Hirdetés

Aktív témák

• PLaci58

addikt

válasz DEW3yl #9932 üzenetére

Nem én kezdem állandóan a vitát.
    Van aki elismeri, hogy a TV-jénél lehet és van is jobb és van aki ezt nem képes elfogadni.
    A technikai adatok tényleg nem döntő jellemzők én sem azok alapján vettem TV-t! Megnéztem és megvettem azt amelyik tetszett. És még ma is tetszik és örülök, hogy azt választottam. Nekem nem volt fontos a felbontás, a 24p és az 1:1 pm sem. Fontosabb volt a fényerő, a kontraszt, a kép élessége és a természetes színek.
    Egy TV legfontosabb eleme (régen a képcső) ma a megjelenítő panel, plazma esetében a PDP. Ez meghatározza a főbb tulajdonságokat. Tehetnek mögé akármilyen elektronikát, akkor sem fog többet tudni. Az a szorzat nem humoros szerintem. A kontraszt a sötét és világos képelemek fényerejének aránya. Ha a legsötétebb fényerőt megszorozzuk a kontraszt értékkel, akkor megkapjuk a maximális fényerőt. Ezzel egyébént csak arra akartam rámutatni, hogy a TV-k adatlapjai tele vannak hazugságokkal. Mindegyiké!
    Egyébként az a sötétebb mint a káva dolog nem olyan lehetetlen. A régi CRT TV-m simán tudja. Ha nem is sötétebb, de ugyanolyan sötét! Éjszaka, sötét szobában nem látni, hogy be van kapcsolva AV bemeneten, jel nélkül.
    A képjavító technológiák szerencsére kikapcsolhatók, de megvan az az előnyük, hogy gyengébb minőségű jelforrás esetén nézhetővé teszik a TV-t :D
    Nem néz állandóan az ember BR filmeket. A digitális Tv adásokhoz annyira nem, de az analógokhoz jó ha van.

Aktív témák