Apocalypto, az új Bond filmek, hogy csak a nagyobb blockbuster-eket említsem, amelyeket ennyiért szereztem be. Ez már alig drágább, mint egy új DVD megjelenés. Minden hónapban van legalább 20 film ilyen akcióban pl. az Xpress-nél is, de bemész egy MM-ba és tömve van a fal 3-4 eFt közötti BD-kkel, amelyek ráadásul nem szar filmek.
"minden 4. blu ray lemez árából vehet az ember egy új 1-2-3 terás vinyót"
Ha a fenti akciós árral számolok, akkor kijön, hogy 14 eFt-ba kerül 4 film. Ebből sehol nem veszel 3 terrás HDD-t, de még 1 terrásat sem, ugyanis jelenleg az is alsó hangon 25 eFt, egy 2 terrás már inkább 35 eFt.
Nem mellesleg, ha mindenki így gondolkodna, mint Te, és senki nem venne filmet, akkor gyorsan lehúzhatnák a rolót a filmkészítők.
"A menüs BD iso-t gondoltam hogy odaírom de magyarországon annyira szarok a dvd/blu-ray kiadások hogy a menüben csak a felirat/hang választó van meg a lejátszás gomb az extrában meg egy előzetes mindezt megspékelve ilyen olyan tiltó szövegekkel stb"
Na, ebből látszik, hogy Te sem sok BD-t vásároltál életedben, az is biztos. Még a legpőrébb kiadásokon is minimum egy hosszabb werkfilm van, de ennél jóval több extra-tartalom is ott figyel a legtöbb lemezen. Több olyan kiadványom van, ami kétlemezes (jópár ilyen van a 3.500 Ft-os kategóriában is, pl. a Gladiátor, a Robin Hood, az Eredet, a Benjamin Button, stb. - csak ami így hirtelen eszembe jutott a közelmúltbeli beszerzések közül) és a második lemez több órányi extrával van tömve mindenhol. Szóval szerintem ezt ne erőltesd!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- ASUS routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple notebookok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest