Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• seri1984

csendes tag

Sziasztok!

Na tegnap megjött a Samu PS 50B650 es készülékem, felraktam a falra és beüzemeltem.

Jöjjenek az eddigi tapasztalatok vele:

Távolság:
    2,5 - 3 m: bár én is sokat gondolkodtam a méreten és főleg itt a fórum befolyása miatt is vettem 50" os tv t. Amúgy valószinüleg magamtól max 46" ig menem volna el. Szerencsére én se bántam meg, mint senki más ahogy néztem. Az első perctől fogva hozzászoktam a mérethez, egyáltalán nem zavart! Sőt - boldog voltam tőle :) Én is csak megerősitem: Teljesen jó :)
    Féltem tőle még, hogy a tv adások minősége miatt nagyon rossz élmény lesz a nagy tv n nézni ezeket. Nekem Digi - kábel em van és teljesen jó. Rosszabbra számitottam! De teljesen korrekt az adás minősége és élvezhető! Persze nem mondom hogy nem fogom jobban élvezni a HD adásokat ha majd bejönnek. :) De addig megfelelő képet nyújt igy is.

Zugó, bugó, cipipelő hang:
    Ettől is kicsit féltem. DE én semmit nem hallok. Tehát szerencsére erről is pozitivan tudok nyiltakozni a készüléket illetően.

A szinek nagyon szépek rajta, bár egyenlőre, ahogy irtátok visszavettem mindent 50 % ra a bejáratáshoz.

Ghosting:
    RTL ment rajta egy fél órát, utána a logo kicsit tényleg ott maradt, de igazából csak nekem tünt fel, hiszen direkt azt figyeltem :) Amugy csak akkor lehetett érzékelni, ha fekete volt azon a részen a kép ahol a logó volt. Más szinnél nem látszik. Kb egy 5 perc alatt teljesen eltünt.
    Viszont szerintem mivel féltem még, valószinüleg pár hétig belenagyitok a müsorokba annyira ,hogy a logok kikerüljenek a képből. Vagy mennyire kell szerintetek ezen parázni? (Főleg az elején..?)

Ethernet/ internet/ Youtube:
    Először úgy gondoltam, hogy ezek olyan dolgok a TV n amit ugyse fogok használni, max kipróbálni egyszer, aztán jólvan. Erre úgyis ott a számitógép.
    Hát bár előre még nem tudom, hogy tényleg mennyit fogom használni, de tegnap ahogy kipróbáltam : Nagyon megtetszett ez a dolog is!
    Könnyü a kezelhetősége a youtube nak. A szöveg begépelése is igen gyorsan megy: annyi mintha sms t irnál, meg pár karakter begépelése után úgyis megjelenik mit akarsz.
    A Youtube HD adások nagyon jók rajta! 4 Mb netem van, akadás nélkül jöttek a mozi trailerek!
    Egyenlőre csak az időjárás widget és a Youtube van rajta, nem tudom, nem néztem még, hogy más widget is elérhetőek-e De a jővőben biztos fog ez is bővülni, ha most esetleg még csak ennyi is lenne.

Problémák:
    Megpróbáltam a Hifit rákötni a sima Audio kimenetre, de nem müködött! :( Nagyon zúgott a hifi és nagyon a háttérben lehetett hallani hogy vmi szól rajta..
    Tv n átállitottam, hogy külső hangszorút használok - nem segitett rajta.
    Ha tényleg gebasz van vele, akkor vagy vmi más kimenetet kellene néznem szerintem a tv n , amire rá tudom kötni. Vagy majd veszek úgyis egy erősitöt vagy 5.1 es házimozit, amit HDMI vel fogok valószinüleg a tv vel összepárositani és remélem úgy menni fog azon keresztül.

Mindenesetre nem tudom, hogy a sima audio kimenettel mi volt a baj.

Garancia:
    Számlát megkaptam róla, viszont a készülekben lévő Samsungos garijegy bontatlan volt, azaz nem pecsételték le. Egy mellékelt lapon amit a bolttól kaptam azt irták, hogy a garanciajegy a számlával együtt érvényes, és nem kell hogy a garijegyben benne legyen a pecsét..
    Hát nem tudom.. Lehet felkellene hivni a Samsung Magyarországot, hogy ez okés lesz e igy.

Összegzés:
    Noha még HD filmet nem is néztem a készüléken, teljesen elégedett vagyok a készülékkel igy első benyomásra!

Egyenlőre ennyi!

Üdv,
    Seri

• seri1984

csendes tag

válasz Csoki13 #10596 üzenetére

Köszi :)
    Így már főleg nyugodt vagyok!

Jővő héten a Manchester - Milán on nagy szolgálatot fog tenni :)

Üdv
    Seri

• seri1984

csendes tag

válasz PLaci58 #10593 üzenetére

Szia!

http://www.digitalko.hu/ nál rendeltem meg. Most, hogy mondod - árgépen néztem a kiszállitással kapcsolatban véleményeket: Mindegyik teljes mértékben pozitív volt róla.

• seri1984

csendes tag

válasz PLaci58 #10587 üzenetére

Hali!

Végül találtam egy helyet, ahol 7 000 rel drágábban jövök csak ki, viszont így új lesz a készülék.

Az Electroworld os eladó még azzal rémiszgetett, hogy a netes forgalmazók tv i nem a Samsung Magyarországon keresztül kerülnek az országba és ez miatt itthon nem szervizelik csak külföldön. Meg hogy a szervizcimnek is a bolt cime van megadva.

Remélem, hogy ez így hülyeség. Felhivtam a boltot ahonnan rendelem, azt mondta ha vmi baj van akkor Samsung küld ki szerelőt a tv hez.

Üdv,
    Seri

• seri1984

csendes tag

válasz seri1984 #10585 üzenetére

Ahh közben sikerült megtalálnom:

Standby állapotban megnyomod a köv. gombokat egymás után a távszabin:
    INFO - MENU - MUTE - POWER
    ezután szervízmenüvel bekapcsol a TV.

Kilépés a menüből POWER gombbal.

Üzemóra megtekintése:
    Control/Sub Option/Panel Display Time

Remélem kevés óra lesz benne nagyon, 300 fölött újragondolom a dolgot..

• seri1984

csendes tag

Sziasztok.

Samsung PS50B650 eshez tudna valaki kódot mondani, hogy lehet megnézni hány órát ment?!

Úgy néz ki, hogy egy kiállitott utsó darabosat viszek el, nem szeretek kiállitott darabot venni, de ha csak 1 vagy 2 hétig volt kint azért remélem, hogy nem para.
    Attól annyira nem félek, hogy összetapizták - szerintem annyira nem jellemző, inkább nézik csak az emberek a kiállitott tv ket. A bejáratás miatt zavar a dolog, mivel emlitettétek, hogy jó kevesebb fényerővel járatni és igazából nem tudom a boltokban hogy vannak beállitva, de esélyes hogy inkább magasabb fényerővel.

Mindenesetre így 20 ezerrel olcsóbb, mint bárhol máshol.. 269 ezer lesz. (288 alatt sehol nem láttam neten) Ennyi pénzt talán megér a dolog. Meg amugy is kifutó széria, máshol se igen kapni már.

Kösz
    Seri

• seri1984

csendes tag

Azt jól tudom, hogy a Pana 2009 es S szériája még nem NeoPDPs panellel rendelkezett?!

Úgy látszik sokat fejlödött 2010 re a S széria, ha ez így van.

[link]]

• seri1984

csendes tag

válasz runner 125 #10498 üzenetére

Szia!

Hol lehet P50U10E Panát 180 ért kapni? :) Ez engem is érdekelne.

Köszi
    Seri

Aktív témák

Hirdetés