Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Johnny70 #13491 üzenetére
Az LG 50PK250 és 550-nek a legnagyobb hibája tényleg a tükröződéses képfelülete , de ezt leszámítva szerintem nagyon jó kis masina. Egész hétvégén teszteltem és azt mondom hogy nekem megérte az árát és én így értem az Ár/teljesítményt.
Senki nem szólta le DM-Fan-et, egyszerűen nagyobb hangot adott véleményének mint amekkorát kellett volna és ez bosszantott fel pár embert(mondjuk engem nem ). A legjobb a Pana? Ki nem sz@rja le.
-
Ijk
nagyúr
válasz Johnny70 #13505 üzenetére
Látom local-dimminges, vagyis biztosan brutálisan drága a technika, cserébe ugyanúgy ott van az lcd többi nyavajája.
Joshi: Szerintem ti ragaszkodtok már betegesen a begyújtott eszmefuttatásotokhoz. Jelenleg tv nézésre a plazma jobb, mint az lcd. És a plazmákmál a panasonic gyártja a legjobb paneleket, amit nyilván meg is kell fizetni. Senkinek nem kötelező egy adott márkához ragaszkodni, de miért ne ajánlhatna panát, ha ők az élenjárók a technológiában?
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kolbay
csendes tag
válasz Johnny70 #13508 üzenetére
Mozgásban a plazmák tényleg jobbak, mint az LCD-ék. Mindig is azok maradnak, működési elvükből következik.
Még van egy-két kevésbé fontos dolog is, amiben jobbak a plazmák. Másban meg rosszabbak.
De most itt nem erről van szó, bár látom sikerült megingatni a Panasonic plazmákba vetett erre a fórumra jellemző kritikátlan hitet, legalább egy röpke átsuhanó gondolat erejéig.
Képminőség tekintetében a jelenlegi gépek közül nekem a PANA plazmák tetszenek a legjobban úgy összességében, többféle szempont szerint. A G20 (kezdeti) képminősége például jó. De ott van hogy a "kezdeti". Ami nekem mást jelent, mint a több PANA elfogultsággal rendelkezőknek. Egy év azért elég kicsi idő ahhoz, hogy sokkal rosszabb tévét nézzek.
Az hogy általánosságban jó a képminőségük, nem jelenti azt, hogy mindenben. A G10 egy év alatt lepukkanó feketéjével nem jobb a konkurencia vadi új gépeinél. Ha csak a plazmákon belül maradunk, még akkor sem jobb a Pana egy év után már a Pana. Rosszabb. Ez műszerrel mérhető objektív dolog.Egy évig van egy jó TV-d. Elég ennyi?
-
Kolbay
csendes tag
válasz Johnny70 #13505 üzenetére
"Meglepő, de a tesztek szerint tényleg csak a Kuro-nak volt mélyebb feketéje, a V10-nél jobb volt."
Sejtettem, hogy meglepő, azért írtam le. Nem árt szétnézni a világban, mert ez a fórum kissé egysíkú, és eléggé félretájékoztat.
Amúgy személyesen is volt szerencsém összevetni a G20-t az LG LE8500-al. A tényleg igen drága Samsung modellt sajnos még nem láttam.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #14460 üzenetére
Ez kb. olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy mekkora esély van arra, hogy szívrohamban, vagy agyvérzésben fogsz elhunyni 50 éves korodban. Senki nem tudja megmondani. Nem lehet általánosítani, hogy ami már ment 1 évet, az nem romlik el 3 után sem. Nagy valószínűséggel az első pár héten belül kijön, ha valamilyen alkatrésszel nagyon nem stimmel valami, viszont csomó olyan alkatrész van, ami pont 2-3 év átlagos használat után kezd el fáradni. A pixelhibák pl. általában 2-3 év után szoktak megjelenni és elég sok TV-t láttam már elpukkanni 3 éves kora után. Ugyanakkor jópár olyan is van az ismerősi körben, ami meg már 5 éve megy gond nélkül. Szóval el lutri, de én nem vennék plazmát 1 év garanciával.
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz Johnny70 #15149 üzenetére
Így van, csak nem akartam ilyen bőven kifejteni, miért a különbség.
Egyébként, ha mást nem, autót érdemes ott venni, még a szállítási kts.-gel együtt is.....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
redhunter
senior tag
válasz Johnny70 #15168 üzenetére
Szerintem első ránézésre ők korrektek,csak hát mégis biztosabb lenne ha valaki már vásárolt volna náluk és megosztaná a véleményét.Azt nem tudom hogy a Pana 5 éves gari felhivását ki tennék e ha a tv-k meg mondjuk szürke importból származnának.Egyébként meg van egy jó ötletem rendeld meg a 46g20-at és a véleményed alapján döntök
PSN - RedFoxHun
-
lcee79
őstag
válasz Johnny70 #15590 üzenetére
PANASONIC weboldalán azt írják hogy az S20 panelja
G13 progresszív Full-HD plazma képernyő Tough Panel technológiával.A G20nál pedig:
Panel: G13 Progresszív Full-HD NeoPDP (plazma megjelenítő panel)szóval ez gondolom elég jelentős különbség
ja és a kontraszt is az S20-nál 2millio a G20-nál pedig 5milliót ír
ami márkán belül ha nem is 3 milliós (vagy 2.5x-ös attól függ honnan nézzük ) de tutira különbség.
Tehát S20 nem az a technológia mint a NeoPDP-s
sőt ahogy néztem a V20 és a VT20-nak még a G20-hoz képest is fullosabb adataik vannak, hogy a VT20 3D megjelenítéséről már ne is beszéljek...https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
őstag
válasz Johnny70 #15599 üzenetére
Azt tudom hogy tavaly is létezett neopdp...
Én nem tudom, hogy külföldön az S20as ugyanaz e mint a magyar verzió...
Ezek a gyártók nem pont ugy nevezik el a termékeiket a különböző régiókban.
Lehet hogy ott van egy alapabb neopdp mint az itteniben és az ott s20..persze az is lehet, hogy ugyanaz..nem tudhatjuk...De itt a magyar oldalon akkor is az van az összes plazmánál (ami nem neopdp) hogy Tough Panel technológiával, nem csak az S20nál, tehát nem külön az S20hoz fejlesztették, hanem mind az....
pl ebben az összehasonlításbankülföldi verzióban sem neopdp az S20
Én nem hiszem hogy az S20 a G10 utódja.
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Johnny70
tag
válasz Johnny70 #15604 üzenetére
Azért is izgat ez a téma, mert most nézek én is plazmát és elég macera a fene vigye....
Nem nagyon akarok 300-nál többet költeni, mert az idő nagy részében TV adás megy rajta.
A távolság miatt (3,5- 4 méter) kellene az 50-es de G20-ból az drága, annyit nem akarok adni. (tipikus szitu: elindulsz egy pontról, aztán látsz egy kicsit drágábbat de jobbat, majd még kicsit jobbat kicsit drágábban..... és nem szeretnék egy KURO-t venni!!!!!! )Úgyhogy vacillálok az 50S20 és a 46G20 között, vagy veszek egy nagy levegőt és visszafogom magam karácsonyig: akkor veszek egy 50-es G20-at, de a beszámolóitokat olvasva nehéz addig várni......
Aztán néha próbálom magam meggyőzni, hogy elég lenne egy C530-as Samu is és a különbségből veszek egy médialejátszót vagy BD playert, de ha bemegyek az MM-be akkor mindig a G20 mellett kötök ki.
-
lcee79
őstag
Akkor mondok jobbat bementem MM-be, hogy megnézzem a G20-at. S20 mellé volt kitéve.
Nem kellett nagy tudomány észrevenni a különbséget...
Kb annyira hogy a feleségem azt mondta G20-ra
"Ennek sokkal jobb a képe" pedig nem egy szakértő
Ha nem lenne a G2-as típus akkor továbbra is tv-ket keresgetnék a piacon....
ez ezért nem jó az meg azért...
Gyakorlatilag annyira nem volt nekem égető a téma, ha ezt nem vettem volna másért nem adtam volna ki pénzt. (persze ez én vagyok) és szerencsére nekem nem fér ide az 50es, így ez a gond is megoldva
Pio Kuro sorozata jobb a szakértők szerint.
De azért az árért veszek 8 ilyen tv-t[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
őstag
válasz Johnny70 #15609 üzenetére
Én expressen láttam 280-ért még tavaly
persze rá kellett ébrednem hogy kamu...
küldjem el a pénzt angliába meg mittudomén kissé durván kamu volt.
Magyar hirdetés, de csak angol levelezés (már ha azt annak lehet nevezni, hogy sablonszöveg jön akárki akármit is kérdez )
Pedig annak megörültem akkor én is...https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Prezsi
csendes tag
válasz Johnny70 #15608 üzenetére
Én is G20-al szemezek jelenleg, de nekem már az S20 is lehet, hogy bőven megfelelne. Ami érdekes, MM-ben G20-at tették a D25 - Pana led sorry - mellé. Blu-ray tengeri felvételek mentek rajtuk és kövezzetek meg, de a D25 képe nekem ott sokkal jobban bejött. Lehet, hogy ezt a környezeti fényviszonyok, vagy a tv-k beállításainak különbségei okozták, de a Samsung LED LCD-k mesterkéltnek tűnő képével szemben a D25-nek sokkal nyugodtabb és természetesebb képe volt. Annak idején, mikor életemben először láttam a tengert saját szememmel, nem akartam elhinni, hogy tényleg olyan szép kék, mint a képeken. Nos, a D25-ön ugyanez az élmény ért, kicsit visszahozta a gyerekkoromat. A G20-on kicsit zöldesebb volt a víz és bánatosabb az égbolt is, a D25-ön verőfényes napsütés, szinte kedvem lett volna fürdőgatyára vetkőzni és fejest ugrani a kikötőbe.
-
DM-Fan
nagyúr
A Brit Panasonic S20-akban sem NeoPDP panel van, egyszerűen rossz sorba tették a brit honlapon. Kizárólag az USA-beli S2-es verziókba került NeoPDP panel, tehát eloszlatnám azt a kérdést, hogy a G10 azonos lenne az idei S20-szal. Nem az. Meg kell nézni egymás mellett egy G10 és egy S20 képét. Rögtön lejön a sima panel és a NeoPDP közötti különbség, még annak ellenére is, hogy az S20-nál már durvább kontraszt-értékeket írnak. Ezért is mertem javasolni a G10-et. Ugyanez a helyzet, ha egy G20 mellett nézzük meg az S20-at, látszik a különbség a NeoPDP javára. Hiába G13 a panel az S20-ban, a G12-es NeoPDP (pl. 42G10) ennél azért egy hajszállal jobb. A G13-as NeoPDP (pl. 42G20) persze már túltesz a tavalyin, de sajnos az S20-ba sem az idei, sem a tavalyi NeoPDP nem került bele.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #15653 üzenetére
Furcsa, mert ugyanakkor sehol nincs utalás erre a technikai specifikációkban és valahol olvastam is, hogy kizárólag az USA-modellek kapták meg a NeoPDP-t az S-szériás darabok közül. Az itthon kaphatók meg 100%, hogy nem NeoPDP-vel szereltek, a product line-up-ban sem ott szerepelnek:
Ezzel szemben a G-sorozatnál egyértelmű a jelölés:
Mondjuk ez a faszi a videón nehezen beszélni angol, szerintem még az is lehet, hogy félrebeszél.
Mindegy, én inkább a szememnek hiszek (amit egyébként a hivatalos specifikáció is igazol).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #15660 üzenetére
Hát, 4 méterre mindenképp kell az 50", már kicsit kevés is. Nagy dilemma, mert a G20 képe viszont tényleg szebb. Az is igaz viszont, hogy ha az S20-at veszed, akkor nem lesz ott mellette a G20, amihez hasonlítani tudnád, így ha tetszik az S20 képe és nem hiányoznak a G20 által nyújtott többletszolgáltatások, akkor vedd azt!
Get Moded!
-
Prezsi
csendes tag
válasz Johnny70 #15653 üzenetére
"Same panel as G10"
FullHD belépő széria az U20.
"Az itthon kaphatók meg 100%, hogy nem NeoPDP-vel szereltek". Hát. USA-nak, Ausztráliának és külön az angoloknak beteszik a NeoPDP-t az S20-ba, a többieknek meg nem? Most már én is szétszednék egy angol és egy magyar S20-at.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #15671 üzenetére
Mondjuk aki eltúlzott beállítással használja a TV-jét, az ne csodálkozzon, hogy vibrál. Egyébként ehhez nem kell növelt fényerejű NeoPDP panel, bármilyen plazmát be lehet úgy állítani, hogy túlzó legyen a kontraszt és a fényerő, természetes, hogy ilyenkor jobban észlelhető a vibrálás. Szerintem amúgy a 60 Hz-re elég sok embernek érzékeny a szeme, de én ezt nem venném egy kalap alá a plazmák villódzásával, mert attól azért elég messze áll. A 60 Hz-től én konkrétan megőrülök (persze nem az LCD 60 Hz-éről, hanem a CRT-éről beszélek), de a plazma villódzása számomra abszolút nem zavaró és jobbára nem is észlelhető.
Hozzáteszem, hogy még az üzletekben levő TV-k eltúlzott beállítása mellett sem drasztikus a plazmák villódzása, egy kalibrált TV-é meg igencsak elenyésző. Aki meg azt mondja, hogy az LG-je kevésbé villog, mint egy korrektül beállított Pana, az hazudik.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #15804 üzenetére
Szerintem meg kezd szánalmas lenni, hogy ennyire nem képesek korrekt infókat közölni és ahány honlapon szerepel a széria, annyiféleképpen tüntetik fel. Szerintem a Magyarországon kapható S20-asokban nincs NeoPDP panel, ahogy azt a hivatalos Panasonic Global site is jelzi.
Get Moded!
-
cs-robert
csendes tag
válasz Johnny70 #16006 üzenetére
Hidd el, hogy zavaró a fekete szintjének változása. Nekem TX-P42S10E TV-m van. Én látom, hogy emelkedett a fekete szintje, már nem olyan fekete, mint egy éve. Engem zavar. Kezdetben jobb volt a fekete. De csak éjszaka sötétben lehet észrevenni a feketeszint változást, nappal nem látszik belőle semmi.
-
redhunter
senior tag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #16246 üzenetére
"A lényeg, hogy a 2 év az alap, bárhol is veszed (akár Ausztriában), a pán-európai garanciafüzettel itthon is javítják."
Ebben azért annyira ne légy biztos! Láttam már olyanra példát, hogy hazai webshop-ból vásárolt TV-t nem javítottak itthon Panasonic-ék, pedig volt pán-európai füzet hozzá. Egyszerűen azt mondták, hogy nem hivatalos úton került az országba és nem foglalkoznak vele. A Sony is nagy előszeretettel csinálja ezt, hiába az egységes a garancialevél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Rick4
félisten
válasz Johnny70 #27597 üzenetére
Az, hogy ő magyarországon vásárol, mint szlovák állampolgár, miért is lenne áfacsalás?
Jule78: szerintem tökmindegy, hogy valójában hol laksz, talán meg lehet beszélni egy itthoni ismerőssel, hogy adja már a címét az 5 év gari miatt, de nem hinném, hogy a gari országhatárhoz lenne kötve... Főleg hogy meg is kerestem:
3, A számla, a pán-európai és a kiterjesztett jótállási jegy bemutatása ellenében élhet garanciális javítási igénnyel a 2. - 5. év időtartamban.
(a 4. vagy 5. évben történő esetleges készülékcsere esetén 2 év újrainduló jótállást kap az új készülékre.)5, Az akcióban csak a Panasonic Marketing Europe GmbH. South-East Europe Fióktelep hivatalos szerződéses viszonteladói hálózata által eladott, Magyarországon vásárolt 2010-es Viera FULL HD televíziók szerepelne
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Johnny70 #27616 üzenetére
Mondjuk ez igaz, én annyiban kevertem, hogy nem is jut eszembe magánszemélyként vásárolni, ezt a mostani 50-es plazmát is pont azért veszem most, mert ha nem tenném, lenne egy kis áfa- fizetési kötelezettségem, amit így egyszerűbb megoldani. Lesz új tévém is, és nem is kell fizetnem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #29139 üzenetére
"Hiába állítom az stb-t akár 720p-re, akár 1080i-re, egyik sd adás teljesen kitölti valós képaránynál, a másikra meg rá kell a zoom1-et tenni."
Erre a célra ne a Zoom1-et használd, hanem a 16:9 túlpásztázást!
"Amúgy a tv eszméletlen, 10 napja amikor megjött még hatalmas volt, most meg már azt nézem, hogy a következő pár év múlva legalább 60-as lesz "
Ezen mindenki átesik, erre mindig felhívjuk a figyelmet.
Get Moded!
-
Rick4
félisten
válasz Johnny70 #29137 üzenetére
Ki- bekapcsoláskor nem vezérli a tv-t (P50g20), régebben a Thomson CRT-vel jó működött együtt.
Igen, mert a Thomson CRT-n scart csatival volt összekötve, mikor bekapcsoltad az stb-t, akkor a 8-as pinen megjelent egy kis feszültség, és a tévé bekapcsolt. Ennél is úgy kell lennie, csak dugd össze scarttal.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #29179 üzenetére
Ráadásul a Popcorn-ban nekem az nem tetszik, hogy készenléti üzemmódban is forog benne a venti és teljesen ki kell kapcsolni - ahogy nézem ezt pedig csak az előlapon található, egy golyóstollal 4 másodpercig nyomva tartott reset gomb segítségével lehet megtenni - ahhoz, hogy leálljon. Ráadásul a formaterv sem valami díjnyertes szerintem. A tudása viszont elég meggyőző (125 Mbps-es anyagot lazán lejátszik - ehhh?), bár mondjuk érdekes, hogy egyes funkciók nem működnek, ha NTFS-re formázott vinyót teszel bele. Szóval az sem hibátlan, közel sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny70 #29185 üzenetére
Igen, azt látom. Mondjuk még az a kisebb gond, csak a hűtést oldják meg! Amúgy design-ra nagyon tetszik ez a szálcsiszolt, minimalista alumínium-ház. A kezelőfelület is több, mint pazar, lejátszási képességei is elég jók. Ha majd tényleg bejön és esik is az ára picit, akkor nagyon komoly esélyekkel indul nálam.
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
- Új Popcorn Hour Vten 4K,HDR 60fps+sok beállítható fps és felbontás, hibátlan zenéhez is (FLAC,MP3)
- LG OLED55C1 Oled TV! 55"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/VRR/Gaming TV/Hófehér/Garancia
- Eladó kiváló Hifi álló hangfalpár Sal 2200f
- Eladó Wharfedale Evo 2 Center hangsugárzó
- Eladó Klipsch RP-150M polcsugárzó hangfal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest