- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy svájci nem annyira nagy boltban ma reggel lehetett előrendelni február 16 és 25-ei érkezésekre. Elvileg az elkövetkezendő napokban várhatóak hasonlók több országban.
De a legtöbb bolt előbb megvárja, míg fizikailag is megérkezék a cucc, és akkor rakják ki. -
F-ECT$
titán
válasz
N.YCityBoy #49695 üzenetére
Szerintem nem a játékok száma, hanem a játékidő határozza meg, hogy mit érdemes venni. Ha csak 1 játék tetszik neki, de havi több 10 órát játszana vele, akkor ugyanúgy megéri konzolt venni, mintha ehhez havi több játék kellene.
Ebben az esetben viszont, mivel van PC-je, így tényleg inkább egy VGA-t ajánlott csak vennie.
-
zozika84
őstag
válasz
jkrisztian #49694 üzenetére
60 fps felett csak a Series gépeken fut a Warzone.
De ezért az egy jatékért nem sok értelme van váltani szerintem. -
válasz
jkrisztian #49694 üzenetére
4K120fps biztos nem, de eleve csak 1db játékért teljesen felesleges neki Ps5, szerintem...
-
jkrisztian
aktív tag
Sziasztok.
A haverom csak azért akar venni PS5 konzolt, hogy a Call of Duty: Warzone-t tudja játszani. Milyen minőségben tudja az új konzol futtatni azt a játékot? Fix 60 FPS, vagy ennél azért többre is képes lesz? Egyáltalán van ps5-re Warzone?
Nem egy nagy gamer és én azt tanácsoltam neki, hogy ezért ne vegyen egy PS-t, mert úgysem használná ki (nem hajlandó játékért pénzt kiadni).Van egy korrekt asztali gépe, amibe csak egy 70-80 ezres videokártya kellene, hogy tudjon Warzonet játszani.
Mi a személyes véleményetek erről? Szerintetek megérné csak emiatt egy ps5-re beruháznia? Képes lesz 120FPS-re 4K-ban?
-
drexler92
tag
válasz
Rafaking01 #49619 üzenetére
Én augusztus 5.-én, de nem kerestek, csak októberben küldtek egy emailt, hogy a megjelenés napján tuti nem kapok. Azóta kétszer kerestem őket, de csak sablon dumával leráztak
-
kovsol
titán
A next gen majd akkor érkezik meg amikor már kizárólag az új gépekre megjelenő játékok jönnek. Most ezek a next gen upgrade-ek kb olyanok, hogy a grafikát low-ról árakjuk mediumra, meg csinálnak egy 30-60fps kapcsolót. Nem igazán van valódi optimalizálás, max az új vasakban lévő nyers erőt használják ki a régi kóddal.
-
válasz
F-ECT$ #49686 üzenetére
Sajnos az előző generációs játékok PS5 verziói hagynak maguk után kívánni valót, főleg a csak visszafelé kompatibilitással működők, de amik kaptak upgrade-et, azok is. (nem lett a játék akkora mértékben felskálázva, mint amennyire a hardver ereje megengedhetné)
Ebben egész biztosan jobb az Xbox. Nemcsak azért futnak rajta jobban az előző Xbox játékai, mert kicsit erősebb a hardver, hanem azért is, mert az új Xbox ugyanazt az operációs rendszert használja, mint az előző, ezért gyakorlatilag semmit nem kell átportolni, átprogramozni, egyszerűen csak felskálázzák a játékot, eközben a PS5 operációs rendszere teljesen más, mint a PS4-é és csak egy emulátorral megy a visszafelé kompatibilitás, különben újra kéne programozni a játékot, ami sok munka. Így viszont kicsit problémásabb a futás, nem tudják teljes egészében kihasználni a hardvert, és szerintem sosem lesz az "igazi" az eredetileg PS5-re nem készült játékok esetében. -
Bogyi007
veterán
Mi akik fórumokat olvasunk se tudunk vagy nem foglalkozunk mindannyian ilyen DF féle összehasonlító videókkal, urambocs nem érdekelnek. Szimplán játszunk. Magasról teszek arra, hogy bármely konzolon 2 pixelpöttyel több vagy kevesebb van, vagy hogy 1 másodpercre leesik a frame.
Játszani kell nem méricskélni...
SZERINTEM persze...
-
F-ECT$
titán
válasz
Lackooo84 #49605 üzenetére
Idővel biztos jönnek majd jól optimalizált PS5 játékok is, de azt látni kell, hogy a PS5 "csak" 2.5-3x erősebb, mint a PS4 Pro. Ergo a nyers erőt simán elviszi egy ugyanolyan grafika 30->60 fps váltás, vagy egy ugyanolyan fps FHD -> 4k váltás.
Egyszerűen nincs annyival több erő benne, hogy nőjön az fps, a felbontás és a grafikai részletesség is egyszerre -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
Aciduzzu #49682 üzenetére
Azt hiszem nem ez az egyetlen téma ami senkit nem érdekel, azt is csinálhattad volna,hogy simán át siklasz felette,de nem neked megjegyzést kellett tenni.
Ha minden egyes embert elkezdenék leoltani aki olyasmit ír ami engem nem érdekel, lenne egy jó pár megjegyzésem itt. -
Aciduzzu
aktív tag
válasz
Jackie_Chan #49673 üzenetére
Az enyém meg továbbra is arra, hogy ki a szart érdekel, hogy VR mit tolt végig?! Elsőre, másodjára, akárhányszor.
-
ldave
félisten
válasz
hombre[EU] #49651 üzenetére
Lehet majd csatlakozni a Nintendo-féle drift perekhez. Annyira fura, hogy a legtöbb gyártó korábban simán lehozott több generációt a már analóg karos kontrollerekkel, most pedig jön elő folyamatosan ez a hiba.
-
Tolom ezt a Control-t es vegulis egyre jobban kezd erdekelni. Az elejen nem annyira fogott meg. Vannak nagyon reszletesen kidolgozott belső terek benne, hangulatos. Nekem nem jott be az RT mód, inkább 60 fps-el nyomom, sokkal jobban tetszik a fluiditas mint a plusz tukrozodesek.
-
-
KKaresz45
senior tag
válasz
polonic #49663 üzenetére
Nekem az OS reinstall megoldotta.
Nem tudom igazából mitől függ hogy előjön-e a hiba. Többünknél az Astro nem hozta elő. De még olyat sem hallottam hogy PS4 játékkal jött volna (kivétel Cyberpunk, de azt tudjuk miért).
GoW-nál és DG-nél keresd a 4K 60 FPS módot, ezeket a játékokat még nem láttam PS5-ön de tudom hogy mennek. Aztán figyeld mi történik. Szerintem érdemes kipróbálni más játékkal is, az Arkham Knight nem a programozás csúcsa úgy hallottam.
-
Moby
veterán
válasz
N.YCityBoy #49665 üzenetére
4K@60-ban megy az eredeti is BC alatt. Mindkettő. Fércmunka: mentések átvitele, trofik átvitele, nincs 1. rész upgrade. Olyan trofik hiányoznak, hogy 30-40 órát kellene beletolnom, amit nyilván nemfogok. Így a DLC trofik megszerezésének sincs értelme, pedig ezért vettem meg. Szóval az egésznek nincs semmi értelme. Sem annak, hogy megvettem, sem annak, hogy jelen formájában egyáltalán létezik.
-
Igen nekem is így voltak a trófeák, viszont maga a játék mindkét rész, szerintem így az igazi! A töltés a 4K60fps brutál jó így játszani, a 120-at inkább nem jellemezném, mert ott jócskán vissza vesz a felbontásból! A fércmunkát nem tudom mire értetted,de vannak sokkal rosszabb remakek ennél👍 Én azt hiszem, hogy ennek a 120hz-nek még nem ezzel a generációval jött el az ideje, ergo teljesen felesleges csak ez miatt tévét cserélni😅
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
Jackie_Chan #49595 üzenetére
Meg még Kovács Laci, Pápai Tamás, Lenti Géza, Harmat János, Kiss Zsolt, Árgyelán József, Miklósi Barnabás is.
Ki a szart érdekel, hogy az a félművelt mit tol végig?!
-
polonic
félisten
válasz
KKaresz45 #49643 üzenetére
A Batman nem nagyon izzasztja meg a gépet szerintem. Abszolút nem meleg levegő jön ki belőle Batman alatt. Míg Astro alatt langyos és a gép oldala is.
És az ide belinkelt videóban is, ahol mérték a CPU/GPU és memória hőmérskékletet Astro alatt melegebb volt, mint a másik játékban.GoW-ot és Day's Gone-t ki fogom akkor kipróbálni, ezek meg vannak.
Neked egyébként rendbejött?
-
Moby
veterán
válasz
N.YCityBoy #49661 üzenetére
-
-
Moby
veterán
válasz
N.YCityBoy #49647 üzenetére
És akkor most nekiálltam letölteni az 50 gigás ps4 verziót csak azért, hogy feltehesem a felhőbe a mentésemet, ami amúgy fentvan a felhőben, de most "máshogy" is fel kell oda tennem.
El kellene tiltani mindenkit a szakmája gyakorlásától, akik ezt kitalálták, létrehozták, hagyták, vagy támogatták. -
saelin
veterán
válasz
ProEvoFan #49652 üzenetére
Majd nézek róla videót. Most csak a hsz-ek alapján reagáltam. Arra céloztam egyébként, hogy ez nekik nem plusz pénz csak egy gesztus, netán egy megfelelés a játékosok felé. Hasonló cipőben járok most a Black Desert Online-al kapcsolatban. Kapott fps unlockot és nagyobb felbontást... Valószínűleg mint pc-n itt is el fogják adni a remaster változatot, ami fel van hozva egy bizonyos grafikai szintre. Azt várom már hogy az összes prevgen-es játék fusson már ki és lássuk mire képesek az új konzolok ha már erre kezdik el a fejlesztést a kezdetektől.
-
Moby
veterán
válasz
ProEvoFan #49656 üzenetére
A control is ps5-ön fut simábban. XSX-en stutterel*. Ott azon ment a kapaszkodás, hogy jobban fut RT alatt XSX-en(fotómódban), amiről azóta kiderült, hogy azért, mert le van butítva XSX-en az RT, és hibás is. Csak a DF ezt "elfelejtette" észrevenni.
[link](ami VRR mellett persze nem annyira gond, a VRR komoly előny az MS-nél, a sonynál meg a végtelen bénázás megy a téma körül)
-
Moby
veterán
válasz
N.YCityBoy #49647 üzenetére
Geeez...köszi!
-
hombre[EU]
veterán
-
vonSux
őstag
Bakker, ha ezt így nem írod le
tegnap lehúztam a 2. részt és nem értettem, hogy hol kellene látnom a remastered verziót, mert, hogy nem jelent meg. Most a telefonos app-ban, az alapján amit írsz, kilistáztam csak a ps5 játékokat, és ott csücsül egy ingyenesen letölthető upgrade.
-
A mentéshez le kell tölteni a ps4-es NioH-t és játékon belül a System menüben CrossSaveManagement a képen látható módon Upload-olod a mentést, utána pedig a remasternél ugyan ez csak ott download! A trófeákat is megkapod egyből amit addig elértél...vagyis nem mindent, mert én mindkettőt platináztam, és itt azt nem adta meg pár db trophy hiányzott🙄
-
Moby
veterán
válasz
Elderath #49645 üzenetére
Én ezt tudom, de ennél NINCS OTT!
Ott van a ps4-es complete, a last chance trial, az alpha demo, de a ps5 verza nincs. Csak ha átváltom, hogy csak a ps5 játékokat mutassa, akkor ottmarad az ikon.
Ja, és egyelőre úgy fest, hogy a remastered nem eszi az original mentését. Vagy valami hókuszpókusz kell hozzá. -
Elderath
addikt
Játékoknál ott az a 3 pont ikon. Ott lehet általában átváltani mindig a PS5 verzióra. Tény hogy iszonyat hülyén van megcsinálva és egy átlag user tuti sokszor a PS4es verziót szedi 1-1 játékból. Sony segghülye, ha OS szoftverről van szó, ezért se fűzök sok reményt a VRRhoz
-
Moby
veterán
Végül csak megvettem a Nioh Collectiont. Találtam HA-n promókódot 15-ért, úgy voltam vele annyit a második rész complete remasztere is megér, a többi meg ingyen volt, így nem fájt annyira.
Viszont ahogy a rendszer ezt az egészet kezeli ez totális agyrém, és most ezzel kimaxoltam az agylágyulást, hogy voltam olyan balga, hogy ugyanannak a játéknak megvettem valah a PS4 verzióját, ami megy BC-ben, a trial, a demót, mindent, majd most a remaszterét PS5-ön.
Nincs a játékaim között. Vagyis alapból nincs a játékaim között. Az a tróger Playstation Hits-es ocsmány ikon alatt (aminek a készítőihez szintén lenne pár keresetlen szavam) látszik a PS4 összes verziója, de a PS5 nem. A webről kellett elindítanom a letöltését, majd ezután kiderült, hogy ha a libraryt átváltom, akkor látom a PS5 remaszter verzát, de ott is a PS4-es Playstation Hits-es ikon alatt. De ehhez át kell váltanom arra, hogy csak a PS5 játékaimat lássam.
Valamit rohadtul kéne ezzel a rendszerrel csinálni, mert lassan kezd a kezelés miatt egy átok lenni ez az egész BC. Lassan ott tart a dolog, hogy ha csak a gépre hagyatkoznék, nem tudnám milyen játékaim vannak..../ja, és miután letöltöttem, a gépen már a PS5 remaszter verzió ikonja van kint az "asztalon". Totális káosz...
/update 2: nem, csak amíg letöltte, addig látszott a rendes ikonja alatt, miután leért, ismét átváltott a Playstation Hits ps4-es ikonra. Na jó kedves sony, ti nem vagytok normálisak -
KKaresz45
senior tag
válasz
polonic #49636 üzenetére
Sajnos azt kell mondjam hogy az Astro sem túl mérvadó mert nem nagyon izzasztja meg a PS5-öt. Az nekem is ment rendesen miközben a Miles Morales dobálta a hibákat. Ha Miles Morales vagy Cold War nincs, más PS5 játékkal is lehet tesztelni (pl. Demon's Souls) vagy olyan PS4 játékkal aminél nincs frame cap (GoW, GoT, DG, FF XV, stb.)
-
retroid
senior tag
Napokba fogok váltani PS4-ről PS5-re.
A PS4 gép maga kell ahhoz hogy töröljem a profilomból? Mert ugye a PS5-t szeretném majd alapértelmezett gépnek a PS4 meg eladásra menne.
De ezt a PS4 eltávolítást a gép nélkül is végig tudom majd vinni vagy itt kell lennie a PS4-nek? -
KKaresz45
senior tag
válasz
polonic #49631 üzenetére
Bocs ha ez a tipp volt már, de jól szellőző helyen van a gép? Ugye nem raktad be valami zárt polcra például?
Teszteld másik játékkal is hogy előjön-e a hiba, például Miles Morales szigorúan Fidelity módban (nekem ezzel volt baja) vagy a Cold War ami még tipikusan előhozza a problémákat. (Cyberpunk nem mérvadó.)
-
retroid
senior tag
Jár a gép mellé Ps Plus trial?
-
válasz
polonic #49624 üzenetére
Mint már írtam, nálam előtte sem (mivel nem csináltam még rendszerszoftver újratelepítést) volt semmi probléma az Arkham Knight futtatásával, pedig elég sokat játszottam vele. Teljesen stabilan ment, csak az input lag volt nagyon zavaró (amit nem is sikerült teljesen megszoknom, tényleg borzasztó).
-
Lemonjam
kezdő
válasz
Rafaking01 #49619 üzenetére
Igen, aug 28..semmi hír egyelőre. Elvileg múlt héten március-augusztus közötti előrendelőket értesítettek
-
RI/OS
addikt
Van egy november 10-ei rendelésem, nagyon le vagyok maradva?
Mikor lehet ebből valami? -
Rafaking01
újonc
Van itt valaki a fórumon aki a Playitstoretól rendelt, ha igen mikor?
-
Csak 16:9 képarány van támogatva, szóval 1920x1080, vagy ha tudja a megjelenítő kezelni, akkor 3840x2160 felbontás. 2560x1080 esetén két oldalt fekete sáv lesz, vagy esetleg a monitorral széthúzathatod (csak akkor torz lesz a kép). De ettől függetlenül a kép az remek lenne rajta, mert natívban jeleníti meg.
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
PS5 vásárlásán gondolkodom, mivel kicsit elszaladt a ló PC fronton.
Olvastam az összefoglalóban is, hogy nem támogatja natívan az 1440p-s felbontást.
Mi a helyzet a 2560*1080-as felbontással? Elnézést, ha túl laikus a kérdésem, de nem igazán értem minden pontját az összefoglalóban leírtaknak.
A nappaliban van egy Samsung QE55Q6FNATXXH, 4K-s tv, az ezzel való működése nem kérdés, viszont szeretnék Warzone-t, illetve Cold War-t egérrel, billentyűzettel játszani, ami a TV előtt enyhén szólva megvalósíthatatlan, ezért alkalomadtán monitorra lenne kötve, ami egy 29WP60G-B, 2560*1080-as felbontással.
Ezen a felbontáson mennyire lenne élvezhető a játék? Mármint nem az élmény szempontjából kérdezem, mert jelenleg is ezen a monitoron játszok PC-n, a kérdésem arra irányulna inkább, hogy a PS5 hogyan fogja megjeleníteni rajta a képet. -
Lackooo84
nagyúr
-
prokxy
veterán
No Srácok, kaptam innen egy megkeresést múlt héten,hogy egy fórumozó nrkem adja a már fölös digit PS-ét. Sajna nem jött össze, nem a mi hibánkból. Ettől függetlenül nagyon köszönöm neki.
Viszont jól be lettem "zsongva",hogy lesz PS5 végre, nem kell nyárig várni, erre tessék. Nem szabad beleélni magunkat sajna... -
retroid
senior tag
Lekopogtam nekem különösebb bajom nem volt az MPL-el.
Bízom benne a PS5 is szépen meg fog érkezni a napokba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Újszerű Playstation 5 Pro 2 TB -- Digital -- (2028 márciusig Garis)
- Nintendo Switch Lite 128GB Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 20.0.1 + Atmosphere, 3 hónap garanciával!
- Ps5 slim
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest