Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
Aktív témák
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
Sharp és a Pioneer feltámasztja a Kuro-t egy új név alatt: Elite? [link]
-
nightshadow
veterán
Fogyasztás kb. egy szinten van egy hasonló méretű LCD-vel, vagy akár még jobb is. Elmúlt már az az idő amikor a Plazma sokat evett.
Ez a kijelentés azért messze van a valóságtól. A 40C650 81W-ot, míg a 42G20-as plazma 226 W körül fogyaszt.
Idézet a Panasonic 42G20-as tesztjéből:
„Az optimális beállításokkal 107 és 298 watt közötti fogyasztást mértünk, átlagos energiaigény pedig 226 watt körüli – ez a G10-es szériához képes gyakorlatilag semmilyen előrelépést nem jelent.” -
nightshadow
veterán
E cikk szerint a VT30 és a GT30 is lesz 42”-es, illetve 46”-os méretben is, ellentétben Amerikával, ahol a két sorozat csak 50”-es és a fölötti méretben lesznek kaphatók. forrás: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #32390 üzenetére
Netes vásárlásnál ehhez jogod van, nem kell indokolnod. Mondd azt, hogy egyszerűen csalódtál és kész!
Ez az érem egyik oldala. A másik az, hogy mikor valaki rendel egy tévét, akkor az meg ragaszkodik (teljesen érthetően) az originál, bontatlan tévéhez, holott az esztétikai, vagy egyéb okból visszaküldött, egyébként hibátlanul működő tévét visszacsomagolják, s megkapja a következő vásárló. S az új vásárló nem szokott őrülni, mikor a 200k-ás új tévén felfedezi a használat (pl. újlenyomat) jeleit. Mert a vásárlónak meg joga van originált kapni a pénzéért. Én már jártam így telefonnal, illetve még a 90-es években rádiós magnóval. Mivel e téren maximalista vagyok, nekem az örömből elég jelentősen le vett az a tudat, hogy nem originált kaptam, pedig nem volt baja a készüléknek.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Panasonic G30 AVForums review: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz zippofcy #37886 üzenetére
Pixmania amúgy megbízható, de arra ügyelj hogy CSAK olyat vegyél tőlük ami van raktáron.
Én mindenhol azt olvasom, hogy kerülni kell őket, mert ha hibás a tévé, akkor saját költségen kell visszaküldeni Franciaországba, ami egy 25-30kg-os tévé esetében nem két fillér. Ráadásul, panasz volt arra is, hogy nem adnak magyar használati utasítást.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Ez mi lehet? [link]
"Horrible image noise in dark scenes - visible even 3 meters. One snapshot from The Matrix. Panasonic's technican informed me that the whole series have the same issue. I also saw it on TX-P42G30E. I'm waiting for official answer from Panasonic."
-
nightshadow
veterán
Akció a MM-ba aug. 3-14 között. Bármilyen működő vagy működésképtelen szórakoztató elektronikai készüléket beszámítanak.
TX-P46G30 250k
TX-P42CX3 110k -
nightshadow
veterán
Budaörsön az Electroworld helyén nyílik egy Euronics Mega áruház augusztus 10-én 5:45-kor. 10-50% kedvezménnyel lehet vásárolni az aukciós újságban szereplő tévéket. Két plazmatévé van az újságban:
Samsung PS43D450 100k [link]
LG 50PT250 150k -
nightshadow
veterán
válasz Kornel #41762 üzenetére
ha valaki rászánná az időt, és pénzt, hogy egy színvonalas tesztoldalt építsen fel, valószínű megnőne a látogatottsága, ezáltal a reklámbevétele is. Csak az a kérdés, hogy kis országunkba kitermelné-e a reklámbevétel a ráfordítást. Másik lehetőség, hogy valamelyik nagyobb portálba részben beolvadni, így nagyobb látogatottságot elérve talán megérné a történet.
Lényeg, hogy jelenleg igen szegényes a magyar nyelvű tv teszt kínálat, ebben egyetértünk szerintem.Hát én ezt máshogy látom, szerintem a mai világban egyszerűen nem lehet meglenni egy legalább középfokú angol nyelvtudás nélkül. Az egyénnek kell befektetni energiát, pénzt, hogy megtanuljon angolul, minthogy arra várjon, hogy valaki pénzt, energiát fektessen be egy magyar nyelvű tesztelő oldalba, hogy a leendő user kényelmesen hátradőlve magyar nyelvű teszteket olvasson. Én ennek ösztönzésére megtiltanám a szinkront a magyar közszolgálati és kereskedelmi csatornákon, mint például a skandináv országokban, ahol feliratosan adják az angol nyelvű filmeket. Ott a lakosság döntő része beszél is angolul. Én őszintén megmondom, hogy angol nélkül el se tudom képzelni az életemet. A híreket (CNN, BBC), a filmeket, az internetet napi rendszerességgel nézem, használom, teljesen nyitva van így a világ, ahhoz képest, mintha csak magyarul tudnék.
-
nightshadow
veterán
válasz Gasparius #41770 üzenetére
Ilyen elven akkor ez a fórum is fölösleges, hiszen van rengeteg angol nyelvű, akkor ez minek? Arról nem is beszélve, hogy se index.hu se origo.hu nem kéne szerinted. De a piaci igények nem ezt mutatják.
Ilyen hülyeséget én nem írtam, hogy nincs szükség index.hu-ra, meg origo.hu-ra. Már csak azért se, mert egy CNN-től nem várható el, hogy magyar belpolitikai hírekkel foglakozzon, de nyílván nem csak ezért. Olyat se írtam, hogy ez a fórúm felesleges, miért lenne? Úgy érzem, kicsit kiforgatod a szavaimat. De egy ilyen kis belső piaccal rendelkező országban, mint a miénk, szerintem illúzió elvárni egy hdtvtest.co.uk vagy hasonló oldalt, főleg ilyen oldalak nagyszámú választékát. Pusztán ennyit írtam.
Gasparius
Abban viszont nem értek egyet, hogy magyarul nem kell mindazt megalkotni, ami angolul rendelkezésre áll.Hát erre szerintem várhatsz.
Ez a magyar nyelven keresztül a magyarságunkat is elsorvasztaná (?????). Tudatosan nem akarok puzzleként beilleszkedni egy angolszász központú világegyetembe.
Az USA (s rajta keresztül más erő) előbb vagy utóbb így is felfal bennünket, nem kéne ezt magyarként felgyorsítani.Őszintén megmondom, hogy ezt nem is értem. Azért mert én önszorgalomból megtanultam angolul, örömmel használom napi szinten elsősorban szórakozás gyanánt, ehhez hogy jön az USA, meg miért akar engem fölfalni, vagy ez milyen formában jelentkezik? Ez az a gondolatmenet, amit én már nem tudok követni, de őszintén megmondom, nem is akarom.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Olvastam a hozzászólásotokat az RTL 16:9-es adásával kapcsolatban, s nem nagyon értem az itt leírtakat. Nekem jelenleg az egyik tévém egy 16:9-es Sony CRT, s ezen néztem a híradót, illetve most a Dr. Csont megy, s semmiféle fekete csík nincsen se alul, se fölül, se oldalt. A tévén a képarány simán 16:9-re van állítva, tehát nincs Zoom-on. Az emberek méretarányosak, megszűnt a „pufiságuk”, teljesen jó a képarány. Nem értem, hogy most nektek ezzel a képpel mi a problémátok, vagy én nézek el valamit? UPC digital előfizetésem van.
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #42029 üzenetére
Valószínű a Sony CRT is érzékeli a kapcsolójelet és egyből teljes képernyőre rakja a letterbox képet.
Biztos, hogy nem érzékeli automatikusan, mert manuálisra van téve a képarány. Végig próbáltam az összes képarányt, de fekete csík csak akkor van, akkor is oldalt, ha 4:3-ra, illetve 14:9-re rakom a képet, ami ekkor természetes. Ha 16:9-re, akkor sehol nincs fekete csík, gyönyörűen kitölti a képet, s az emberek is méretarányosak, s megszűnt a pufiságuk, így én semmi kivetnivalót nem látok a képben, egyszerűen tökéletes. Remélem a tv2 is ilyen lesz szeptemberben.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #42949 üzenetére
Ezek az üzletek kerülendők - alapvetően nem is nyersz sokat azon, ha náluk vásárolsz (általában max. 10%-ot)
Azért ez ebben a formában nem igaz. Pl. ez kb. múlt havi példa, a Samsung 40C650 kb. 140k-ás árral futott ki a webshopokban, már nem lehet kapni. Bementem a Duna Plazaba lévő Saturnba, ahol még mindig ki van rakva, de jelenleg is 250k az ára. Ugyanez a tévé, miután kijött, rá 2-3 hónapra a webshopokban már kb. 220k körül volt, míg az MM-ben 340k. A Sonynál is ilyen felárak voltak. Ez azért nem 10%, ennyit én se adnék egy hivatalos gari papírért.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #42954 üzenetére
Lehet, hogy akkor én nézek rossz készülékeket rossz időpontban, de egy-két kivételtől eltekintve én akárhányszor néztem egy népszerűbb típust, a MM-ban, meg a Saturn több tízezer Ft-al volt drágább az adott készülék. Ez pl. e heti példa, a Samsung 43D450-es plazma az Europarkban lévő Saturnban 140k, a webshopokban 108k, az Euronicsben pedig 99k (ráadásul ez is hivatalos garit ad).
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #42959 üzenetére
egy webshop-os vásárlás miatt nem tudod gariztatni
De a webshopos tévét is tudod gariztatni (már ha nem szűnt meg persze), csak körülményesebb. Nyílván én is azt mondom, hogy jobb, ha hivatalos helyről veszi az ember a műszaki cuccokat, de a többség (sajnos velem együtt árérzékeny), s nem engedheti meg a + tízezreket egy papírért, főleg most, mikor épp "nem megszorításos" megszorításra készül a Nemzeti Ügyek Kormánya, s "senki nem fog rosszul járni".
Egyébként az EU csatlakozástól kezdve mai napig nem értem ezt a kifejezést, hogy "szürke import". Nem az EU egyik alapelve az áruk szabad áramlása?
-
nightshadow
veterán
válasz Gabor970 #42965 üzenetére
Írjál még nagyobb összeget, és akkor méginkább megéri a szürkeimport
Nem is értem a hozzászólásodat, nem a hasamra ütöttem s kitaláltam ezeket az összegeket, hanem ezek valós összegek, amelyeket saját magam láttam.
A legolcsóbb szürkeimportost, a szintén épp elérhető legolcsóbb hivatalos partner által forgalmazott árához érdemes hasonlítani
Én meg direkt írtam a MM-ot, meg a Saturn-t, mert szerintem ezek drágán adják a tévéiket, leszámítva, ha az ember kifog egy jó akciót. Már csak azért is, mert ha jól tudom a MM a legnagyobb műszaki cikkek forgalmazója ma MO-on.
Szóval alacsony árkategóriában nem nagy a difi
Az e heti példánál maradva: „Ez pl. e heti példa, a Samsung 43D450-es plazma az Europarkban lévő Saturnban 140k, a webshopokban 108k, az Euronicsben pedig 99k (ráadásul ez is hivatalos garit ad).”
Ha neked egy 100-108k-ás tévénél nem nagy difi a 32-40k-ás árkülönbözet, én örülök neki. Nekem, meg ebben az országban szerintem még elég sok embernek ez nem kis pénz.
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #42993 üzenetére
Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy engedi-e az EU, mert ahhoz, hogy hatályba lépjen, mind a 27 tagállamnak meg kell szavaznia, s ha át is megy, ratifikálnia kell minden ország parlamentjének, s az bizony évek kérdése, míg lejátszódik a folyamat. Ezt a rádióban mondta egy EU-s szakértő. Úgyhogy január 1-től kizárt, hogy életbe lépjen, hacsak nem mennek megint szembe az EU-val a gazdasági szabadságharc jegyében.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Panasonic TX-P42S30 expert review: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz DM-Fan #44261 üzenetére
Nem, nem képsegítő. A 24p tartalmakat ma már minden valamirevaló plazma folyamatosan jeleníti meg, ezzel nem szabad gondnak lennie, tehát egy BD-lejátszása nem fog gondot okozni, fogadja a TV az 1080p tartalmat és kadenciahelyesen meg is kell jelenítse.
Én voltam élőben megnézni a 43D450-et, s pendrive-on vittem több 720p-és 24p-és filmet, s a tévé nem tudja megjeleníteni a 24p-ét helyesen. Folyamatosan enyhén remeg a kép a 3:2 pulldown miatt, ha jól tudom ezt hívják telecline juddernek. Szerintem nem annyira zavaró, ettől függetlenül nekem tetszik ez a tévé, gondolkodom, hogy a kisszobámban lévő 15 éves 55cm-es Philips CRT-met erre cserélem le.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
válasz janos666 #44273 üzenetére
Nem tudod véletlenül, a 24p-vel kapcsolatban az igaz (mintha valahol azt olvastam volna, lehet, hogy rosszul emlékszem, s hülyeség), hogy az USA-ban az NTSC norma nem is ismeri a 24p-ét, s ott minden filmet 3:2 pulldownal adnak a tévék, s gyakorlatilag az összes filmet így sugározzák?
-
nightshadow
veterán
Múltkor írtam, hogy a Samsung D450 nem tudja a 24p-ét, emiatt riceg a kép. Azok a tévék viszont, amelyek tudják, a 24p mellé mindig melléteszik az 1080p felbontást: 1080p@24p. A kérdésem az, hogy ha egy ilyen tévé 720p-és 24p-és jelet kap, akkor riceg vagy nem?
-
nightshadow
veterán
Erre valaki tudja a választ?
"Múltkor írtam, hogy a Samsung D450 nem tudja a 24p-ét, emiatt riceg a kép. Azok a tévék viszont, amelyek tudják a 24p-ét, a 24p mellé mindig melléteszik az 1080p felbontást: 1080p@24p. A kérdésem az, hogy ha egy ilyen tévé 720p-és 24p-és jelet kap, akkor riceg vagy nem?"
-
nightshadow
veterán
válasz Khelben #45102 üzenetére
Ezt én is így gondoltam, de szinte mindenhol odaírják a 24p mellé az 1080p felbontást. Ebből nekem az jön le, hogy csak Full HD anyag esetén nincs ricegés, 720p esetén van. Mivel én többnyire sorozatokat nézek, amelyek kivétel nélkül 720p-sek, nekem az jön le, hogy semmi értelme olyan tévét venni, ami tudja a 24p-ét, mivel a 720p ricegne. Ezt rosszul gondolom?
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #45122 üzenetére
Köszi az infót.
Gasparius: Egyébként ezekben a boltokban benne vannak olyanba, hogy viszek tartalmat valamilyen adathordozón (mondjuk mkv-t) és mind a két készüléken megnézhetem?
Szoktak ilyesmi miatt hisztizni, vagy elzárkóznak előle?Én már többször vittem, minden gond nélkül bedugták a pendrive-ot, soha nem hisztiztek.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Asztalos klub
- Automata kávégépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- Ukrajnai háború
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest