Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
B.U.É.K Mindenkinek!
-
VooĐoo
tag
-
törölt tag
válasz
sutyesz96 #135794 üzenetére
Itt azért egy platformnál sokkal többről van szó, mint az individuum tulajdonlásáról. A GOG a drm free kontenttel gyakorlatilag az utókornak menti meg a játékokat. Ez ma minden drm védett terméknél hatalmas probléma, és óriási kérdőjel a digitális világban. És már most óriási fejtőrést okoz médiatartalmaknál, játékoknál, stb. Én részben foglalkozom ilyen területtel is. És itt olyan triviális dolgokra kell gondolni, hogy nemtudjuk, hogy a jövőben létezni fognak-e olyan gépek, amivel a tartalmak megtekinhetőek. Vagy képernyők, stbstbstb
-
Atomgeszi
nagyúr
Azért mondom, hogy az Uncharted mászkálós, de ott túl sok az akciós lövöldözés..
Ezáltal a Tomb Raider is kiesik.Egyébként VR is játszik
-
sutyesz96
őstag
válasz
#20844032 #135786 üzenetére
Ha később (évtizedekkel később) felborulna a rendszer, igazából engem különösebben akkor sem érdekelne, hogy “elbuktam” a megvásárolt játékaim. Addigra nagy valószínűséggel kijátszottam mindent amit szerettem volna, elég online időt öltem bele. Ettől én több lettem, kaptam egy bizonyos élményt, amit nem vehetnek el tőlem. És ez így van rendben.
Igazság szerint a kapitalizmus is bármikor kipukkadhat, tehát ennyi erővel a pénz mint olyan, is bármikor bebukhat. -> A rendelkezésedre álló összes magántulajdonod.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Atomgeszi #135789 üzenetére
Ratchet & Clank Mondjuk sokat kell benne lövöldözni, de nem olyanra kell gondolni, mint az akció játékokban.
(#135790) Moby
Uh, tényleg.A GoG az drm free.Ez a lényege. -
törölt tag
válasz
ProEvoFan #135788 üzenetére
A GOG már valszeg nem fog, hiszen az már maga a mentőbárka, ezért DRM free minden, ami ott van (Good Old Games). Ha a steam felborul, valszeg ide kerül minden. Ha a live, vagy a PSN...abban inkább jobb nem gondolkodni
Atomgeszi: az uncharted, mint gyilkosságmentes játék??? Nathan Drake a videójátéktörténelem egyik legkegyetlenebb tömegmészárosa
-
Atomgeszi
nagyúr
14 éves lánynak milyen játék ajánlható, ami mászkálós mondjuk, és nincs benne gyilkosság?
Simán rámondanám az Uncharted-et.. de ott még a sok akció engem is zavart sokszor.
-
törölt tag
válasz
Zolom89 #135785 üzenetére
A megvásárolt játék soha nem kerül a tulajdonodba. Még akkor sem, ha lemezes formában vásárolod meg. A szoftver használati jogát vásárolod meg, és még csak nem is "örökre". Hogy meddig nyújtja a használatot, azt gyakorlatilag a jogtulajdonos dönti el. Mindezeket elfogadod akkor, amikor meghvásárolod a játékokat.
-
válasz
WhiteWalker #135783 üzenetére
Miért nem? Ha valamit megveszek akkor nem az enyém?
-
Gyulus76
aktív tag
válasz
#42308056 #135760 üzenetére
Egyetértek. Ez a ban nekem se szimpatikus húzás, mitöbb, egyenesen vérlázító. Több százezer forintom áll digitális játékokban, és nagyon morcos lennék, ha egy meggondolatlan balfék húzásom miatt mindent elbuknék. Amit kifizettem, annak a joga megillet. Olyan ez, mintha egy bolti szarkától büntiből minden abból a boltból származó ingóságot elkoboznának. Nonszensz. A refund persze szintén meredek, nekem eszembe sem jutna ilyesmi, de a végleges ban akkor is aránytalanul súlyos büntetés.
-
saelin
veterán
válasz
ViktorHUN79 #135769 üzenetére
Ha volt is vele gond már nincs. Én egyetlen egy bugba szaladtam bele, de akkor egy chapter restart megoldotta a beragadt npc-t.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
#42308056 #135778 üzenetére
Nekem is csak egy résznél volt bugos, amikor a metro lejáratban ilyen bombákat kellett tenni az oszlopokra.. Na ott csak jöttek a szörnyek, fogyott a lőszer, és semmi nem történt. Mutatta az iránytű, hogy merre kell menni, mégsem lehetett előre haladni.
Bár a 2033-ban több idegesítő dolog is volt. Last Light egy fokkal jobb lett.Pont, mint a Tomb Raiderben, az első rész hibáit szépen kijavították a Rise-ba.
Mondjuk nekem az Uncharted jobban bejött így belegondolva.
-
jpeetr
aktív tag
válasz
Azthiszem a 2033. Amelyik az elso. Sorban akartam játszani. A másikat meg sem próbáltam.
-
sutyesz96
őstag
válasz
Szerintem vedd meg. Én is magyar store-on valami 2k pár száz forintért vettem meg.
-
mettek
addikt
válasz
ProdyG #135772 üzenetére
Elvileg ugyanazt a DAC-ot használják jelátalakítasra ugyhogy nem lehet különbség hdmi és optikai között. Egy dolog befolyásolhatja a hangot, az pedig a kábel minősége.
Én most tervezek optikai kabelt venni, hogy a hdmi egyenesen a tv-be mehessen. Input lag biztos jobb lesz tőle.
-
ProdyG
őstag
válasz
mettek #135770 üzenetére
Hát igen, erre nem gondoltam, így végül is érthető.
Akkor már csak az a kérdésem, hogy van-e minőségbeli különbség, ha optikain vagy HDMI-n megy a nem HD hang. Erre is mindenki mást mondIlletve nem értem miért van a hangbeállításnál 2-féle bitstream:
- bitstream (Dolby)
- bitstream (DTS)
Minden játékban megvan mindkét féle hangsáv? -
mettek
addikt
válasz
ProdyG #135768 üzenetére
A DTS is már elég jónak mondható. A HD hangsávok olyan szinten megdobnák a játékok méretét hogy mindenki lázadozna hogy 1 tb-ra csak 8-10 játék megy fel vagy annyi se. Meg ugye a HD hangokhoz már elég komoly házimozi vagy fejes plusz dac kell.
Nekem pl elég komoly a házimozim de igy sincs olyan vészes különbség a DD és a DTS között de mondjuk egy DTS Master Audio már egyértelműen sokkal jobb.
-
ProdyG
őstag
válasz
FollowTheORI #135672 üzenetére
"A kérdés másik felét nem értem, miért akarnál rosszabb optikait használni a HDMI helyett?"
Hogy ne menjen át a képi tartalom a HM erősítőn, ami növeli a lagot stb... Ha optikai kábelt használnék hangra, akkor a HDMI mehetne egyből a TV-be. És mivel a PS4-en nem igazán van HD hangú játék, így talán megfelelne az optikai. De persze nem fogok optikaizni, mert a jövőbe nézünk
Csak furcsállom, hogy miért nem HD hangúak a játékok. Én azt hittem ez már alap. -
ProEvoFan
nagyúr
Nioh mennyire nehéz egy Dark Soulsos tízes skálán? 7/10?
-
Lefty
addikt
Valami jo RTS-t nem tud valaki ajanlani? Annyira hianyzik mar, nem ertem mi lett ezzel a kategoriaval? Lassan 15 eve mar a C&C Generals-nak, azota nem volt meg egy olyan kaliberu RTS, hihetetlen. Ezt az Iron Harvestet varom, de ez sose fog megjelenni.
-
RangerFox
veterán
válasz
Teasers #135753 üzenetére
Van amikor gyorsan pörgeti a napokat, de ha jön egy email, vagy másnap egy meccs van, akkor kicsit gondolkozik előtte. Ez minden platformon ilyen. Persze ha pl SSD-t raknál bele, akkor gyorsabb lenne. Vagy lehet, hogy túl sok Fifa mentésed van. Nekem is kb 400Mb Fifa 18 mentés van a gépen, ezeket mindig szelektálom és kitörlöm, ami nem kell (tournamentek, journey, auto mentéseket, ilyeneket), ilyenkor gyorsabb szokott lenni az egész. Ha meg újra kellenének, csak lehúzom a felhőből.
-
sp8787
addikt
válasz
cybermano06 #135723 üzenetére
Soha nem fogom megerteni miert kell bennhagyni barmilyen fizetesi modot is.Se itt se mashol.
Mindig ki kell torolni vasarlas utan es kesz. -
törölt tag
válasz
FollowTheORI #135757 üzenetére
Nem egyből bannolni kéne szerintem hanem felfüggeszteni mondjuk a profilt és felvenni a kapcsolatot a vásárlóval. Szerintem ez lenne a normális nem az, hogy élből a legrosszabbat feltételezik és dobnak egy perma bannt. Ha egy magyar üzlet csinálta volna már biztos menne a Balkánozás meg a bezzeg nyugaton nincs ilyen.
-
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
#42308056 #135751 üzenetére
Egyetlen cég sem szereti a fizetés visszavonást, chargeback-et... ezért a legtöbb helyen ez jár érte, azonnal harapnak.
Pl Steam dettó, ammennyire emlékszem a többi is azonnal zárolja a fiókot. Általában worst case szitu van náluk és azt veszik hogy lopott kártyát használtak a fiókon, azért van a pénz visszavonás -> kapásból tiltva a fiók.
Szóval ilyen alapon semmit ne vegyél akkor.
Egyszerű a probléma, meg kell tanulni, hogy először ha probléma van akkor a supportot kell nyaggatni és maga az eladó oldja meg valahogy... sosem szabad egyből a bankhoz, paypalhoz rohanni és visszavonni a tranzakciót egyoldalúan.... kivéve persze ha tényleg ellopták a kártyád/paypalod.
-
_Flood_
aktív tag
válasz
SH4D0W2011 #135742 üzenetére
Ez jó ötlet, mindjárt kipróbálom.
-
ProEvoFan
nagyúr
-
törölt tag
válasz
ViktorHUN79 #135731 üzenetére
Gratuláció a Sonynak. Az ilyen húzásai miatt fogom kétszer is meggondolni vegyek-e majd PS5-öt.
-
lui24
tag
Nem vagyok valami nagy penge angolból. Nincs esetleg valami olyan
rajongói oldal ahol a Horizon zero down gyűjthető feljegyzései le vannak fordítva? Tudom nem nagy az esélye de hátha. -
Trash
tag
A kontroller rezgőmotorját lehet valahogy ellenőrizni, hogy jó-e?
-
airm92
csendes tag
Srácok.. Már nem az első eset. Éjszakára elinditok egy letöltést, rest modeba rakom. Mikor reggel bekapcsolod, azt látom, hogy nem töltötte le mert, valahány %-nál megállt, "a fájl nem tölthető le" hibával. Elinditom a letöltést, és megy tovább.(Be van állítva a rest mode-ban történő letöltés). Most csak a TV-t kapcsoltam ki, a PS4 meg bekapcsolva van.
-
Aurig@
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Hogyan lehet PS4 játékokkal két embernek egyszerre játszani?
Be lett állítva User1, User2, viszont hol az egyik hol a másik játszhat, de egyszerre valahogy nem akar összejönni.
Lehet, csak így működik a két játékos mód?
Próbáltuk a Gran Turismo Sport, a Star Wars Battlefont II Ultimate Edition és a Lego Jurrasic World játékokkal. (Mindkettő dobozán jelzik, hogy 1-2 játékos)
Van valami egyéb beállítás, amivel összehozható, hogy egyszerre lehessen játszani? Pl. Battlefront esetén a két gyerek egyszerre játszhatna.
Köszönöm, aki tud segíteni!
-
_Flood_
aktív tag
Sziasztok!
Jézuska hozott egy PS4 Pro-t a fa alá, ezért volna pár kérdésem.
Sehol nem találtam arra infót, hogy a kontrollerbe dugott fejhallgató tud-e úgy működni hogy onnan jön a játék hangja, vagy az csak a multi csevegésre lett kitalálva?
A másik, hogy lehet-e törölni PS account-ot, és utána ugyanazzal a mail címmel csinálni egy újat? Még a ps3 időkben hoztam létre és nem tetszik az ID. nevem, ami ugye nem módosítható.Előre is köszi.
-
Teasers
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne a ps4hez. Vettem tavaly használtan egy teljesen jó állapotú ps4et, a legelső szériásat ( elvittem szervizbe, at lett ellenőrizve, aztmondta a szervizes h nagyob szep,jo es tiszta allapotban van.Viszont megvettem tavaly ra a fifa 17et, majd a fifa 18at és mind a két játéknál karrier módban amikor a napokat szimulálom, az nagyon lassan,sokat gondolkodva akadozva megy. Mitől lehet?
Köszi.
-
ViktorHUN79
aktív tag
válasz
cybermano06 #135727 üzenetére
A géped az mindenképp működik ha gépet tiltják(ami szerintem nem valószinű) akkor az annyit jelent hogy új felhasználói fiókot se tudsz létrehozni, ezért csak lemezes játékok fognak futni továbbiakban a gépen! Ezt úgy tudod ellenőrizni hogy csinálsz egy új felhasználói fiókot ha létre tudsz hozni újat akkor magát a gépet nem bannolták ki, csak a régi felhasználói fiókodat bannolták!
-
Neoteric
addikt
válasz
Vedd fel customer serviceszel a kapcsolatot. Ha szerencséd van feloldják a bant wallet feltöltés nélkül, ha nincs, akkor fel kell töltsed az accountod annyival amennyit visszavett paypal, de legalább megmarad az account a játékokkal és a médiamarktos aktivált ps plussal. Perpill az a helyzet, hogy megkaptad az 1 év ps plust, viszont kértél chargebacket paypaltól, ami visszavette a zsetont, tehát sony zseton nélkül maradt és ilyenkor mindig banán a jutalom. Legközelebb ha ilyen van sonyval intézd a dolgot, ne paypallal.
-
marilllyo
veterán
válasz
cybermano06 #135727 üzenetére
Hát minden az acchoz kötött....
Bár EA játékoknál az origin account külön állhat. Nem tudom, hogy azt csak egyszer, egy fiókhoz engedi összekötni? Illetve, hogy ez FIFA-nál, hogy működhet...
De ha az accot letiltották akkor amit arra költöttél az sajna rotyi.Olyan nagy gond volt, hogy jövőre ne kelljen PS+-t venni?
-
cybermano06
csendes tag
válasz
ViktorHUN79 #135726 üzenetére
Szia! Nagyon köszi a gyors választ. Szerencsére a gép működik.
Ha nem sikerül helyreállítani a fiókot, akkor mi lesz. Gondolom a bolti psn előfizetés is ugrott?
Illetve ugrott a FIFA csapat? (Kemény pontokért vett csapat?) -
ViktorHUN79
aktív tag
válasz
Bocs de sok jó egyenlőre nemtudok írni, úgylátom paypal-on refoundot kértél. Amire a sony bannonja a fiúkod. Ezt onnan gondolom hogy egyszer ügyfelszolgatnál visszstérítést akartam ők meg nem, jó akkor, mondom paypal-al refoundolom, mondta hogy inkább ne csináljam mert akkor a sony insta bann a fiókomra, de előfordulhat hogy magát a gépet is bannolja. Ha csak a fiókot akkor mindent buktál ammi a fiókkal kapcsolatos, netes játék, storeból vásárlás, plusod stb.Ekkor tudsz csinálni új szűz fiókot, igaz ami a réhin volt bukta. Ha a gépet bannolják az igazi szívás onnantól csak lemrzes játékokra hadználható a gép. Tehát probálj uj fiókot cdinálni ha tudsz akkor a géped megudzta csak a fiók van oda mindenestül. "visdzabannoltatni" nem igen lehet legalább is úgy rémlik hogy olvadtam már valahol erről hogy nem csinálnak "visszabannolást". De legelőszöris mindenkép vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatal és fogd könyörgőre hátha sikerül, mindenesetre nem vesztessz vele semmit. Tehát térdre imára!
-
cybermano06
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnek. Fiam Karácsonyra Ps4 éves kártyát kapott. Dec 29. Kártya feltöltve. Délután nézem a bankkartyam, ott is levonva PayPal -on keresztül az éves díj. Előfizetés így 2 évre meghosszabbítva...
Írtam a paypalnak, sonynak, hogy sorry, kérem töröljék. PayPal ma reggelre törölte, Sony nem válaszolt, viszont a gépen azt írja ki, hogy súlyos szabálysértés miatt a fiókot törölte.
Mit gondoltok, mi várható? Ugrott az éves medimarktos kód? Mi lesz a játékokkal? Többet storeban vettem.
Mi lesz a gyerek FIFA pontjaival, stb..... -
Baroc
tag
Sziasztok!
Barátommal próbáljuk összehozni a megosztást, keresztbe (enyém primary nála, secondary nálam, övé fordítva). Mindkettőnknek van ps plus előfizetése, csak néhány játékot cserélnénk ki. Az összefoglalóban lévó leírást követtük mindketten. Nála működik minden, nálam viszont a saját vásárlásaim lelakatolódtak (barátom vásárlásait el tudom indítani). A restore licenses nem segít. Valakinek valami ötlet?
Szerk: ha el szeretnék indítani valamit, ezt a szöveget kapom: Cannot use content,. Cannot connect to the server to verify the licence.
Net működik, ps store megy és be vagyok jelentkezve. -
forgat
tag
válasz
ViktorHUN79 #135715 üzenetére
a remény hal meg utóljára
danke -
ViktorHUN79
aktív tag
válasz
forgat #135712 üzenetére
Itt azért vannak gondok a szöveg értelmezéssel!A következő volt a helyzet:
november 15-én 11 órától november 20-án 11 óráig lehetett plus előfizetés nélkül multizni amit amúgy csak plus előfizetéssel lehetne,de ebbe az időszakban engedték plus nélkül is !A cikk író annyit írt hogy ebben az időszakban csak a multi ingyenes,ami a plus hoz kapcsolódik pl.havi 2ingyen játék,felhőbe mentés stb ,ezen nov,15-20 ig tartó időszakban sem elérhető még ha a multi ekkor működött annak is akinek nemvolt + előfizetése!
De az egész nov 15-20 ig tartó időszakra vonatkozott!
Teccik érteni ,kapis? -
forgat
tag
válasz
Droughert #135711 üzenetére
de a cikk legvgén ezt írja acikk írója?
"PlayStation Plus Open Multiplayer Event viszont csak a multira vonatkozik, a PlayStation Plus további szolgáltatásait (ingyenes letölthető játékok, extra kedvezmények, metés a felhőbe stb.) továbbra is csak az aktív előfizetéssel rendelkező felhasználók tudják majd igénybe venni." -
Droughert
tag
válasz
forgat #135708 üzenetére
A cikk szerint nem: "Ezen enyhít most egy kicsit a Sony, hiszen november 15-én 11 órától november 20-án 11 óráig a felhasználóknak regisztráció vagy bankkártya adataik megadása nélkül csatlakozhatnak az online játékokhoz, így kipróbálhatják például a frissen megjelent Call of Duty WWII, a FIFA 18, a Destiny 2 vagy éppen a Gran Turismo Sport multiplayer módját is."
-
forgat
tag
Sziasztok!
PS3-ról PS4-re váltás után vettem észre, mig a ps3-al FIFA18 simán lehetett online játszani, de a PS4-hez FIFA 18 online játszáshoz kell a fogyamatos PS Plus előfizetés, kb évi 18e forintért?
Találtam egy cikket itt: [link]https://24.hu/tech/2017/11/15/ingyenes-a-multi-a-playstation-4-en/
Ez a cikk szerint a lejárt PS plus esetén is lehet online játszani.
Az új PS4-hez járt egy ingyenes 14 napos Ps PLus, ha ezt aktiválom, akkor a cikk szerint ha lejár a 14 napos akkor is marad a FIFA18 esetében online játék lehetősége? -
sutyesz96
őstag
válasz
marilllyo #135690 üzenetére
Nem gond, nekem egyszer sikerült a refund, többet valószínűleg úgysem lesz rá szükségem, mert jobban átgondolom. Ennyit nekem megért, tekintve hogy 10k-ról van szó, és valószínűleg soha nem Fortnite zombiztam volna. A battle royale király, de a másik “fele” nem nekem van kitalálva.
-
eisento
addikt
válasz
TazLeacher #135703 üzenetére
Kozvetlen honlapjukrol vagy amazonrol is johet? 16.11 eurot ir a honlapon ebbol 3 euro a dhl standard ara.
-
eisento
addikt
válasz
SH4D0W2011 #135701 üzenetére
Az a lenyeg ha megizzadnak a virsli ujjaim ne csusszon, szoval minel nagyobb tapadas a fo szempont, es lehetoleg ne kelljen odapillanat ragasztozni az ujjaimat xD
Szerk: ezt a kontrollfreeket szallitjak magyarorszagra is?
-
SH4D0W2011
őstag
válasz
eisento #135696 üzenetére
Milyen értelemben nem akarod, hogy megnagyobbítsa?
Ha nem szeretnéd, hogy magasabb legyen, de nem baj, hogy nagyobb a felülete, a már linkelt KontrolFreek Alpha jó lehet, ha nem baj, hogy picit magasabb, de a gyárihoz hasonló nagyságú felület kell, akkor FPS Freek CQC, ha meg szeretsz mókolni, akár ki is cserélheted a stickeket XO analógokra így.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- ASUS routerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Nintendo switch OLED
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest