Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • spiritex

    veterán

    válasz Dorian #32670 üzenetére

    A PC vs. külső lejátszó témához én is hozzászólnék, most már úgy, hogy a barátnőmnek ugye megvettük a venice v13-at, a kollégámnak A200-as popija van, nekem pedig egy közepesen erős PC-m. Ilyen módon mind a két lejátszót sikerült megismernem, az otthoni rendszeremet pedig nyilván ismerem.
    Korábban engem is rá szerettek volna beszélni többen is egy külső lejátszóra, viszont így, hogy már tudom milyen is egy közepes és egy komolyabb típus, nyugodtan kijelenthetem tapasztalatból, hogy nem győztek meg a külső lejátszók, és továbbra is a PC-s lejátszást részesítem előnyben.
    Igen, az talán előnye lenne egy lejátszónak, hogy kevesebbet fogyaszt, meg hangtalan, de ezekkel nem űbereli a PC-met, mert az is keveset fogyaszt energiatakarékos üzemmódban, ami még így is visz minden 1080p-s mkv-t, és a gondosan válogatott alkarészeknek köszönhetően pedig szintén hangtalan.
    A PC hatalmas előnye, hogy soha nem fut az ember bele egy kellemetlen meglepetésbe, mert minden filmet lejátszik, és minden feliratot úgyszintén, Zoom playerrel mindezt akadozásmentesen, számtalan beállítási és távvezérlési lehetőséggel.
    Emellett nem fordulhat elő az, ami a kollégám popijánál, hogy némely film nem indul, vagy éppen túl sötét a film, és a popin nincs kontraszt, fényerő, szín állítás (ez mondjuk van a venice-en), a tv beállításait viszont nem szerette volna átpiszkálni egy film miatt... így aztán megnézték a gyerekek úgy ahogy volt... Emellett a popi zoom opciója nem mindig működik, néha csak sokadik gombnyomásra jelenik meg a menüpont. Emellett várni kell 1-2 másodpercet at ugrásokra. Ez mind idegesítő tud lenni, arról a paráról nem is beszélve, ami minden filmindítást megelőz: "Na most indulni fog vagy nem?" "Akadni fog vagy nem?" "Felirat lesz vagy nem?"
    Arról már ne is beszéljünk, hogy én csakis eredeti nyelven nézem a filmeket angol vagy magyar felirattal, amiről néha lemarad az ember és vissza kell rántani a filmet 5 másodperccel, hogy újra elolvassa. Hát ez is egy olyan opció, amire nem alkalmas egyik lejátszó sem. Minimálisan 30 sec-et tudnak ugrani. Alternatív megoldásként a visszatekeréssel lehet próbálkozni, ami rendszerint vagy túl keveset, vagy túl sokat teker vissza a filmből...

    Összességében számomra egy dologban jobb egy külső lejátszó, és csak ebben az egyben, SD anyagok felkonvertálásában. Ezek sokkal szebben mutatnak lejátszóval, mint PC-vel nézve. Ennyi a véleményem a dologról.

    [ Szerkesztve ]

    Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

Aktív témák