Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- reMarkable - paper tablet
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
Aktív témák
-
szp1
addikt
Emlékszem. Nem az idő a legnagyobb gond. Sajnos a Vidi cuccok elég gyenge konstrukciók voltak akkor is, sem a tápegység, sem az előfok, sem a végfok nem a legjobb alkatrészekből voltak "összeszedve", még a sztereójuk sem volt az igazi, ( áthallás stb....), a torzításról nem is beszélve. Ha már előhoztad az Oriont, az saját fejlesztés volt, minőségi alkatrészekből, pl. toroid trafó, valódi kétcsatornás: értsd kettő darab (nem egy IC) elő és végfok.... főleg a "nagy Orion"..na de ez mellékvágány.
A hangnyomás meg nem volt véletlen, azért hangolták érzéketlenre a rendszert, hogy a torzítás ne jöjjön elő túl agresszív módon. Persze az volt az ideológia, hogy klasszikus zenére van belőve.Ehhez képest modjuk az orion HS 500 80 dB-t tudott 5 W-on..Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
imi68
tag
Éppen ezért van sötétítő függöny és redőny. Ezek nagyon sokat segítenek abban az esetben ha adott a tv helye,a szoba adottsága miatt és nem tudod máshová tenni.
Engem nem zavar, mivel nappal nem sokat nézünk tv-t, ha meg igen , akkor ott az elöbb leírt lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az, hogy valakinek audiofil rendszere van, abból nem kell nagy hangerőn történő zenehallgatásra következtetni.
Minél jobb egy rendszer, annál szebben szól egészen kis hangerőn is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
Az hogy lehet? Beágyazott feliratról van szó, vagy külső fájlról? Csakmert nekem eddig a beágyazottakkal sem volt gond: megnyomod a Subtitle gombot, feljön a felirat menü, megnyomod egyszer a lefele gombot és megjelenik, hogy pl. Off, jobbra lapozva 1/2 - Eng; 2/2 - Hun, stb. alternatívák. Ezek közül kiválasztod a neked kellő nyelvet és már ott is a felirat a filmen. A külső feliratoknál pedig pontosan ugyanaz legyen a fájl neve, mint a filmé. Nekem eddig semmilyen gondom nem volt a feliratkezeléssel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
madgie
titán
Ha bedugod az USB slave aljzatba a kábelt, akkor természetes, hogy csak a PC látja. NEm kell dugdosni, csak az elején, míg rámásolod, ami esetleg kell. Ha később másolni kell valamit, másold hálózaton
Nincs NMT meg nem NMT, mindegyik Popi "Networked Media Tank", sok helyen a felhasználóneved is "nmt" (Transmission például)
-
DM-Fan
nagyúr
Az nmt nem a Te neved, hanem a Popcorn hálózati neve. Ha pl. FTP-kapcsolatot akarsz létrehozni a PC és a Popcorn között, akkor a felhasználónév nmt, a jelszó pedig 1234.
Amúgy ha az USB-s vinyót bedugod a Popcorn frontoldali USB-aljzatába, akkor a Popcorn-on is tudod böngészni, arra írni, arról másolni, illetve FTP kapcsolaton keresztül ezzel egyidőben eléred PC-ről is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zhata
senior tag
Még egy megjegyzés.
Régebben (kb. 15 - 20 éve még DOS alatt) sokat programoztam, de ha on-line helpet és error-handlert nem építettem volna beléjük, két lábbal rúgtak volna s@ggbe, de azonnal!
A felhasználói kézikönyv is elvárt volt.De ez itt tényleg OFF-olás.
(Bár mindez alátámasztja, hogy az A-210-es valóban NAGYON jó készülék!)[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A bejáratás = a panel fokozott öregítése homogén módon.
Ha eközben nincs a képen állandó tartalom, akkor teljesen mindegy milyen szín, kontraszt és fényerő beállításokat használunk.
Azért szoktuk javasolni ilyenkor mégis, hogy csínján bánjunk a kontraszt-cellafény értékekkel, mert ha sima használattal járatjuk be akkor azért előfordul széles-vászon vagy csatornalogó, stb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, A-210-em van. Nekem abszolút nem melegszik vészes módon, illetve amikor melegszik (1080p tartalmaknál vehető észre), akkor csak közvetlen a Sigma chip fölötti részen (szemből nézve a ház tetejének bal oldala), ahol a hűtőborda ráfeszül belülről a házra, annyi hő meg teljesen természetes egy passzív eszköztől, tekintve, hogy gyakorlatilag a ház maga a hűtőborda. Én egy kifejezetten hűvös HDD-t vettem bele: WD 2000GB Caviar Green 5400rpm (WD20EARS), ez terhelve is csak 33 fokos (több száz GB megszakítás nélküli rámásolása után is), a Popcorn teteje pedig lejátszás közben is szinte hideg fölötte (ez nem is csoda, hiszen csak egy lassú olvasási folyamatról van szó ilyenkor), az ég világon semmi baja nem lesz. Az 52 fok valóban nagyon sok, ott valami nincs rendjén!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
zippofcy
senior tag
Anno a Radeon 4850 single slotos VGAk 100 fokra is felmelegedtek játék közben (celsiusra ) mégse lett semmi bajuk. Nekem is volt, másfél év után adtam el, szvsz még ma is működik vhol.
Hőmérséklet miatt aggódni olyan mint a féltékenység: értelmetlenül zavar meg egy működő dolgot(mi a különbség a között ha azért nem használod mert félsz hogy túlmelegszik, vagy azért mert már tönkrement?
honnan tudod mi az a hőmérséklet amit már nem bír el?
mi lett volna ha Nagy Sándor azon aggódott volna hogy mivel fogja etetni azt a rengeteg embert? )(Anno mindenki azt mondta nekem hogy a GTX275 OCd meg a 2 magos 2ghzes Phenomom 4 magosítva 3.7ghzen egy jól szellőző házat kíván.
Mondtam nekik: ha majd ebben nem bírják, veszek olyat (franc fog szétszedni egy működő rendszert, pénzen minden megvehető kivéve az időt )
Nyáron lefagyott a 8 ezer HUFos noname házamban. Megoldás: levettem az oldalát Fogalmam sincs hány fok volt vagy most mennyi. kb 15 hónapja megy így ... feltennék rá 1 millát hogy hamarabb fogom nagyobb teljesítményűre cserélni mint hogy behalna bármelyik.)[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
BaLee
addikt
Valami popcornos fórumon olvastam, hogy valami parancsot beírva lelassítja a vinyó sebességét és nem melegszik annyira. Utána kell nézni.
Mondjuk folyamatos torrent mellett elhiszem, hogy alaposan felmelegszik. Nálam még sosem volt langyosnál melegebb, pedig másolgattam rá sokat.
-
DM-Fan
nagyúr
Továbbra is fenntartom, hogy ezzel a HDD-vel valami nem stimmel. Én hasonló mennyiséget másoltam rá egyszerre és 33-34 fok körül maradt meg a hőmérséklet. Szerintem cseréltesd ki, ha van rá módod!
Bár mondjuk a két HDD hőmérsékletét elnézve nem sok difi van, a PC-be szerelt leginkább azért lehet hűvösebb, mert nagyobb körülötte a légtér, meg ott talán éri légáramlat, ha vannak gépház-ventillátorok.
Szóval nem tudom, lehet, hogy nekem volt szerencsém és tényleg egy extrém hűvös példányt fogtam ki?
Mondjuk a 46 C szerintem még nem gáz, bár már kezd határeset lenni.
Amúgy mennyi a szobahőmérsékleted?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
Most nem fogom a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének állásfoglalását mellékelni, amit vitás esetekben kérni szoktunk, feleslegesen "szenvedsz" ezen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
snefftamas
aktív tag
Nem szoktam se zenére, se este, se hétvégén használni, max péntekenként van rá idöm 15 óra kor, es akkor is fel le tekergetem a hangerőt.
De pl szomszéd nevelőnek kifejezetten jo Na akkor szokott remegni minden persze zene alatt mint pl David Guetta FT már sok mindenki...
krx21
Ha minden igaz meg nincs nála a D8000 a VT30 on kotlik nem engedi ki a karmai közül...[ Szerkesztve ]
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem ez a film nem is akart több lenni, mint ami volt. Konkrétan gyakorlatilag egy szálon futott a cselekmény, szerintem nem is volt se jófiú, se rosszfiú a filmben, elmondott egy történetet, kész. Én végigizgultam, nem ült le egy percre sem, nagyon tetszett a képi világa, önmagában a hatalmas szerelvények és az, ahogy kiemelték őket az élénk színekkel. Nem voltak benne túlzó dolgok, lehetetlen hülyeségek, reális volt a story, mivel alapvetően megtörtént eseményeken alapult. Szerintem egy korrekt film volt, csak helyén kell tudni kezelni. Ha meg alapvetően úgy állsz a filmnek, hogy nem is szereted a műfajt, akkor kár is volt mást várnod. Ahhoz képest, hogy "szar" katasztrófafilm, 6.9-et kapott az IMDB-n, ami bármelyik filmnek becsületére válik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest