Hirdetés
Aktív témák
-
soliddreams
csendes tag
Sziasztok!
Elhatároztuk, hogy a 72 cm-es Panasonic CRT-t "lapos TV"-re cseréljük - illetve veszünk mellé egyet. Immáron kb. 2 hete mást sem csinálok, csak fórumokat, teszteket olvasok az ominózus plazma vs. LCD témában. Egészen addig míg el nem olvastam a #1 témaindítót, úgy gondoltam, hogy sikerült választanom. Most meg....megint a bizonytalanság. Arra kérlek benneteket, hogy alább leírom a TV használati szokásainkat, és ez alapján adjatok tanácsot, hogy akkor most plazma, vagy LCD lenne inkább nekünk való.
- TV nézés: T-Home SAT-TV (nem HD csomagos), a beltérinek van HDMI kimenete. Napközben feleségem a legkisebb csemete társaságában -már amikor jut ideje- 1-2 adót néz, de a TV sokszor megy "háttérzajnak". Estefelé, amikor már több résztvevős a dolog, akkor több csatorna váltogatva, majd egy kiválasztva. Vasárnap és kedd este Sport1(2) NFL (4 óra hossza).
- Filmnézés: Mivel a Pana CRT-hez nem volt értelme HD-s anyagokat gyűjteni, így elsősorban SD felbontású filmek, időnként HalfD1 mpeg2. Persze ha meg lesz a TV, akkor lesz HD is majd...egyre több. A jelforrás egyrészt Panasonic DVD felvevő, másrészt a szintén beszerzendő Blue-Ray lejátszó, és legnagyobb részt PC XBMC media player környezettel HDMI-n keresztül - monitorként nem lenne használva.
- Játék: Szintén a karácsonyfa alá kerül egy Xbox360 + Kinect összeállítás, amivel a két nagyobb gyerkőc fog játszani (4 és 17 évesek). Ismerve őket, nem 1-2 óra lesz a játékidő egy-egy alkalommal.
Ezek tükrében -főleg a Kinect miatt- nagyobb méretű TV-t gondoltam (50" vagy nagyobb) és hogy ne kelljen HDMI-t dugdosni legalább 3 (de inkább 4) HDMI kellene rá.USB, LAN nem lényeg, de ha van, akkor elfér.
Évek óta nem volt ilyen bőséges karácsonyunk, nem akarom egy rossz TV választással elrontani - főleg azt nem akarom, hogy később minőségi vagy használati gondok miatt ne élvezhessék maradéktalanul a nagy TV örömeit. Eddig úgy gondoltam, hogy egy 50"-os plazmát veszek, de ez a beégés dolog nagyon elbizonytalanít. A felbontásban úgy gondolom, hogy FullHD-s legyen - azt talán időtállóbb. Nem cserélgetem 3 évente a TV-imet. Az összeg, amit rá tudok szánni 250-350 eFt. Jó lenne ha több típust is tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában ami a fenti igényeknek megfelelő. Legalább én is választhatok .Előre is köszönöm a segítséget!
soliddreams
[ Szerkesztve ]
-
soliddreams
csendes tag
válasz atom360 #26620 üzenetére
Az a rábeszélés nem biztos, hogy meg lesz, csak ha tényleg indokolt... A Pana P50G20E-nek az általam kinézett LCD vetélytársai: LG 50LD550 370eFt, Sony Bravia KDL-52W4000 250eFT(!!!). Igaz ez utóbbi 2008-as modell, de akciós. Persze ebben az esetben az olcsóság nem fő szempont.
soliddreams
-
soliddreams
csendes tag
Sziasztok!
Most már reggeli helyett is TV teszteket olvasok .
Jelenleg éppen a PS50B650 Samsungét, ahol a "Képernyő beégésvédelem" menüpontban a cikk szerint 3 opció is rendelkezésre áll:
- pixel eltolódás
- görgetés
- oldalsó szürke csík
Igazándiból az első fogott meg. Azt írja:
"Az ún. „Pixel-eltolódás” funkció, ami lehetővé teszi a plazma panelen megjelenített kép szemmel gyakorlatilag nem észrevehető, automatikus fel/le, és oldaltól oldalig történő mozgatását. Az elmozdulás mértékét a „Függőleges képsor”, illetve „Vízszintes képpont” menüpontoknál rögzíthetjük, az „Időbeállítások” menüpont segítségével pedig percekben adható meg a kép mozgatása közötti idő."
Bővebben: http://hazimozi.hu/tesztek/lcd-tv-plazma-tv-tesztek/1395-hazimozizz-vele-samsung-ps50b650-plazma-tv-teszt.html#ixzz17sP6kSpi
Akkor ez tényleg alkalmas a statikus tartalmak (pl. csatorna logo, FPS Hud) általi beégésveszély kiküszöbölésére? Bár logikusan csak akkor, ha az elmozdulás az eredeti területről teljes egészében elmozdítja a tartalmat (úgy értem, hogy ha van egy 50 pixel szélességű pl. fehér sávom, azt hiába tolom oldalra 10 pixellel, 40 még továbbra is fehér marad).
Van ennek gyakorlati haszna, vagy csak parasztvakítás? Más gyártóknál is van ilyen szolgáltatás?soliddreams
[ Szerkesztve ]
-
soliddreams
csendes tag
Sziasztok!
Ha már az ötletelésnél tartunk... Nem lenne érdemes egy olyan referencia file összeállítást készíteni, amivel rendesen meg lehetne nézni, hogy melyik TV mit tud? Lenne rajta mindenféle felbontású, szín összeállítású, mozgás gyorsaságú sample, lehetne mondjuk pendrive-on, vagy adat dvd-n. Ilyen értékű berendezéseknél talán érthető, ha a leendő vásárló az üzleti demó anyagon túl másra is kíváncsi lenne. Mindenki eldöntheti, hogy amit lát az tetszik-e neki, legyen a kiszemelt készülék plazma, LCD vagy akár LED. Akinek van gyakorlati tapasztalata biztosan tudja, hogy mik azok a dolgok, amikre érdemes odafigyelni.
Csak egy ötlet....soliddreams
-
soliddreams
csendes tag
Még mindig az őrlődés.... Csak most már újabb szempont szerint.
Ha az idő 90%-ában T-Home Sat-TV-t nézünk (SD) és a filmállományom (3500 db) 99% is SD felbontású akkor érdemes-e FullHD TV-t venni, vagy elég lenne a HD Ready? Persze még mindig 47-50"-ról beszélek kb 4 méterről nézve. Elméletileg kérdezem, hiszen már eldöntöttem, hogy vásárolni egy HDD-s media playerrel fogok menni rajta azokkal az anyagokkal, amikre kíváncsi vagyok. A nagy fiam ugyanis most is eljátszik a PS2-vel a 26"-os HD Ready Samsungon akár egész nap is, nagyobb leánykám meg a Minimaxot az 55 cm-es CRT-n is kiválóan tudja nézni, mi pedig a 72 cm-es Pana CRT-n nézzük a filmeket és a TV-t. Itt is többször, más más helyeken is számos esetben olvastam, hogy az SD tartalmak a FullHD-s TV-ken sokszor -forrástól függően persze- kiábrándítóan mutatnak. A TV adóknál a HD adások általánossá válása szerintem még évek kérdése, a netes BRrippek döntő többségben 720p-s, a Kinect-nél meg szerintem a képernyő méret számít nem az, hogy 1366x768 vagy 1920x1080. (A Pana HD Ready miért 1024x768 (4:3) a 16:9-es képernyőkhöz?)
Szerintetek? -
soliddreams
csendes tag
válasz soliddreams #26809 üzenetére
DM-Fan
Most olvastam a PÜ-t. Köszönöm. -
soliddreams
csendes tag
Skacok mi a külömbség a Pana 50S20 és 50S20E között? Miskolc környékén (én onnan 50 km-re lakom) hol lehet megnézni élőben?
-
soliddreams
csendes tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy beruházok a jövőbe, mivel TV-t nem 3 évre veszek - Pana 50G20.
Kérdéseim:
- Az itt ajánlott CI modul jó T-Home Sat-TV kártyához is? (úgy tudom, hogy a STB és a kártya egymáshoz vannak rendelve) Ugyan ez a kérdés a Digi Sat-TV-vel kapcsolatban is. (Mindkettőm van, de azt tenném bele, amelyik jobb minőséget mutat - és persze működik)
- Mint korábban írtam rengeteg SD filmem van, amiket nem biztos, hogy meg tudok (akarok) szerezni HD-ben. Így kellene egy olyan lejátszó, mely méltó módon ki tudja szolgálni a G20-at, de nem a 100eFt-os kategória. A filmek PC file serveren és USB HDD-n vannak döntő többségben, a kisebb hányad DVD Video-n, illetve adat DVD-n. Végső esetben PC-ről is meg tudom oldani XBMC környezettel, de jobb lenne egy kisebb kütyü a TV közvetlen közelében, aminek van Jukebox felülete. PC-n ugye ot az XBMC (imádom), a Popcornon és a PlayOn!HD Mini-n meg a YAMJ. Azt nem tudom, hogy hogy PC-ről meg a két kütyüről megy-e felskálázva az SD anyag? Esetleg más lejátszó? (AzLG BD570 ígéretes, csak a filmborítós Jukebox megjelenítés hiányzik - de az nagyon) -
soliddreams
csendes tag
válasz GSzarkaTAT #27112 üzenetére
Az SD a műsorszórásból és a netes letöltésekből is szerintem néhány év alatt ki fog kopni, úgy, ahogy a VHS és most már lassan a DVD is.
50"-os LED TV? Az már nem pazarlás SD-re?
Sokat rágódtam - és még most sem vagyok teljesen meggyőződve, hoy fullHD, vagy HDReady lenne a megfelelőbb. 3 m nézési távolság -> 50" ez az, ami fix (nagyobbra nincs pénzem). Korábban már kifejtettem, hogy talán tényleg a HD Ready is elég lenne, de nem tudom, hogy bevállaljam-e. Ha igen, akkor inkább 1027x768 (Pana), vagy 1366x768 (a többiek)? Az árukereső erre is adott 14 típust. Ha az LG-t kiveszem, mert állítólag ők plazmában nem olyan jók, akkor is 10 készülék marad. No, melyiket szeressem? Megnézni úgy sincs se időm, se lehetőségem mindet, így ha 2-3 készülékre leszűkítjük a kínálatot, akkor már könnyebb helyzet. -
soliddreams
csendes tag
válasz DM-Fan #27201 üzenetére
Már elhatározásra jutottam. Megveszem az 50G20-at. Már csak az a kérdés, hogy hol. Jó lenne minél olcsóbban, részletre, 5 év garanciával. Ha a részlet nem játszik, akkor lehet,hogy Szlovákiában kellene vennem (1056 EUR - http://www.pricemania.sk/katalog/plazma-tv/panasonic-tx-p50g20e-900209/), a garancia úgyis európai. De ha lehet, akkor itthon venném részletre. Javaslat, hogy hol tegyem ezt?
-
soliddreams
csendes tag
Kértem ajánlatot Novák úrtól az 50G20-ra leszállítva, beüzemelve. Ahol lakom, az tőle útvinaltól függően 180-220 km, kb 2 és fél órás út. A TV-re korrektül a PanasonicClub-os árat írta, viszont a szállítás+beüzemelésre 18 eFt-ot. Nem sok ez egy kicsit? Érdemes szakemberrel beüzemeltetni, vagy nyugodtan csinálhatom én is? Ha felmennék érte Pestre, akkor az utiköltség nekem kb. 9 eFt lenne. Tehát durván 10 eFt azért, hogy beüzemelje nem borsos egy kicsit?
-
soliddreams
csendes tag
Az 50G20 dobozának befoglaló méreteit meg tudná valaki mindani?
-
soliddreams
csendes tag
Tegnap tragikus hirtelenséggel elhalálozott a gázkazánunk. Ebből kifolyólag az 50G20 is a "de jó lett volna" kategóriába került. Legyetek szívesek 50"-os készülékeket ajánlani 160-190 eFt környékén. TX-P50X10Y-t találtam 200 eFt-ért (TVStore), de nem tudom annyi pénzem marad-e az új kazán megvétele után. Induljunk ki abból, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
soliddreams
csendes tag
válasz soliddreams #27413 üzenetére
DVB-T tuner nem szempot, STB-van.
-
soliddreams
csendes tag
A Pana 50C2 1024x768-a mutat olyan jó képet, mint a Samu 50C430 1366x768-a?. Ez utóbbit ugyanis láttam, tetszett. De van C2 is ugyanannyiért, csak rendelésre (másnapra).
-
soliddreams
csendes tag
válasz Santiagain #28764 üzenetére
Szia,
csak megerősíteni tudom az előttem szólókat. Nálam az SD adások (T-Home SAT) a Pana 50X20-on 3 m-ről kifejezetten szépek. Amelyik adó egy kicsit gyengébb, ott annyit tapasztalok, hogy homályosabb a kép. Az SD divx/xvid szintén szép 3 m-ről (Laptop-XBMC-HDMI). Most kódolatlanul megy pár napja 3 HD csatorna (HistoryHD, Eurosport HD, NatGeo HD), hát azok képe gyönyörű - pedig a TV csak HD Ready. Ugyanígy a HD-s mkv-k is pazarok. Én alanyi jogon adnám az embereknek az 50"-os plazmát . Ja...és nem kell félni a HD Ready-től. Senki sem a pixeleket számolja, hanem élvezi a moziszerű élményt. -
soliddreams
csendes tag
válasz Thunderzolee #28805 üzenetére
De, 3D. Én az Euronics-ban próbáltam is. PS3-ról ment 3D BlueRay demó. Nekem rakták össze, hogy megnézhessem a 3D-s képességeit. Klassz volt a képe alapban is, meg 3D-ben is. Pedig nem FullHD. Csakhát nem Panasonic .
Itt egy teszt róla:
[link] -
soliddreams
csendes tag
No most mi van???
A Pana 50x20 képernyőjének majdnem a közepén ma délután észrevettem egy kb. borsónyi világos pöttyöt-foltot. Filmnézés közben elsötétülős jelenetváltáskor vettem észre. Eddig nem tűnt fel. Szerintem tegnap még ott sem volt! Mit tegyek? Hogyan bizonyosodhatok meg arról, hogy mi ez? Azóta is vegyes tartalommal megy a készülék, de ha sötét terület kerül oda, akkor látom a "pöttyöt". Kérlek benneteket adjatok tanácsot. -
soliddreams
csendes tag
Kicsit lámának érzem magam...De inkább ez, mint egy hibás TV.
Kiderült, hogy a filmben volt egy borsónyi fehér folt - belekódolva. Valami rippelési hiba lehetett, vagy ilyesmi. Szóval az infarktus veszély elmúlt, a mentőket is visszafordítottam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Korábban olvastam itt, hogy valaki szerint a Pana a HDReady TV-ket ki akarja vonni a termékpalettából. Nagy kár lenne érte. Ahová nem kell a fullHD -és szerintem az átlag TV-zős embernek nem kell-, oda ez tökéletes mind minőségben, mind árban. Még most is gyakran rácsodálkozom, hogy az SD divx/xvid filmjeim milyen moziszerű élményt adnak rajta.[ Szerkesztve ]
-
soliddreams
csendes tag
válasz DM-Fan #29166 üzenetére
Csak hogy nehogy megbánd a választást:
Hiába számít tudásához képest olcsónak az ASUS O!Play HD2, jó vételnek mégsem mondhatjuk: tudásában komoly hiányosságok fedezhetők fel és a filmlejátszást kivéve szolgáltatásai kifejezetten elnagyoltak. A nagy bitrátájú filmek lejátszási problémái mellett a netes extrák és a NAS funkció sem meggyőző, így akinek nem feltétlenül szükséges a beépített merevlemez, annak inkább javasoljuk a Skydigital Venice V13 HD-t kevesebb pénzért, míg aki ragaszkodik a beépített HDD-hez, annak a Popcorn Hour A-200-at, valamivel drágábban.
A teljes cikk itt:
[link]
Nekem most egy Hauser MKV-1080-as van. 22eFT és 2TB-ig lehet bele 3,5"-os HDD-t tenni. Csak két dolog van vele, ami hiányzik: a Cover Art megjelenítés (az XBMC-nél úgy hozzászoktunk, hogy ez alapkövetelmény lett egy lejátszónál, és a DTS kezelés. Manapság már nem divat a FullHD-s némafilm .[ Szerkesztve ]
-
soliddreams
csendes tag
válasz DM-Fan #29174 üzenetére
Közben utánna néztem az itt korábban említett NetTV550-nek. Hát nem semmi.
[link]
A killa sampel-vel kapcsolatban: az Eminent 7075 gond nélkül viszi. És az csak 25 kFt. Itt meg is lehet nézni.
[link]
A NeoTV kb.45 kFt-t lesz, a Popcorn A-210 meg kb. 55 kFt.[ Szerkesztve ]
-
soliddreams
csendes tag
Sima (mármint SD) TV adáshoz nem kell FullHD-s TV. 3,5m-ről 50X20-on gyönyörű a kép (T-Home Sat-TV). De a méret mánia fertőző. Azóta, hogy meg van a TV, a fiam sem az LCD-t nézi a szobájában, hanem kijön ezt nézni. De 2m-ről is klassz képe van. Ha van lóvé, akkor az elsődleges szempont szerintem a méret, utána a felbontás. Az, hogy Pana legyen, ugye nem kérdés. Én, ha tehetném 3,5m-re simán bevállalnám a 65"-t. Ha nyerek a Lottón, tudom, hogy mit veszek először .
-
soliddreams
csendes tag
válasz Johnny70 #29262 üzenetére
Pontosan! Ha melléteszel egy e-sata-s dokkolót, rugalmasabb cuccod lesz, mit egy fix belső vinyós. Nagyon komoly cucc. És tök egyszerű a "movie wall" elérése is. Ez ugye nálam fontos szempont. Végigolvasva a korábban belinkelt review-t kiderül, hogy tud DTS és TrueDH dekódolást is, nem csak Passtrough-t. Jó kis ketyere. Igazi "Must have". A leírásban megemlítik a Dune-t is. Kétszer annyiba kerül, de legalább nem tud többet. Ja és a NeoTV550 kezeli az USB-s külső optikai meghajtókat is.
-
soliddreams
csendes tag
Sziasztok!
Karácsony óta probléma nélkül használtam egy Pana 50x20 plazma + T-home SAT Sagem beltéri párost. Eddig a TV automatikus aspect beállítás mellett minden csatorna képét széthúzta teljes képernyő szélességre. Ha alul-felül maradt esetleg fekete csík, azt kizoomoltam. Két napja viszont a SAT-ról 4:3-ban érkező adásokat a nem tudom full képernyőre kitenni csak a "4:3 teljes" opcióval. Akkor meg a 16:9-esek vannak túlméretezve. Automatikus beállításon az eredetileg 16:9-ben érkező adások kitöltik a képernyőt. A készülékekhez nem nyúltunk előtte, így nem tudom hol keressem ennek a jelenségnek az okát. Már mind a TV, mind az STB menüjét végig zongoráztam. Semmi eredmény. A TV HDMI-vel van összekötve az STB-vel (1080i).
Tud valaki segíteni?Előre is köszönöm!
soliddresmd -
soliddreams
csendes tag
válasz Johnny Cage #33979 üzenetére
A TV2 és az M1 egymás után van a STB-on. Ugye 2 napja a TV2-n (is) 2 oldalt kb.10 cm-es felete sáv van alapban. Átkapcsolva az M1-re full képernyős az adás (az STB kis is írja az info sávban, hogy 16/9). Ha TV2-t kiteszem fullra a 4:3 teljes opcióval és átkapcsolok az M1-re akkor ott is megmarad a nagyított, ráadásul a 4:3 beállítás miatt torz kép.
Az alapkérdés, hogy a TV "okolható" ezért, vagy a szolgáltató?soliddreams
-
soliddreams
csendes tag
Ja, és a Sport1 és a Sport2 a TV közepén egy 100cm képátlójú "ablakban" jön be alapból (50x20!). Az Eurosport1-2 OK, de az 16/9-ben jön.
Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Társasjáték topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Házimozi belépő szinten
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest