Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
MYSQL és PHP egybe kérdésem lenne.
Adott egy forum_posts, forum_topics és forum_cats tábla.
A posts-nál írom a dátumot, tehát ki tudom választani a topikokat a legutóbb hozzászólthoz képest visszafelé rendezné, majd a topics táblából ki tudom nyerni a téma nevét az id alapján...
Viszont vannak kategóriák. Az, hogy egy topic melyik kategóriába tartozik, azt hogy tudnám úgy tárolni, hogy a listázásnál ki tudjam a legutóbbi hsz szerint választani az adott kategóriába tartozó topikokat?
A baj a több táblás lekérés.
Én arra gondoltam, hogy kiválasztani limit-tel a legutóbbit, aztán az előtte lévő topikot, majd lekérni a topik nevét a topics táblából, és vizsgálni hogy a kiválasztott kategóriába tartozik-e. Ha igen kiírom, és hozzáadok a $wrote változóhoz egyet, ha nem akkor meg lépek a következőre továbbra is limittel, és ellenőrzöm amit előbb írtam...
Bocs ha kicsit érthetetlenül fogalmaztam meg, de szerintem nem is a megfelelő irányból közelítem meg a problémát.
Segítségért köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Toshiba 500 GB 2,5 Notebook HDD
- VTX AMD Radeon HD 6870 1 GB GDDR5 256 bit PCI-E Videokártya
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest