- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop27
őstag
válasz Mezga Aladár #4799 üzenetére
Sajnos eddig nagyon ugy nez ki, hogy nem lesz, de sosem lehet tudni.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pkaresz #4797 üzenetére
Dehogynem! Ott van az USA line-up, az U és X széria továbbra is csak 2D lesz.
Get Moded!
-
pkaresz
őstag
Azért, hogy nagy csend ne legyen, 2012 ben már nem lesz Pana 2D plazma, új?
Vagy csak én nem látom![ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
pkaresz
őstag
Sziasztok.
Igazán nem szerettem volna nagy vitát kiváltani, sorry mindenkitől! :-)
Jelen pillanatban az a döntésem, hogy nem lesz sem kikötve, sem lefúrva.
Virágok lesznek átrendezve. :-)
A CRT tévék védelmében s ez inkább a "távolabb" szemszögéből nézve! :-)
Még nem volt plazmám, remélem lesz. De tudvalevőleg a CRT tévéket messzebbről nézzük mint a HD febontásúakat. Így természetesen azoknak is tökéletes a képük, de nem a felbontásuk. SZ.v.sz. Régebben azért vettem ezt a tv-t, mert sokkal szebb képe volt mind az LCD tévéknek ez 2004-ben volt. A tv adások képe is nagyon jó, a DVD, mkv is tökéletes a maga nemében. De "sajnos" láttam plazmán természetfilmet HD ready minőségben s az nem semmi volt pedíg egy régebbi LG HD reday-n .
A különbségekről tudok majd a jövőben beszélni, mert nem lesz a CRT tv mellőzve.Köszönet minden ötletadónak s a segítő szándékoknak.
Üdv: Karesz
-
junkpod
veterán
válasz Johnny Cage #4780 üzenetére
Reagálnod tényleg nem szükséges, főleg ha röfögésnek olvastad soraimat, csak elárulhattad volna az érdeklődő nagyközönségnek, hogy milyen tv és milyen antenna forrásod van, amire alapoztad hihetetlen látásmódodat.
Nekem az S30-digitális kábel kombináció nagyon jó képminőséget ad, néha a sima SD adás is szinte lemászik a képernyőről, mintha HD lenne. Kizárt dolognak tartom, hogy bármilyen jellemzőt vizsgálva jobban élvezhető ugyanez az antenna forrás egy CRT tv-n. Vitatkozni én sem akarok, ez az én szemszögemből tény. Ezért vettem plazma tv-t.
Box's don't touch!
-
edk-
őstag
Olvassa el a dokumentumokat, amiket kapott, mielőtt összetörné a készüléket.
Például a Groupama konstrukciója csak a hazaszállítás, beüzemelés során ért károsodások esetén érvényes, később már csak meghibásodás esetén.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
-
nagyúr
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a PS51D550 ethernet csatlakozója 10/100-as, agy gigabites?
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Az ismerösömet az eladò ràbeszélte egy Samsung plazmàra az Euronicsban. Egy év garancia volt alapbòl hozzà, de vett még 4 év "biztosìtást" (ő mondta így, neki meg az eladò) ami törésre is vonatkozik. Azt mondták még neki, hogy 4 és fél év utàn vágjon hozzá valamit és akkor 30%-ot levonnak a vételárbòl, és a fennmaradò összegből (kiegészítve esetleg) vehet egy ùjat.Hallottatok már ilyenről?
Szerintem átverték, mint a sz.rt.
Mit gondoltok?ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
janos666
nagyúr
válasz Tomika1981 #4787 üzenetére
De, építőmérnök (tanonc a legvégén), és tisztában vagyok vele, hogy EC szerint tartószerkezeteknél minden csavarozott kapcsolatot úgy kell tervezni, hogy az alapanyag tönkremenetelével szakadjon meg.
De ez nem egy hídszerkezet. Itt én azt a megfontolást venném alapul, amit már leírtam: tönkremenetel esetén minimalizáljuk a keletkezett kárt.
De igaz, megoldható a probléma úgy is, hogy ne a csavar szakadjon, hanem a talp. De azt mindenképp kizárnám, hogy a TV belső lemeze is tönkremehessen elsőként, mert szemben áll a másik ménöki alapelvvel: egy tönkremeetel se okozzon aránytalanul agy kárt.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Tomika1981
tag
válasz janos666 #4786 üzenetére
"Semmilyen fizikai sérülésre sem vállal felelősséget a Pana."
Ez így nem igaz! Amennyiben bizonyítottan anyaghibából ered él a garancia!
"De úgy általában jobb, ha a csavar szakad, mint ha a drága elemek mennek tönkre, amiket összefog."
Remélem nem vagy mérnök!!!
Tartó szerkezeteknél SOHA nem méretezünk úgy hogy a kötés legyen a leggyengébb. Akár oldható, akár oldhatatlan kötésről van szó.
Kár ezen vitázni. A lényeg hogy a talpat nem szabad rögzíteni semmihez. Ha borul a TV akkor a talpnak is borulnia kell.
Tomika
-
janos666
nagyúr
válasz Tomika1981 #4785 üzenetére
Semmilyen fizikai sérülésre sem vállal felelősséget a Pana.
De úgy általában jobb, ha a csavar szakad, mint ha a drága elemek mennek tönkre, amiket összefog. A csavar pótolható, a belső lemez nehezen javítható (és ha deformálódik, akkor jó esélyel reped az üveg). No persze ebben az esetben nagy szerencse kell, hogy ne töjön el a kijelző, ha elválik a talpától, de azt az esetet nézzük, mikor így is, úgy elválik valahogy, és csavarszakadásnál még lehet isteni szerencséd (pl. megtartja annak a háta, aki nekiugrott, így kisebbet koppan míg földet ér).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Tomika1981
tag
válasz janos666 #4784 üzenetére
"De ha okosan tervezték, akkor a csavar szakad el előbb."
Remélem csak viccelsz!
Ha kiszakad egy csavar és a panel ezért megsérül a pana nehezen magyarázza meg!
Ha letöröd a jól rögzített panelt a talpról és a panel megsérül, azt te magyarázod meg nehezen a panának!
Tomika
-
janos666
nagyúr
Én is az üveglappal párhuzamos síkban fekvő lemezre gondoltam, amire egyik oldalról az üveg, a másikról az elektronika van szerelve.
Előbb ennek kell alakváltozni, mielőtt eltöröd az üveget a felszerelt talppal.
De ha okosan tervezték, akkor a csavar szakad el előbb.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
erdoke
titán
válasz Johnny Cage #4780 üzenetére
Annyiban mindkettőtöknek igaza van, hogy a nagy méretű plazmán érzékenyebb vagy a forrás minőségére, és hogy ez nálad valószínűleg nem a legjobb. Egy digitális, HDMI-s box még SD adás esetén is jobban mutat a plazmáinkon, mint a régi Sony CRT-n, pedig az utóbbi csúcskategóriás volt, mikor vettük.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #4781 üzenetére
"Vagy a talp törik, vagy a lemezből szakad egy darab a csavarok körül."
A lemezből biztos nem szakad a csavarok közül semmi, ha megnézed a G30-ad alját, ahová a konzol rudazata bemegy, az ott masszív fémaljzat, kb. spiáterből, vagy valami hasonlóból. A talpnál szintúgy fém aljzatra csavarozod a rudazatot, szinte lehetetlen úgy eltörni. Följebb van a probléma, ahová bemegy a rudazat a panel mögé. Nagyobb erő hatására (pl. elölről hátra való döntés esetén) szépen összetöri belülről a panelt a nekinyomódó rudazat, ha a talpat fixre rögzíted. De egyébként is: sehogy nem szabad taszigálni a TV-t, nem arra való!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz junkpod #4778 üzenetére
Az összfüggés csak addig lineáris, míg végtelen a hajlítómerevség és minden irányban gátolt az elmozdulás (eltolódás és elfordulás).
Az elektronika marad a panelen. Vagy a talp törik, vagy a lemezből szakad egy darab a csavarok körül.
-
junkpod
veterán
válasz Johnny Cage #4769 üzenetére
halló!!! ez nem a plazma topik? Ma én vagyok hisztis vagy jól gondolom, hogy ez is nettó hülyeség?
Hogy lenne már jobb egy bármekkora crt-n, geometriailag torz képet nézni, mint egy plazmán, a crt-hez képest durván színhű, kétszer akkora felületű képet nézni?(#4772)
ez nem aplazma miatt van, hanem a méret miatt. vegyél junoszt tv-t azon tűéles minden Digitálisan sugárzott adókról még nem hallottál? És HD digitális adókról? Miről beszélsz?
Nem tudom milyen plazmád van, milyen antenna forrással, de valami ott nem rendes ha ez a véleményed...[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz laszlo168 #4738 üzenetére
bocs, hogy belevau, de ez nettó hülyeség...
alapvető fizika: forgatónyomaték egyenlő erő x erőkar. Na szerinted mikor ébred nagyobb erőhatás, ah ki van kötve, vagy a talpat rögzíted? na ugye!
És a talpkb 20cm hosszan benne van a panel vázában. Ha ott törik valami, akkor minimum az elektronikát viszi hátfalastól. Ha ki van kötve erre esélyed sincs.Box's don't touch!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nekem sincs semmi gondom a digitális SD-adók minőségével, arányaiban számított távolságról szerintem is bőven jobb, mint a CRT által produkált kép, de zömében egyébként is tematikus fullHD adókat nézek, azokkal kapcsolatban meg ugye nem kell áradoznom, hogy milyen a minőség. Nem váltanék vissza semmi pénzért CRT-re!
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz Johnny Cage #4772 üzenetére
Ne felejtsd el, mekkora a mérete egy CRT-nek és mekkora a plazmáknak zömében. Nem a felbontás miatt van gondok zöme (de a plazmák még mindig jobbak, mint az LCD-k), hanem a méret a lényeg...
Ps.: én az 50X10Y-on és az 50G30-on is nézek TV-t. Semmi gondom nincs vele, nem rosszabb a képminőség, mint amikor a 72cm-es CRT-n néztem. Persze ugyanolyan távolsági arányokkal... (sőt, még jobb is, mivel digitálisan jobb minőségű az adás, mint analógon).
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Gabor970
addikt
válasz Johnny Cage #4772 üzenetére
milyen plazmád van, és milyen TV szolgáltatód?
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Tomics
addikt
-
Johnny Cage
addikt
válasz M_AND_Ms #4771 üzenetére
pedig tényleg. filmezni imádok, de tévézni utálok a plazmámon. szinte az összes Full HD-s kijelző küszködik azzal hogy a zömében 576i-s képből valami nézhetőt varázsoljon.. ami a képcsövesen jól mutat, az a plazmán nem biztos.
(#4773): ezzel senki nem vitatkozott.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Biztos, ha te mondod...
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
pkaresz
őstag
Szia.
Szeretem, jó döntés volt akkor.
Átkerűlne másik szobába.
Én keveset tvzem, inkább mozizom.
S rengeteg természet és tudományos ismeretterjesztőt nézek.
Jó lenne HD ben.
Nem sürgős a plazma vásárlása, de tervezem.Üdv: Karesz
-
pkaresz
őstag
válasz Johnny Cage #4766 üzenetére
Panasonic TX-32PX20P
Egy remek tv.
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
Köszönöm mindenki segítségét.
-
DM-Fan
Topikgazda
-
pkaresz
őstag
Lehet nem is veszek TV-t
Már most sok baj van vele!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
M_AND_Ms
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pkaresz #4757 üzenetére
Jótanács: semmi ne legyen a TV körül, amivel ilyen gyakoriságú sürgés-forgás van! Akkor nem kell kikötni sem és nem is fogjátok lelökni, leönteni. Akármennyire is vigyáz az ember, óhatatlan, hogy ilyen megtörténik, ahol sokat mozog. Virágokat messze száműzni a készülék közeléből, több okból is.
Get Moded!
-
pkaresz
őstag
válasz Gabor970 #4754 üzenetére
Rengeteg virág van a tv környezetében, a lakásban, parkettán, a falon, víz nem érheti de sürgés, forgás ilyenkor mindíg van.
A tv mellett oldalt kell majd elmenni.
Valószínű nem lesz sport a lakásban, csak óvatos próbálok lenni. :-)[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
Én mondjuk nem fúrnám meg a bútort, inkább a falhoz rögzíteném. Úgy fent lehet megfogatni amivel tényleg borításbiztos lenne.
Nálam nincs rá szükség mert nem lehet csak úgy, véletlenül mögé nyúlni és előrebillenteni.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
pkaresz
őstag
Lehet, hogy túl reagálom, tam az egészet.
Hisz még meg sincs! :-)
Ismeretségi körömben történt egy s más elszomorító eset a lapostévékkel.
Mind LCD volt."Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Gabor970
addikt
én is a hátulról kikötést javasolnám, ha már mindenképp valami védelem kell.
A virágöntözésnek nem értem mi köze van a felboruláshoz.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Mezga Aladár
veterán
Lehet hogy a furat a tv talpán, lopás elleni védelemhez van.
-
DM-Fan
Topikgazda
-
pkaresz
őstag
válasz Mezga Aladár #4740 üzenetére
Nocsak!
Csak nem? :-)"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
-
bigdady
nagyúr
válasz Mezga Aladár #4740 üzenetére
amiért a c3-ason
-
Mezga Aladár
veterán
Csak egy kérdés, a g30-as talpán, miért van egy furat?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz laszlo168 #4738 üzenetére
Mitől törne a képernyő, ha madzaggal kiköti a falhoz az épp erre a célra hátul a frame-en kialakított füleknél fogva? Pont, hogy akkor nem fog törni!
A TV belsejébe vastag fémrudak mennek a talpból, így ha a TV-t megbillenti, de a talp rögzítve van, akkor ezek megfeszülnek a TV belsejében és már tört is a panel. A talpról ezek a rudak nem tudnak letörni, mivel a talp szerkezete is fémkeret és ebbe vannak belecsavarozva a tüskék. Magyarán előbb okoz sérülést a rudazat a TV belsejében, minthogy eltörne a talp.
Egyébként sem véletlenül írják bele a gépkönyvbe a kikötéses rögzítést, ahogy szonti is írta.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
-
Gabor970
addikt
válasz pkaresz #4733 üzenetére
nehezen tudom elképzelni, hogy lehet leborítani egy TV-t. Nekem 50"-es van, meglehetősen stabilan állt a talpán (míg falra nem szereltem) Elég határozott szándék kellett volna a ledöntéséhez. Ha lerögzíted a talpat, és olyan erő éri, amitől rögzítés nélkül leborulna, szerintem valami el fog törni a talp és a készülék összeillesztésénél.
Az "anno" nem jövőbeli, hanem kimondottan múltban történt dolgok időhatározója.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
pkaresz
őstag
Sziasztok.
Kérdés, "néha" a családom kicsit "szeleburdi", magamat is beleértve.
Lehetséges a talpat a Tv asztalra rögzíteni?
Vagy egyszerűen furjam majd le? Falra nem tudom felszerelni, fizikailag nem lehetséges.
Nincs még lapostévém!
Nem szeretném annó ha a plazma talajtfogna!Üdv: Karesz
-
nagyúr
Köszönöm a segítséget.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy mi lehet az oka ennek a meg-megakadásnak. Mert, ha mondjuk veszek valamilyen hálózati lejátszót (akár 20-25 k-ért) és azon is akadni fog a hálózati lejátszás, akkor p*cs*n szúrom magam ).
Kicsit unom már a PC-ről pendrivera másolgatást... -
DM-Fan
Topikgazda
A legalapabb Asus O!Play Mini már használható kis gép ilyen árban, bár az hálózatra nem köthető. A LaCie LaCinema Mini HD Connect van ilyen árban, ami viszont kifejezetten hálózati gép, bár személyes tapasztalatom abszolút nincs vele kapcsolatban.
Az Asus O!Play HDP-R3 már hálózati, jól használható, igaz, az már inkább 20-25 eFt.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Hidd el, hosszú távon rá fogsz jönni, hogy csak a szenvedés van ezzel a megoldással. Először én is PS3-mal és Media Server-rel próbálkoztam, több-kevesebb sikerrel, de a vége felé inkább egyre kevesebbel. Állandó konvertálgatás, kisebb méretű ripekre való rákényszerülés, feliratokkal való bűvészkedés, akadozó lejátszás, hálózati problémák, szétakadások, stb. Csak a macera van vele! Aztán megvettem a Popcorn-t és azóta azt se tudom, hogy ezek létező problémák.
Már egy 15 eFt körüli lejátszóval problémamentesen kiváltható a belső médialejátszó és szinte mindent elérsz vele gond nélkül és hálózatban sem lesz vele gond. Sok idegeskedéstől kíméli meg az embert, ráadásul ezek után formátumban és méretben sem kompromisszumot kötnöd. Szerintem ennyit megér a dolog, ha már fullHD TV-t vettél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mohus
csendes tag
válasz Gabor970 #4723 üzenetére
igen valahogy úgy
ha valaki nem a vérprofi minőséget keresi, és adatmennyiségileg 10GB alatt akarna maradni egy nézendő anyaggal - de nem akar konvertálgatni, másolgatni, médialejátszózni zsinórozgatni és laptopon végzi a napi dolgait - annak ez lehet talán a legkényelmesebb.adatsűrűség átvitelhez támpont: 10000kbps vagy máshogy 2 órás film 7GB
nekem annyi kérdésem lenne hogy a servioo-val ezen konfiggal hogy lehet feliratot megjeleníteni? ugyanugy van elnevezve az srt, mint a fájl és semmi de pl a PS3 mediaplayernél meg van felirat - de ahhoz ugye be kell kapcsolnom a ps3-t amit nem akarok...csak tv meg laptop
FPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!
-
vilga
tag
válasz Tomika1981 #4725 üzenetére
Így igaz, csak pl. a serviio nem tud egy dvd-t sem áttolni, a vildmedia-val virtuális meghajtóról a tv meg hang nélkül játszott le egy dvd-t.
a DLNA csak erős kompromisszumokkal jó ideig óráig az általad is említett hiányosságok miatt.
Nálam tegnap telt be a pohár: DUNE tv 101 lett a megoldás.
Párórás hegesztés után mindkét win7-es gépemen megy a SMB megosztás: regedit mod segített, illetve a megosztás/ biztonság fülön a tulajdon jogokkal kellett még babrálni[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Gabor970 #4723 üzenetére
Az 1080-as mkv-k nagyon nagy többsége igen távol áll a "jelenleg legmagasabb adatsebességet igénylő eset" meghatározástól. Ráadásul még azt se tudjuk, kb. milyen bitrátás Full HD tartalom ment a G30-nak. Sajnos vannak a neten 8 Mbps képpel és 192 kbps hanggal megvert 1080p-s filmek is, ami nyilván igen messze van egy ~45 Mbps-os BD50 átviteli igényétől.
-
Gabor970
addikt
szerintem Mohus azt akarta elmondani, hogy az általa használt adatátvitel a jelenleg legmagasabb adatsebességet igénylő esetben is elegendő. Indiferens, hogy milyen a TV készülék vagy a PC. Sztem ez hasznos infó azoknak, akinek messze van a PC a TV-től, és nem tudnak HDMI kapcsolatot kialakítani.
Mondjuk azt fontos szerintem a megoldásához hozzátenni, hogy -az általam olvasottak alapján- a sebesség erősen függ a ház elektromos hálózatának kialakításától.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
erdoke
titán
"a Full HD átvitelhez már erőforrások szükségesek"
PC oldalon szinte tökmindegy, hogy a mai (nem Atom szintű) processzorok közül milyen van a gépben, ha WiFi átviteli sebességről beszélünk. Viszont a tévéd a tipikusan jobb minőségű Full HD anyagokat (BD25, BD50) nem is viszi, tehát komolyabb tesztre nem igazán alkalmas.
-
mohus
csendes tag
Látom a beégés örökzöld téma a haveromat nem érdekelte ,mert meglátta nálam a deep purple meg iron maiden full hd koncerteket és tegnap a madaras tescoban 180e-ért meg is vette.
Kicsit bedobok infót DLNA tesztjeimről, mert a Full HD átvitelhez már erőforrások szükségesek:
42 G30 tvm van ami fali hálózati csatlakozóval megy a gigabit/ n-es wifi-s routerhez
Számítógép egy n-es wifis i7 procis laptop.
Servioo program segíti az átvitelt.Ez a konfiguráció így sikeresen viszi át a Full HD-s filmeket DLNA-n akadásmentesen. Tehát a 300megabit/s átviteli sebesség elegendő ehhez.
Ha volt már ez a téma, akkor bocsi.
FPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!
-
DM-Fan
Topikgazda
Semmi szükséged rá, ugyanis a laptop-od nagy eséllyel nem HDMI 1.4-es aljzattal szerelt.
Amúgy annyi az értelme az ethernet-csatornás HDMI-kábelnek, hogy a HDMI-kábelen keresztül tud netkapcsolat is menni. Tehát ha pl. van egy BD-lejátszód, amit netre kötsz a BD-live tartalmak miatt és ez a lejátszó HDMI 1.4-es aljzattal rendelkezik, valamint a TV-den is van ilyen bemenet, akkor ethernet-csatornával rendelkező HDMI-kábellel a lejátszó el tudja látni netkapcsolattal a TV-det is.
Get Moded!
-
-
Gabor970
addikt
válasz Johnny Cage #4714 üzenetére
gondolom négyzet alakút akartál írni. Ilyenről viszont nem tudok. A 4:3 az nem négyzet alakú, hanem téglalap. Természetesen nem tudja kitölteni a 16:9-es képernyőt.
gondolom a probléma inkább a 42"-es készülékek tulajait érinti, szerintem 50"-en elég méretes kép marad a fekete/szürke csíkokkal is. Ezért is szoktam mondani, hogy mindenképp min 50"!
[ Szerkesztve ]
-
PPolip
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Samsung PS43D450 HD-ready plazmát készülök összekötni a laptoppal HDMI-HDMI
kábellel ,filmet néznék így ,néha a netet is .Az érdekelne hogy kell-e nekem ethernetet is tudó HDMI kábel,vagy felesleges.Ha nem akkor mire jó az ethernettet is tudó HDMI kábel?
Köszönet. -
mp54
senior tag
Pld. én képes vagyok...
Én meg arra nem vagyok képes, hogy torzított képet nézzek, csak azért, hogy ne legyen gyászkeret (aminek nem muszáj feketének lenni...) vagy hogy ha már kifizettem a 16:9 képernyőt, akkor legyen is MINDEN esetben rajta mindenhol kép...
Minden filmet olyan képarányban kell nézni, ahogy legyártották.
A Pana "valós"-ban is torzít!!!
A beégéssel most nem foglalkoztam. -
deadlift245
csendes tag
válasz szepi77 #4709 üzenetére
Sajnos ez nem így van. 2 hasonló árú termék közül az egyiken lehet csak 15% az árrés egy másikon meg 40% is lehet akár vagy több. Ez a bolt motivációja.Ha az értékesítő is motiválva van külön,akkor beállítják azt úgy,hogy neked "jó" legyen. 2008-ban a Philips minden értékesített 4es szériás 37 coll felett adott egy mp3 lejátszót az értékesítőnek,40 coll felett 5ös széria felett mp4 lejátszót. Gondolhatjátok melyiknek volt a legszebb képe akkor
-
szepi77
tag
válasz einstein #4699 üzenetére
Nem hiszem, hogy szándékosan fakóra állítanák a képet. Nekik ugyanúgy eladó mindkettő, sőt...Ennek a plazmának indokolatlanul magas az ára, tehát nem keveset kaszálnak rajta, ha eladják. Az viszont valószínű, hogy gyári beállításokkal tették ki, ami eléggé visszafogott plazma esetében.
Panasonic TX-P42S30E
-
camalot
tag
válasz pkaresz #4702 üzenetére
Ez nyilván a csúcskategória a panasonic plazmáknál (6500 $), inkább az a kérdés hogy az olcsóbbakba (g,s,u) mit tesznek és mennyiért.(mondjuk ha az 50-es csúcsmodellt vesszük alapul lehet hogy egy g sorozat negyedannyiba kerüljön? Mert az elég durva különbségnek tűnik)
-
zapco1269
tag
Ezt te honnan vetted? 5500USD?
Íme az USA Viera Connect TV árak 2012:
VT50 series
55" panel
$2,499 VE price
5/7/12
65" panel
$3,999 VE price
5/14/12GT50 series
50" panel
$1,799 VE price
3/12/12
55" panel
$2,099 VE price
3/19/12
60" panel 65" panel
$2,599 VE price $3,499 VE price
4/14/12 4/23/12ST50 series
50" panel
$1,399 VE price
2/20/12
55" panel
$1,699 VE price
2/27/12
60" panel 65" panel
$2,099 VE price $2,999 VE price
4/14/12 delivery 4/23/12UT50 series
42" panel
$799 VE price
2/24/12
50" panel 55" panel
$1,099 VE price $1,399 price 2/24/12 Delivery 3/17/12
60" panel
$1,799 VE price
4/14/12ValueElectronics.com Inc
Ezek a bevezető kiskereskedelmi árak Észak-Amerikában. Valószínű ezek az árak lesznek Európában csak EUR-ban.
[ Szerkesztve ]
-
-
krx21
nagyúr
válasz Hsanyika1 #4693 üzenetére
Húúú! Számolt már valaki?
55VT50 5.500 dollár!!! Ez Áfával együtt több mint 1.500.000 Ft !!!
A panasonic szerint ez versenyképes??? Max kb 3000 dollár lehetne... (nagyon max!)
Kiváncsi vagyok az első mért tesztekre! Az elmúlt 3 évben mindíg a jobb fekete és fényerőt emlegetik, de mérni még nem nagyon lehetett ezeket!!! Majd ha be lehet kalibrálni mondjuk 150 cd-ra, az már számottevő lesz fényerőben! Ekkor már a szétvilágított boltokban sem lenne kevésbé feltünő vs Lcd...Eddig mindíg csak az igéret volt ami megállt 100-120 cd-nél (sötétben persze bőven elég)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest