Hirdetés
Aktív témák
-
KTTech
veterán
A plazmáknak nincs háttérvilágítása szerencsére ez nem LCD TV... De HTPC mellé csak akkor, ha internetes (statikus) tartalmakat nem ezen akarsz megjeleníteni. Arra nem jók a plazmák (viszont minden másra jobbak bármelyik LCD-nél).
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
DM-Fan
nagyúr
Ha nem klasszikus PC-s felhasználásra kell a TV, akkor sokkal jobban jársz a plazmával, mint az LCD-vel, mozizásra, játékra, SD-anyagokra, képnézegetésre ideális.
SD-adásra jobb megoldást nem is találhatnál, mint a plazmát, ezek LCD-n pocsékul néznek ki, plazmán viszont leteszed tőle a hajad, nem is hinnéd mennyire jól tud mutatni egy DVD egy ilyen TV-n.
A statikus képelemeket (pl. tálca, menüsor, alkalmazás ablaka) kerülni kell, ugyanis ezek rövid távon ghost-ot (ideiglenesen megmaradó képmaradványt), hosszabb távon beégést (véglegesen megmaradó képmaradványt) eredményeznek a panelen. Erre utalt KTTech kolléga is, erről írtam az #1. HSZ-ben, aminek elolvasása erősen ajánlott, mielőtt kérdezel.
Én mondjuk inkább ezt a TV-t ajánlanám figyelmedbe:
Tavalyi középkategóriás fullHD Panasonic modell, ennyiért szerintem bűn kihagyni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Seb3s
tag
1. Mindenképp plazmát vegyél, és ne akard monitorként használni! Filmezésre sokkal jobb.
2. Ár/érték arányban az lg-k nagyon jók. (nem kell megfizetni a panasonic nevet)
3. Esetleg 50pk550? Csak gyorsan átfutottam az adatlapokat: csatlakozókban biztos van eltérés. El kellene olvasni pár tesztet meg fórumot, de sztem megérhet annyival többet mint amivel többe kerül.
4. Az első 2-300 órában kell nagyon odafigyelni, és akkor nem fog beégni. htpc-t be tudod úgy állítani, hogy 5perc után kikapcsolja (ne küldjön jelet, mintha monitor lenne).
5. S10 ha jól tudom csak 900sort tud frissíteni mozgókép esetén, ellenben már a pk250 is 1080-at.
Nekem a tavalyi csúcs Lg (ps8000) van és nagyon tetszik még mindig. Ma is lg-t vennék valószínűleg pk550-t, mert nekem az ár/érték a legfontosabb. Lásd 2. pont...
Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
A beégés/ghosting egy túlmisztifikált dolog, egyébként az LCD is be tud égni.
A plazma mindig is kényes volt ilyen téren és az is marad, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy ne lehetne rajta tartós képelemeket hosszabb ideig megjeleníteni, csak célszerű azt kerülni. Ésszerű határokon belül használva semmilyen kompromisszumot nem kell megkötnöd, ezért írtam, hogy nem monitor, mert az egy TV esetében nem ésszerű használat. A TV-adásoknál pont nincs gond, max. a csatornalogók okozhatnak gondot, de ott meg olyan sűrűn vannak reklámok, hogy igazából nem probléma. Az LG kb. csak árban jobb választás, a Pana plazmái képtulajdonságokat tekintve mindenben jobbak, ezért célszerű mérlegelni, hogy olcsóbbat akarsz, vagy jobbat. Az LG egyébként jövőre már nem lesz jelen a plazmapiacon, így én abba már nem invesztálnék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Seb3s
tag
nem kell túlspirázni a ghost-ot. ha megvetted tv-t elindítasz egy 16:9-es filmet ami kitölti teljesen a képernyőt és folyamatosan újra meg újra játszatod (repeat) energiatakarékos módban. Én legalábbis így csináltam. ezt 1-2 napig. utána mehet a sima 21:9es arányú film, ami után megint járatod 16:9es anyaggal. kábeltv-t meg nagyítva és elmozgatva, h ne látszódjon a logó. De ezt csak az elején kell, észre fogod venni ahogy az időmúlásával egyre kevésbé, egyre több idő után fog ott maradni a ghost. Forma 1-et szoktam nézni és már NULLA ghost van. kb fél éves már az enyém és 6-7 óra xbox után csak a sebességmérő (forza3) látszik fél percig kb.
Tough ain't enough.
-
Seb3s
tag
1. "takarékon" közel sem fog ennyit fogyasztani.
2. csak azt írtam én hogyan csináltam, másképp is lehet. a lényeg: kell járatni lehetőleg olyan anyaggal ami kitölti a teljes képet és nincs rajta statikus elem. Persze nem kell folyamatosan, de így a leggyorsabb.
Tough ain't enough.
-
KTTech
veterán
Az első 500 órában figyelni kell egy picit jobban. Ennyi... nem nagy dolog.
A plazma TV-k mindig tartalomfüggő fogyasztással rendelkeznek. Pl. a Panasonic 50X10Y-om az Avatar alatt 171Wh fogyaszt, de pl. híradó alatt felmegy 275-300W-ra is (nem visszafogott beállításokkal).
-
szp1
addikt
Gondolom szabványos VESA rögzítéshez való lyukak vannak hátul, általában 400x400-as osztással. Bármilyen fali tartó jó, amire az van írva, hogy 50" ( 42-58" ig szokott lenni ez a teherbíró tartomány.)
Győrben az euronics-ban van akcióban tartó ( HAMA).Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Seb3s
tag
Így próbáld meg beállítani:
"kontraszt 94, fényerő 59, vízszintes képélesség (tévé/Blu-ray) 75/61, függőleges képélesség 67/54, színtelítettség 54, árnyalat G3, gamma magas, színhőmérséklet (tévé/Blu-ray) normál/meleg."
bejáratni nem muszáj, de érdemes. tedd max energiatakarékos módra sztem, az is eléggé leveszi automatikusan az értékeket.Tough ain't enough.
-
-
szp1
addikt
A DVB-T jel az antennabemeneten megy be, ahol az analóg kábel TV jele is.Ehhez kell tető vagy szobaantenna, attól függ milyen erős a digitális adó jele ( hol laksz ).
A digitális kábel vagy sat szolgáltató általában kódkártyás stb-t ad, amit vagy SCART-on vagy jobb esetben HDMI-n köthetsz a TV-re. Némely szolgáltató stb-jét ki lehet váltani az általad lefényképezett PCMCIA helyre bedugott kártya olvasó modullal, és ilyen módon használható a TV saját DVB-C tunere ami általában jobb minőségű mint a szolgáltató által adott. ( sajnos pont az LG-kre panaszkodnak ).[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Seb3s
tag
Ráadásul aki a következő évben akar majd plazmát venni csak panasonicot vehet. Akkor már tényleg át lehet nevezni a topikot panasonic tv-k topikjára. Sajnálom, h az lg és samu nem gyárt többet, mert így megszűnik a konkurencia. kíváncsi leszek a köv generáció áraira.
vicc amit az idei x szériával is csináltak. egy crt monitornak volt ekkora felbontása nem egy 50"os tv-nek..
minden apró extrának súlyosan megkérik az árát, amit a többi gyártó jóval olcsóbban ad.Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
Már megbocsáss, de ez kb. olyan hasonlat, amikor egy 30 eFt-os, kompakt digitális fényképezőt hasonlítasz egy 150 eFt-os, teljesen átlagos tükörreflexes, cserélhető objektíves digitális géphez. Árban ötszörös a különbség, pedig mindkettővel lehet kiváló képeket csinálni, persze, ez vitathatatlan. Ráadásul a 150 eFt-os kategória közel sem a plafon a fényképezőknél, sőt!
A PK250 és a G20 kb. ugyanez a szint: mindkettővel lehet BD-t nézni, csak nagyon nem egy kategória a kettő, ezt természetesen tükrözi az áruk is, és a G20-nál is van még jóval feljebb is. Ezt lehet elfogadni, nem elfogadni, ettől tény marad. Lehet összerakni hangrendszert 100 eFt-ból is, meg 1 mFt-ból is, mindkettő jól szól, csak kicsit mégis más a kettő. De hozhattam volna a korábban már említett autós példát is, Suzukit is lehet venni, meg BMW-t is, kicsit más árkategória. Mindkettő elvisz az uticélodhoz, csak egy kicsit mégis más a kettő. Attól, hogy Te nem tudod megengedni magadnak, még más meg tudja és nem kell elvitatni azt, hogy kiválók a Pana plazmái és megérik az árukat. Éjszaka álmomból felébresztve is megmondom neked egy vakteszten, hogy melyik a Pana, melyik a Samsung, vagy melyik az LG plazma, ehhez nem is kell különösebben jó szem. Nem tudom elégszer leírni, hogy a Pana nem az extra szolgáltatásokra hegyezi ki a TV-it, de mondjuk komolytalan is, aki ma egy 200 eFt-os TV-be épített médialejátszó-chiptől vár tökéletes kép és hangélményt. Persze, tudom én, hogy kényelmes, csak épp nem minőségi és ott is megvan a kompromisszum, minden gyártó esetében. A Pana plazmáinál mindig is a lényegen volt a hangsúly: legyen a legjobb képe, márpedig az az ő plazmáinak van. Ezzel megint lehet vitatkozni, csak nem érdemes.Ha annyira jól teljesítene az LG a plazma-piacon, mint amennyire nem teszi, akkor nem fejezné be idén a plazmagyártást, de mivel annyira nem megy neki (többek közt a Panasonic térnyerése miatt), ezért kénytelen kiszállni. Közel sem tökéletesek a plazmái, sőt! Szerintem hasonló sorsra fog jutni hamarosan a Samsung is és Pana marad a technológia utolsó képviselője, amit csak olyan szinten tartok problémának, hogy a verseny mindig kell és egészséges, ösztönzi a másikat. Más miatt nem, mert a minőséget képviselő gyártó marad meg, akire rá lehet fogni, hogy drágák a TV-i, de ez nem igaz. Nem mindig az a jó választás, amelyik termék árcímkéjén a legalacsonyabb összeg szerepel, sőt, többnyire nem az a jó választás.
350 eFt sok egy 50G20-ért? Hát nem tudom, tavaly a 42G10 kezdő ára is magasabb volt ennél, ennek ellenére egyértelműen a tavalyi év egyik legjobb és legkeresettebb plazmája lett. Év végére sanszos, hogy 300 eFt-ra esik az 50G20 ára, ami egy felsőkategóriás, a ilyen tudású készülékért bagó. Egyszerűen nincs jobb nála ár/érték arányban, mert ugye ilyen tekintetben sem az a jobb, amelyik olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Most ha én példázódnék mindenféle hülye hasonlatokkal, akkor most ne vegyek Suzukit hanem gyűjtögessek addig amíg lesz pénzem egy BMW-re mert az jobb? Ne vicceljünk már, itt mindig az Ár/érték arányon van a hangsúly és ebben az LG és Samsung jól teljesített mindig is. "
Ha valakinek BMW az álma, akkor nyilván nem csábul el harmadúton és vesz Suzuki-t.
Ne keverd az ár/érték arányt az olcsósággal! Ár/érték arányban a Panasonic-nál nemigen van jobb, tekintve, hogy Pioneer-szintű technológiát kapsz feleolyan áron, mint amennyibe anno a Pio került. Olcsóbb van a Panasonicnál, az a Samsung és az LG. Megfizethető, jó TV-ket gyárt mindkét gyár, viszont senki ne próbálja már meg azt igazolgatni, hogy úgy olcsóbbak, hogy ugyanazt nyújtják.
"Remélem nem vitázunk mert butaság lenne részünkről, nincs leszólva a Pana sőt mindenki tisztában van azzal hogy nagyon jó Plazmákat gyárt. De én is osztom djherby #13460 véleményét miszerint vannak alternatívák a Panán kívül is még ha nem is tökéletes. "
Mutasd meg, hogy mikor mondtam mást!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Az más kérdés hogy sokunknak nem ér +150k-t egy G20-as Pana, ezt légyszives had döntsük el mi magunk."
Így van, szíved joga eldönteni. Csak ne mondd azt, hogy pl. a G20 nem ér annyit, amennyibe kerül, mert ez így nagyon nem igaz. Neked nem ér annyit, vagy neked nincs rá pénzed. Így már más. Szerintem senki ne tervezzen 30 évre egyetlen TV-vel sem, de még 10 évre se nagyon, mert annyit sem igen fognak menni.
Én nem azt próbálom bizonygatni, hogy Pana gyártja jelenleg a legjobb plazmákat, mert ez egyértelmű (természetesen nem a sallang-szolgáltatásokról beszélek, hanem a képminőségről - nálam egy TV-nél ez a lényeg). Én arra próbálok rávilágítani, hogy nem véletlenül olcsóbb a másik két gyártó portékája, a különbséget elbagatellizálók véleményével nem értek egyet. Sok embert meg lehet venni kilóra egy pár dolláros "mindenevő" média-lejátszó chip integrálásával és ettől máris jobb TV-nek gondolja azt a modellt. Pedig nem így van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Hidd el, nem 2-3 TV-t próbáltam már ki, tehát mondhatom, hogy tapasztalatból is beszélek, de ezen túl szabadidőm jelentős részében olvasok a témában, leginkább külföldi forrásokat.
Nézd! Ha ma valaki normális plazmát akar venni normális méretben, az mindenképp többszázezer forintba fog fájni. (igen, már a 200 eFt is többszázezer). Én sem vagyok újgazdag (sajnos), nem olyan helyen dolgozom, ahol túlfizetnék az embert, de azért tudok némi pénzt félretenni, amiből x évente lehet új TV-t venni. Nekem ez a hobbim, nagy filmrajongó és gyűjtő vagyok és szeretem a pénzemért az azért az összegért elérhető maximumot megkapni. Ha ez a szint még az elvárásaim alatt marad, akkor tudok magamnak megálljt parancsolni és azt mondani, hogy nem olyan sürgős a vásárlás, inkább várok, mert olcsóbb lesz a jobb modell, vagy több pénzem gyűlik össze. Én sem vennék 400 eFt-ért 50G20-at, de az idei trendekből kiindulva jövő ilyenkor meg lehet majd kapni 300 eFt-ból is. Márpedig annyiért nincs jobb vétel.
Úgy gondolom, hogy a plazma maximálisan luxuscikk. Aki nem él olyan körülmények között, annak a 150 eFt-os plazma is luxuscikk, meg a 300 eFt-os is az, sőt, szerintem mindenkinek az.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Van aki hónapokig bújja a fórumokat, hogy a gyűjtött pénzért a lehető legjobbat kapja. És ha mondjuk +30k-ért kategóriával jobbat kap, nyilván azt fogja megvenni. A fórum nem arról szól, hogy vettem egy készüléket,és ami az enyémnél drágább az nem éri meg, amelyik olcsóbb az meg szar.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
nagyúr
"Korábban írtad hogy volt már dolgod más gyártók készülékeivel is, esetleg mondj azokról pozitív véleményt mert nem hiszem hogy csak negatív volt. Lehet annak jobban örülne mindenki."
Ha nem egy olyan szűrőn keresztül olvasnád a topicot, ami csak azt engedi át, amikor a Pana-t dicsérem, akkor talán láthatnád, hogy nem szoktam leszólni egyetlen másik márkát sem, sőt, az árnyoldalak mellett ki szoktam emelni azon tulajdonságaikat (pl. szolgáltatások), amelyekben jobbak a Pana-nál.
"Nem baj ha gyengébb a képminőség de olcsóbb is, lehet hogy valakinek ez a frankó. Erre még nem gondoltál?"
Szerintem olvasd újra az #1. HSZ-t is, tudod, azt is én férceltem össze. Szerintem abban is utaltam ezen kérdéskörre.
"Én nem akarok vitázni"
Akkor ne tedd! Vedd azt, ami tetszik, nekem meg hagyd meg a jogot, hogy azt éltessem, ami nekem tetszik (nem mellesleg ami egyértelműen legjobb panellal bír). Mindig meg szoktam kérdezni, hogy ki mit vár a TV-től és mire használná, ennek tükrében adok tanácsot. Érdekes módon a legtöbb vásárlónak a képminőség az első és nem az extra cukormáz, ezért bátorkodom a Pana-t javasolni első körben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
Nekem pedig van egy 10 éves panasonic crt-m, kifogástalanul működik, tökéletes kontraszttal bír, az sd tartalmakat borotvaélesen jeleníti meg és még a fogyasztása is tűrhető. Szóval mindenkinek bátran ajánlom a megvételét.
Teljesen nyilvánvaló, hogy kognitív disszonanciában szenvedsz, várod a megerősítést, hogy márpedig a te készüléked best-buy./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Manapság a noname márkákat leszámítva minden készülék jó a piacon. Viszont mindig vannak azok a bizonyos termékek, amelyek egy-egy ember igényeihez és pénztárcájához legjobban megfelelnek. DM-Fan mindig segítőkész velük, nem egyszer ajánlott már nem pana terméket is, és írt egy nagyszerű 1.hsz-t amiben minden össze van foglalva.
Az a helyzet, hogy általános jelenség a fórumokon, hogy betéved egy szaktopikba az illető, aki éppen nemrég vásárolt az adott termékkörből. És hitvitákat robbantanak ki a hozzáértő, jól tájékozott fórumozókkal, hogy megpróbálják mindenáron bebizonyítani, márpedig ők milyen jó vételt csináltak. Azzal nincs baj, ha leírod a pozitív/negatív tapasztalataidat a készülékedről, de te sem azért jöttél be ide eredetileg.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
nagyúr
Ja, és jobban örültél volna, ha ajánlok egy olyan készüléket, amit még nem láttam egy olyannal szemben, amit meg már használtam is? Értem. Az előbb pont az ellenkezőjét vártad a topictól. Érdekes kettős mércéd van barátom.
Segítsen neked legközelebb az, aki már az összes piacon levő TV-t kipróbálta otthon, tudod. Mert én nem fogok többet, az biztos!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Gabor970
addikt
hát akkor ki kell bírni 10 hónapot. Minden hónapban félre teszed azt az egy tizedet, és bemész megvenni februárban. Nem fogsz rosszabul járni, ez majdnem biztos. Persze ha most nekem valaki azt mondaná, hogy ne vegyek a héten TV-t, biztos kiröhögném
ami durvább, most nézem az E digitalos árakat. Jó hogy kamatmentes, de pl a PS50C430 220.000Ft az MM-es 150.000Ft-al szemben. Örülök, hogy kamatmentes, amúgy egy másik típusnál is 35.000Ft felárat látok náluk. ez így hülyeség.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
szp1
addikt
Igen ez náluk így működik, nekem is azt mondták, hogy hitelbírálatot csak konkrét, boltba érkezett termékre tudnak indítani....azt is mondta a srác, hogy rendeljem meg a honlapon keresztül és kérjem az online hitelbírálatot, mert az úgy gyorsabb....de erre már nem került sor több okból kifolyólag. Így aztán ez utóbbi állítást nem tudtam ellenőrizni.
Mondjuk mikor indult a 46G10-es akció 05 13-tól a TV aznap elfogyott nyitás után 3 perccel, de a 2. munkanapra berendeltek egyet nekem, és meg is jött, de azt meg én mondtam vissza......Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Sutty66
tag
Két üzletben most is van raktáron de ha keresgetsz ennél jóval olcsobb ajánlatot is kaphatsz és az egy kis kamattal sem biztos hogy többe fog kerülni a végén. Sok siert a keresgéléshez. Itt vagy itt is találhatsz, ezenkívül természetesen még sok hely van. Ne mérgeld fel magad. Sok a kereskedő kevés a fóka. Van köztük becsületes is.(remélem) Most nézem Györ a befutó. Akkor sok webáruháznál házhoz szállítanak de még akkor marad a hitel. Nem egyszerű az élet
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
..."sajnos ilyen irányú jó tanácsot nem kaptam vásárlás előtt"...
Pl. ha éppen erre a fórumra gondolsz, akkor éppen az elmúlt nem is túl távoli időkben (2-4 hét) volt erről szó (én stresszeltem ezen is ) és ha nem is tanácsot, de az ezzel kapcsolatos eszmecserét olvashattad volna. Ezt csupán jószándékkal jegyzem meg.
Másrészt felelősen ne várd senkitől, hogy tanácsot ad a tekintetben, hogy konkrétan mit vegyél meg, hiszen ilyesmi jórészt szubjektív, másrészt sztem elegendő, ha a saját tapasztalatból szerzett véleményeket is olvasva segítséget kap az ember a döntésben, de a döntés az övé nyilvánvalóan. Én sok segítséget kaptam itt a fórumon, akár úgy, hogy konkrét engem érdeklő szóra/témára rákerestem, részben úgy, hogy valamennyit visszaolvastam, vagy akár megkérdeztem. Vita ide, vita oda, elfogultság ide, elfogultság oda, jelenleg nem nagyon tudok sajna sok más olyan fórumot, ahol mélységében ennyit lehetne tájékozódni plazma ügyben laikus számára. Igaz ugyan, hogy a Samsung és LG kisebb mértékben van preferálva, de semmi akadálya annak, hogy ezután másképp legyen. Én Panasonic tulajdonos lettem, de éppúgy lehettem volna Samsung is. Ettől egyébként nem lettem Panasonic "hívő". Mindenesetre én egyet kívánok: mindenki legyen elégedett a sajátjával. Asszem ez a lényeg. Ha meg konstatál néhány bibit, akkor az is segítség lehet másnak, ha itt bedobja.És minden vitától függetlenül el kell ismernem, hogy egyébként többek között DM-Fan igen sok értékelhető információt tett itt közzé önzetlenül. Nem kötelező természetesen elfogadni, vagy egyetérteni, de így színes a fórum. A lehetőség mindenki előtt áll, hogy a saját maga által használt márkát, modellt ismertetve tovább színesítse.
Nem mindent kifejezetten neked intézem az egész bejegyzést, (a tükröződéssel összefüggőt igen), csak - engedelmeddel - idekörmöltem.
-
minas
aktív tag
Ebben egyetértek, nekem is rendkívül fontos volt az AR (vagy nevezzük akárhogy), mert elég benapozott a nappalim. Biztosan sokan hülyének néztek, amikor üzletekben forogtam a képernyők előtt (hogy mi mindent látok még a képen a környezetből ), elvégre tévét akartam venni, nem tükröt
Ahol nem volt ilyen réteg, számomnra ijesztően mindent láttam benne. Viszont amelyiknél volt (megkockáztatom, ebben a Samsung C530-ast jobbnak találtam), annál alig volt ezzel probléma, de legalábbis bőven elviselhetővé teszi a problémát, ami nyilván nem mindenkinek az, hiszen vagy el tudja helyezni a tévét olyan helyre, ahol ez nem merül fel, vagy eleve olyan a helység elrendezése, hogy szintén nem lényeges. És nálunk ráadásul a tévét különböző helyekről némi túlzással 180 fokot felölelő szögből nézzük. Ezért meg pláne plazma kellett. -
Seb3s
tag
Meglehetősen hiányosak az ismereteim, csak a másfél év alatt tapasztaltakat tudom leírni:
Én is HTPC-ről filmezek a kezdetektől. TMT3-mal szinte csak BR-t. Eddig a filmek 99%-a 24fps volt, ezért én 1920x1080@24Hz-re állítottam a win asztalt és mpc-hcben is be lehet ezt állítani. Így kap a tv 24p jelet, amiből pulldown-al megtöbbszöröz (3, vagy 4szer típustól függ) minden képet, vagyis 72 vagy 96 képet jelenít meg a 24 ből amitől szép folyamatos lesz a kép.
De van olyan film is (pl.: Poirot sorozat), ami nem 24 hanem 50fps. Ilyenkor át kell állítani catalystban 50Hz-re, és tökéletes lesz. Ennyi kényelmetlenség sztem belefér azért mert nem asztali lejátszóval nézzük a filmet.szerk.: sorry végig olvasva már megvan ott is a megoldás.
[ Szerkesztve ]
Tough ain't enough.
-
Sutty66
tag
A 24p itt van érthetően leírva most kerestem vissza a topikban.Kötelező olvasmány
-
KTTech
veterán
Nem, ez csak sima ghosting volt... az LG-k és Samsungok érzékenyebbek erre. A védelem az folyamatosan megy (tehát a játék alatt is ment), nem azért tűnt el a maradványkép.
A Panákban minden modellnél tökéletes a 24p lejátszás, szerencsére. Az idei modelleknél külön ki is van ez emelve, a tavalyiak meg csak simán tudták (bár ott is volt, ahol kiemelték).
-
szp1
addikt
"A HD adásoknál a TV azt írja ki hogy 1080i, minden HD adás ilyen felbontásban van? "
Nem. A "rendes" HD adások pl: Discovery, NatGeo, History, EurosportHD nagy része natív HD, tehát 1080p.
Állítólag a foci VB-t is így fogják nyomni.g_miki: panasonic.hu
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Annyi biztos, hogy a helyszínen 3D képes FHD kamerákat fognak használni, a műhold sem akadály, már csak az MTV-n múlik a dolog.
A RolandGaross-t is így nyomja az EurosportHD, még a bolyhokat is lehet látni a teniszlabdán szervánál....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Csak ne lenne olyan művi, mesterkélt a filmeknél a képük....
Meg SD tévé adásnál frankón felhősödnek...de attól még jók. Aki szereti.....
Mondjuk a legújabb Toshiba Regza ledest láttam múltkor, na annak már tényleg elég jó képe volt demóval, 4m-ről...46", 699k.....[ Szerkesztve ]
-
csokoládé13
tag
Lehet benne valami. Akár mit is állítottunk nem lett élesebb a képe. Viszont nagyon nagy fényereje van. Ha a felére veszed akkor is. A tükröződés is elég durva! De mindenképp megnézem máshol is.
Én is 40"-es Sony-t láttam és tényleg tetszett a képe, kevésbé voltak mű színei.
Nagyon zsír a szimulátorod! Remélem egyszer én is ki tudok próbálni egy ilyet!szp1
"Amúgy senki sem áll mögötted kalasnyikovval, hogy ugorj bele egy hitelbe, vagy egy hitelkártyás konstrukcióba cserébe a 15-20%-os "árengedmény"-ért."
Ezzel mit akarsz mondani?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest